Огляд італійської мозаїки Quercetti (3 види)

Доброго дня всім!

На цьому тижні я обіцяла зробити огляд італійської мозаїки, тому ці вихідні я провела з користю - розвивала моторику рук :))) (не біда, що запізно уже). Можна сказати згадала дитинство. Мозаїка була моєю улюбленою іграшкою.

Сподіваюсь мої "труди" допоможуть Вам зробити вірний вибір!

 

Мозаїка №1 Корівка (фото зверху)

https://kloomba.com/toys/quercetti/nabor-dlja-zanjatij-mozaikoj-0900q/

Дошка розміром 20x28. Фішки = 300 штук, розміром 10, 15 і 20 мм.

Середня ціна - 150-160 грн

Вік 4+

В комплект входить книжка  зі схемами.

Порахувала реальну кількість фішок по кольорах та діаметру. Ось що вийшло:

Ø 20 жовті - 20 штук

Ø 20 блакитні - 16 штук

Ø 15 оранжеві - 44 штуки

Ø 15 жовті - 36 штук

Ø 10 мм червоні - 61 штука

Ø 10 мм салатові - 59 штук

Ø 10 мм сині - 59 штук

Ø 10 мм фіолетові - 59 штук

Разом 354 фішки, замість заявлених 300! Що не може не радувати ;-)

Вигляд збоку.

Біле поле не пластмасове, а наче зроблене з гуми, воно кріпиться до червоної дошки за допомогою жовтих фіксаторів. Червона напівкругла підставка допоможе зафіксувати дошку вертикально. Фішки можна вставляти як у біле поле, так і у червону дошку ;-) Це така особливість цієї мозаїки.

Здавалося б, що мозаїка по формі нагадує кейс, куди можна складати фішки і уникнути безпорядку дома. Але за рахунок гумового поля, яке прогинається, фішки можуть висипатись (є люфт в районі ручок), не всі звичайно, але кілька штук точно. Щоб уникнути цього потрібно постійно слідкувати, щоб біле поле було ідеально рівне (по можливості вирівнювати його вручну ;-)

Якість пластмасових фішок - на рівні (на фото добре видно).

Хотілося б додати, що схем тільки 8 (могло бути і більше). Це ж мозаїка для діток від 4 років.

Але вихід із ситуації можна знайти. Ось схеми з іншої мозаїки на 280 фішок. Якщо замінити 1-2 кольори на інші, то можна сміливо складати і їх (ці схеми входять в книжку з комплекта, як і багато інших схем).

Загальне враження від мозаїки - хороше. Купляла на подарунок. Але мабуть залишу дочці на виріст ;) Можна ближче до 2,5-3 років починати складати прості орнаменти із найбільших фішок 15-20 мм. А там поступово перейти до 10 мм.

Хоча за рахунок фішок різного розміру досить тяжко зорієнтуватись і попасти у вірну ячейку. Після півгодинного тренування я привикла :) Складала клумбо-клоуна коло 20 хв.

Оцінка мозаїки 5 балів.

 

Мозаїка № 2 Квіточка

https://kloomba.com/toys/quercetti/nabor-dlja-zanjatij-mozaikoj-2110q/

В наборі - дошка у вигляді квітки, 240 фішок розміром 10 мм.

Середня ціна - 140-150 грн

Вік 4+

Порахувала реальну кількість фішок по кольорах. Ось що вийшло:

синій - 61 штука

фіолетовий - 59 штук

салатовий - 58 штук

червоний - 58 штук

жовтий - 57 штук

оранжевий - 52 штуки.

Разом 345 фішок, замість заявлених 240! Аж на 105 штук більше!!

Книга з схемами теж в наявності. Але "жлобство" продовжується :)) - тільки 6 схем, і ще 2 прості схеми (для мозаїки на 100 фішок). Доречі, книжка стандартна, і містить всі схеми для мозаїк по типу "квіточка", однак реально скласти з них можна тільки 8.

Ось я складала черепашку. Хв 40 точно )))

Матеріал основи (жовтий) - пластмаса, поля (білий) - гума.

Біле поле прикріплене червоними фіксаторами. Вниз можна поскладати решту фішок, які не використовуються. Якщо перевернути і потрясти - майже нічого не висипається ;-)

Ця мозаїка мені сподобалась більше, ніж перша, і видалась інтуїтивніше простішою для дитини. Тому вона піде на подарунок моїй 3 річній хрещениці ;) Думаю якраз підійде по віку.

Оцінка мозаїки 5+.

 

Мозаїка №3 Качечка

Дітям віком від 2+.

https://kloomba.com/toys/quercetti/nabor-dlja-zanjatij-mozaikoj-i-risovanija-4199/

2 в 1 - мольберт і мозаїка.

В комплекті кейс, 60 фішок розміром 35 мм.

Поле розміром 10 фішок по довжині x 6 фішок по ширині.

6 кольорів (див фото внизу), по 10 фішок на кожний колір.

Приблизна ціна - 330.

На ігропромі 268 + ставка СП (від 15 до 30%).

http://igroprom.ua/?p=product&id=5376

Набільше сподівань я покладала на цю мозаїку. А відчуття у мене - неоднозначні.

Вчора дочка вперше спробувала складати її. Поки просто лінії, щоб навчитись правильно вставляти фішки. Маю сказати, що для цього треба докласни зусилля. І у 1,5 річної дитини з першого разу це не получається. Вставляє одну добре (зусиллями цілої руки), одну наполовину, і та згодом випадає. Думаю з часом привчиться.

Але це тільки в положенні планшета на дивані. Як на мене, маніпуляції з складанням мозаїки вертикально (як на фото внизу) для 1,5 річної дитини нереальні. Оскільки потрібно ще притримувати рукою дошку, щоб вона не пружинила назад ( + ще побоках справа і зліва прогинається прозорий пластик з круглими отворами для фішок), а пружинить вона так, що здається от-от виламає основу :(

Для себе я зробила висновок, що в такому положенні (як на фото внизу) можна тільки малювати по мольберті. Виходим із ситуації. Якщо скласти мозаїку-книжкою і приставити до чогось твердого (диван, стіна), то реально її складати одною рукою ;)

Дошка - мольберт витягується і може вставлятись в 2 положення горизонтальне (як книжка - фото внизу), і вертикальне (фото вверху).

По мольберті я писати ще не пробувала. Треба купити спеціальні водорозчинні маркери. Хоча на вигляд матеріал цього мольберту - наче лакований картон ;)

Після складання двох попередніх мозаїк, ця мені видалась примітивною )) (я мабуть забула, що це для діток з 2 років). І ще, треба досить сильно абстрагуватись, щоб розгледіти внизу машинку)))

До якості пластамасових фішок притензій не маю.

А от до шаблонів-схем МАЮ!! Їх тільки 6 (+ аналогічних чорно-білих на звороті) - це півбіди. Але вони ПАПЕРОВІ! Навіть не картонні. Просто чуть цупкіший глянцевий папір.

Явно не продумано. Навіть якщо і для дітей з 2 років. Варто тільки обернутись і уже було б 2 котика замість одного :( І де потім шукати такі шаблони?

Я і тут найшла вихід із ситуації. ЛАМІНУВАННЯ.

Правда розмір схеми не стандартний - чуть довший за А4. Прийшлось ламінувати на А3 (це 15 грн за 1 екземпляр). Зробила тільки 3.  Внизу помітно, що метелик, котик і ксилофон менш яскравіші. Я вибрала їх для початку. А там може дочка виросте, і перестане рвати все, що рветься, хоча, по-правді, при активному користуванні "ці папірці" точно будуть мати пошарпаний вигляд.

Ламінуються вони теж не гладко :( оскільки розраховані впритик. Тому, коли запихаєш їх в кейс, ламінат прогинається і може розклеїтись (що і сталось з котиком після активного користування на протязі аж одного дня :( ). Ще щоб заламінувати, прийшось відрізати виступ (на фото - де зігзіг).

Ось така морока :(

Крім того хотіла б додати про якість кейсу. Пластмаса внизу - тонка. Тому залишати мозаїку на видному місці, я не раджу. Якби моя дочка випадково стала ногою на цей чемоданчик - точно б проламала.

І ще одна штука, що мене вразила - дууууууже делікатні защіпки. Можна кілька раз покрутити, і вони, мабуть, залишаться в руці.

Одним словом, ідея мозаїки хороша. Однак за її реалізацію я б поставила 4 з мінусом. Не продумана вона до кінця. Або це іграшка для дуже акуратної дитини, ну або гратись нею треба тільки під наглядом дорослого.

Доречі, ось вона обговорювалась в темці Софії https://kashalot.com/club/post-21665/

Вдалого вам вибору і покупки!

Сайт виробника Best seller http://www.quercettistore.com/en/i-piu-venduti


Теги: игрушки, обзор, мозаика

29 коментарів

  • Lena050111 1 квітня 2012, 20:29

    А у меня не рвет картинки, пока нормально, хотя дочке 1 год и 3 мес. Но она у меня практически всегда на глазах или даю мозаику и вместе пытаемся складывать.

  • 3 коментаря
  • Maryasya 2 квітня 2012, 00:19

    @Anna_St Рада, що пригодилась. Я чогось думала, що вона підійде діткам максимум до 3 років, далі буде не цікаво. А ваша Марія і в 3,5 грається нею? Інтерес не пропадає?

  • Anna_St 2 квітня 2012, 11:34

    @Maryasya у нас такая, как у Насти (ниже). да, до сих пор играет))) картинки вставляем и вынимаем как написала Саша. до сих пор все цело)

  • Maryasya 2 квітня 2012, 13:17

    @Anna_St ааа.. ну у вас не точно така :) я уже понадіялась, що і у нас все буде ціло ;-)

  • Viktoriya_mama 1 квітня 2012, 22:30

    А мы как то не подумали что можно заламинировоть, но мозаика очень хорошая. Нашей уже 4 года, всё ещё играем.

  • 1 коментар
  • Viktoriya_mama 2 квітня 2012, 07:56

    @Maryasya ничего кроме картинок не поломалось и всё на месте. По этой мозайке у нас произошло изучение цветов и геометрических фигур.

  • Viktoriya_mama 2 квітня 2012, 07:57

    @Maryasya купили 4 года назад я писала выше )))

  • Maryasya 2 квітня 2012, 13:20

    @Viktoriya_mama я сплутала.. думала "нашей" - то про дочку, а це про мозаїку ;)

    Мабуть у вас той же варіант, що у Анастасії та Олександри, не точно такий як у мене (під номером 3). Тому що ця з'явилась відносно недавно!

  • Александра 1 квітня 2012, 22:56

    теперь Вам спасибо) взяла на заметку мозаику 4+

    судя по вашему обзору моя мозаика от вашей сильно отличается....и не прогибается и неоднократно использовалась как ступенька, чтоб залезть куда-нибудь

  • 5 коментарів
  • Александра 2 квітня 2012, 01:20

    @Maryasya принцип фоторамки. они с обратной стороны как бы в углублении(нигде доступа до бумаги нет) зафиксированы в 4-х местах. я своего научила их поддев пальчиком выдвигать - справляется. сам меняет на нужную картинку. я хе не вынимаю прогибая чуть бумагу, тогда могу вытащить все сразу. но, так делать Михе не разрешаю, может разорвать.

  • Коментар видалено

  • Maryasya 2 квітня 2012, 14:52

    @Lapich Не змогла втриматись, пішла рахувати ;-) Дійсно не 300, а 354 фішки.

    Додала цю інформацію в огляд (навіть кількість фішок по діаметру та кольору).

    А в мозаїці №2 НЕ 240 фішок, а на 105 фішок БІЛЬШЕ ;)

  • Ludmila_L 1 квітня 2012, 23:47

    Большое спасибо за обзор.

  • Sophia_125 1 квітня 2012, 23:53

    Марьяся, дякую за тиакий детальний огляд. ми ще свою качечку не пробували. я торохи розстроїлась, дійсно, те, про що Ви пишете, присутнє.

    для старших діток хотіла купити №1, прямокутну, чомусь вона мені здавалась кращою і практичнішою. а тепер не знаю яку вибрати. буду ще думати. ще раз дякую, що підказали суттєві прорахунки в конструкції.

    але не дивлячись на все вказане, така мозайка все одно одна з кращих на нашому ринку. грайтесь з радістю)))

  • 1 коментар
  • Sophia_125 2 квітня 2012, 00:41

    @Maryasya я ще пока буду думати. час є, а ми ще і до качечки не дійшли))) . мені більше подобається з фішками одного розміру.

    сьогодні освоювали магнітну рибалку. це називається - кіно і німці. купила Біно. чудова рибалка, але непосильно її скласти як положено (вона ще одночасно вкладиш), дуже складно навіть мені.

  • Maryasya 2 квітня 2012, 00:59

    @Sophia_125 Ви тут замовляли рибалку? Ось таку http://bino.kiev.ua/product/334/?

    Чи замовляли через посередника на стафі? (Чи в якомусь інтернет-магазині?) Дайте, будь-ласка, контакти. Я теж "тащусь" по Біно. Правда поки заочно :)) А магнітне боюсь брати через питання безпечності.

  • Sophia_125 2 квітня 2012, 02:17

    @Maryasya так, це вона. брала в інтернет-магазині Развивалки. одночасно купляла два коврики для малювання водою та цю рибалку, тому доставка буда безкоштовна. на цій рибалці зупинилась, бо вона має 2 вудки, що для мене важливо. але якщо навіть гратиьс мамі з дитиною, то щоб в дитини весь час з рук не висмикувати та не казати "дай покажу як", буде зручні мати дві вудки.

    ця рибалка зроблена якісно. єдине, деяки хвости рибин гострі. я гострі поки що відібрала, дам коли будуть старші. ми грємось без дошки. просто ловимо штук пять на коврі. чіпляється добре, навіть по пару штук і магніти гарно прикріплені. може на днях сфоткаю деталі та покажу

  • Анастасия Lucky 2 квітня 2012, 00:46

    Марьяся, спасибі Вам за хороший детальний огляд! Я дуже хочу вже 4+ придбати, але для Ромчика вона поки що, як Колобок для лисички... ))

  • Maryasya 2 квітня 2012, 01:15

    Настя, я сама із задоволенням просиділа весь суботній вечір тестуючі ці 3 мозаїки. І складала їх як мала дитина, а що уже про Ромчика говорити ;-)

  • Лена 2 квітня 2012, 09:36

    cамые лучшие мозайки) у нас три вида - для 4ёх лет прямоугольная, для четырёх лет цветочек, и для двух лет. и не скажешь, что они живут у моих детей около трёх лет)) ещё и будущая наша красавица играть будет - не сомневаюсь. хотя сначало муж морщился недовольно - вон на полках вдвое дешевле стоят, а ты мол самое дорогое вечно... но цена для такого качества просто великолепная, так и знайте))

  • Лиля 2 червня 2012, 00:34

    Здравствуйте. Хочу оставить коментарии так как перепробовала очень много мозаик этой фирмы. Может кому-то будет полезно.

    Я дарила племяннику Мозаику №1. Качество прекрасное, претензий нет. Дарила, ребёнку было без 3 месецев 4, начал складывать после 4. Мой совет можете предлагать ребёнку и после 3 только оставте фишечки одного размера (как по мне то самые маленькие) так будет проще привыкать к доске, а позже достанете остальные. Оценка 5-

    У моей дочери Мозаика № 3. Впечатления у меня тоже не однозначные. По качеству претензий нет, у нас ничего не поломалось, слегка только картинки позагинались. На вид кажеться что мозаика для младших деток, но моя дочка правильно всю картинку начала складывать только где-то в 2,3 года,хотя пазлы и канструкторы собирала уже давно. Самый большой минус для меня что для складывания шаблона не хватает фишек конкретного цвета, их надо складывать только в ячейки с белым кружком, а его через пластмасу плохо видно. в итоге в конце нехватает фишек определённого цвета. Мольберт в этой мозаике неплохой, мы пробывали рисовать, хорошо рисует и стирает специальными маркерами, хотя на вид казалось чем-то ненадёжным. Оценка 4-, учитывая её немалую цену.

    У нас также была мозаика http://kl umba.ua/toys/quercetti/nabor-dlja-zanjatij-mozaikoj-fantacolor-baby-4410q/ которую я сразу продала, потому что в 2 года она была моей дочери неинтересна. Её можна брать с 1 года. Кстати там бумажные шаблоны прячуться так что ребёнок их недостанет. На 4 , но с 1 года.

    Буквально вчера купила дочери вот такую https://kloomba.com/toys/que rcetti/nabor-dlja-zanjatij-mozaikoj-0954/. Мне очень понравилась. Узоры получаються риалистичнее чем просто с круглыми фишками, качество отменное и сразу море идей и без каталого как то домики и замки. Мои 5 +

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу