Помощь при рождении ребёнка

Вопрос адрессован к юридическим специалистам. Ситуация такова: 2 старших детей мужа воспитуются в новой семье, где родился ребёнок от второй жены. По закону положена единоразовая выплата от государства, как за третьего ребёнка. Брак у новообразовавшейся семьи не зарегистрированный, хотя логически он остаётся незарегистрирован даже, если получаешь помощь, как и на первого ребёнка. В совбезе отказали выплачивать, как на третьего ребёнка, мотивируя тем, что раннее была подана заява, как выплата первому ребёнку (я поздно увидела эту расшифровку выплаты на детей, которую дали в роддоме). - Можно ли исправить эту ситуацию теперь (спустя больше года)? Какие должны быть критерии и условия в данном случае, чтоб получить выплату, как на третьего ребёнка? Мои действия сейчас? Зараннее спасибо!  

18 коментарів

  • ElenaLena 10 лютого 2012, 19:10

    Если я правильно поняла, то у новой жены это первый ребенок? Если да, то выплаты должны быть как на первого ребенка.

  • 3 коментарі
  • OlgaUgbaja 11 лютого 2012, 19:08

    @OlgaUgbaja Когда я увидела этот вытяг из закона, то в совбезе не дали мне точной инфо почему исправить нельзя, они с таким сталкиваются впервые, но нашли этот закон, что действительно я права. Но аргументировали тем, что не может быть 2 заявление, так, как одно я уже подала. Я попросила, чтоб как-то они узнали, как исправить эту ситуацию, но увы, скорей всего они побоялись просто, вот и всё, потому что даже не звонили свыше стоящим лицам в областной центр

  • enisei 11 лютого 2012, 19:20

    @OlgaUgbaja а ві позвоните сами не в районній а в городской отдел соцобеспечения(если такого нет то что-то должно біть вішестоящее) и спросите как Вам біть.

  • OlgaUgbaja 11 лютого 2012, 21:41

    @enisei вот я написала свой вопрос к специалистам в разделе: юредическая помощь

  • lid11 10 лютого 2012, 19:27

    Если дети живут вместе с отцом и его новой женой, то могут быть варианты. Если они прописаны и живут отдельно - как на первого.

  • OlgaUgbaja 13 лютого 2012, 23:53

    так я и не получила помощь юриста...

  • Alona_V 27 березня 2012, 20:47

    Оля, подзвоніть на гарячу лінію Міністерства соціальної політики, там ваша запит зареєструють і нададуть допомогу. Телефон гарячої лінії є на сайті. Через суд - наврядчи щось отримаєте, бо пройшов шестимісячний строк для звернення до адміністративного суду, передбачений законодавчо.

  • OlgaUgbaja 27 березня 2012, 21:39

    дякую за більш коректну відповідь!

  • Alona_V 13 квітня 2012, 10:06

    Оля, ще знайшла по вашій темі. Членами сім"ї вважаються відповідно до закону "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім"ям" (далі - цитата):

    "До складу сім'ї включаються ... жінка та чоловік, які проживають однією сім'єю, не перебувають у шлюбі, але мають спільних дітей". Якщо ваш чоловік визнав батьківство у встановленому порядку (в РАЦСі писав відповідну заяву, записаний батьком у свідоцтві про народження Терези), то ви вважаєтесь сім"єю. І в подальшому потрібно саме цим апелювати до соцзхисту, подаючи довідки про склад сім"ї з вашого місця прописки та з місця прописки вашого чоловіка, та, зрозуміло, відразу порушувати питання про те, що дитина не друга, а четверта у сім"ї, ще й письмово.

  • OlgaUgbaja 13 квітня 2012, 13:59

    Дякую Вам Альона! А, якщо він тільки зараз визнає батьківство, то це вже все піздно порушувати, я так розумію? Бо тоді, як мені відмовили, то ми і не стали поспішати з визнанням батьківства, да й він прилетів через місяць з половиною після народження Терези

  • Alona_V 16 квітня 2012, 16:44

    так, якщо зараз визнає батьківство, то звичайно вже пізно. Треба було реєструвати народження (щоб уникнути штрафу за несвоєчасну реєстрацію), а через місяць визнавати батьківство (з видачею нового свідоцтва про народження) або реєструвати народження та визнання батьківства через півтора місяці з сплатою штрафу (він невеликий), а вже потім подавати документи на допомогу.

  • OlgaUgbaja 29 квітня 2012, 15:54

    Альона, знову звиртаюсь за порадою до Вас: не можу знайти в інтернеті, як вірно називається допомога при дорогоцінному лікуванні. хочу звернутись в совбез за такою допомогою, але більш компитетно з ними розмовляти. це мені сказали в мому совбезі, що така є допомога, тепер не знаю, як вона правильно називається. це буде звертатись чоловік за своїм місцем прописки, він в найближчому часі буде оперуватись на сердце, зараз зтягуєму кошти звідки можна, по друзям, родичам, кредит... є ще законна допомога від государства

  • OlgaUgbaja 29 квітня 2012, 15:55

    @OlgaUgbaja соррі за помилки, в мене з українською граматикою не дуже, россійську школу кінчала

  • Alona_V 29 квітня 2012, 16:37

    Чесно кажучи, знаю тільки про допомогу на оздровлення для різних службовців. Спробую пошукати теж.

  • Alona_V 4 травня 2012, 14:29

    На жаль, нічого не знайшла, уточніть у своєму соцзабезі.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу