ЧЕРНОВЦЫ, девочки зайдите в темку

Девушки нужна ваша помощь. Никогда не была в Черновцах. Приезжаю утром где то около 8:00.У меня будет свободное время до 14:00. Потом мне нужно в 15.00 быть по адресу с. Коровия ул. Главная 9. Я буду одна с ребенком, мне нужно где то провести это время. Я буду с коляской и рюкзаком.(имею ввиду, что без вещей) Что меня интересует. Вот я буду изначально в районе вокзала, что б добраться до центра скажем, нужно только ехать? Или можно пройтись с коляской? Так же интересует. Сколько ехать от центра до места назначения. Посоветуйте где можно присесть покушать, (не рестораны) и что бы можно было взять с собой еду.  И со скольки работают заведения. Так же интересует супермаркет типа АТБ, Сильпо и т.д. И еще,номер такси, недорогое, но надежное. Да и вообще, может подскажете как организовать, построить маршрут и провести время в вашем городе. Время будет,хоть и немного,но не хочеться где то тыняться просто по улицам, хотелось бы хоть немножко глянуть, говорят очень красивый. Я вот понимаю, что язык до Киева доведёт, и я сама там не потеряюсь. Но хотелось бы получить как можно больше информации из надежных источников. Всем заранее спасибо

16 коментарів

  • orchid888 3 серпня 2018, 16:38

    Ви з ЖД вокзалу чи автовокзалу?

  • Yulia_ 3 серпня 2018, 16:41

    С жД вокзала

  • orchid888 3 серпня 2018, 16:43

    Ок. Зараз щось накидаю.

  • Yulia_ 3 серпня 2018, 16:50

    Буду Вам дуже вдячна

  • orchid888 3 серпня 2018, 17:42

    В центр від ЖД вокзалу їде майже все - переходите дорогу від центрального входу і вибираєте, що миліше серцю і пустіше: буси, маршрутки, тролейбуси (до СОБОРНОЇ площі). Можна і пішки, але наше місто славиться не тільки гарним центром, але і горбами, один з таких якраз від вокзалу і йде - постійно вверх-вверх-вверх. З коляскою, думаю, реально пройти хвилин за 40-50, там всього 2 зупинки і соборна площа. З одного боку собор Святого Духа (на зовнішньому ремонті, але всередині гарнючий), з іншого боку скверик і пам'ятник невідомому солдату (для любителів радянської бувальщини)))) Пара метрів назад від зупинки, на розі є їдальня Гном: ціни нормальні, вибір хороший, на винос спакують, з 9:00, вроді працюють. Трохи далі на протилежній стороні піцерія Піцапарк , теж з 9, дорожче трохи.
    Проходите вуличкою з боку собору – ви на Кобилянській – пішохідна вулиця міста – там теж багато всяких кафешок, де можна перекусити, купити солоденького і т.д. Вулиця своєрідна «фішка», бо ще в австрійські часи була центром, наймоднішим місцем в плані житла, є міська «легенда», що її підмітали букетами троянд))) – в честь цього статуя двірника з «віником» - прямо за собором, ще є металева карета, де полюбляють лазити діти. Хоч після реконструкції каналізації оригінальну австрійську бруківку сперли(, а нова «радує» тільки своєю кривизною, вулиця гарна – архітектура будинків, літні майданчики кафешок – разок пройти можна. Йти в сторону Центральної площі. Там ратуша, клумби, пам’ятник Шевченку. О 12 годині в ратуші на всі чотири сторони міста трубач грає «Марічку», як попадете в цей час, почуєте. Як дивитись прямо на ратушу, справа є краєзнавчий музей, в нього дуже гарний фасад з панно 12 античних богів, які символізували 12 коронованих провінцій Австро-Угорщини, + сама Австрія – дівчина в центрі. І ще там знов є букет троянд кований, якими метуть землю)). Проходите біля музею і направо по вул.Емінеску – виходите на площу Театральну (колись там був рибний базар і площа була рибна).
    Там є власне сам театр ім. Ольги Кобилянської з її скульптурою попереду. Коли його будували пантові австрійські архітектори (щоб як у Відні, не слабше)))) – то у лісі довкола вовки вили – це була міська окраїна, яку потім почали розбудовувати. Якщо пройтися в центрі площі – там є алея слави із зірками буковинського походження, які світяться увечері. З гарних будинків довкола – головний корпус Буковинського медуніверситету зліва (якщо дивитись на театр). А ближче до театру стати справа - будинок колишнього Єврейського народного дому, там такі 4 атланти щось тримають, зараз там центр дитячої творчості.
    Стоячи лицем до театру є 2 варіанти – наліво підете по Котляревського – пройдете біля будинку з левами – це облдержадміністрація – далі по вулиці знову вийдете на Соборну площу. Направо підете по Штейнберга, виходите на вул.Університецьку, берете наліво, а потім сама вулиця йде направо, і йдете до упора)) по ходу «зустрінете» ресторан Сорбонна – він незвично виглядає, то всі думають, що якась особлива будівля і фоткаються як на пам’ятнику)). В результаті виходите до візитної картки міста – головного корпусу Чернівецького державного університету, колишньої резиденції метрополитів на Буковині, зараз пам’ятнику ЮНЕСКО. Вхідні ворота – на гербі міста. Цегла незвично оранжева – для неї спеціально на місці зробили цегляний завод, її робили на домашніх яйцях з червоними жовтками, які звозили зі всієї області. Вхід, правда платний 20 чи 25 грн (зажралися вони, то правда), але на мій погляд воно того вартує. Водила своїх київських родичів туди показати – їм дуже сподобалось, то вони просто туди з малявкою гуляти їздили, поки в нас були. Можна, і навіть треба зайти в Церкву трьох святителів – вона розписана, як писанка. По гальці в центрі ходити не можна – там дренажна система, тільки по доріжках. Корпуси гарні, є де пофоткатись. + є університетський, невеликий парк – де можна сховатись від сонця і відпочити на лавці.
    Виходите з території універа – зразу зупинка, вам підходить тролейбус 1, маршрутка 5 – до вже знайомої Соборної площі 3 зупинки. Там переходите до зупинки навпроти собору, вхід у сквер (куди приїхали зранку), сідаєте на тролейбус 3 (краще, він їде прямо), 6 (багато об’їжджає) – на кінцеву. Там починається Коровія – темний ліс для мене, спитайте, чи далеко потрібна вам адреса від зупинки чи, може, брати таксі…

  • orchid888 3 серпня 2018, 17:55

    Таксі:
    євротранс 050 33 85 111, 098 971 1111
    твоє таксі 050 515 64 86
    чернівці 050 815 44 22, 067 447 44 22
    оптимальне 099 615 95 95 (збивають і перенабирають)
    цінова політика - від дешевшого до дорожчого, +- нормальні

  • Yulia_ 3 серпня 2018, 18:12

    Я Вам дуже дуже вдячна, навіть і не очікувала такого. Думаю все буде добре, ще й такою допомогою.

  • orchid888 3 серпня 2018, 18:19

    Гарного вам дня!
    P.S. на театральній є супермаркет Колос, з Емінеску заходите на площу - він навпроти справа, на розі. А ріг Емінеску-площа знову бістро Гном

  • Sveta_dm 3 серпня 2018, 23:49

    А еще через дорогу от Колоса кафе "Львівський круасан" дочка оч там любит покушать)

  • zlatusg 3 серпня 2018, 18:25

    Обовязково зайдіть в універ.На мою думку,він вартий того,аби заради нього відвідати мої улюблені Чернівці.

  • zlatusg 3 серпня 2018, 18:27

    Ще добавлю.Заздрю своїй сестрі,яка живе в Чернівцях.Надзвичайно колоритне і гарне місто.

  • Yulia_ 3 серпня 2018, 19:17

    Спасибо, обязательно зайду

  • Al1234 3 серпня 2018, 22:59

    А я б Вам посоветовала немного не так добираться к Коровии,так как от конечной остановки Вам придется брать такси или коледовать на трассе,чтоб кто-то подвез.
    Очень рекомендую добраться до центрального Автовокзала,едит троллейбус 3, маршрутка 1,в принципе спросите,потому что сейчас произошли изменения и немного неразбериха с номерами.
    От туда каждых 15минут,через Коровин ездят автобусы
    http://bus.com.ua/cgi-bin/tablo.pl?as=770100
    В 14-00,кстати отправляется именно на Коровин,стоимость 6.15)),думаю дешевле ,чем такси ,да и идти по жаре ,более часа по трассе не особо перспективно.
    Покушать,мне лично нравится,возле Ратуши Хинкальня,у них с 9 завтраки,с 12обеды, комплекс в пределах 75 грн.-100грн.максимум,но кухня Аля Грузинская)

  • Al1234 3 серпня 2018, 23:00

    Простите Т9))),вносит свои коррективы (((

  • Al1234 3 серпня 2018, 23:00

    Если нужно, что-то уточнить,пишите в личку, поможем,чем сможем)))

  • Yulia_ 4 серпня 2018, 14:42

    Спасибо, девочки вам за помощь

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу