Декрет в декрете

Девочки, кто оформлял второй декрет, не выходя из первого? Какие документы нужно подавать на работу, чтоб начислили декретные? Когда писать заявление на второй декрет, как первый закончится или раньше?


Теги: из декрета в декрет

23 коментаря

  • Anonym 8 лютого 2016, 12:13

    Принесете на работу больничный, а когда закончится первый декрет -напишите заявление на второй.

  • Helena 8 лютого 2016, 12:14

    я сразу писала, в смысле первый прекращается, а второй начинается

  • Kukuzya 8 лютого 2016, 12:22

    Спасибо

  • dr_Ann 8 лютого 2016, 12:59

    больничный в 30 недель сдайте и по окончанию первого декрета заяву

  • Ole4ka 8 лютого 2016, 12:14

    подавала тільки листок з консультації про вихід в декрет на 30 тижні і написала заяву, але мені сказали, що не потрібно заяви. але всюди може бути по різному. відвезла практично одразу на роботу. п.с. головне простежте, щоб правильно вам декретні нарахували, бо я мала кучу возні з тими грошима і все одно мене кинули на кілька тисяч:(

  • 1 коментар
  • Ole4ka 8 лютого 2016, 12:48

    у нас теж. в результаті спершу подали розрахунок з півставки, хоча я йшла в декрет маючи більше ставки. потім перерахувала, доплатили. а в результаті брала довідку про доходи в соцстрах, то там сума була ще більша ніж мені виплатили, тобто обманюють і якось кошти відмили

  • LychikSveta 13 лютого 2016, 19:45

    Ольга, это вы с бухгалтерией разбирались?? У меня просто тоже странная ситуацию. Тоже ухожу во второй декрет и вот выплатили больничные в половину меньше чем в первый раз. Я в шоке.

  • Ole4ka 13 лютого 2016, 19:49

    от так і розібралась. спершу оплатили одну суму, потім я таки добилась перерахунку, то додали ще, а в результаті по доходах нараховано взагалі ще більше. мені здається на мене повісили сплату податків і ще щось наварили. більше не сварилась, я проживаю зараз в іншому місті, то ж їздити розбиратись було нереально... роблять як хочуть з тими виплатами. от в результаті з гарантованих виплат отримала просто пшик, ще й враховуючи, що гривня катастрофічно впала..

  • Anastasiia_Halabydka 8 лютого 2016, 12:16

    Больничный с жк. Относите на работу и там же я сразу писала заявление (у меня муж ездил и писал вместо меня).

  • Anonym 8 лютого 2016, 12:20

    МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
    ЛИСТ
    від 12.07.2010 р. N 201/13/116-10
    Про надання відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трьох років, якщо народилася друга дитина
    Відповідно до ст. 18 Закону України "Про відпустки" після закінчення відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами за бажанням жінки їй надається відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.
    У випадку, коли жінка, перебуваючи у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, народила другу дитину, їй оплачується листок непрацездатності у зв’язку з вагітністю та пологами.При цьому відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами не оформляється.Наказ про надання відпустки по догляду за другою дитиною має бути видано з наступного дня після дати виповнення першій дитині трьох років. Чинним законодавством не передбачено оформлення одночасно двох відпусток по догляду за першою та другою дитиною віком до трьох років.
    Умови призначення допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку на цей час визначаються статтею 14 Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми", згідно з якою допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку призначається на підставі витягу з наказу (розпорядження) роботодавця про надання особі, яка фактично здійснює догляд за дитиною, відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.
    У наведеному випадку жінка вже перебуває у відпустці по догляду за першою дитиною до досягнення нею трирічного віку і на підставі витягу з наказу роботодавця про надання їй цієї відпустки отримує допомогу по догляду за дитиною. Підставою для отримання допомоги по догляду за другою дитиною мають бути копія свідоцтва про народження другої дитини, витяг з наказу (розпорядження) роботодавця про надання їй відпустки для догляду за першою дитиною до досягнення нею трирічного віку, копія листка непрацездатності у зв’язку з вагітністю та пологами,а також заява жінки про призначення їй такої допомоги, оскільки згідно зі ст. 15 зазначеного Закону допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку надається на кожну дитину незалежно від кількості народжених (усиновлених, взятих під опіку) дітей у сім'ї, по догляду за якими надається допомога. Ця допомога має виплачуватися після закінчення листка тимчасової непрацездатності у зв’язку з вагітністю та пологами.
    У подальшому після виповнення трирічного віку першій дитині підставою для продовження виплати їй допомоги по догляду за другою дитиноюмає бути витяг з наказу (розпорядження) роботодавця про надання їй відпустки для догляду за другою дитиною до досягнення нею трирічного віку,який видається з наступного дня після виповнення трирічного віку першій дитині.

  • 1 коментар
  • Lelyas 8 лютого 2016, 14:21

    спасибо, и мне так на работе сказали, заявление про уход в декрет до 3 лет нужно писать когда младшему исполнится 3 года.

  • Kukuzya 8 лютого 2016, 19:47

    Но, кажется, это устаревшая информация. Для выплат допомоги не должны требовать наказ с работы, это касается только тех 130 грн/мес, которые уже вообще отменили

  • Anonym 8 лютого 2016, 19:51

    Да, письмо старое, но процедура ухода в декрет осталась прежней.

  • AnChe 8 лютого 2016, 15:07

    Просто принесла больничный лист и по его окончании написала заявление на отпуск по уходу за ребёнком до трёх лет. И все. У нас правда ещё материальную помощь при рождении ребёнка дают в размере ставки, и на это заява написала))))

  • Lesenka 8 лютого 2016, 16:10

    Извините, что вклиниваюсь, тоже актуальный вопрос для меня. А больничный выплачивают по ставке или по мин зп, кто знает?

  • Kukuzya 8 лютого 2016, 19:48

    По идее должны начислять по ставке на Вашей должности на данный момент

  • Евгения 13 березня 2016, 22:41

    Для больничного есть потолок, сумма с которой удерживаются соц отчисления, это 17 мин зп в месяц.

  • MaryVN 8 лютого 2016, 16:56

    больничный лист + заявление в кадрах

  • Наталия 8 березня 2016, 05:45

    Больничный с ЖК отнесла на работу, про заявление в кадрах ничего не сказали , а деньги когда начисляют ДО или ПОСЛЕ родов?

  • Kukuzya 9 березня 2016, 09:13

    Должны до, но все зависит от того, не задержит ли соцстрах

  • Евгения 13 березня 2016, 22:43

    Мне выдали деньги через два месяца после передачи больничного в кадры

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу