"Звернення до депутатів" про закриття ясел

Вчера писала, что ясли закрывают https://kashalot.com/club/post-149073/. Были в заведуюющей - вообщем все не правомощно. Будет добиваться справедливости.

Сегодня с родителями примерно составили наброски письма "звернення" до обл. рады. Почитайте, подскажите, может какие-то еще аргументы можно привести. 

Сам текст не очень нравится - сильно уж "по простяцки", но это помогало нам руководство садика писать.

 

"Батьки ДНЗ№1 "Ромашка" вкрай стурбовані, щодо рішення виконкому №38 від 26.03.15 "Про можливе тимчасове призупення роботи дитячих дошкільних закладів з 1.06 по 30.07. 2015 р.", а також "Про закриття ясельної групи".

Вже 20 років держава не виділяє достатньо коштів на утримання дитячого садка - батьківськими зусиллями та коштами  проводяться ремонти, закупляються меблі, вікна, іграшки, канцтовари, продукти харчування. За цей час батьками вкладені величезні кошти в фінансування дитячого садочка.

Ви, мабуть, знаєте, яка зараз складна ситуація в державі, зросли тарифи на комунальні послуги, підвищилися ціни на предмети першої необхідності.  Майже  кожна мама намагається вийти на роботу раніше 3-х років щоб якось вижити, а дівати дітей буде нікуди, якщо буде закрита ясельна группа. В нашому садочку  нині на черзі в ясла знаходиться ще 30 дітей.

Садочок забезпечує повноцінний фізичний, моральний та духовний розвиток наших дітей. Тут є повноцінне харчування, фізичні навантаження, естетичний, творчий та розумовий розвиток. Не всі батьки мають педагогічну освіту і можуть забезпечити повноцінний розвиток дитини вдома. Ще одна з причин необхідності груп ясел і роботи садочка в літній період є відсутність альтернативних закладів для дошкільнят в смт Диканька- гуртків, секцій, шкіл раннього розвитку і т.д.

Закриття групи ясел та садочка взагалі на літній період (червень-липень) є порушенням закону "Про дошкільну освіту" від 2001 року №141 та постанови КМУ від 12.03.2005 №5  "Про затвердження положення про дошкільний  навчальний заклад"

Просимо терміново виділити кошти щоб дитячий садок і ясла змогли працювати в повноцінному режимі, що так необхідний нашим дітям. "

 


Теги: документы, заявление, обращение

19 коментарів

  • Zeffirka 16 квітня 2015, 13:48

    до депутатiв, а не депутат

  • Коментар видалено

  • AnnaE 16 квітня 2015, 13:51

    Я б

  • AnnaE 16 квітня 2015, 13:54

    Я бы адрессовала это письмо еще в 2 инстанции- районное управление образования и министерство образования. В шапке пишите поочереди все 3 организации( чтоб все знали куда вы обращаетесь еще) и три одинаковых письма с уведомлением отправляете. Если лично относите , тогда берете номер входящего( чтоб при вас обязательно зарегистрировали обращение)

  • Ksenya_Vitaly 16 квітня 2015, 14:11

    @AnnaE Спасибо большое.

  • AnnaE 16 квітня 2015, 13:56

    Вам нужно в законах и конституции поискать право на получение дошкольного образования и сделать ссылки на эти статьи , еще лучше написать ст. .. И текст с нее дословно .

  • Karlsonchik 16 квітня 2015, 13:57

    Ксюш, текст и должен быть простецкий - это же родители составляют, но и должен быть юридически обоснованным.
    У меня оч давно не было юридической практики и возможно не стоит брать мои советы во внимание.
    Но я бы делала так.
    Попробую по пунктам расписать.
    1. Самый главный акцент, что нарушают закон. И привести номера статей, пунктов, какие они нарушают.
    2. Не совсем давите на жалость, только вскольз об этом.
    3. Не нравится вот этот абзац "Вже 20 років ...." вернее его предложение о том, что вкладені величезні кошти. Может как-то перефразировать.
    У вас есть эти решения "Про закриття яслей" полностью текст?

  • 2 коментарі
  • Ksenya_Vitaly 16 квітня 2015, 14:11

    @Karlsonchik Спасибо большое)

  • Karlsonchik 16 квітня 2015, 14:26

    @Ksenya_Vitaly Надо как-то сказать, может не все в курсе, что садик на 60% офиц. содержат родители. - это как-то надо написать, но мое мнение чуть по-другому.
    Типа поскольку государство выделяет деньги только на зарплаты сотрудникам садика, а все остальное обеспечивают финансово родители, то нецелесообразно закрывать ясли, поскольку таким образом компании потеряют сотрудников в виде мам, а государство потеряет доход в виде налогов на прибыль от компаний или поскольку экономически выгоднее платить зарплату сотрудникам садика и соблюдать нормы законодательства о дошкольном образовании, чем в итоге получить больший процент безработици среди населения и недовольных потенциальных избирателей.
    думаю стоит попробовать попасть на прием к депутату и понять, чем можно на них давить.

  • Ksenya_Vitaly 16 квітня 2015, 14:30

    @Karlsonchik спасибо. Сейчас это как-то включу в текст

  • Vitaliya 16 квітня 2015, 14:09

    Советом не помогу,но пожелаю удачи !

  • Ksenya_Vitaly 16 квітня 2015, 14:12

    Спасибо. Ох, уж эти садики

  • IrinaS 16 квітня 2015, 14:14

    Может на телевидение письмо написать, а журналисты сами выяснят

  • Ksenya_Vitaly 16 квітня 2015, 14:16

    Тоже про это думали. Но незнаем на сколько интересно, например, ТСН переться в глушь, что бы отснять ролик про три несчастных садика

  • Karlsonchik 16 квітня 2015, 14:31

    @Ksenya_Vitaly Ксения, что касается тв это Ирина отличную идея подала.
    Только судя по моему опыту обращений в СМИ необходимо конкретные факты преподнести.
    То есть составьте письмо, в котором кратко, четко описываете ситуацию, можно сразу после составления письма и отправки его или передачи лично.
    Желательно это делать быстро очень и если получиться, что ТВ приедет до 29 апреля, то уверена на 99,9%, что решение будет в вашу пользу.
    После того как составите текст заходите на сайты журналов, телеканалов и пишите письмо на почту, которая указана.
    Далее звоните и говорите, что я ФИО отправила вам письмо с информацией. Мы очень заинтересованы в освещении именно Вашим телеканалом нашей проблемы, поэтому обращаемся за помощью. Просим дать ответ на наше обращение в письменном виде или в телефонном режиме.

  • IrinaS 16 квітня 2015, 14:25

    Канал СТБ любит такое показывать, еще и драматизируют как надо. Попробуйте напишите им, вдруг ответят

  • Ksenya_Vitaly 16 квітня 2015, 14:30

    Спасибо)

  • dzyga 16 квітня 2015, 14:47

    Я, як і Олена Карлсончик, давно не практикую як юрист, але, на мій погляд, ця заява - це суцільна вода. Відштовхуйтесь від текстів постанов, чим вони мотивують своє рішення. Їм скоротили бюджет порівняно з минулим роком? Покопайте законодавчі акти, які гарантують право на отримання дошкільної освіти, рівний до неї доступ. Вкладені фінансові кошти хоча б частково "білі"? В нас, наприклад, щомісяця вивішують звіт скільки батьки здають в фонд садочка, на що ці кошти були використані. Поговоріть із завідуючою чи згодні вони надати такі документи, щоб Ви їх прикріпили до заяви; виділіть статті типу "ремонт", які повинна фінансувати держава, натомість проплачують батьки. Загалом бачу такий план:
    1. Батьки ДНЗ№1 "Ромашка" вкрай стурбовані, щодо рішення виконкому №38 від 26.03.15 "Про можливе тимчасове призупення роботи дитячих дошкільних закладів з 1.06 по 30.07. 2015 р.", а також "Про закриття ясельної групи".
    2. Закон України "..." гарантує право на безоплатну дошкільну освіту. Доступ до освіти...Розгорнуто, з цитуванням конкретних статей.
    3. Постанови прийняті всупереч вказаним законодавчим актам.
    4. батьки в садочок вклали стільки-то, з них стільки-то на щось глобальніше, ніж канцтовари. далі в стилі "доколє?" тут повибирайте з попереднього тексту щось жалісне.
    5. в садочку стільки-то дітей, в черзі в ясла стільки-то, куди їм всім йти?

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу