Про кашки і какашки :)

Якщо хтось сказав би мені раніше, що в моїх грудях шостого розміру не буде молока, щоб годувати дитину, я ніколи б не повірила. Але вислів "розмір не має значення" спрацював, оскільки з ГВ в нас не склалося (плак-плак). В роддомі після КС молозиво з"явилося аж на 4 день, тому з самого початку доця гамала Хіпп Органік. Коли нас виписали, я вирішила, що будемо висіти на циці хоч цілими днями, але суміш не даватиму. Майже так і було: вона годинами їла, але до вечора молока не було вже зовсім, і тому на ніч догодовувала кашкою. Так минув перший місяць, все виглядало ніби норм, але мала набрала тільки 450 гр.

 

Пішов другий місяць, і грудного молока їй стало не вистачати, вона плакала і довелося давати суміш по декілька разів на день. Спочатку, коли грудне молоко переважало, з випорожненнями було все як книжка пише - ріденькі і по пару раз на день, а коли основою раціону стала суміш, почалися невеликі запори (по 1,5 - 2 дні). Давала їй пребіотик (лактувіт), консистенція стала нормальною ну і частота походів на сторону теж). Зараз ми вже повністю на ШВ, какає раз в день, але видно, що їй тяжко і вона дуже напружується. Давати пребіотик постійно теж не вихід, тому можливо варто спробувати змінити кашку? Якщо так, то на яку? Хвалили Мілупу, вона зразу з пребіотиком, плюс ще й в тому, що вона дешевша від Хіппу. І якщо переходити на іншу, то як це правильно зробити? Хелп!!! Чекаю на поради і підказки ще не дуже досвідченій мамочці)))

Пі.Сі. Педіатр в нас м"яко кажучи не дуже, тому на те, що вона зможе чимось допомогти не розрахвую.


Теги: грудное вскармливание, гв, смесь, запор

42 коментаря

  • EleNa_Romashkina 6 квітня 2015, 01:04

    Я что то запуталась,в два месяца каша?

  • Nadia_Nadyusha 6 квітня 2015, 01:26

    Суміш Хіпп 1 (від 0-6 місяців), це просто я так називаю "кашка" )))

  • Inessa 6 квітня 2015, 01:04

    А вы кашу даете или все же смесь молочную? Там же ограничения по возрасту... Я бы фрисо рекрмендовала или нутрилон. И то и то нам хорошо пошло. От нан дите рвало фонтаном. А хипп и милупу не пробовали. В более старшем возрасте, месяцев с 6, мы переходили на белорусский беллакт- тоже отлично.

  • 2 коментаря
  • Aleksandra__ 6 квітня 2015, 10:32

    @Nadia_Nadyusha Попробуйте милупу.

  • julja0507 6 квітня 2015, 10:45

    @Nadia_Nadyusha милупа+++++++

  • Nadia_Nadyusha 7 квітня 2015, 02:34

    @Aleksandra__ якраз до неї і приглядаюсь...

  • artvirgos 6 квітня 2015, 01:15

    главное не что давать, а как переходить. мы с 6 месяцев были на нутрилоне, потом появилась немецкая лазана, жаль что ее уже нигде не купишь, отличная смесь, не перенасыщеная лечебными добавками. сейчас перешли на бюджетный белакт, нам 1.3 но ночью вода, компот и чай не канают, только смесь. главное придерживаться рекомендаций при смене питания. (при смене питания запор - норма, потом стул налаживается)

  • 2 коментаря
  • Nadia_Nadyusha 6 квітня 2015, 01:54

    @TANYA_VINOGRADOVA_ Тетяна, я правильно зрозуміла, що перше треба робити 10-20 гр нової суміші, а потім решту давати тої,що раніше, і тільки пступово збільшувати кількість першої ?

  • TANYA_VINOGRADOVA_ 6 квітня 2015, 03:11

    @Nadia_Nadyusha Так, все правильно.

  • Sophia_125 6 квітня 2015, 09:53

    @Nadia_Nadyusha точно так і збільшувати дуже помаленьку. розводити в двох різних бутилочках. переше давати звичну і догодувати новою. починати нову суміш обовязково зранку. ні в якому разі не на ніч, щоб бачити реакцію дитини на новий продукт протягом дня

  • Werunja 6 квітня 2015, 01:47

    Я докармливала нутрилоном (пробовали хуману - не подошла). А вообще если мало молока советуют сцеживать грудь "до самой последней капли молока" после каждого кормления. Вроде бы чем больше молока из груди уходит, тем больше вырабатывается вновь. Я так "раздоилась" за 2 месяца. Тоже было кесарево и поначалу малая была только на смесях. Но ничего - скоро уже 1,3 и до сих пор мы сосем грудь)))) А вообще мне тогда в больнице сказали,что чем больше грудь, тем сложнее ребенку высосать из нее молоко и труднее ее сцедить. Поэтому обычно как раз у тех у кого грудь небольшого размера молока в достатке. Если плохо какает можете иногда давать малышке Дуфалак - его можно и младенцам (он на клетчатке). Ростите здоровенькие))))

  • 7 коментарів
  • Nadia_Nadyusha 6 квітня 2015, 02:05

    @Werunja Мені на те що наврят чи годуватиму ще інша акушерка в роддомі натякала. І чаї лактаційні всі які є я перепробувала, і народні методи - нічого не допомогло.

  • Sanechka 6 квітня 2015, 02:07

    @Nadia_Nadyusha Ясно( ну тогда что ж.. Ищите вашу кашку..)

  • Nadia_Nadyusha 6 квітня 2015, 02:09

    @Sanechka спочатку що з бутилочки, що з груді смоктала одинаково, а потім як підмінили(

  • Werunja 6 квітня 2015, 02:23

    Просто с бутылочки ей легче сосать, а из груди - надо напрягаться высасывать. Они малыши все такие умные)))) Не мучайте ни себя ни малышку. Попробуйте другую смесь. Не берите со всякими там пребиотиками. У нас так Нутрилон пребио тоже давал запорчик. Начала давать обычный - все замечательно. Про Милупу вам подсказать не могу - не пробовали.

  • BosaNizhka 6 квітня 2015, 02:50

    Как советовала нам врач,если есть проблемы,то нужна только адаптированная смесь,а это только дорогие и не наши. Больше всех подходит малышам нутрилон и там широкая линейка,при всяких проблемах.а после мес 9 можно перейти на малютку,белакт

  • Meliya 6 квітня 2015, 05:56

    Каждый ребенок индивидуальный и смесь надо подбирпть - что идеально одному совершенно не подходит другому....
    По поводу стула - У меня у дочки были жуткие запоры (у нас был недоразвит жкт) с рождения и до месяцев 5-6 - какали только после клизмы+газоотводная трубочка (ни какие дуфалаки, свечи, массажи, био гаи и т.п. не помогали - я сама пила кучу пьюрешек фруктовых, чернослив, строгая диета) + у нас вечно были высыпания на лице и теле - в итоге попали к отличному гастроэнтерологу которая нас пролечила (сначала убрали патогенную микрофлору- уже не помню чем если честно, потом энтерожермину + лацидофил) и мы через неделю сами начали какать и все прыщики ушли!!
    Правда иногда и сейчас вылазит то что у нас ЖКТ слабый (после АБ или умудрится что т не то съесть) - но у меня всегда есть лацидофил и если вдруг что сразу начинаю давать и все восстанавливается....

  • Lili007 6 квітня 2015, 06:25

    А ви не пробували зціджувати молокоотсосом? механічним чи електричним. В мене також руками нічого не виходило. Ми з 7 міс. переходили з ГВ на Нутрілон. Переходити на нову суміш потрібно поступово. Розкажу як я робила, коли з одинички переходили на 2. На той час дитина їла 120 гр.(4 мірні лож.), то перший день половину годувань робила суміш з 3 лож. старої+1 лож. нової. Якщо все в порядку на 2 день всі годування з 1 лож. нової. 3 день половину годуань як вчора, половину уже 2 лож.старої+2 нової і так далі. За 8 днів повністю переходили на нову суміш.

  • Malinka_orijinal 6 квітня 2015, 08:57

    Не представляю, как 6-й размер можно руками сцедить)

  • vikzeos 6 квітня 2015, 09:11

    Самому никак, а молокоотсос и подавно не справиться. Акушерка сцеживала руками, так хоть на стенку лезь. И в итоге всё равно было мало, а обое детей были крупными и хотели есть и пришлось переходить на смесь, так как я уже была выжатый лимон и уже в принципе ничего не хотелось в этой жизни. А детям нужна спокойная мама.

  • Werunja 6 квітня 2015, 09:41

    @vikzeos Мне сцеживали совсем без боли. Скказали,что если сцеживание причинчет боль, то это неправильно (т.к. попросту травмируется грудь).

  • Werunja 6 квітня 2015, 09:42

    @vikzeos Хотя у меня 5 размер (не 6-й)

  • Shkrabik 6 квітня 2015, 09:12

    Мы тоже на ИВ, так такое как у вас было до 3 месяцев, иногда помагали ребенку показать, после трех месяцев, когда наладился ЖКТ, и со стулом все нормализовалось

  • Hellcat1 6 квітня 2015, 09:19

    двое детей на нутрилоне до 6 мес.,дороговато конечно,или милупа,тоже вроде ничего

  • mavpeniatko 6 квітня 2015, 09:30

    Из бюджетного мне нравиться Нестожен, порядка 70 грн. Про смесь при запорах перешарудела весь нет, пришла к выводу что попробуем семпер бифидус (но где то 140 грн.), если не пойдет то фрисовом (очень густой, 150 грн, фрисом вообще очень довольна).

  • Sophia_125 6 квітня 2015, 09:50

    Надюша, в першу чергу я Вас хочу привітати з народженням довгожданної донечки. міцного їй здоровья та щасливої долі.
    про випорожнення при ШГ. діти, яку знаходяться на штучному годуванні можуть випорожнятися навіть раз у 3-5 днів і це вважається нормою. якщо у Вас немає інших проблем (висипання, дуже сильних колік, тощо) то я б не радила змінювати суміш. це удар по організму дитини і може призвести до нових проблем. мої діти з народження на суміші, описані Вами моменти ми проходили і радились з думаючими лікарями. ми були на нутрілоні з народження до 3 років (молока коровьячого майже не вживали, бо були проблеми). також какали рідко і туго, якщо вже геть не виходило, то користувались гліцериновими свічками (рідко), а так робили масаж. з введенням прикорму ситуація покращилась.

  • Nadia_Nadyusha 7 квітня 2015, 02:32

    Дякую, Софія!

  • Ksena 6 квітня 2015, 10:04

    Надо было ночью на сиське висеть. Читала, что молоко ночью вырабатывается.

  • Hellcat1 6 квітня 2015, 11:19

    с каками тоже были проблемы,овощное пюре раньше ввели,тыкву и сливу.Но все равно было проблемно.пользовались глицериновыми свечами и дуфалаком системно,можно сказать до 3х лет.Сейчас как то нормализовалось.А нутрилон мне казалось немного крепит все таки,но кисломолочный нутрилон-бяка

  • Ludmila1974 6 квітня 2015, 22:22

    у мене тітьки ,як відра ,але молочка в них не було майже,5днів синочка мучила і сама мучилась -гриз тітьку ,поки не розгриз до крові -і напився її..попали в лікарню промивали дитині шлунок в 5 днів ...вирішила не мордувати себе і дитину. -почала давати Хіпп-органік -нам підійшов ідеально)) кожній дитині підходять різні суміші -пробуйте.

  • Nadia_Nadyusha 7 квітня 2015, 02:34

    Дуже дякую всім за коментарі, кожен досвід дуже важливий! А я на основі цього зроблю свої висновки і будемо підбирати найкраще для нас.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу