Согласие на расмотрение дела

Дайте пожалуйста совет,как поступить.Три совладельца земельного участка судятся с государством за свою землю,так как двое находятся за границей в суде требуют бумагу о том что они дают своё согласие о том что дело будет расмотрено без их присутствия с подписью.Но один совладелиц боится её давать,так как недоверяет вторым двоим,могут ли те двое что-то нахимичить в свою пользу,если он даст такой документ.Или нестоит этого делать.


Теги: суд

10 коментарів

  • Anna12 3 квітня 2015, 00:01

    Найняти адвоката який буде представляти інтереси в суді і матиме право підпису.
    Проводити засідання в режимі відеоконференції якщо це можливо . Треба уточнювати вже в суді та консульстві чи це можливо зробити.

  • olempiada 3 квітня 2015, 00:11

    Треба ще найти такого чесного адвоката,бо напідписує таке,що лишишся голим босим.Я як дивлюсь передачу Говорить Україна получаю такий стресс,коли чую як то робиться,вчорашня передача то шок,бідний хлопчина.

  • s_holubovich 3 квітня 2015, 00:28

    Як я зрозуміла, дана особа є позивачем, то обов'язкова або присутність представника в судовому засіданні, або наявність у суду заяви про розгляд справи у відсутність такої особи. Якщо такої заяви у суду не буде, а належним чином повідомлена особа двічі не з'явиться в судове засідання, то позовна заява в частині позовних вимог даної особи залишиться без розгляду. у заяві про розгляд справи у його відсутність особа може викласти якісь доводи окрім тих, які зазначені у позовній заяві. Інші два позивачі не мають права і не будуть вчиняти будь-які дії від імені третього, якщо вони не мають від нього довіреності, це неможливо відповідно до діючого законодавства.

  • olempiada 3 квітня 2015, 02:38

    Позивач є землерозпорядники державні до власників землі.Земельна ділянка у спільній власності у трьох братів,так як вони всі конфліктують між собою,тому один з них боїться давати такий дозвіл,щоб потім незалишитися без неї.Якщо недавати такого дозволу,чи може справа ще тягнутися за відсутності одного з власників,чи можна то якось розтягувати в часі.

  • s_holubovich 3 квітня 2015, 11:23

    @olempiada Без такої заяви справа може бути розглянута, а суддя говорить про таку заяву у зв'язку з тим, що суду важко повідомляти особу про кожне судове засідання поштою з направленням судової повістки за межі країни. Зрозумійте, заява про розгляд справи у відсутність відповідача не означає, що одразу земельну ділянку заберуть у особи і щось за неї зроблять. Інші відповідачі від його імені ніяких дій вчиняти не можуть!
    Однак якщо є недовіра до інших відповідачів і до ситуації в цілому, представник необхідний. Не треба демонізувати юристів, це всього навсього їх робота, а не бажання з кожної справи нажитися обманним шляхом.

  • Владимир 5 квітня 2015, 01:06

    @s_holubovich Вірно шановна, але...
    1.Право власності - "святе" і ніхто забрати частку не може.
    2.В моїй практиці, було = вимога перекладати на ту мову в якій знаходиться людина (в моєму випадку було на россійську).
    3. Я думаю треба просто направити заяву за своїм підписом, який повинен бути завірений нотаріусом (і там опостіль)
    4. А краще, звичайною поштою направити заяву про згоду розглянути без його участі...з застереженням...(коротко повторити свуої позовні вимоги.
    З повагою. бажаю перемоги.

  • olempiada 3 квітня 2015, 12:06

    Дякую за відповідь.Справа вже триває три роки і ніяк неможе держава повернути те,що належить нам за документами.А повістки приходять по місцю проживання,не за кордон.Просто кажуть,що без цього дозволу неможливо дати хід справі.

  • s_holubovich 3 квітня 2015, 12:32

    Дивуюсь я суддям іноді. Якщо у справі є позиція відповідачів по позову, а повістки справно отримуються за місцем проживання, то навіщо будь-які заяви. Відповідач не зобов'язаний відповідно до цивільного процесуального кодексу України не з'являтися в судові засідання, і він не зобов'язаний направляти будь-які заяви про розгляд справи у його відсутність.
    Можу ще запропонувати приходити будь-кому з родичів особи в судові засідання слухачем, у нас це не забороненр цпк, і можна бути в курсі того, що відбувається в засіданні.
    Ви також маєте розуміти, що якщо суддя вважає, що без такої заяви розгляд неможливий, він відкладатиме судові засідання ще довго.

  • Владимир 5 квітня 2015, 01:08

    Вірно, суд зобовязаний направити повістку за місцем останнього відомого місця реєстрації, але якщо надасте довідку про тимчасове проживання, відрядження. тощо то по новому адресу.

  • olempiada 3 квітня 2015, 14:57

    Дуже вам дякую,це те що я хотіла знати.Ви дали хороше пояснення.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу