Ялинка з цукерок.

 

 На вулиці падає сніг, в школах і садочках ідуть передноворічні виступи, і всі ми потрохи готуємось до зустрічі Нового Року. І всім так хочеться маленького чуда, та щоб воно збулось, нам потрібно теж прикласти трішки зусиль, створити новорічний настрій собі і нашим близьким.​​

  Гарною прикрасою на вашому столі може стати ялинка складена з цукерок, яку ви дуже легко можете зробити з своїми дітками, я впевнена їх радості від такої творчості не буде меж, отож поїхали)))

Для цукерок нам потрібно:

кокосова стружка - 200 гр.

згущене молоко - 250 гр.*

ліщина (або будь який інший горіх) - 35- 40 шт.

шоколад - 200 гр.

Горіх підсушуємо на сковорідці, половину кокосу піджарюємо на сухій сковорідці до золотистого кольору і змішуємо з рештою кокосу та згущеним молоком, має вийти густа маса, яку ми відправляємо в холодильник на 1 год.

Чайною ложкою набираємо масу, та формуємо кульки, в середину яких кладемо горіхи. ставимо наші кульки в холодильник ще на пів години,

а тим часом на водяні бані розтоплюємо шоколад, в якому обкачуємо наші цукерки, викладаємо на тарілку застелену харчовою плівкою, та ставимо застигати. 

 Коли шоколад повністю застигне, підчищаєш лишній шоколад і викладаємо гірку у вигляді ялинки, круг ялинки розкладаємо сніг з кусочків маршмеллоу, які також легко приготувати самому.

Для маршмеллоу візьміть:

желатин - 25 гр.,

вода  - 220 мл.,

цукор - 400гр.,

інвертний сироп - 160 гр.

25 гр. желатину заливаємо 110 мл. Води і даємо набухнути.

В каструльку з товстим дном відміряємо 400 гр. цукру, 110 мл. води, і 160 гр. інвертного сиропу, все перемішуємо і ставимо на вогонь. На середньому вогні доводимо до температури 110-112 градусів не мішаючи.

Міксером на малих оборотах збиваємо желатин і тоненькою струйкою вливаємо сироп, збиваємо 10-15 хв. До густих розводів.

Переливаємо масу в підготовлену ємкість на дні якої застелений пергамент змащений олією, даємо відстоятись не менше 6 год.

200 гр. цукрової пудри змішуємо з 2 ст. л. крохмалю і посипаємо робочу поверхню, зверху кладемо нашу застившу масу і нарізаємо на кусочки, попередньо обсипавши ніж пудрою.

До ялиночки в сніг можна покласти ще пару шишок, для них потрібно:

печиво до кави - 100 гр.,​​​​​​​

крекер "Хрустики" - 100 гр.,

горіхи - 50 гр.,

масло - 80 гр., 

згущене молоко - 3 ст. л.

какао - 1 ст. л.

Печиво і горіхи подрібнюємо в блендері, та змішуємо з іншими інгредієнтами, якщо маса вийде суха, додайте пару ложок молока, маса має гарно ліпитись до купи, ставимо в холодильник на годину.

З отриманої маси ліпимо конуси у формі шишок, і з кукурудзяних пластівців робимо щешуйки, готові шишки посипаємо пудрою, як інеєм.

Верхушку ялинки я розмалювала золотою фарбою для шоколаду, та всю прикрасила срібними та золотими кульками з пудри (клеїла на шоколад) .

​​​​​​​

Ось так легко, і не дуже затратно можна зробити гарну солодку прикрасу на новий рік, а якщо залучити до цього дітей, то це буде ще й весело для всіх))).

Миру і злагоди Вам в новому році, щоб обов’язково збулись всі заповітні мрії! І Мирного неба над головою!!!

З наступаючим Новим Роком!!!

Темы: Новорічний десерт

6 коментарів

  • Sharlotta__ 19 грудня 2017, 01:22

    Вот это ёлка съел и не надо мужа до марта просить- ну вынесе уже ёлку))) И шишечки миленькие!

  • 2 коментарі
  • Sharlotta__ 19 грудня 2017, 01:26

    значит вкусно и съедобно! ;) Я бы съела, только лень делать)

  • Alladr 19 грудня 2017, 01:30

    робити швидшe ніж писати, а цукeрки просто супeр, там нeма, що робити, спробуйтe:grinning:

  • Sharlotta__ 19 грудня 2017, 01:34

    ну не знаю.... Як зiрки стануть))))))

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу