Дитина і стоматолог

Сьогодні були в стоматолого з доцею 4,6 років, це в нас другий візит. При першому візиті нам почистили дирочку і поклати ліки, так як відкритий нерв, потрібно видяляти нерви.  Минулого разу доця відкрила ротик за іграшку яку я пообіцяла купити, але вона просто не знала що її очікує. Ввесь тиждень я її настроювала на другий похід до лікаря, розповідала, що ми всі лікували зубкиі і якщо не лікувати, то можна втратити зуб, доця все уважно слухала, погоджувалась, обіцяла, що відркиє ротик і ми долікуємо зуб . АЛЕ не тут то було, як сьогодні прийшли, відразу почалась істерика, 15 хв вмовляли разом з лікарем, щоб просто відкрила рот, щоб хоча б подивитись. Лікувати потрібно  в будь - якому випадку, бо це другий моляр, який буде мінятись тільки в 10-12 років. Я тримала вже як могла доцю і лікарь все таки дісталась до зуба, але видалити нерви так і не вдалось, доця сильно "бракалась", плакала, загалом була дуже сильна істерика, знову поклали ліки і відправили нас ще на тиждень... 

Лікарь порекомендувала за три дні до наступного прийому давати доці Валер`яну  для заспокоєння. Бо сьогодні доця плакала не від болю, а від "происходящего".

Я і сама як приїхали додому випила валер`яну і розумію, що наступного разу буде так само. Але ж зуб потрібно полікувати! Чи будемо їздити так кожен тиждень, а це дорога в півтори години(далеко, бо там нам дали телефон лікаря).  

А ще минулого разу лікарь почистила саму дирочку (вона маленька, але глубока) і поклала туди ліки, а сьогодні розкрила майже весь зуб і теж поклала ліки. Це я побачила тільки дома, бо так би в неї запитала. Я звичайно не лікарь, але мене цікавить чи це так потрібно, дирочка була скраєчку, навіщо відкривати ввесь зуб? 

Розкажіть, будь - ласка, Ваші походи до стоматолога з дитиною 4-5 років , як швидко Ви лікували один зуб ? 

Може порадьте щось!

15 коментарів

  • Maryana32 22 листопада 2017, 00:03

    Все так само було:відкрили,ліки,видалення нервів,пломба.істерики і крики перші рази були страшні.але в нас лікар класний,показував прийоми кунг-фу,мультики включав.словом-втерся в довіру.зараз сину 7-ще боїться,сльози течуть,але мужньо відкриває рот))

  • Solovyova_Irina 22 листопада 2017, 00:13 1

    После того, как уберёт нерв, нудно еще 2 раза. Пломбируют каналы, а через день сам зуб.

  • sneguro4ka 22 листопада 2017, 00:31

    мене, пам'ятаю, тримали мама і медсестра у стоматолога, це було років зо 35тому)
    зараз тримає анестезія
    страшно уявити свій перший похід з малим до стоматолога(((
    я колись до свого прийшла, нещодавно а в сусідньому креслі дівчинка років 5, і їй там щось робили не знаю скільки годин (я прийшла +1,2гид),дівчинка була вже і ще після мене лишилася. без жодного звуку! я поглядала чи вона там жива! а в приймальні її мама гортаоа журнали. я не витримала і сказала їй "яка у вас мужня дитина". мама посміхнулася і сказала "так, дякую, я знаю"
    реально, заздрю їм обом

  • MarinaZ 22 листопада 2017, 00:55

    У меня такой) нам 2, 10 было в прошлом месяце лечили 4 передних, сидел как мышь ( ему трудно давалось только то ,что это долго , через 20 минут начинал вертеться и руками по креслу хлопать- не может он долго на одном месте) . НО - давно нам надо было к стоматологу и первые попытки просто зайти в кабинет не удавались, после больницы и сдачи анализов крови , люди в медицинской форме вызывали истерику. Так вот , я начала всеми возможными способами его подготавливать, зубы уже были полусгнившие, так что разгуляться было куда. Каждый день, каждый удобный момент- такой красивый мальчик, а зубки черные. То есть, ( как умная женщина поступает с мужчиной - не заставлять, не просить, а сделать так, чтоб он сам этого захотел))) разговоры были долгие у нас, это месяца два, каждый раз потом он как зубы чистил смотрел в зеркало и расстраивался, что все равно черные. Так подвела, что без врача не обойтись. Ну и дома в стоматолога играли, любыми подручными средствами, ватными палочками зубы друг другу мазали туссмусом, стучали по зубкам деревянными палочками, многое можно придумать. Главное страх убрать. Ну и один пример - из последнего( заклюют возможно, но фиг с ним))) есть у нас дрель детская пластмассовая самая простая, сверло легонько крутится, так вот , при игре, я этой дрелью( не касаясь зубов естествен) говорю вот так будут делать, дала ему, он мне там что то сверлили, смеялся . И потом как к стоматологу пришли, он говорил стоматологу давай дрель включай. Вот такой опыт у нас, правильно не правильно, но ходит как на праздник. С дрелью звучит жутко конечно, но это детская игрушка, еле крутится пластмассовое сверло , но издает очень даже хороший звук, примерно как бормашинка

  • Nat1102 22 листопада 2017, 00:32

    Ой.пам'ятаю і я наші перші походи (((((?це жах!!!! Ми ходили до одного лікаря.потім до іншого. Донечці чистили канали в 3роки. Але потім через рік ми попали до молодого лікаря.яка більше практикується на дитячих зубках .і вона нам сказала.що таким маленькім в молочних зубках ніякі канали не чистять! !!!!а кладуть парапасту.яка нерв вбивае і розчиняє. Я і моя дівчинка була в шоці від походів до стоматолога.аж поки не знайшли толкового лікаря. Ми за це їй дуже вдячні. І по цей день (зараз нам вже 10) ми ходимо лікувати зубки із задоволенням.ну буває звісно інколи боляче.але лікар і танцює і співає.і смішить)))) коротше кажучи дуже багато залежить від лікаря.і іще моїй маленькій було завжди важливо.щоб я її тримала за ручку дуже міцно)
    Нехай Ваші зубки будуть здоровими!!!!

  • 4 коментаря
  • Nat1102 22 листопада 2017, 00:51

    Вот....все зависит от доктора)

  • MarinaZ 22 листопада 2017, 01:06

    Нам чистили каналы, дожили временную пломбу с лекарством, меняли несколько раз, а потом чистили и пломбирование каналы. Если просто заблокировать, может и флюс потом нагнать, не дай Бог конечно.

  • MarinaZ 22 листопада 2017, 01:08

    Зависит от степени поражения зуба

  • Enoke 22 листопада 2017, 00:58

    2 недели назад настигла меня такая участь вести сына к стоматологу (5.5 лет)До этого положили временную пломбу (ходил с папой)и она выпала. Я думала там и рожу... орал, рыдал и я с ним, пока не приехал папа и силой держал его, а я выбегала на улицу чтобы этого не слышать. Зуб очень плохой был, тоже зачистила сильно его...

  • Viktoriya1981 22 листопада 2017, 06:35

    Мы лечили и нормально. Значит настраивайте детей раньше. Есть мультики про стгматологов

  • Viki16 22 листопада 2017, 11:36

    4 года дочке. Вчера лечили зуб, со слезами(( В августе лечили первый раз, все отлично прошло.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу