Як створити затишок в домі)

З чого складається затишок

Згідно з тлумачним словником "затишок" - це порядок і комфорт, які створюють відчуття приємного спокою. У кожній родині розуміння затишку індивідуально. Для когось це творчий безлад, який виділяє креативних людей. А для когось навпаки - чистота і порядок.

Але, незважаючи на індивідуальність затишку для кожного окремого випадку, затишок для кожної людини означає будинок. А будинок складається з запаху, кольору обробки стін, стилю, меблів та інтер'єру. І тому створювати затишок ми рекомендуємо саме за цим планом.

Чого не потрібно робити

Але перш, ніж ми розповімо, як потрібно створювати теплу атмосферу і затишок в домі, варто розібратися, чого робити не варто. При створенні затишку потрібно чітко відчувати грань між красою і вульгарністю, між небезпекою і красою. Тому не рекомендуємо використовувати багато дзеркал в одному приміщенні, особливо в спальні. Дзеркала - це якісь портали, які випромінюють не тільки позитивну енергію сім'ї, а і можуть бути підсилювачами негативу в будинку.

Вульгарно в інтер'єрі виглядає велика кількість аксесуарів і дрібних яскравих деталей, які не підходять один до одного по стилю або логічно не пов'язані один з одним. У цьому випадку діє правило "краще менше та краще".

Запах та енергетика будинку

Як відомо, найсильніше почуття сприйняття людини - це нюх. Тому, коли ми згадуємо приємну подію або будинок з приємною атмосферою, ми згадуємо його запах. Наприклад, запах кориці від маминої випічки або запах домашнього молока в сільському будинку бабусі.

Сьогодні магазини пропонують нам різноманітні штучні ароматизатори, які покликані "створити затишок" в будинку. Але який би не був приємний аромат у цього аксесуара, якщо в будинку є джерело неприємного запаху - затишку не буде. Неприємні запахи не дають розвиватися свіжості в кімнаті, не дають "вільно дихати". Тому першим кроком до створення затишного будинку повинне стати генеральне прибирання і ліквідація всіх неприємних запахів в будинку.

Генеральне прибирання - це не тільки очищення кімнати від запахів, але й очищення енергетики будинку, тобто очищення його душі. Тому якщо ви серйозно вирішили перетворити свій будинок, відкрити його для свіжого повітря і нового позитивного настрою, викинете весь непотрібний мотлох. Насамперед, речі, які несуть негативну енергію: старий одяг і взуття, тріснутий посуд.

У процесі генерального прибирання необхідно винести все сміття - речі, які ви не використовуєте і які лежать "мертвим вантажем". Перевірте всі шафи, антресолі, балкон і коробки для паперу на наявність непотрібного мотлоху. По-перше, він не тільки буде займати зайве місце і витягати енергетику будинку, але й створюватиме додаткову подушку з пилу, тим самим стаючи джерелом алергії господарів будинку.

Після проведення генерального прибирання потрібно закріпити запах свіжості. Цьому прекрасно допоможуть натуральні ароматизатори, зроблені власними руками. 

Для створення відчуття свята і запаху зимового вечора прекрасно підійде суміш з прянощів - кориці, гвоздики, імбиру, кірки апельсина, мускатного горіха і запашного перцю. Щоб запах будинку сподобався всім членам сім'ї, в 1,5 літра води потрібно додати всі спеції і тушити на повільному вогні. Поступово ваш будинок наповниться ароматом.

Для текстилю та меблів піде легкий ароматний спрей, який і будинок наповнить приємним запахом, і додасть білизні після прання неповторний аромат. Для створення такого спрею потрібно використовувати по 1 краплі масел евкаліпта, герані, м'яти. Додати поетапно кожне масло в 120 мл дистильованої води і розприскувати через спеціальний пульверизатор.

Текстиль та меблі

Правильно підібраний текстиль і меблі - еше один важливий елемент створення затишку в домі. Для створення затишку і комфорту в будинку для відпочинку всієї сім'ї ми рекомендуємо вибирати меблі спокійних тонів. Варіантом поновлення меблів є зшиті на замовлення і hand - made чохли для меблів, які привнесуть нотку індивідуальності у ваш будинок.

Аксесуари мають не менше значення при створенні затишку в домі, ніж запах. Вони надають приміщенню особливу родзинку, а також допомагають очистити енергетику приміщення. Рекомендуємо прикрасити будинок сушеними квітами, маленькими диванними подушками, живими квітами. Ці приємні дрібниці, згідно філософії фен -шуй, принесуть у ваш будинок затишок, тепло, здоров'я і благополуччя.

Створити затишок в домі можна і без додаткових грошових коштів. Головне в цьому процесі - позитивний настрій, любов до свого будинку і своїм рідним і трішки фантазії.

Темы: інтерєр

2 коментаря

  • VELLA 4 жовтня 2017, 13:42

    Мы очень много времени в загородном доме проводим. А там свет с постоянными перебоями(( Вот хотим электростанцию прикупить. Посоветуйте, плиз, какую взять лучше?

  • Alisik34 24 жовтня 2017, 13:00

    У нас дома очень часто электричество отключают и это доставляет большой дискомфорт. Именно поэтому муж недавно нам подобрал на https://storgom.ua/statsionarnye-elektrostantsii.html стационарную электростанцию. Она не большая, но работает без перебоев, так у нас всегда в доме есть свет и обогреватели работают. Тем самым тепло и уютно

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу