Обман на Ле Бутик

Девочки, кто разбирается в правах потребителей? Приобрела в апреле на ЛеБутик кошелек,: был заявлен как 100% кожа, стоил со скидкой 300 грн. На сегодняшний день кошелёк наполовину облез, под лаком ткань! Обратилась к ним с претензией: выслушали и ответили: да, таки не кожа, произошла ошибка, мы разберемся и накажем поставщика, но вам возместить ничего не можем, так как прошло 30 дней. Но ведь вопрос даже не в том, что он не качественный! А в том, что это не кожа, амкакой то текстиль, покрытый лаком, то есть - обман со стороны продавца. Куда жаловаться?

Темы: Хники

19 коментарів

  • Freekee 19 серпня 2017, 21:46

    ОЗПП
    только оно у нас грустное

  • elena_anatolievna 19 серпня 2017, 21:51

    Это нарушение правил розничной торговли и ОЗПП "введення в оману споживача"

  • Коментар видалено

  • lafelia 19 серпня 2017, 21:57

    Между заявленным и реальным есть разница. На сайте пишут, к примеру, сумки Моника Риччи - Италия, а это турецкая фирма. Да и пришла с браком, точнее без одной детали в фурнитуре.После возврата деньги пришли через 10 дней.

  • Bulka 19 серпня 2017, 22:08

    У защиты прав потребителей, на сколько я помню, поотбирали реальные рычаги давления и влияния, поэтому только плюнуть и забыть.

  • Tirri 19 серпня 2017, 22:35

    Вот они и пользуются. Ответили, что сроки возврата прошли.

  • elena_anatolievna 19 серпня 2017, 23:39

    О нашла :
    Відповідно до статті 151 Закону України "Про захист від недобросовісної конкуренції" поширенням інформації, що вводить в оману, є повідомлення суб'єктом господарювання, безпосередньо або через іншу особу, одній, кільком особам або невизначеному колу осіб, у тому числі в рекламі, неповних, неточних, неправдивих відомостей, зокрема внаслідок обраного способу їх викладення, замовчування окремих фактів чи нечіткості формулювань, що вплинули або можуть вплинути на наміри цих осіб щодо придбання (замовлення) чи реалізації (продажу, поставки, виконання, надання) товарів, робіт, послуг цього підприємства.
    Інформацією, що вводить в оману, є, зокрема, відомості, які:
    – містять неповні, неточні або неправдиві дані про походження товару, виробника, продавця, спосіб виготовлення, джерела та спосіб придбання, реалізації, кількість, споживчі властивості, якість, комплектність, придатність до застосування, стандарти, характеристики, особливості реалізації товарів, робіт, послуг, ціну та знижку на них, а також про суттєві умови договору;
    – містять неповні, неточні або неправдиві дані про фінансовий стан або господарську діяльність підприємства;
    – приписують повноваження та права, яких не мають, або відносини, в яких не перебувають;
    – містять посилання на обсяги виробництва, придбання, продажу або поставки товарів, виконання робіт, надання послуг, яких фактично не було на день поширення інформації.
    Пишите письмо на электронку: мною(число місяць рік) було придбано товар, що з'являвся як виріб з натуральної шкіри. В процесі експлуатації було виявлено дефекти, що не відповідають заявленим властивостям виробу, а саме (опис). Зважаючи на це, прошу повернути кошти, бо товар не відповідає споживчім властивостям і може розцінюватись, як товар неналежної якості або фальсифікат. Прошу у відповіді додати сертифікати відповідності на дану продукцію (найменування, артикул). Копії розрахункових документів, та фото данної товарної позиції на день звертання надано у додатку.
    Даьше ждете от них ответ. Пусть Есть в любом городе при исполкоме управление торговли. А 2013 году был отдел (не общество) по защите прав потребителя. Ну на крайняк, антимонопольный комитет, который и занимается недобросовестной конкуренцией. Пишите, не стесняйтесь))) Сроки возврата товара ненадлежащего качества не ограничены.

  • 6 коментарів
  • elena_anatolievna 20 серпня 2017, 00:14

    Отлично!!! " Прошу надати роз'яснення, на якій підставі мені було відмовлено у поверненні коштів за товар, що не відповідає споживчім властивостям, заявленим при продажу".

  • elena_anatolievna 20 серпня 2017, 00:20

    Описание товара должно соответствовать "серифікату відповідності"!!!! Иначе проблемы продавца:" введення в обіг фальсифікованих продукціїї" либо надання неправдивої інформації (введеня в оману споживача )" .Это статья) ))) В любом случае продавец отвечает перед покупателем, а не поставщик.

  • Tirri 20 серпня 2017, 07:32

    Спасибо, все верно! Только привлечь к ответственности, видимо сейчас очень сложно: куда жаловаться? В местный исполком? В Киев? В полицию? Моловероятно, что их накажут..

  • Irisa 20 серпня 2017, 06:56

    Я так на Модной касте Nike Air Max покупала. Раз валились через 9 месяцев после покупки (покупала в сентябре, зимой просто лежали в коробке). Когда покупала, спрашивала у консультанта, оригинал ли это. Ответ: вся наша продукция серьифицирована. Муж до сих пор мне эти кроссовки вспоминает))))) к слову, на Модной касте они были гривен на 300 дешевле пары в магазине... Больше ни у них, ни в Лебутик не покупаю...

  • Tirri 20 серпня 2017, 07:30

    Вам ничего не вернули? А сертификат предоставили?

  • Irisa 20 серпня 2017, 08:19

    Я и не требовала. Что через 9 месяцев докажешь? Муж изначально говорил там не покупать. Он был уверен, что это подделка...

  • Irisa 20 серпня 2017, 08:21

    Я до этого на Модной касту покупала много и часто. И не один год. Думала, что они следят за качеством, ответственностью продавцов и тд. Но нет(

  • Коментар видалено

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу