Птання щодо записів у трудовій

Доброго дня всім!

Може, тут є юристи, або кадровики - дуже потрібна цінна порада!

Сталося так, що, коли я пішла у декрет, фарма, де я працювала, розвалилася, а керівник взагалі виїхав за кордон. Трудову мені передали (і то довелося довго зідзвонюватися з колишніми колегами, а то б і вона поїхала "у вояж").

 

 

На днях відкриваю її, а там немає записів про роботу, тільки два штампи фірми на порожній сторінці. Керівник в телефонному режимі сказав, "Напиши щось сама, я не знаю, як її правильно потрібно заповнювати". Виявилося, що кадровими питаннями на фірмі займався бухлагтер, потім інший, потім він пішов ображений, бо йому не доплатили... Одним словом, все робилося через пень-колоду, а про мене, схоже, і взагалі забули. А між іншим, я офіційно працювала там більше 2 років!

 

Планую виходити з декрету цього року, і тепер не знаю, як йти до майбутнього місця роботи з цією трудовою. Не можу зрозуміти - невже там можна написати будь-що? І, хоч свій перший день на роботі я знаю, а от дату звільнення чи закриття фірми - ні. Зв"язатися з цих питань поки що не маю з ким. А може, поки я в декреті, я там досі числюся? В декрет офіційно йшла з фірми.

 

Дякую за ваші відповіді!


Теги: декрет, юридические вопросы, трудовая книжка

27 коментарів

  • Mariam 29 вересня 2014, 14:28

    В трудовій мало поставити дату, там треба вказати посаду і номер наказу, яким Вас було призначено і звільнено.

  • Zariwa 29 вересня 2014, 14:37

    Предположим, если этого нет?

  • EleNa_Romashkina 29 вересня 2014, 15:10

    Это должно быть обязательно и подпись еще,надо ехать на эту новую фирму и поднимать документацию

  • Zariwa 29 вересня 2014, 14:30

    Уволить вас в декрете могут только в том случае, если фирма прекращает своё существование, должны оповестить вас за какой- то период об этом и поставить на учёт на иржу труда(ну иль как там это называется). Есть вариации, когда увольняют по согласованию сторон, если ничего не могут предложить вам, с выплатой 3-х(если память мне не изменяет) окладов+ отпускные(если были не потраченные дни). Если же внутренние перетрубации позволили фирме остаться на плаву, то, вероятнее всего, вы числитесь по месту нахождения вашей трудовой. Обычно, эйчар\отдел кадров хотя бы телефонирует))))

  • 1 коментар
  • Zariwa 29 вересня 2014, 14:45

    @Vera_Andreevna На вашем месте, лично я, созвонилась бы с коллегами)))))

  • Zariwa 29 вересня 2014, 14:52

    @Vera_Andreevna Бо, без надії сподіватися ...марно
    Ви ж не в церкві працювали?

  • Yuliazt 29 вересня 2014, 20:19

    @Vera_Andreevna Як це розпустили? Що мається на увазі? Сумніваюсь, що Ви числитесь десь - чому ж тоді трудова книга на руках?
    Я в шоці від Вашого керівництва!

  • Nadinka 29 вересня 2014, 16:00

    Я тоже в декрете и мою фирму за это время переименовали так сказать, но мне позвонили и сказали чтоб я не переживала что уже числюсь якобы на другой фирме.

  • Yuliazt 29 вересня 2014, 20:15

    Потрібно звертатися до колег. Де вся документація? Такі накази про прийняття і про звільнення мають зберігатися в особовій справі, в архіві або сейфі відповідальноі особи ( кадровика, бухгалтера, директора).
    Ви там взагалі нічого не підписували? Заяву про прийняття на роботу не писали? Особову картку свою бачили?
    Якщо ні з ким немає контакту - можна звернутись до Вашого Центру Зайнятості. При прийнятті на роботу співробітників бухгалтер або кадровик має здавати звіт про прийнятих ( п2, здається). Також, якщо Вас було звільнено у зв'язку зі скороченням, переформуванням фірми - звіт теж має бути в ЦЗ. А вже по звіту знайдете номери і дати наказів щодо Вас.
    Дивна ситуація.

  • Vera_Andreevna 29 вересня 2014, 21:23

    Річ у тім, що я вже два роки ні з ким не спілкувалася - пішла в декрет, і мене мало інформували про справи фірми (та й мало вони мене цікавили)... Про закриття дізналася мало не випадково.
    Заяву на роботу - так, підписувала. Особистої справи не бачила.
    А про центр зайнятості - актуально туди звертатися, навіть якщо роботу я знайшла не через нього?
    Сама шокована, та що робити...
    Дякую за відповідь!

  • Yuliazt 29 вересня 2014, 21:40

    Звичайно, звертайтесь.
    Мислимо логічно - якщо на руках трудова з печатями, отже, мали б були бути трудові відносини зареєстровані. Трудові відносини реєструються у Центрі Зайнятості. Якщо Ви дійсно були оформлені - роботодавець відраховував щомісяця податок у соцстрах і пенсійний фонд. Тобто, все можна знайти за бажанням) удачі Вам, звертайтесь!
    До речі, я думаю, працівники ЦЗ можуть Вам зробити запис у трудовій, якщо Ви їм поясните ситуацію.

  • Anonym 29 вересня 2014, 22:49

    Думаю Центр занятости не поможет и уж точно записи в трудовой они делать не будут. Позвоните на новую фирму, может какая- нибудь документация у них осталась.

  • 6 коментарів
  • katrinen 29 вересня 2014, 23:49

    @Anonym неистово плюсуюсь!

  • Anonym 30 вересня 2014, 09:06

    @Yuliazt Да, может быть такое что в воздухе. Юлия, Вы пишите как должно быть, как по закону. А бывает и не по закону.
    Почему выдали трудовую не уволив? Радоваться надо, что вообще выдали, а не выкинули.
    Фирмы уже нет, кого штрафовать?

  • Yuliazt 30 вересня 2014, 09:36

    @Anonym Да, я пишу по закону как должно быть. У нас было очень строго с документацией, поэтому я удивляюсь таким ситуациям)

  • Аня Флай 30 вересня 2014, 00:07

    На печати компании есть код ЕДРПОУ, зная его номер идете в пенсионный фонд по месту прописки. И своему инспектору объясняете ситуацию. В пенсионном фонде Вас обязаны проконсультировать за какой период времени по Вам подавался персонифицированный отчет и какие платились налоги. Последний день указанный в отчете и будет датой увольнения. И трудовая сейчас не имеет "большого веса" как раньше.

  • Anonym 30 вересня 2014, 09:08

    +1 за пенсионный фонд.

  • Anonym 30 вересня 2014, 09:26

    Чтобы делала я.
    1. Позвонить на новую фирму, узнать в бухгалтерии не остались ли у них случайно приказы со старой фирмы. Если приказов нет и они ничего не знают:
    2. Позвонить старому директору, узнать куда дели приказы. Если не знает:
    3. Узнать у старого директора номер телефона фамилию имя бухгалтера. Если сообщит только фамилию имя - искать в гугле по фамилии. Может резюме найдете. Позвонить бухгалтеру и узнать как произошла ликвидация, сдавали ли документацию в архив, может вспомнит, было ли увольнение. Если директор не помнит тел. бухгалтера и как его зовут:
    4. Узнать у директора кто занимался ликвидацией, кто был ликвидатором (если было банкротство может был арбитражный управляющий). Если директор ничего не помнит:
    4. Идти в Пенсионный фонд. См. коммент Ани Флай.

  • Vera_Andreevna 30 вересня 2014, 10:30

    дякую! тепер зрозуміло, в якому напрямку рухатися.

  • Юлия 11 жовтня 2014, 19:22

    А ще за кодом ЄДРПОУ можно дізнатися чи існує ще фірма на якій Ви працювали, а якщо ні, то коли її діяльність було припинено. Існує база фізичних та юридичних осіб. Якщо напишите код ЄДРПОУ фірми, я перевірю.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу