Процесіі в закарпатті.....

Перед урочистою Божественною Літургією, під спів Ужгородського хору ім. Августина Волошина, який звеличував цьогоденні богослужіння, від монастиря до каплиці на відпустовій площі відбувся процесійний хід. Разом з отцями василіянами, єпархіальними священнослужителями, а також з о. Павлом Райчинцем ЧСВВ – протоігуменом василіянської Провініції Св. Миколая, до якої належить Боронявський монастир, та о. Тарасом Ловскою, що очолює Хустський вікаріат, в процесійному ході взяв участь мукачівський архієрей владика Ніл. Біля відпустової каплиці, процесію зустрів настоятель Боронявського монастиря о. Тарас Іванина ЧСВВ та парафіяльна молодь. Настоятель привітав достойних гостей та запросив владику Ніла очолити Божественну Літургію в це величне свято. На початку єпископ уділив піддияконські свячення ченцю василіянської Провінції Св. Миколая бр. Максиму Пішті ЧСВВ.

Таким чином розпочалася найважливіша молитва Церкви, під час якої до прочан прийшов сам Господь у Своїй Євхаристії. Як колись на горі Хорив, Господь з’явився Пророку Іллі не в потужному вітрі, землетрусі і не у вогні, а в легенькому вітерці, подібно й до паломників, які зібралися в Боронявському монастирі в святого цього Пророка, Господь прийшов під простими видами хліба й вина, які під час Божественної Літургії, через служіння священиків, стають Його справжніми Тілом і Кров’ю.

Ця Свята Тайна Пресвятої Євхаристії, цього року була вшанована тут в особливий спосіб та була темою роздумів і повчань протягом молодіжної прощі перед празником Св. Пророка Іллі.

Коментарі

    Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

    Повернутися до Клубу