ГВ і нова вагітність

Дорогі  клумбчанки!

Хотіла б до вас звернутись із запитаннями. Чи є серед Вас мами, які вагітніли в період годування груддю за відсутності місячних?  Поділіться, будь-ласка вашим досвідом :)

 

Або ж може хто знає відповіді на наступні запитання:

1. при гв, якщо немає місячних – не було і овуляції?

2. якщо завагітніти без установленого менст. циклу, можливі патології вагітності?

 

Ситуація така. Сьогодні (уже власне вчора) моїй доці виповнився 1 рочок! Вона і далі на грудному годуванні. Дуже любить це діло: очі повні щастя, настрій завжди нависоті після сісі)))  Відлучати поки не планую (мені і самій морально було б важко). Тому окрім прикорму 3-4 рази на день, вона ще їсть по 3-5 раз грудь (на сон денний - сплю поруч  та нічний, вночі 2 рази, інколи просто як десерт, чи як запокоєння  в період росту зубів - ось як зараз, коли лізуть всі 4 перші моляри). Відповідно рівень гормону пролактину у мене стабільно високий – як результат досі нема місячних, та і ніяких ознак, що вони колись почнуться :)

Десь 9 міс. після пологів я була на узі – активних фулікулів не було. Відповідно, якщо я правильно розумію: якщо не було місячних – не було і овуляції? Питання в тому чи зможу я завагітніти? (розумію, що поки не спробую - не дізнаюсь :))) Але чи варто пробувати зараз? Хотілось би різницю між дітьми коло 2-2,5 років. Але десь читала, що не варто вагітніти поки гормональний фон не стабілізувався (поки не нормалізувався цикл). Інаше можливі патології вагітності (викидні, і т.д).

Та і турбує питання про ГВ. Тоді доцю прийдеться відлучати?(годувати тандемом навряд чи захочу). Наскільки я знаю, гінекологи вимагають відлучати першу дитину від груді, якщо вагітнієш другою? Наче ще 1 триместр можна годувати, чи я помиляюсь? Як нова вагітність впливає на кількість молока? Та і навряд чи в мами буде достатня вітамінів та інших потрібних речей для формування дитинки в животику, годування ще одної старшенької і щоб самій не " вмерти від виснаження" :)))?

Одним словом маса запитань. Буду рада всім коментарям.

Темы: Вагітність


Теги: беременность, грудное вскармливание

13 коментарів

  • Коментар видалено

  • Maryasya 31 серпня 2011, 22:48

    Руслана, дуже дякую за відповідь! Хоч хтось відгукнувся :)

    Значить завагітніти таки можна :)))

    А можна ще вас запитати як ви дізнались, що вагітні і як протікала ваша 2 вагітність? Чи не було проблем з гормонами, не лежали на збереженні?

  • Коментар видалено

  • Maryasya 2 вересня 2011, 21:09

    Руслана, навпаки дуже корисна інформація! Особливо про гормони...

    Правда мене б ніякі "старшилки" генетика не змусили навіть задуматись про переривання. Це ж лише імовірність! Хоча вагітні дуже переймаються всім... я розумію ваші страхи.

    А взагалі прикольно так .. народили на день закоханих - плід любові :)))

    Ще раз дякую за детальну інформацію...бажаю здоров'я вашим синочкам :)

  • Коментар видалено

  • nicavika 5 вересня 2011, 14:22

    Добрый день!Я забеременела когда младшей дочке было 8 месяцев и я кормила ее грудью,правда менструация у меня снова восстановилась через 3 месяца после родов.И в 8 месяцев дочь сама бросила грудь,не знаю почему именно,может из-за того что я была беременна,а может просто не захотела грудь брать.

    Насколько я знаю,если во время ГВ нет месячных,это не значит что нет овуляции и беременность вполне вероятна.

  • Maryasya 6 вересня 2011, 22:28

    Можливо ви і праві.

    Так як розумію я - важливо "зловити" першу овуляцію. Якщо в цей час пара живе вільним статевим життям і не використовує контрацептиви - можлива вагітність. Якщо ж наступила овуляція, однак яйцеклітина не була запліднена - слідом обов'язково підуть місячні. В цьому ж циклі.

    Хоча з іншого боку.. знаю що бувають ановуляторні цикли, коли відсутня овуляція. І за ними також слідують місячні.

    Одним словом, дуже складна ця штука наш жіночий організм :))))

  • Оксана 5 вересня 2011, 18:27

    Добрый день! Хочу рассказать свою историю. После замужества я все время откладывала рождение малыша , сначала думала , что еще рано , потом с работой не хотелось прощатся, так как хорошо платили . Когда решили с мужем что пришел момент для рождения малыша оказалось , что сама забеременеть я не смогу (непроходимость труб), пришлось делать ЭКО. Я родила замечательного мальчишку , которого кормила грудью до 5 месяцев , пока случайно не поняла что беременна . Месячные пошли после родов через 3 месяца. Так что девченки , если кормите грудью это не значит , что не забеременеете, тут даже после такого диагноза беременность наступает.

  • Maryasya 6 вересня 2011, 22:14

    Оксана, якщо ваш діагноз був поставлений правильно. Тоді ваша вагітність - це чудо, ДАР з небес.

  • Коментар видалено

  • Ирина 6 вересня 2011, 12:06

    После родов, еще в роддоме мне мой палатный врач перед выпиской сказала, что если нет месячных, те это не значит, что нет овуляции. Поэтому, если я не хочу пока второго ребенка, то нужно предохранятся. Но я очень хочу! Захотела прямо на следующий день после родов, хоть от боли не могла встать с кровати. Кстати, сейчас моей доце 3,5 месяца, но месячные все это время у меня были регулярно. Недавно общалась с врачом, который у меня роды принимал, так он говорить, что наличие месячных и огромное желание иметь второго ребенка говорит о том, что в организме уже все в норме. И это не может не радовать:)

  • Maryasya 6 вересня 2011, 22:19

    Ірина, аналогічно.. тільки в більш грубій формі, мені сказали в Житомирському центрі. Щось на зразок "використовуйте презервативи, ми вас раніше як за 3 роки тут бачити не маємо ніякого бажання!". (то зав гінекології була, решта - дуже привітні і добрі). Ну може за породілль дбає, щоб організм встиг відновитись :)

  • Maryasya 6 вересня 2011, 22:50

    Ознайомилась я з цією темою (гв і планування нової вагітності) на інших форумах. Багато з них почерпнула. Почитала про реальні приклади з життя.

    Хочу поділитись висновками, які зробила.

    1. Чи завагітніє конкретна жінка чи ні, під час годування груддю - це питання дуже індивідуальне.

    Одні вагітніють і без місячних дуже просто (і через місяць після пологів).

    Інші живуть відкрито без контрацепції від народження дитини і до її 2 років, а вагітність не настає (це пояснюється підвищеними рівнями певних гормонів, які блокують або запліднення, або ж імплантацію плідного яйця в порожнину матки - тут точно не скажу, треба бути медиком). Хоча люди хочуть дітей з мінімальною різницею.

    Одним словом одного бажання тут замало)

    2. Не одноразово натикалась на відгуки про ускладнення, чи навіть завмерлу вагітність чи викидень. Тобто все-таки є ймовірність того, що ГВ для старшої дитинки може мати дуже погані наслідки для плоду. Тут треба уже вирішувати, що вам важливіше. Гормони роблять своє, можливе відшарування плаценти ... та інші "сташилки". Хоча теж не факт - деякі спокійно годують до 2 (навіть 3) триместру і виношують нову вагітність!

    3. Чи варто позбавляти здоров'я старшу дитину, заради молодшої?? (а саме це я розумію під ГВ.. хоча деякі можуть сперечатись про доцільність годування після року!! я думаю, варто використовувати цей дар природи, поки він є..до 1,5-2 р однозначно) . Звичайно, якщо так сталось - то прийдеться відлучати, чи годувати менше.

    Головний висновок . Найменше ускладнень і проблем буває, коли спочатку завершити ГВ, а тоді уже планувати нову вагітність.

    Екстрене відлучення від груді - може бути великим стресом для старшої дитини. Після відлучення за місяць-два налагоджується цикл, рівень гормонів. І тоді уже можна в бій з новими силами :))) Навіщо іти проти природи? Сама спитала - сама відповіла :))))

  • ApriCat 6 вересня 2011, 23:22

    І правильно вчинила). Я теж перед візитом з того чи іншого питання до лікаря спочатку сама вивчаю всю інформацію, яку зможу дістати. Я ж маю розуміти, що він скаже й задавати, у разі потреби, додаткові важливі для мене питання. Щасти Вам, Мар'ясю))))))!

  • Yaroslava 26 вересня 2011, 17:50

    http://www.ivillage.com/fact-or-fiction-12-sex-questions-answered/4-b-383010?nlcid=em|09-26-2011|#383066

    Тут очень интересная информация по Вашему вопросу. Единственно, надеюсь вы читаете по английски. Если нет - воспользуйтесь переводчиками.

  • Maryasya 26 вересня 2011, 19:44

    Fact: Although It’s Unlikely, Getting Pregnant While Nursing Can Happen

    Less than one in 100 women get pregnant while continually breastfeeding, according to Planned Parenthood. What exactly does “continually breastfeeding” mean? For six months after delivery a breast milk meal cannot be substituted. The baby must be fed every four hours during the day and six hours at night. And you cannot have had your period during this time. “While you are breastfeeding you are creating hormones that work against ovulation. However, you can ovulate two weeks before your first period so you can be fertile and not know it yet,” Raj says. She recommends using a condom or a low-dose birth control pill while breastfeeding for extra protection.

  • Дубова 7 жовтня 2011, 12:42

    я забиременела вторым когда ребенку было 7 месяцев,тоже кормила грудью и тоже не было месячных,просто попало так что видимо они уже должны были начаться,?беременность протикала хорошо,анализы отличные,единственное ранно бросила кормить малыша в 11 месяцев,моя врач сказала что иза локтации меньше будет попадать витамин второму ребенку,и может быть риск выкидыша,но всетаки это не так серьезно,потому как я читала что многие кормили проктически всю беременность,и все было в порядке.так что главное хорошее настроение и позитив!!!

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу