Охматдит. Лор-відділення. Як би ви вчинили?

Ми з сином рідко відвідуємо лікарні (ттт), так що не можу сказати, чи наш випадок - виняток, чи це зараз закономірність.

В понеділок (день тяжкий...) синуля додумався глибоко запхнути до носа бусинку, знайшов у сестри в закормах. У мене це перший випадок, так що трошки злякалася. За 5 хвилин його одягла, і - в поліклініку. ЛОРа на місці не було, до педіатра пропустили без черги. Вона виписала направення в Охматдит, в травму, ЛОР-відділення. Сказала, що там багато лікарів в цей час, і дуже рекомендувала їхати саме туди (хоча в нашому районі є ще клініка біля метро Святошино).

 

В 11:30 ми вже там. Зайняли чергу, я забігла у відділення, показала своє направлення. Медсестра втішила, що це дійсно до них, сказала - сидіть, лікар вас прийме.

 

Просиділи годину, наша черга добігла до кінця. Заходимо. Лікар Роман... Віталійович чи Валерійович подивився на наше направлення, сказав, що це не до нього, і наказав сидіти ще, чекати чергового лікаря. Сину 2 роки, вже починає плакати, так як на годиннику о пів на першу, йому пора обідати і спати (дитині 2 роки). Ношу на руках. Безсило дивлюся, як лікарі приймають "своїх" без черги.

 

З"явився черговий лікар. Процитував свого колегу "це не до мене, вас ось цей чоловік прийме" - і вказує на Романа Батьковича. На моє заперечення, що Роман вже відмовився нас приймати, просто розвертається і йде. Через плече кидає "сидіть, чекайте".

 

В черзі купа дітей з запаленнями, у дівчинки маска на обличчі. До мене починає доходити, що мій син здоровий, але тут може підхопити щось набагато серйозніше бусинки. Приїхала сестра з бананами і водою (на місці аптеки немає, навіть води не можна купити), черга закінчується. Походу, залишаємося тільки ми! А сидимо майже 4 години!

 

Ми ледве вмовили одну жінку-лікаря нас прийняти. Вона за 1 хвилину вийняла бусинку. Нічого не написала в карточці, в носик не подивилася. Її фраза вбила: "А чого ви тут сиділи так довго"? Дійсно, чому?

 

Чоловік радить поскаржитися на таку байдужість. А кому? І чи це щось дасть, у нас в країні набагато гірші речі зараз відбуваються...

 

А ЩО Б ВИ ВЧИНИЛИ НА МОЄМУ МІСЦІ?


Теги: лор, охматдет

75 коментарів

  • Viktoriya1981 21 серпня 2014, 16:30

    как обычно, ваш ребенок, деньги на стол и вуаля минута работы...

  • illy2008 21 серпня 2014, 16:32

    Это да, но автор вообще то спрашивает , жаловаться ли ей. Я бы жаловалась - пошла бы просто к главврачу с бумагой .

  • Vera_Andreevna 21 серпня 2014, 16:32

    Тобто, без грошової стимуляції в Охматдиті ніхто і хвилину дитині не вділить? Я думала віддячили лікареві, але після 4-годинного чергування це бажання відпало...

  • Viktoriya1981 21 серпня 2014, 16:34

    @Vera_Andreevna не знаю за Охматдет, но если надо быстро и срочно(как вы говорите) своих принимает, то деньги наше все или их количество

  • Briar 21 серпня 2014, 16:35

    Если возникают спорные ситуации идите к глав. врачу, сразу примут.

  • Vera_Andreevna 21 серпня 2014, 17:14

    мабуть, з таким в той же понеділок потрбно було йти... але ми були такі щасливі, що нарешті вибралися звідти, плюс тремор в руках (17 кг щастя...) Коротше, в ту мить просто не подумалося, летіли додому,класти малого спатки.

  • Vasilisa_3 21 серпня 2014, 16:37

    вопрос решился, забудьте.
    очень много мороки в жизни....

  • Nezzabudka 21 серпня 2014, 17:00

    если ребенок запихнул что-то в нос - тут надо не в поликлинику идти и искать лора, а звонить в скорую. В такой ситуации каждый вдох может быть чреват...
    К счастью все у вас обошлось.

  • Vera_Andreevna 21 серпня 2014, 17:09

    тепер буду знати...

  • Tanka_pet 21 серпня 2014, 20:47

    +1

  • Inness 21 серпня 2014, 17:07

    да тут надо было скорую..... он мог её вдохнуть и все

  • 4 коментарі
  • Nezzabudka 21 серпня 2014, 18:48 1

    да, в панику не надо впадать. только вызов скорой - это не паника. а вот хождение по врачам 4 часа опасно..

  • Irina_72 21 серпня 2014, 20:57

    В Охматдете и не такое вытаскивают и не только из носа, просто сразу надо в больницу, а не в поликлинику и чем громче будете кричать, тем быстрее вас примут, так уж привыкли и мы сами приучили врачей , да и не только.............если что в горле застряло или бронхах или лёгких - это к катаральному хирургу, в Охматдете есть такая Ванда Томашевна, врач от Бога!! А лучше туда не попадать, а значит деткам надо обьяснять что в носик и ротик ничего толкать нельзя! Автор, всё уже позади, зачем вам тратить свои нервы на жалобы? ))

  • Vera_Andreevna 21 серпня 2014, 21:16

    @Irina_72 А хто ж з батьків такого не пояснює? Вже охрипла - на дорогу під машину не виходь, до незнайомих собак не лізь, каку в ротик не бери і так далі... Тільки всі ми знаємо, що в дітей, о особливо у хлопчаків, розум побудований не так, як у нас, у мам. Але, сподіваюсь, цього разу малий добрий урок отримав... І я рада, що ми відбулися "малою кров"ю" - що таке трішки моїх нервів у порівнянні з тим, що лікар зміг легко виправити?

  • Ольга Че 21 серпня 2014, 17:12

    какая разница, как поступили бы мы?) каждый - в соответствии со своим характером.
    вы, Вера, спросите у себя, есть ли у вас силы на борьбу? физические и временные (чай не близко), моральные - это дело-то гадкое. может вы придете к заведующей, а она тоже развернется спиной, как и тот доктор, или даже нахамит? сможете убедить обратить на вас внимание, или уйдете плакать в коридор? а если она все перекрутит и вы станете виноватой?
    если бы вы у вас была какая-то потребность, что-то надо было сделать, а вам отказывали и надо было бы чего-то добиваться, то плюсов ЗА борьбу было бы больше. в смысле какая цель вашей жалобы? провести войну ради простого "извините"..
    самое лучшее, имхо - потратьте время и силы на то, чтобы научится предупреждать такие ситуации.
    как говорит мой любимый психотерапевт:
    "проезжающая машина обрызгала пешехода. холерик разразится бранью, сангвиник рассмеется, флегматик спокойно приведет себя в порядок, меланхолик расплачется. а если бы он ходил в группу к Михаилу Ефимовичу Литваку, то никогда бы не ходил по краю тротуара и с ним бы такого не произошло."

  • 1 коментар
  • Vera_Andreevna 21 серпня 2014, 17:22

    мудра людина цей психотерапевт. Боротися просто за "вибачте" у мене дійсно навряд чи вистачить часу, та й запал вже спав, або, як кажуть, "попустило". Залишилося дочекатися п"ятниці, тому що я таки хочу побачитися зі своїм районним лором (син сопе носом, а раніше не сопів - боюся, чи немає наслідків у нас)... А після консультації, якщо все буде добре, можна буде подумати і про попередження ситуацій... Хоча - знав би, де впадеш...

  • Ольга Че 21 серпня 2014, 17:31

    @Vera_Andreevna может на курсах он и учит предугадывать?) не все, но многое, случается с нами потому, что мы не подумали. не дали себе труда посмотреть на ситуацию со стороны, без эмоций, найти выигрышный путь, а не плыть по течению.

  • Irina_72 21 серпня 2014, 20:59

    @Vera_Andreevna Сопит потому что отёк есть от инородного тела, промойте физ.раствором и если не пройдёт закапайте на ночь один раз каплями.

  • iryna_b 21 серпня 2014, 17:31

    прочитала и извините-охринела от наших врачей. решать вам, если у вас есть время и силы, то жаловаться. если нет-забутьте

  • Juliya 21 серпня 2014, 17:42

    Врач- Ярошик Роман Викторович. Мои дети и племянник у него постоянные клиенты. Роман Викторович- отличный специалист, как лор он меня устраивает на 100%. Хотя мы, как вы пишете "свои", но тоже частенько можем ждать его и час, и два. Я понимаю, что человек не сидит и ждет нас, ковыряя в носу, а выполняет свою работу: у него всегда тьма пациентов, куча операций (плановых и не только). Сама лично видела, как он уходит с работы после 22-00, хотя рабочий день до 17-00, а дальше остается дежурный врач.
    Скажите Слава Богу, что все обошлось и успокойтесь. Поберегите свои нервы. И если, не дай Бог, когда-то такое повториться- вызывайте скорую, а не бегайте по поликлиникам и Охматдету.

  • 9 коментарів
  • Irina_72 21 серпня 2014, 21:10

    @Vera_Andreevna Хочу тоже немного заступиться за врачей в Охматдете, так уж случилось что мы там постоянные клиенты, делали ребёнку операцию теперь там наблюдаемся у своего хирурга, и могу сказать что там в основном врачи настоящие спецы своего дела, они и в будни уходят не все в 17,00 и в воскресенье приезжают, если лежит тяжелобольной ребёнок...........и оперируют по 5 - 10 часов в сутки.............если док сказал что не к нему - значит наверное так и было, мы когда едем туда по предварительному звонку и ждём его часами, потому что он в кабинете не сидит, постоянно носится по больнице , то в приёмную, то в реанимацию, то в операционную..........................просто то что нам кажется ужасным, для врачей обыденно.......................

  • Tanka_pet 21 серпня 2014, 21:45

    @Irina_72 +1

  • Juliya 21 серпня 2014, 23:45

    @Irina_72 ++++++

  • Juliya 21 серпня 2014, 17:49

    Кстати, еще хочу Вас немного поправить. В том же здании, что и лор отделение ( на 1-м этаже) есть и буфет, в котором можно нормально перекусить, выпить чая, сока, водички и аптека. Можно же было у кого-то спросить.

  • 5 коментарів
  • Juliya 21 серпня 2014, 23:55

    @Marilena По поводу персонала...каждий останется при своем мнении. Для меня Роман Викторочич- еето врач от Бога и милейший человек. На счет буфета: автор пишет о бананах и воде. Представляете, как ни странно, там ето продается

  • Marilena 22 серпня 2014, 11:17

    @Juliya Автор уже ниже отписалась и всем и так понятно-либо держи очередь и лови врача, который может просто уйти, либо бегай ищи буфет в незнакомом помещении. Она ведь была одна с малышом.

  • Ольга Че 22 серпня 2014, 11:27

    @Juliya Юля, не обращайте внимания) у меня у самой волна возмущения от такого отношения) но держусь)
    не удастся переубедить людей, которые в больнице бывали только раз и у которых обслуживание и сервис стоят на первом по значимости месте. это в охматдете-то!
    меня вот скитание по реанимации и охматдетам больше впечатлило детками в трубках и катеторах, и глазастиками безволосыми в масках. и дела до очереди, голода, жары, совковости уже не было. это, как оказалось, такие мелочи.

  • Maryhanchik 21 серпня 2014, 18:29

    а кому жаловаться и как докажете? можете в минестерсво написать и изложить жалобу. подождите ответ - посмотрите что напишут... ну это как вариант - сидеть дома и никуда не ездить

  • iryna_b 21 серпня 2014, 19:30

    єто кстати очень хороший вариант. напишите жалобу и заказным письмом, фамилию врача вы уже знаете. ему может хоть устный выговор сделают

  • Коментар видалено

  • dzyga 21 серпня 2014, 18:58

    Потрібно більш наполегливо вимагати від лікарів огляду, Ви дуже легко здаєтесь, мабуть, почуваєте себе в субординованому положенні стосовно лікаря. Ви мама, маєте захищати дитину як тигр) (вибачайте за патетику), а натомість всього встидаєтесь. На жаль, в нашій країні важко бути занадто ввічливим. Не починайте історію зі скаргами, Вас обіллють помиями і на тому кінець.

  • Alenka 21 серпня 2014, 20:05

    п...ц, но и Вы чересчур интеллигентны, я бы такой хай подняла, что нам бы зав клиники эту злосчастную бусину доставал бы собственноручно... имхо часто пока не гаркнешь никто не зашевелится(((

  • Коментар видалено

  • Malinka_orijinal 21 серпня 2014, 20:40

    Там в хирургии моему полторамесячному ребенку с температурой 40 (причина темпы еще была неизвестна) никто зад со стула не поднял, а вы удивляетесь что бусина в носу никому неинтересна..

  • Tanka_pet 21 серпня 2014, 20:45

    Ми з малим саме в понеділок о 9-00 - 9-30 були в Романа Вікторовича, дітей на прийомі майже не було - ми були другі в черзі. Лікар нас як завжди прийняв на високому рівні - ми вже давно в нього лікуємось і довіряємо тільки йому. Бувало теж сиділи по 2-3 години в черзі, хоча попередньо і зідзвонювались з ним. Буває... Вам просто не пощастило. Наскільки я знаю в понеділок в них завжди багато діток - бо саме в понеділок всі приїздять оформлюватись на операції. І теж перед операцією (після всіх аналізів і тд) ризикують підхопити якусь хворобу, висиджуючи по декількі годин в маленькому душному приміщенні.
    Взагалі там є черговий лікар, який сидить у прийомному, а Роман Вікторорвич просто паралельно приймає своїх пацієнтів, яких він веде давно. Бо ми теж частенько приїздили до нього не в його чергування. От Вас і мав прийняти черговий лікар, і можливо завідуючий (чи інший лікар, який до вас вийшов пізніше) - "перекинув" вас на Романа, щоб розвантажити чергового лікаря. Але вРомана сваоя окрема черга і він не мусить "всіх і все кидати заради вас". Я бачу ситуацію якось так... Можливо помиляюсь, але, повторюсь, роблю висновки з власного досвіду, знаючи про шалені черги у лор-відділенні Охматдиту, і знаючи, що Роман Вікторович - один з найкращих лорів Охматдиту і дуже хороша людина.

  • Malinka_orijinal 21 серпня 2014, 20:51

    може я не дуже хороша людина, але не змогла б відмовити в огляді дворічному малюку, что просидів під кабінетом декілька годин і відмовити його переляканій матері. Скільки триває такий огляд знаю - проходили такі маніпуляціі) Це швидко.

  • Marilena 21 серпня 2014, 22:19

    @Malinka_orijinal Малинка, согласна, 100%.

  • Juliya 22 серпня 2014, 00:02

    +++++++++++++Саме з цієї причини у нас перший раз "накрилась" операція. Після оформлення дитина просто захвоиіла. Друга спроба була більш вдалою.

  • Noy2227 21 серпня 2014, 20:51

    Вот убеждаюсь, что обязательно надо в наше время иметь "своего" врача, прикормленного. Которому можно звонить, просить, который в свою очередь позвонит и попросит, проведет и поможет... Эта наша беспомощность в критических (да в любых) ситуациях перед непроницаемыми лицами медперсонала... На днях, когда лежали с ребенком в больнице после операции, я просто не смогла получить в руки термометр. Звучит тупо и смешно, но на смену заступила медсестра (из упивающихся властью, есть такие типажи - главные после уборщиц), которая объявила мне, что градусников в больнице мало и выдаются они только в 7 утра и 6 вечера "гарячкуючим хворим". Пришлось идти просить градусник у заведующего отделением. Удивился и... дал)))))

  • 2 коментарі
  • iryna_b 21 серпня 2014, 21:45

    @Noy2227 блин как вы точно написали про Тех

  • Oksana_11_13 21 серпня 2014, 22:14

    @Noy2227 та это не только охматдет — у нас вся система медобслуживания такая. интересно, мы из этой совдепии вылезем хотя бы лет через сто? ))))))

  • Juliya 22 серпня 2014, 00:06

    Говняних людей (простите за бедность речи )хватает не только среди медиков.

  • Oksana_11_13 21 серпня 2014, 22:18

    вообще странно, что вас сразу не обслужили. у моего мужа брат — лор, то у него целая коллекция того, что он из детских носов вынул. говорит, что надо вынимать сразу, а то ребенок может вдохнуть и еще может быть отек и тогда труднее вынуть. к стати, родители чаще замечают уже последствия постороннего предмета в носу в виде отека.

  • Vera_Andreevna 21 серпня 2014, 23:30

    Я помітила одразу, малий впихнув бусину в носик і з гордістю мені це демонстрував. Ах, ще пара секунд, і я б могла перехопити його ручку... Але мама була зайнята, мама догори попою збирала речі, що синуля вкотре вивалив з комоду(((

  • Irynochka 21 серпня 2014, 23:29

    Хорошо что все хорошо заканчивается. Но вы наверное очень спокойный человек. Меня бы там уже не то что за 4 часа, за полчаса узнали все. Я бы им напомнила всю клятву Гиппократа.

  • Vera_Andreevna 22 серпня 2014, 10:48

    Показала сина нашому лору (районному, ми з нею особисто не знайомі). Лор здивувалася, що нам в Охматдиті нічого не призначили - в носику виявилося запалення + слиз, нам виписали 3 види ліків, будемо знімати запалення, тому що лікар застерегла, що воно може перерости в щось гірше.
    Так що кілька днів, і наш випадок буде вилікувано.

  • Vera_Andreevna 22 серпня 2014, 11:03

    Дякую всім, хто відгукнувся в цій темі! Зробила для себе висновок, що у наступному критичному випадку буду тут же викликати швидку, і нехай що хочуть, те мені і кажуть. Більше ніяких самостійних візитів до лікаря "по швидкій", мої нерви і здоров"я сина важливіше.
    Скаржитися "по інстанціях" у мене бажання зникло зовсім. Достатньо в Охматдиті нервів витріпали, далі буду їх берегти(( Просто не буду нікому рекомендувати цю лікарню... Бо ладно нас протримали пару годин (як писали дівчата вище - тут багато кого тримають). Але в носика малому заглянути і побачити запалення можна було. Добре, що я перестрахувалася, і пішла до районного лікаря. А якби повірила на слово, що в нас все ок?
    А щодо коментарів про те, що я безтолкова мама, яка не знайшла в лікарні буфет - може, і безтолкова, бо боялася зайвий раз відійти на кілометр від приймальні, щоб не пропустити свого лікаря. Звідси висновок для мене і для всіх, хто це читає: в такі місця приходьте не поодинці, беріть з собою "групу підтримки" - чоловіка, маму, сестру... Так хтось один буде в черзі, а інший ходитиме з дитям по туалетах і буфетах. Ну, і дитину поносити можна буде по черзі, коли дитя стомиться стояти.
    А в цілому, від усього серця бажаю, щоб ви і ваші дітки ніколи не хвіроли! Адже знайомство з лікарями і знання лікарняної "інфраструктури" - не від хорошого життя. Бажаю всім знатися тільки на парках, дитячих кафе і кінотеатрах! :)

  • Ольга Че 22 серпня 2014, 11:36

    Вера, про группу поддержки - самая мудрая мысль)
    а вот про скорую - это как повезет. они часто, извините за резкость, безрукие и бестолковые. бывает, попадаются "от Бога", но это скорее исключение. в основном - разводят руками, охают, не могут дозвонится в больницу или добиться приема, могут часами возить по городу от больницы к больнице. потому что дежурные приемные отказывают им проще, чем мамам глядя в глаза.
    и не забывайте, что есть еще травмпункт. это их прямая деятельность - инородные предметы. и потом там нет большого количества сильно больных детей, постоянных клиентов, или как вы их называете "своих", так что вы не будете по значимости на надцатом месте, пройдете в порядке живой очереди. а в отличии то скорой у них и квалификация повыше, и оснащение, и стерильность.

  • Vera_Andreevna 22 серпня 2014, 11:52

    у травмпункті таким не займаються, ми з цього кабінету починали. лікар сказав "до нас з ручками-ніжками, а носик - це тільки лор-відділення". а черга - дійсно, там швидко рухалася. і приймальна комфортніша...

  • Ольга Че 22 серпня 2014, 11:59

    @Vera_Andreevna хм.. мне знакомой таракана из уха вытаскивали.. стояла в очереди за младенцем, у которого что-то там в глазу было. всем - успешно.

1 2
Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу