Пам’ятна монета "День Європи" 5 грн. 2024 рік.

Крок ставки - 5 грн

Ставки приймаються до 20:01


На Кашалоті 12 роки
15 лотів

Укрпошта, Нова пошта, Ще 2
Передоплата на картку/рахунок
Повернення та обміну немає

Про товар

Банківський стан.

Пам’ятна монета присвячена єдності України з Європою, нашим спільним цінностям та прагненню до мирного і процвітаючого майбутнього. Відзначення Дня Європи в Україні свідчить не лише про географічну близькість, а й духовну спорідненість, історичну спадщину та солідарність, які об’єднують нашу державу з європейською родиною.

Номінал

5

Рік карбування

2024

Діаметр

35,0

Тираж

50000

Дата введення в обіг

09.05.2024

Метал (позначення)

СuNi15Zn21

Гурт

рифлений

Метал (назва)

нейзильбер

Серія

Інші монети

Художник(и)

Фандікова Наталія

Скульптор(и)

Демяненко Анатолій

Категорія якості карбування

спеціальний анциркулейтед

Опис реверсу

На реверсі монети на дзеркальному тлі розміщено абревіатури EU та UA, які, переплітаючись, створюють візуальний символ єдності України та Європи. Дві літери “U” є ніби одним цілим, формуючи образ нового життя, що проростає під егідою Європейського Союзу. Навколо написів ДЕНЬ / ЄВРОПИ / EUROPE / DAY зображено дванадцять зірок, як і на прапорі ЄС, що символізують єдність, цілісність і гармонію народів Європи.

Опис аверсу

На аверсі монети по центру розміщено стилізований тризуб, символ України. Ліворуч від тризуба зображено офіційне гасло Європейського Союзу ЄДНІСТЬ У РІЗНОМАНІТТІ (угорі півколом) та напис УКРАЇНА (поруч із тризубом, вертикально). Унизу монети зазначено номінал 5 з графічним символом гривні, рік карбування – 2024 (вертикально) та малий Державний Герб України. Праворуч від тризуба зображено квітковий орнамент, який символізує процвітання та самобутню культуру держави, а також логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України.