Брусниця звичайна Лот 10 шт Корисні властивості в описі...Є відгуки за 2018 - 2023 рр

Стартова ціна - 49 грн

Крок ставки - 10 грн

Товар продано 2 рази

Торги закриті


На Кашалоті 6 роки
84 лота

Укрпошта, Нова пошта
Передоплата на картку/рахунок
Повернення та обміну немає

Про товар

Відправка саджанців з середини квітня

Состояние - новое

Багаторічний вічнозелений чагарниr роду вересові - брусниця (брусничник) досягає у висоту 10 - 20 см.

Поширена у лісовій зоні в України (Поліссі і в Карпатах)

Цвітіння брусниці припадає на травень-червень, в залежності від даної кліматичної зони. Ягоди дозрівають в самому кінці літа, а іноді і на початку вересня. Плоди брусниці звичайної яскравого червоного кольору, кисло-солодкого приємного смаку, округлої форми, величиною до 0,8 см в діаметрі. Завдяки своїй холодостійкості, плоди добре зберігаються на чагарнику під снігом до самої весни. Корисні властивості брусниці відомі з давніх-давен, тому вона часто використовується в народній медицині.

У кулінарній справі плоди активно використовуються для приготування начинок цукерок, джемів, варення, сиропу і брусничного екстракту. Їх також зацукровують і сушать. Напій на основі водного настою ягід брусниці, які тривалий час зберігається в льохах, згадується ще Пушкіним в «Євгеній Онєгін», зараз такий склад називають морсом. Мочені ягоди і сік є відмінним доповненням до смажених м'ясних страв, що додає їм вишуканий витончений смак.

Цвітіння брусниці припадає на травень-червень, в залежності від даної 9кліматичної зони. Ягоди дозрівають в самому кінці літа, а іноді і на початку вересня. Плоди брусниці звичайної яскравого червоного кольору, кисло-солодкого приємного смаку, округлої форми, величиною до 0,8 см в діаметрі. Завдяки своїй холодостійкості, плоди добре зберігаються на чагарнику під снігом до самої весни. Корисні властивості брусниці відомі з давніх-давен, тому вона часто використовується в народній медицині.

У кулінарній справі плоди активно використовуються для приготування начинок цукерок, джемів, варення, сиропу і брусничного екстракту. Їх також зацукровують і сушать. Напій на основі водного настою ягід брусниці, які тривалий час зберігається в льохах, згадується ще Пушкіним в «Євгеній Онєгін», зараз такий склад називають морсом. Мочені ягоди і сік є відмінним доповненням до смажених м'ясних страв, що додає їм вишуканий витончений смак.

Заготівля сировини

Народна медицина в якості основної лікарської сировини використовує лист і пагони брусниці. Сировина підлягає збору на початку весни, ще до цвітіння бутонів і пізньої осені після повного дозрівання плодів. Сушити зібраний матеріал можна в сушарках при температурі близько 40 ° С або в добре провітрюваних місцях, наприклад, на горищі, під навісами, на відкритих і закритих верандах, розклавши на шматках чистої мішковини або папері. Висушений лист зазвичай стає чорного кольору. Термін зберігання сухих листків близько 3 років. Зберігати бажано в картонних коробках, полотняних мішках або скляній тарі. Брусничний лист продається в аптеках, розфасований в коробки по 100 гр

Корисні речовини в брусниці

Ягоди багаті органічними вільними кислотами, в першу чергу, лимонної, бензойної, щавлевої і яблучної, цукрами (глюкоза фруктоза), зміст яких доходить до 8%, аскорбінової кислотою і каротином, активними мінеральними сполуками.

Завдяки присутності в плодах природного консерванту - бензойної кислоти, вони зберігаються в свіжому вигляді досить тривалий час, при цьому не вимагають сушіння, консервації або переробки з цукром. У складі листя присутні фенольні глікозиди (арбутин, лікопін), кислоти (галова, винна, еллаговая, хінна), дубильні речовини, танін та інші флавоноїди.

Лікувальні властивості брусниці:

вітамінна;проносна;діуретична;протигнильна;антибактеріальна;антисептична;протиглисна;жовчогінна;тонізуюча;загальнозміцнююча;імуномодулююча.

.. Застосування брусниці в лікувальних цілях

Ягоди - відмінний засіб при авітамінозі. Брусничний морс ефективний при лихоманці, так як добре втамовує спрагу при високій температурі, а сік має гіпотензивні властивості, що дозволяє його застосовувати при гіпертонії. Народні цілителі радять регулярно пити сік при недокрів'ї і неврозі, в тому числі і у вагітних жінок.

Плоди в будь-якому вигляді вважаються відмінним дієтичним продуктом, який поліпшує роботу органів шлунково-кишкового тракту, зокрема, шлунка, особливо при зниженому кислотоутворенню. Ягоди вживають при розладі шлунка і діареї. Добре себе зарекомендували плоди при лікуванні подагри, ревматизму і захворювань нирок і сечового міхура. Використовують їх і при туберкульозі легенів. Листя брусниці як лікарський засіб знайшли своє застосування в вигляді водних витяжок, що призначаються в якості ефективного сечогінного засобу. Чай з листа допомагає для зміцнення шлунку, а настоями розчиняють камені в нирках і камені в жовчному міхурі, а також лікують захворювання печінки. Галенові препарати на основі брусничного листа ефективні для лікування пієліту, циститу, каменів в сечовому міхурі, гастроентериту, підвищеного газоутворення, гнильного проносу, а також хронічного запору. Витяжку з сухого листа активно використовують у традиційній і народній медицині при лікуванні розлади сечовидільної системи, так як арбунін в складі сировини, проявляє яскраво виражені антисептичні властивості для сечовивідних шляхів. Відвар листя рекомендують приймати хворим на цукровий діабет, подагру, ревматизм,остеохондроз та іншими захворюваннями, пов'язаними з порушенням обмінних процесів в організмі (мінеральних).

Відкрита коренева система

Відправка УП НП Раз на тиждень по понеділках

Якщо не підходять ці умови будь ласка не робіть ставку.

Оплата за доставку при отриманні

Дякую за розуміння !