Банан Київський Суперкарлик

Стартова ціна - 100 грн

Бліц-ціна - 100 грн

Крок ставки - 10 грн

Товар продано 1 раз

Торги закриті


На Кашалоті 11 років
34 лоти

Укрпошта, Нова пошта
Передоплата на картку/рахунок
Повернення та обміну немає

Про товар

Саджанець банана сорт "Київський Суперкарлик" належить до трав'янистих рослин. Дуже зручний для кімнатного вирощування, позаяк заввишки досягає не більш ніж 1,2-1,8 метра, на відміну від інших сортів бананів, які в природі можуть виростати до 10 метрів. У повторні дула розташований потужний різь, від якого відходять коріння, а на поверхні утворюються маленькі відростки-дитянки. Листя кімнатного банана Київський карлик дуже декоративне як у великих, так і в маленьких рослин. За формою листя овальне за кольором світло-зелені, покриті восковим нальотом. У молодих саджанців на листі є характерні темні плями, а в дорослих рослин вони відсутні. За сприятливих умов і правильного догляду кімнатний банан дуже швидко росте. Приблизно через 1,5 року він може зацвести, але загалом цвітіння починається на другий або третій рік. Цвітіння кімнатного банана Київський карлик найзахопливіше видовище. На верхівці дула з середини з'являється квітонос яскраво-бордового кольору зі щільно сомкнутих приквітників у формі свічки. У міру зростання квітонос опускається до землі, а з-під квітників у нижніх рядах квітоноса з'являються жіночі зав'язки їстівних ароматних бананчиків, а на кінці квітоноса утворюються чоловічі зав'язки, які внаслідок опадають. Цвітіння банана може тривати кілька місяців. На рослину одночасно можна бачити дозрілі плоди, які ще не відкрилися, суцвіття. Хатній банан Київський суперкарлік догляд та особливості.

Місце розташування — банану потрібне максимально світле місце. Ідеально підходять південні, південно-східні та південнозахідні напрямки вікон. У сильну спеку рослина необхідно притіняти від прямих променів.

Температура — влітку комфортна 30-35 °C, взимку 18-20 °C.

Полив — влітку в сильну спеку рясний, двічі на тиждень, мінімум один. Категорично необхідно уникати застою води в ґрунті, особливо взимку, від цього кімнатний банан починає гнити.

Вологість повітря — любить часті обприскування й протирання вологою губкою. Взимку у квартирі не любить сухе повітря від опалювальних приладів.

Підживлення — у теплу пору року раз на тиждень вносити гумусне добриво, а з листопада до весни один раз на місяць. Для плодоносіння банана необхідний фосфор, для цього можна робити відвар із дрібної морської риби та додавати його під час поливання.

Ґрунт і пересадка — молоді саджанці кімнатного банана Кавендіш Суперкарлік пересаджують двічі-тричі впродовж літа в міру зростання коренів. Ґрунт можна приготувати з дернової землі, гумусу та піску у співвідношення 1:2:1 з додаванням золи. Ємність для пересадки збільшують на два-три сантиметри. На дні горщика обов'язково роблять гарний дренаж із керамзиту.

Формування — у міру зростання нижні листя відмирають. Їх необхідно обрізати до живого місця аркуша й так обрізати до стовбура. У міру зростання дуло формується з листя.

Розміщення — у кімнатних умовах кімнатний банан виростити із насіння дуже складно, тому краще придбати готовий сажанець від великої рослини..Просушую перед відправкою, утеплюю.