Небезпека для дітей в нашій доброті!!!

 

Була тут в клубі цікава тема про те, як дитині - діабетику не дали цукерку в магазині. І багато хто написав, що тепер будуть носити солодощі з собою, це все звичайно ж добре, але є одне велике АЛЕ. 

Історія мого племінника - їв він собі завжди цукерки і від однієї в нього одного разу трапився набряк Квінке, а через тиждень знову ж цей набряк, але нібито від вітамінки, бо те, що він знову їв цукерку - не зізнався - ледве встигли довести до лікарні. Тому всім добродушним, які готові дитині на вулиці дати цукерку - застерігаю - це може вбити чужу дитину!!! 

В разі чого викликайте швидку і не займайтесь благодійністю...

Радує, що більшість людей питають чи можна давати цукерку дитині, перед тим як всунути її в руки малому, завжди відмовляю, був випадок на пошті дали карамельку, а там в середині - половинка шоколадної відкушеної - оце так бонус був

Темы: Дитяче харчування

21 коментар

  • OdessaMama 19 квітня 2018, 17:21 4

    Я не разрешаю своему ребенку брать что либо у чужих людей. Но если уже всунули, то он приучен всегда спросить меня перед тем как сьесть, можно или нет. Это с самого начала получила так. Т.к он аллергик. И не люблю вообще " угощалки" от незнакомых бабушек на улице...

  • Girl_spring 19 квітня 2018, 23:22

    Аналогічно)

  • Neonilla 19 квітня 2018, 17:36 4

    речь не шла об угощении. речь шла о помощи. конкретной. с пояснениями для чего. там не говорилось угощать детей... пост был о другом.

  • 6 коментарів
  • Olgaval1991 19 квітня 2018, 22:23

    Ендокринологи рекомендують при погіршенні стану у хворих з діабетом давати цукерку ( навіть коли невідомо який рівень глюкози), тому що легше врятувати від гіперглікемії чим від гіпо-, і це вони пояснюють своїм пацієнтам.

  • GreenRose 20 квітня 2018, 06:42

    нічого не маю проти порад ендокринологів, суть моєї теми в тому, що не можна лікувати чужих дітей на вулиці, якщо Ви не кваліфікований мед працівник. Я привела приклад з життя, де за короткий період у дитини від цукерки напухли губи і язик, і якби не втигли відразу довести до лікарні - то дитина могла б задихнутись за кілька хвилин. Згідна, що діабетику можна дати цукерку і йому стане легше - якщо це доросла людина і вона відповідає за себе. Якщо це незнайома Вам дитина - то потрібно терміново викликати швидку допомогу, бо Ви можете врятувати дитину цукеркою, а можете її вбити ( згідна, що наш випадок один на тисячу, але він існує, і якби моїй дитині дали цукерку і їй від неї стало гірше - то я б не вибирала методи покарання для тої добродушної людини), це зараз я пишу не тільки про діабетика, в яких організм уже прауює по іншому, ніж у здорової людини, а про всіх дітей чи дорослих, яким стало погано - ПРОСТО ВИКЛИКАЙТЕ ШВИДКУ, а не займатесь самолікуванням

  • Krokozablik2009 20 квітня 2018, 06:44 1

    Та конфета при гипогликемической коме,что мертвому припарки:)Пока она раствориться во рту,то человек уже будет в коме.Еще ни одному нашему пациенту ни конфета,ни чай,ни сок не помогли.Только глюкоза 40% и только в/в.И давайте тогда будем все носить в карманах не конфету(для того,вдркг попросит человек с Сд),а небулы с глюкозой.И при обращении к нам,будем заливать ее в роь.Вот это будет быстрая и более качественная помощь,до приезда скорой.

  • Коментар видалено

  • IuliiaD 19 квітня 2018, 17:50 1

    А ещё лучше - научитесь оказывать первую помощь ( до приезда скорой).

  • Nata_Ch 19 квітня 2018, 18:05

    Я в той теме прочитала и про то, что не всегда можно диабетикам давать конфеты.
    Так что да, лучше бы скорую или родителям позвонить.

  • Nata_Ch 19 квітня 2018, 18:06

    А еще, я никогда не даю детям ничего из еды, без разрешения родителей, если конечно я этих детей не знаю совсем.
    Просто есть, например, соседские дети, о которых мы уже все в курсе.

  • 1 коментар
  • Artemiida 19 квітня 2018, 21:24

    +

  • Artemiida 19 квітня 2018, 21:27 1

    Мне нравится, что нынешнее поколение спрашивает можно или нет двать ребенку конфету, а вот прохожие бабушки\дедушки чужие реально бесят, когда хотят всунуть ребенку конфету не спрашивая маму, а потом еще и обижаются и проклены шлют в спину(

  • GreenRose 19 квітня 2018, 21:35

    мені теж подобається, коли запитують. Одного разу коли малому було три рочки, ми пішли на продуктовий ринок перед Миколаєм на закупи, і звідти він прийшов з мандариною, цукеркою, яблуком і шоколадним зайчиком, це в тих кіосках де я купувала продукти - йому це просто так дали( він дуже ввічливий був і усміхався до всіх), чоловік подумав, що то він украв усе в кишені, але коли сам пішов з ним на базар - то казав, що навіть не підозрював, що продавці можуть просто так давати солодощі дітям)))

  • KidsShop1 19 квітня 2018, 22:36

    Я запрещаю посторонним людям вообще что ли давать в руки своему ребенку.

  • Коментар видалено

  • GreenRose 20 квітня 2018, 06:54

    тепер коли я дитины змогла адекватно пояснити на прикладах - чому не можна брати нічого в посторонніх людей і він зрозумів - то вже легше, зараз нам 5р і дитина спокійно на це реагує, а в три роки - це були страшні істерики, бо є такі добродушні, які тихенько тичуть в руку якесь гівно і ще й ображаються потім. Зараз такі солодощі випускають, що й ворогу не побажаєш, не те що дитині. Саме головне - навчити дитину , чому саме не можна брати солодощі від чужих людей. Маю надію, що до мого це дойшло.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу