Поведінка інструктора в автошколі

1 заняття було на автодромі. Пояснював як крутити руль. Змійку ,рух по колу це я все проїхала з 1ї спроби  інтуітивно вгадувала коли повертати кермо. На іграшкових машинках показав як треба припаркуватись, сів за кермо, показав як треба. Потім я сіла, він пояснив куди я маю крутити кермо. 2й раз вже хотів, щоб я без пояснень сама, ніби іспит. Я сказала, що мені треба багато  разів, щоб навчитись, а не 2. 

2 заняття їзда по місту, я за кермом, рух по колу, рух по майже пустим вулицям міста.

3 заняття їзда по місту на великих перехрестях з інтенсивним рухом, де постійно аварії.  Якщо десь повільно думала, інструктор казав "як же ви сдали теорію?!". А я кажу "зараз 3й виїзд і одразу на велике перехрестя з 4ма полосами і багато машин зі всіх сторін, я ж не можу їздити одразу як досвідчений водій! І я ж не за компом сиду тести проходжу, а нп дорозі в стресі!", а він каже "у вас вже 3й виїзд! Ви хочете на автодромі тільки їздити?!"    Всі заняття інструктор мовчить, тільки каже "на наступному регульованому перехресті поворот ліворуч/пряворуч/прямо". Мені самій доводиться вгадувати свої рухи. Коли вже щось зробила я питаю "правильно?", він каже "да". Якщо не в ту полосу поїхала він каже "куди ви їдете?". У мене відчуття ніби я на іспиті. Мені нічого не пояснюють перед маневром. Я сама вгадую. 

Виїхали на перехрестя, завершуємо поворот, а тут зелений у пішоходів, а вони йдуть і йдуть, він дивиться праворуч, каже "їдемо!", а я бачу зліва мчить хлопчик на самокаті і кажу "не можу, бо їде хлопчик!".

Їдемо по вузькій вулиці, де припарковані машини з обох сторін, погана оглядовість. Він каже їдемо швидше! А я кажу "не можу, ось же люди перебігають дорогу не по зебрі!" 

Чи це він сам так тупить, чи він перевіряє мою реакцію на пішоходів? 

 

Як має проходити практичне навчання? Я надивилась в інтернеті відео, як інструктор навчає, описує дорогу "тут 3 полоси, а потім буде 2, твоя полоса для руху буде тут.... ми не включаємо показчик повороту, бо...а цей знак ...."    чи то все для лайків так?   Мені нема з чим зрівняти. Я не знаю як саме має відбуватись практичне. 


Теги: автошкола

21 комментарий

  • Sveta_dm вчера в 10:45 3

    Людський фактор. Кожен вчитель має свою "родзинку". Мій постійно диктував все, що я маю робити. Ніби було комфортно і не стрьомно з ним їхати. А от, як отримала права,то без підказок їхати не могла. Так що теж не супер варіант.

  • Olya_lya вчера в 12:56 1

    Мій так само все говорив але я на 4-му занятті сказала щоб він мовчав і говорив тільки якщо не правильно щось, бо те п#здіння збивало мене :rage:

  • Smekalka вчера в 10:48 12

    Я сама ещё в выборе автошколы, но с таким бы я точно не ездила. Меняйте инструктора, если Вам не комфортно. После 40-ка часов в автошколе будете ещё брать дополнительные занятия на стороне, чтоб Вам помогли во всем разобраться заново - это же Ваши деньги. Лучше с самого начала нормально учиться, чем потом переучиваться.

  • Leksa вчера в 11:00

    Мой с первого дня посадил и катал меня по центру, по всем пробкам, было очень страшно, при этом он был возбужден весной и постоянно разглядывал девочек, а я... Через неделю, уже было норм., но я умела управлять автомобилем, только без прав по городу никода не ездила. А ещё постоянно кричал: газу, газу и бил меня по колену Шумахер)
    Если этот не научит и не кому вас дома учить, тогда надо доп.уроки вождения.

  • 1 комментарий
  • Inno4ka_ вчера в 11:44

    Ого ...
    Мій навпаки, спокійно - спокійно, швидкість це не перевага.

  • optsale вчера в 18:44

    @ViktoriaC Аналогічно)) газу,газу:joy::joy: прямо згадалося. Але в мене був класний інструктор. Вчив і нерви мав міцні, молодець. Давав зробити помилку,щоб запам'ятати чому потрібно скидати швидкість на повороті:joy::rolling_eyes: ну і багато чого є згадати. Давав прихопити поза містом,щоб відчути швидкість, і авто і кермо в руках.
    За коліна ніхто не лапав,дай Боже йому здоров'я! ))

  • ViktoriaC вчера в 20:05

    @optsale Я свого змінила через 5 уроків

  • IraUa30 вчера в 12:41

    Сама сейчас в поисках автошколы, и не знаю как для меня лучше, когда еду с мужем,он вроде ничего не говорит, я же еду, и вдруг, включай вторую передачу, включила, еду, хвалит, как только туплю, не орёт, но говорит,что пьяный ездит лучше,чем я, меня это задевает, я три раза за руль села, трогаться везде под горку, даже не знаю какой мне нужен инструктор.... хочу научиться

  • R9bina вчера в 13:32

    Не подобається міняйте та й все. Я змінила трьох, але вони в принципі всі були норм, лише у відпустку постійно виходили, коли треба мені займатися було. Перший лише був як равлик, навпаки до вашого, аж 3 заняття на майданчику)

  • Aria159 вчера в 13:41 1

    Міняйте інструктора. В мене також був придурок, але в тому що з ним я навчилась їздити по глухих дорогах, там де мінімум машин, без світофорів. За весь період жодної парковки, щоб потім виїзд ззаду, жодної парковки біля маркетів, жодного розвороту. Дорога біля кілометра по гол. дорозі, то у нього стресу більше ніж у мене. В знайомої був вчитель, який спочатку розказував, потім лише питав ти нічого не забула ?, що ти зробила не правильно на попередньому повороті, тобто вчив бути самостійною, і аналізувати свої помилки, а якщо і не помітила помилки, тощо задумалась. Після здачі вона відразу поїхала. Я після "здачі", ще витрепала нерви щ чоловіком (тому зі своїм чоловіком їздити не раджу, досвід не тільки мій), а потім знайшла родичів спокійних, з якими пару раз проїхала, і почала їздити самостійно

  • Viki16 вчера в 13:44

    У мене теж так було, бо з його слів на теорії мене вже всьому навчили.

  • Rain_ вчера в 14:44 1

    Меняйте инструктора я сменила двоих! Вам должно быть комфортно вы за это деньги платите !

  • SVET333 вчера в 15:46

    Міняйте. Мій постійно в телефоні клацав і казав все супер.. З 8 заняття мені поставили іншого, тот зовсім інше діло. Все пояснював, наводив приклади, казав що не так..
    Шкодувала лиш, що зразу не поміняла на нормального. Так що не терпіть, нормальних інструкторів дуже мало

  • Vodolejka вчера в 18:30 1

    Прочитала. Приблизно так же навчали мене. Інструктор не дуже що пояснював, але і не підганяв, по плану так і є, на другому уроці я їздила по місту, на третьому по центру міста, і це на механіці і без жодного уміння їзди. Раз плакала, але я хотіла їздити. До того ж з чоловіком було в рази гірше їздити, то інструктор хоч матами не крив і то добре.... Але...водіння я не здала з першого разу... І так, на іспиті, саме так хочуть збити з толку, там зупинись, де не можна, там скоріше їдь перед пішохідним переходом...будете слухати - не здасте. У кого було проплачено- ті здали. Але не знаю, чи зараз так буває.
    І так, нікого не слухати, а лише себе, мене навчило їздити. Зараз навіть, коли я за кермом- то чоловік має право сидіти лише на задньому сидінні. Не так - то ніхто нікуди не їде!!! Бо був поганий досвід смикання керма при обгоні, що мало не призвело до аварії.

  • Olga_Gris вчера в 19:43 3

    Бачу, що він вас вчить думати самостійно. Це плюс . Ще напевно у вас різні темпераменти. Це мінус. Не жаліє і не підтримує, це може бути чоловічий підхід. Вам хочеться більше підтримки і підбадьорення? Не думаю, що це головне в навчанні, лише практика. Я вас похвалю, ви молодець, що дивитеся і аналізуєте самі. Роз'яснюють і американська посмішка на тих відео, що ви дивилися, то напевно лише для реклами і залучення нових клієнтів.

  • Elena_VU сегодня в 00:42

    Дякую за підтримку))

  • Valia вчера в 19:54

    Не комфортно, міняйте. Може від для когось ідеальний бо мовчить, вам потрібна інша тактика, то пробуйте іншого. От мені цікаво, якби ви поїхали, коли наприклад їхав той хлопчик на самокаті, він би гальмував чи ні? Це ж його відповідальність. Ви взагалі дуже себе гарно показуєте, я відчувала себе конем, в якого біля очей оті шторки, щоб вони не бачили, що збоку. В мене був чудовий інструктор, все пояснював. Коли я наступила, розхвилювалась, розревілась зупинив і все пояснив, просив висловити своє бачення, щоб він зрозумів, що не так і пояснив. Одного разу я їхала з іншим інструктором з автошколи, це був по типу екзамен, але я того не зрозуміла. Нам потрібно було заїхати на заправку, він мене не попередив, а просто керував "праворуч, зупинись, давай їдь" і т.п, в результаті чого я заглохла поперек зустрічної, я не розуміла, що ми робимо.

  • EvgeniaEvgenia вчера в 22:04 1

    В автошколі був чудовий інструктор - трепляче і детально все проговорював, пояснював. А потім права пролежали 7 років на полиці. Щоб заново навчитися їздити взяла інструктора - він просо весь урок до мене клеївся. Змінила - отримала такого як от у Вас. На друге заняття ледь в аварію через нього не втрапила. Висадила його прям там і поїхала сама додому. Більше не ризикувала, сама потроху виїздилася.
    Мораль - гарні інструктори існують, таких як цей потрібно змінювати. Це не норм. Ну а Вам щасти!

  • My_land вчера в 22:52

    Після автошколи, вже на власній машині я брала інструктора. Він дуже добре пояснював (а я вже мала права). І такого не було. Він пояснював всю дорогу ( я з ним катала маршрути, які мені знадобляться), казав, типу, тут треба повернути на ліво, тому зараз давай вже перестроюватися, подивись в дзеркало... І т.д. Коли їхали на міст, виїжджали на великий поворот і він пояснював, як їхати і не думати, що ти закрутишся на тому повороті.
    Вже пройшло 7 років, в мене інша машина і хоч між моїм водінням і нашими уроками минуло багато часу, я все одно пам'ятаю його настанови.

  • nata__ сегодня в 00:01

    Я їздила з інструктором, який був для мене дуже комфортним і адекватним .. тому було легко, зрозуміло і не страшно! У вашому випадку, я би змінила інструктора

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб