Рецепт мочених/квашених яблук

Доброї ночі, любі україночки. Знаю що ви все знаєте. Порадьте будь ласка як заквасити чи замочити ( не знаю як правильно називають) яблука. Моя бабуся такі робила, але то було в селі, в бочці. Я зараз в місті, таких умов немає. Скажу що хотілось би отримати в результаті, насправді варіантів декілька: я люблю кислі, такі знаєте перекизші яблука, а чоловік мій любить в міру кислі і навіть трохи солодкі. Не знаю про це нічого, тому буду вдячна за найменші поради, починаючи з сорту яблук, якщо це має значення.


Теги: рецепты консервации, рецепти, моченi яблука, квашенi яблука

18 комментариев

  • natajnna 23 января, 01:27

    Моя бабуся мочила/квасила яблука двох сортів Пепенка і Антонова. На базарі і в магазині продають тільки Антоновку. Інших ніколи не бачила. Рецепта не знаю. Але роблять просто у розсолі, а є ще роблять з гарбузі. Також з медом, таких ніколи не коштувала. Останні роки кожної зими купляю в магазині і ніякої мороки.

  • Xxaaa 23 января, 07:33 4

    Коли жива була бабуся, капусту квасили у великих каструлях з нержавійки, і туди, до капусти, клали яблука- товстенький слой капусти- слой яблук, знов капуста-яблука. Окремого рецепта чисто для яблук я й не знаю, ніколи не робили...

  • Annalfif 23 января, 11:05 2

    Мама пепенку в цьому році Квасила. Дізнаюся ввечері рецепт і напишу

  • Yulya_Cherry 23 января, 11:37 2

    Давненько вивчаю тему квашених яблук, передивилась безліч рецептіа, та обрала найкращий. Два роки поспіль роблю зі Снігового кальвіну, запихуєте яблука у 3 літрову банку, заливаєте чистою холодною водою і додаєте 1 стол.ложку солі і 2 стол.ложки цукру.
    Почала робити сама, бо те, що на базарі продають мені гидке, особливе, коли квасять з капустою. Якщо хочете, кину посилання на рецепт в особисті.

  • 13 комментариев
  • JuliaSha 24 января, 16:32

    @MLanaM Сніговий кальвіль

  • Yulya_Cherry 24 января, 22:17

    @Antonina777 Спасибо за рекомендации)
    Квашеный арбуз- деликатес! Всё детство мама квасила, а сейчас своих нет, а базарные как-то не хочется квасить... Видела на ярмарке в бочках, не рискнула купить, брезгую.
    Как-то не дождалась своих и купила на рынке квашенные яблоки, а они поняли туалетом и на вкус так же((
    А вообще, квашенные плоды это хорошая тема) В этом году я квасила буряк, моркву, кабачки, баклажаны, аджику, капусту ну и яблоки)

  • Комментарий удалён

  • Nika_147 23 января, 18:15 1

    Чемпион хорошо мочить или Голден, а Сортовое у меня 3 месяца стоит и кваситься не собирается.
    Пару лет назад достался большой ящик Фуджи недорого, очень вкусные были соленые.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб