Для тих, хто втратив роботу через війну...

Давайте підбадьоримо та підтримаємо одна одну в такий важкий час. 

Поділіться, дівчата, вашим досвідом, чи вдалося знайти ту роботу, яку шукали? Чи задоволені? Чи може теж не знайшли? Чи може пішли не таку роботу, яку хотіли? 

Особисто я топчусь на місці - до війни в мене була ідеальна для мене робота, яка під час війни не приносила зовсім жодного прибутку від час війни, я поставила на паузу, зараз знову відкрилась, але доходу 0 - клієнтів мало, весь прибуток зжирає реклама. 

 Я вирішила піти у хендмейд, витратила рік часу і підтвердила як я думала стереотип -  хендмейд у нас не ціниться. Мені не хотілось продавати задешево, а задорого не купували, тому все бажання та ентузіазм скотились на ні...

А зараз я дивлюсь вакансії і не можу себе знайти. Я плачу, бо я не хочу починати знову, з низів, як студентка - з касиру у Форі, кредитним спеціалістом у банку чи працівником колл-центру. І не хочу йти на маленьку зарплату, бо я теж це все проходила, і знаю, як я себе за це гризла і як мене це дратувало. 

І я знаю, що я не одна така зараз. Хочеться почути ваших життєствердних історій, досвіду, думок.

Можливо, ваш коментар стане і для мене, і для інших, хто зараз ніяк не може знайти роботу та на розпутті, якимось життєствердним фактором, рушійною силою, пєндєлєм, мотивацією, кроком вперед. 

Бо просто, окрім мене, в моєму оточенні, ніхто не втратив роботи, і мені здається, що це я одна така недолуга...


Теги: пошук роботи, робота пiд час вiйни

76 комментариев

  • Dastish 23 августа 2023, 12:35 6

    зовсім Ви не недолуга. я проходжу шлях пошуку роботи з 2019. на момент пошуку роботи мені було 46-47 років. так починала з нуля. Вас візьмуть на гарну роботу з гарною зарплатнею, якщо Ви луде гарний спец у своїй роботі. якщо це так, то не проблема. стукайте й Вас відкриють.

  • mamayulik 23 августа 2023, 12:52

    Дякую за підтримку :heart: це цінно! Так, я розумію, що знову вихід з комфорту. Те, що я так впевнено вибудовувала до роботи-мрії, з початком війни розлетілось на шмаття. Треба зібратись, знайти нову мету і go to happy future :heart:

  • Dastish 23 августа 2023, 12:38 2

    скажу так - вирішальним пєндєлєм для дуже кардинальних змін у житті особисто для мене став... приліт уламків кацапської ракети до мене у двір

  • mamayulik 23 августа 2023, 12:55 2

    О так, пам'ятаю ту жахливу подію, читала ваш дописи, бачила ваше фото. :cry: Це жахливо, дуже жахливо... І дай Бог, щоб більше такого не траплялось.

  • LydMilka 23 августа 2023, 18:35 6

    Якщо не секрет, то що кардинально змінилося?

  • GlamKid 23 августа 2023, 12:40 3

    Я втратила. Потім влітку проходила співбесіди, але не могла точно зрозуміти, де я є і буду, тому просто створила про себе гарне враження. Через рік мене взяли на проект в ту ж компанію. Весь час вчись новому, рік вчилась в університеті, постійно курси, підвищення кваліфікації, своїх знань, нові технології. Я не можу рекомендувати свою сферу, бо небагато людей будуть згодні постійно бути у процесі навчання і роботи.
    Але хочу надихнути на початок чогось нового і цікавого!

  • mamayulik 23 августа 2023, 13:04

    О, так, я вас розумію. У своїй роботі у мене теж були постійні курси. Тому може мені і болить, що я стільки часу витратила на одне, а тепер потрібно іти в щось інше. І в мене пропав запал. Типу, а нафіга стараться, якщо знову буде якась фігня)) можливо це виправдання, хз, маніпуляція мозку. До речі, теж нещодавно закінчила круте навчання по підприємництву від U&WE HUb. Тож я би із задоволенням би вивчилась, але зараз дистанційна робота переповнена прлпозиціями, всі хочуть з досвідом роботи. А якщо піду на когось вчитись, то не знайду ніфіга.
    Дякую за натхнення! Ваші відгуки дійсно допомагають - вони діють змогу мислити, а що не так? А чому ? А це страх чи виправдання? А чому страх?
    Можливо я таким чином дійду до істини))

  • GlamKid 23 августа 2023, 13:12 2

    @mamayulik У мене таких питань немає, бо всі знання я вкладую в себе, мені точно все стає в нагоді. Навіть, якщо щось не так на одному місці, то я піду на інше і вивчусь новому. Мене мотивує те, що я отримаю за гроші від роботи. У мене багато інтересів і хобі, але робота саме для грошей. Тому мені подобається все, що є в роботі через результат

  • Комментарий удалён

  • Комментарий удалён

  • 6 комментариев
  • Profesora 23 августа 2023, 19:20 3

    @LydMilka Дякую, Людо))) якщо чесно, там без рожевих поні))), я зрозуміла, що інтелектуальні професії це класно, але прогодують нас руки))) в будь-якій країні. Просто кожна країна має свої сходинки в освіті. Тому мій шлях довший, але легетимний по всій Европі. Тож йдемо)))

  • Nana8 23 августа 2023, 20:40 1

    @Profesora Юля, бажаю успіхів!

  • Profesora 24 августа 2023, 22:49

    @Nana8 Натасю, дякую)))

  • Elena1988 23 августа 2023, 12:50 4

    Я роботу не втратила, але відчуття, що я на своєму місці мене переслідує. А чим хочу займатися новим також не знаю... Вам автор бажаю знайти себе!

  • mamayulik 23 августа 2023, 13:17 1

    Дякую, що поділились своїми почуттями :green_heart: і щоб душа знала, чого вона хоче :grinning:

  • Wild_fairy 23 августа 2023, 13:01 5

    я втратила роботу. Пішла на нову, на менші гроші, більше навантаження і складніше сама робота. Працювала по 9 годин. Досвід колосальний, вигорання повне. В мене вже давно тліло, а тепер геть вигоріло. Звільнилася знову і пішла отримувати медичну освіту, бо це те, чого я завжди хотіла, чим я цікавлюся просто для себе. Поки що коледж медичний, а хто знає, що буде далі. Певні плани вже маю. Звісно, про гроші зараз не йдеться. Я вступила на бюджет, отримуватиму стипендію :) цього на помадки вистачить, все інше на бюджеті чоловіка. Далі буду дивитися по завантаженості, можливо візьму підробітки за старою професією. Загалом, я вже втретє змінюю професію досить радикальним чином і мені це підходить, бо це наче проживати нове життя. Не уявляю, як працювати все життя на одному місці, в одній сфері. Я ось уявляла, що робитиму те саме до самої смерті, то аж мурахи шкірою. А коли все змінюєш, це дуже омолоджує психіку: нові знання, навички, вміння, нове коло спілкування, цінності, орієнтири, нові можливості, нові двері навколо, а головне - азарт. Вчитися нового завжди супер, це те, від чого я отримую задоволення.

  • 19 комментариев
  • Wild_fairy 23 августа 2023, 18:51 1

    @LydMilka дякую !

  • Lilka 25 августа 2023, 22:25

    Успіхів! сміливо) а скільки вам років?

  • Комментарий удалён

  • ViktoriaC 23 августа 2023, 13:20 2

    За тиждень до війни влаштувалась на роботу, я медик. Зараз реформа дає про себе знати і молодший та середній медперсонал не цінуються зовсім, з приводу лікарів не можу сказати. Ти раб... На зп грошей немає, а директор купує нову машину... На новий персонал грошей немає, а перепрацьовані години оплачувати не хочуть. Тобто, працюєш безкоштовно. Роботу працівників, які звільнились, перекидають на інших.
    Звісно, багато залежить від керівництва, але всі вони однакові, рука руку миє...

  • 10 комментариев
  • ViktoriaC 23 августа 2023, 13:38 2

    @Wild_fairy Ще раз пишу - я люблю своє місце...
    Я кайфую від своїх новонароджених, від їх виходжування, коли кожну зміну бачиш, як від'їдаються ці щічки й животики, як вони вже активніше їдять і требують... Але... Для адміністрації і міністерства це бізнес

  • Wild_fairy 23 августа 2023, 13:42 1

    @ViktoriaC ну ви знаєте. я уходжу з педагогіки, і от там це теж бізнес. не кажу про державні заклади, але вся корекційна освіта, реабілітація, допомога дітям з особливими освітніми потребами це такий бізнес.... дуже часто ще й непорядний. Ну, і якщо ти найманий співробітник, то ти теж раб, як ви кажете, бо ти не можеш відмовити комусь, хоч знаєш, що цій дитині потрібна інша допомога, тебе теж не забезпечують необхідними для проведення адекватної роботи умовами, називається "зліпіть із гівна і палок". Красиво те, на що дивишся через вітрину. Але ми люди, ми не дерева, ми можемо піти туди, де нам буде краще.

  • Wild_fairy 23 августа 2023, 13:44 2

    @Wild_fairy або давайте боротися і змінювати світ на краще конкретно на своєму одному квадратному метрі ;)

  • Комментарий удалён

  • Комментарий удалён

  • 3 комментария
  • GlamKid 23 августа 2023, 18:45 1

    @mamayulik Я в ІТ, тому мені підходять djinni, nofluff, dou.
    Robota.ua мені більше подобається як для різнопланових вакансій.

  • nastya2078 30 августа 2023, 07:06

    @GlamKid А чим саме ви в ІТ займаєтесь?

  • GlamKid 30 августа 2023, 09:12

    @nastya2078 На даний момент дуже багато різних проектів, які включають в себе різні позиції. Але зараз більше з технічної сторони, хоча люблю спілкування з клієнтами.

  • Natysik35 23 августа 2023, 17:12 2

    Я звільнилася за власним бажанням у лютому. Роботу свою я любила, але довбана система, яка раніше на ладан дихала, під час війни зовсім паскудно стала працювати. Ще й керівництво тому сприяло. Рішення було прийнято за лічені хвилини, через 2 години була вільна) Мої діти, на той час, зовсім скотилися в навчанні, тому підтягувала їх до кінця навчального року, а потім почала шукати. Я знала, що я хочу, але шансів було дуже мало, тому розглядала усі варіанти, котрі хоч якось підходили мені за графіком, бо двоє дітей, собака...у зміну не станеш, тільки вдень, та й не до дев'яти-десяти. Потім мені то набридло остаточно, і я знову вирішила спробувати затулитись туди, куди душа бажала. І так, мені то вдалося, з/п смішна, навіть озвучувати не буду, але то тільки початок, бо я хоча б почала бачити майбутні перспективи. Сьогодні, до свята, отримала бажаний документ, який відкриває мені двері до мрії) на черзі завітна зелена книжечка та зміна життя кардинально. Я намагалася дуже багато років, але мабуть тільки зараз змогла насправді повірити в себе та ще й виписати самій собі найефективнішого пенделя)

  • 6 комментариев
  • Natysik35 23 августа 2023, 19:19 1

    @Profesora Дякую) Майже так, ще трошки залишилось, наразі тільки на тимчасове посвідчення та взяття на облік. Але для мене то є дуже великий крок, я майже усе життя про це мріяла, але двері для мене були зачинені. Радію шалено)

  • Profesora 23 августа 2023, 19:22

    @Natysik35 Розумію Вас))), коли мрія стає метою))) і ти розумієш, що зможеш... Одним словом я вірю в закоханих))) в професію, людей, мрії. Вони все перемелють, і все в них вийде! Ви молодчинка, най у Вас все вийде, як хочете)))

  • Natysik35 23 августа 2023, 19:23 3

    @Profesora Дуже дякую!))) Нехай усі бажання здійснюються)

  • Gramochka 23 августа 2023, 17:16

    Автор, я Вас розумію. Ще з початку пандемії я майже не працювала (я бортпровідник, закриті кордони і т.п.). З початку 2022 все мало б повернутися на свої місця, та велика війна завадила. Були пропозиції переїхати за кордон та літати звідти, але не мала бажання залишати дім. Почала працювати в айтішечці, та відчула, що там не моє робоче середовище. А з початку цього літа укр. авіакомпанії почали потроху оживати і я вже вибирала, куди б піти. Тепер знову в строю. В моєму випадку все склалося випадково та з крапелькою вдачі, можливо, і Ваша улюблена справа також чекає на Вас, тільки треба ще трошки почекати?

  • mamayulik 23 августа 2023, 18:00

    Дякую за підтримку та теплі слова :heart:Це цінно! Бажаю вам удачі на новому місці та безтурбулентних польотів! У вас романтична професія :grinning:

  • Gramochka 23 августа 2023, 18:09 2

    @mamayulik І Вам також! Головне памʼятайте, що рано чи пізно Ви точно знайдете себе та улюблену справу. Так, треба пробувати, ризикувати, але воно того варте:)
    П.С. То точно не про романтику, вона для пасажирів, але тішуся, що хтось може відчути такі чудові емоції в подорожі)

  • Dominika77 23 августа 2023, 19:27 1

    Минулого року в мене була тема пов'язана з працевлаштуванням... Іронія долі була в тому, що я пішла з попередньої роботи через перенавантаження, а коли почалася війна, то... Могла б не йти... Хоч на новій роботі були свої нюанси й труднощі, але я досі працюю. Тільки не можу сказати, що це робота моєї мрії, вже тягне ще кудись зірватися, але зупиняє банальна реальність - вік, відсутність фінансової підтримки і ще не розумію,чого я сама хочу... Так довго жила з чужими бажаннями, що зараз не відчуваю своїх...
    А вам бажаю успіху! Якщо ви не стоїте на місці, то обов'язково знайдете щось цікаве! :wink:

  • mamayulik 23 августа 2023, 21:57 1

    Дякую :green_heart: Ви знаєте, я все думала, що мені почнуть всі писати, що немає що перебирати - треба йти, куди хоч щось є. Але, на впаки, всі подали знайти роботу для душі :green_heart: А я знаю як це - в мене така була робота, я її дуже любила, але війна в мене її забрала. Вірніше роботу вона залишила, а прибуток забрала ((( тепер робота перетворилась в хоббі. Але ж я хочу навпаки. Короче, ваші коментарії - дійсно цінні. Я їх це всі обміркую, проаналізую і зрозумію. Бо поки, як казала Антоніна777, яка як завжди видаляє свої безцінні коментарі - у мене зараз напруження в голові, і то є правда.
    Дякую за підтримку :heart::heart::heart:

  • Katusha 26 августа 2023, 13:20

    Я в тій же компанії, але довелося освоїти нову професію, перший рік було цікаво і на з/п під обстрілами увагу не звертала. Але сьогодні ситуація така , що війна затягується і добре що було де пересидіти, але , напевно, треба щось підшукувати потихеньку.

  • mamayulik 26 августа 2023, 21:05

    Дякую, що поділились своєю історію! Так, рівень зп - це рушійна сила. Коли зп влаштовує, тоді і стимул працювати є. В іншому випадку приходить вигорання((

  • juliytut 30 августа 2023, 06:53 2

    Я втратила, а піти на нове місце не має ні сил ні енергії.
    Вже і до психолога ходила, і ніяк.
    Є маленький підробіток.
    Але це не те, що було до війни.
    Я жила роботою, мріями, цілями.
    А зараз просто розбита. І мені байдуже, хто що каже.

  • irenika 30 августа 2023, 09:05

    От і я так. Робота є, але зп - просто сльози на цей час, навіть одному важко вижити. А шукати щось нове сил немає

  • GlamKid 30 августа 2023, 09:16

    Якщо хочете, то можемо особисто поспілкуватись.
    Я декілька разів вилазила із тяжких станів депресії, тепер роблю все, щоб бути в + і не залазити знову.
    Можу трішки надихнути на життя

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб