Як змінити себе та своє життя?

Привіт всім!

Можливо хтось пройшов цей тернистий шлях.

Дуже хочу змінити себе, свої дії. Стати більш рішучою та відповідальною за своє життя.

Хочу бути вільною повністю. Не залежить від когось та чужих думок і т.п

До психолога ходжу ( вже разів 5, десь третій місяць пішов  була) але змін взагалі ніяких, взагалі 0. А я якийсь ждун, як була так і залишилася.

Маю дитину. Хочу забрати її та розвестися з чоловіком. Спільного окрім дитини нічого не маємо.

Йти мені максимум на зйомне житло або виїхати за кордон (це рішення найважче, покинути свою країні, бо мала я вже була на пмж і мені було дуже важко, боюся тепер за свою доньку, що їй прийдеться йти моїм шляхом(.

Робота є але не стабільна.

Підтримати фінансово нікому. Тільки сама на себе зможу розраховувати. Зараз знімаємо житло з чоловіком.

 

Почуваюся аньобою:face_vomiting: безхребетною:sob:

Темы: Хники


Теги: як змiнити життя

79 комментариев

  • Комментарий удалён

  • ValentiNWa 2 августа 2023, 12:02 9

    Больше к Спарте подходит. Чаще всего используются более гуманные методы обучения плаванью.

  • Ya2018 2 августа 2023, 12:33

    Теж так вважаю, але цей шаг...

  • Комментарий удалён

  • Arlana 2 августа 2023, 12:08 7

    Спосіб існує лишень один. Хочеш змінити життя - береш і міняєш, тобто не просто плануєш, а робиш. Колись почула, що насправді кожна людина знає як їй стати щасливішою, як змінити все в кращу сторону, просто страхи і сумніви породжують відмовки і виправдання.
    Сядьте і тверезо оцініть те, що ви можете зробити, покроково. Розпишіть кілька варіантів, виберіть той, який виглядає на вашу думку більш успішним і почніть робити кроки. Щоб стати впевненою в собі інколи і психолога не треба, а достатньо викинути з життя те, що робить тебе такою - люди, місце, робота (тут великий список і в кожного свій).
    Ну і головне, інколи не знаєш куди йти, але точно знаєш, що треба. Тоді робимо один крок і дорога може зʼявитись.

  • Ya2018 2 августа 2023, 12:33

    Дякую

  • maksim 2 августа 2023, 12:15 7

    Психолог вам не нужен . Ищите работу постоянную и все будет хорошо. Заняты руки, голова меньше дурных думок думает Шаг за шагом и все наладится . На счет мужа , наверное с него начать . Развестись , любите себя ради себя . Вы не амеба , вы женщина и мать . У многих и того нет . Сидят рыдают : лечатся . У вас есть ради кого жить и себя при этом не забывайте . Ну психолог не поменяет жизнь вашу, только вы сами.

  • 6 комментариев
  • ValentiNWa 2 августа 2023, 18:10 3

    @Elena_St До речі, цікаво послухати дівчат з клубу, яким тут радили розвестися, вони розвелися. Що вони зараз думають з цього приводу, щось змінилося в кращий чи гірший бік?

  • maksim 2 августа 2023, 18:19 3

    @ValentiNWa З тих ситуацій , що тут іноді описували, то це єдиний вихід . Але ж і справа в тому, що не тільки чоловік винен, якщо обидва адекватні при цьому . Жінки просто думають , що прийде інший і буде кращий . Буде , як зробить висновки, а як ні , то ті самі граблі , якщо не гірше

  • ValentiNWa 2 августа 2023, 18:58

    @maksim Погоджуюся

  • nik_ylja 2 августа 2023, 12:24 2

    Вам нужно полюбить себя.
    И мужа тоже.
    Развод только усугубит ситуацию, если ваш муж не бьет не гуляет не пьет. Не унижает, то зачем рубить с плеча.
    Я по спец.тоже психолог.
    Консультация бесплатная.
    Но изменить отношение к себе . Окружающим людям и свою жизнь можете только вы.
    Без вашей воли, вас спасти нельзя.
    Нужно захотеть и действовать.
    Мира Вам в душе и сердце.

  • 8 комментариев
  • nik_ylja 2 августа 2023, 15:52 1

    @maksim Але воно того варте

  • maksim 2 августа 2023, 18:20

    @nik_ylja Звісно так , але при умові, що людина потрібна , а не гроші та всякі блага

  • maksim 3 августа 2023, 12:43 3

    @mADAM_Elvira Жінка, яка чоловіка не любить , в подальшому залишиться без нього . Ви собі протирічите . Ви ж залишаєтесь в таких відносинах . Не вкладаючись в відносини не ждіть нічого доброго з цього. Люди або люблять один одного , або ні .

  • Комментарий удалён

  • 7 комментариев
  • Ya2018 2 августа 2023, 16:00

    @Al4onok До війни був порівну. Тепер, в мене залишилася підробіток. Так, якщо добре напружитися, то це може бути і основна робота.
    Але всі ці переїзди з впо, потім в мене операція на коліні, котра й досі не заживає.
    Мене психологічно не хватає на основну роботу.
    Хотя я працюю з 17 років, навіть кули була в декреті все рівно шукала варіант своїх грошей.
    А зараз просто кусок м'яса, самій тошно від цього стану.
    Розумію , що все баста. Роби щось, але як ступор. В середині все кричить, а зрушити, щоб щось змінити і почати знову не можу. Ось не можу і все

  • Al4onok 2 августа 2023, 16:57 3

    @Ya2018 У вас фізичний стан не дуже добрий чи емоційно ви пригнічені, тому к вас апатія і небажання щось робити?Але ж ви так багато хочете, а щоб хоч краплину з цього досягти , то потрібно відклеїти себе з дивана

  • Ya2018 2 августа 2023, 17:00

    @Al4onok Дякую :heart:

  • Katusha 2 августа 2023, 12:42 8

    Я завжди кажу, що самостійність- це фінансова незалежність, тобто може психолог і потрібен, але ще треба робота, бо психолог ні Вас , ні Ваших дітей годувати не буде, йдете і працюєте, нестабільна теперішня зарплатня, то шукаєте більш перспективну.

  • 1 комментарий
  • Katusha 2 августа 2023, 13:46 2

    @Ya2018 Ви ж пишете, що нестабільний заробіток, то шукайте стабільний

  • Katusha 2 августа 2023, 14:11 2

    @Ya2018 І ще про незалежність, це навіть звучить смішно, люди завжди залежні, від роботодавців, клієнтів, погоди, політики і цей список безкінечний, у нас завжди є маленький вибір не залежати від 1 конкретної людини.

  • Katusha 3 августа 2023, 05:44 4

    @Ya2018 Берете калькулятор, рахуєте скільки оренда житла, продукти , Ваші з дитиною додаткові витрати і шукаєте роботу, яка +/- відповідає запитам і Вам же буде легше, якщо Ви знайдете її зараз, поки ще чоловік хоч платить за оренду чи платить половину. А взагалі мені здається, що уже була тема тут на Кашалоті від Вас з місяць тому.

  • Justyna 2 августа 2023, 13:16 4

    Спочатку знайти стабільну роботу, потім все інше

  • Melisenta 2 августа 2023, 13:23 2

    Часто така робота з психологом - це не 5 консультацій. Для якихось змін ще дуже рано, як на мене. За кілька консультацій можна розібрати якийсь один конкретний запит, але глобальна зміна життя, своїх сценаріїв - робота тривала, але з точки зору психіки найбільш результативна, бережлива і турботлива.
    Інший варіант - шокотерапія в вигляді «беремо і робимо», без зайвих думок і можливо навіть без планів на майбутнє. В таких умовах, на зразок одним днем, поки чоловік на роботі, зібрати речі і переїхати, нічого не пояснюючи, мозок активно працює і може показати можливості, які ви раніше не помітили б. Якщо вдасться їх схопити, цей план може спрацювати.
    Але цей метод дуже ризиковий, бо якщо ви цих можливостей не побачите чи не схопите, певний період буде дуже складно в усіх сенсах, і буде тягнути назад, до звичного для психіки середовища.
    Варіант продовжувати варитися в тому що є зараз, і що не влаштовує, і нічого не міняти, чекаючи що хтось зробить цю роботу за вас, для психіки дуже виснажливий. Він можливий, якщо має певні терміни і плани дій, типу «за три місяці збираю мінімальну фінансову подушку і йду». Але вийти з нього насправді дуже важко, може затягнути в «ще три місяці, ще півроку» і так далі.
    В будь-якому випадку вибір тільки за вами. Це ваше життя, жоден інший його не проживе

  • Ya2018 2 августа 2023, 13:31

    Дякую за підтримку

  • mADAM_Elvira 2 августа 2023, 13:37 3

    Вам потрібно змінити психолога, я вважаю. В мене було так же. Я просто чекала, що щось саме трапиться і стане краще, хоча у відносинах я страждала, до мене весь час відносилися не так, як я хотіла. Але чому? Бо я дозволяла до себе так відноситися. Але мене тримали фінанси й дитина у нас не спільна, а мені так хотілося, щоб у неї було все. А потім він мені такого наговорив, що я впала в депресію й вирішила знайти роботу й піти від нього. Почалася війна, я виїхала з дитиною. Я отримала омріяну роботу, я пів року працювала з психологом. Повернулася, з істериками, бо він вмовляв залишитися і змінити ставлення до мене. АЛЕ! Я вже змінила ставлення до себе. І я піду у будь-який момент, якщо знову відчую, що мною нехтують. І я бачу, що він це знає. Я насолоджуюсь усим. Я обожнюю свою роботу, дитину, своїм вільним часом, вільно кажу про те, що мені не подобається. Залишається питання в різних цінностях і воно найголовніше й бентежить мене. Пливу за течією, бо зараз є конкретні цілі: вища у 2 рази зп, водійське посвідчення, англійська С1. І мені дуже подобається ця визначеність й відчуття безпеки.
    Тому, змінюйте психолога, шукайте роботу, яка вам подобається, робіть те, що подобається, ставте себе завжди на перше місце й у вас все вийде.

  • 4 комментария
  • Aledatoys 3 августа 2023, 18:30

    @Ya2018 психолог потрібен для того, щоб задати правильні питання, які людина боїться сама собі здати та відповісти, іноді достатньо цього, а іноді вже є вигорання і початок депресії і тільки трудотерапія та "поради" "візьми себе в руки" не дуже дієві
    автор,дійсно, спробуйте іншого спеціаліста. а можливо, групові заняття з психологічної підтримки, але саме собою не пройде все, треба розбирати, чому саме такий стан

  • maksim 3 августа 2023, 18:58 2

    @Aledatoys А що тут розбирати , життя пройшло в надії , а чудес не буває . Яка пігулка це лікує ? Ніяка . Шукати роботу і щось змінювати самостійно, а не сподіватися на щось чи когось .

  • mADAM_Elvira 5 августа 2023, 15:58 4

    @maksim Як мінімум, психолог допомагає знайти відповіді на свої ж питання всередині себе. Я, наприклад, зрозуміла, що я нормальна і хочу нормальних речей у відносинах

  • Gguty5 2 августа 2023, 13:50 3

    1. любити себе
    2.ніколи не можна себе налаштовувати і робити для чоловіка. Треба робити те що вам потрібно. Хочете в зал ідете , і так крок за кроком, і все зрозумієте
    3 У вас одна дитина , і це набагато легше ніж 2 і 3 дітей
    4 ніколи не пізно щось змінити якщо є бажання
    5 чоловіки по іншому розуміють слово "потім" для них це норма
    P.s мій чоловік теж любе казати потім. Це їх фішка.
    Хоч вміє працювати і робити кар'єру

  • 1 комментарий
  • Gguty5 2 августа 2023, 16:24

    @irenika От саме так і розуміють, може рік, може два , саме так.
    А "я не знаю", це в загалі корона фраза, або тиша в відповідь

  • irenika 2 августа 2023, 16:30 1

    @Gguty5 І у вас мовчить? Я вже прибити за цю тишу готова)

  • Gguty5 2 августа 2023, 17:19

    @irenika Ох, та да , це важко
    Він іще Козеріг і це всім сказано.
    Є три короні фрази "Ясно", "Тиша" , і " Потім"
    Так і живемо

  • Pon4ik 2 августа 2023, 14:09 2

    Берете листок и подробно пишете какая была бы ваша жизнь, если бы была идеально. С особым акцентом на то, что бы вы хотели чувствовать.
    Например, на моей идеальной работе я чувствую предвкушение нового рабочего дня, радуюсь встрече с колегами и тд, про от отношения с мужем, с ребенком, проникнитесь тем, чем пишете.
    Я больше ничего не делала на этом этапе, но жизнь круто изменилась со временем) новая работа, мужчина и я сама изменилась. Я себе просто как бы ориентир обозначила и не осознанно двигалась к нему.
    Но читала, что по этому методу еще прописывают конкретные шаги и по ним делают конкретные действия.
    Еще мне сильно помогают видео на ютубе, по любому запросу, видимо я аудиал.

  • Ya2018 2 августа 2023, 15:28

    Дякую

  • Overreacting 2 августа 2023, 14:57 1

    Ким Ви працюєте? Зможете себе та дитину сама забезпечити? Якщо так - знімайте житло окремо. Якщо ні- думайте над своїми фінансами. Як на мене, то тут або/або.

  • basya82 2 августа 2023, 15:50 4

    Мені допомагає впорядкувати думки генеральне прибирання. Не знаю, як це працює, але потім з'являється бажання і в душі щось налагодити. Плюс дарую собі маленькі "щастинки" - морозиво, прогулянка. Правильне рішення з негативним настроєм виам важко буде побачити. Точки дзен я не досягла поки, тому зараз зосереджуюсь на наведенні краси у хаті.

  • Ya2018 2 августа 2023, 16:02 1

    Раніше так і було, але одного дня я проснулася і зрозуміла, що не хочу тут більше нічого робити. Це крах

  • oksana_14 2 августа 2023, 19:31 1

    Ой, як же ж мені зараз в тему ваш метод:thumbsup:
    Лежу відпочиваю після робочого дня і думаю : піти чоловіку вечерю приготувати, чи посваритись так щоб три дні потім не розмовляти???
    А тут така класна підказка:wink:
    Рішення прийняте : прибирання, а потім піду в кафе на морозиво!!!! Воно тут просто шикарне.

  • basya82 3 августа 2023, 12:36 1

    @Ya2018 Зараз я просто на такому етапі життя, коли зрозуміла, що людину змінити дуже важко. Що моя вся енергія йшла в нікуди, була майже вигорівша. Зараз намагаюсь зрозуміти, що мені дає сили. Бо в мене двоє дітей, хлопчики. Зрозуміла, що тільки я сама зможу зробити своє життя комфортним для себе. Буде чоловік в ньому чи ні, ще не знаю. Але стало легше, коли я почала приймати рішення з огляду як мені буде комфортніше.

  • SvetaLana 2 августа 2023, 17:09 7

    Виїхати закордон це гарна шокотерапія, тай добряче розшириться світогляд. Кажу з власного досвіду.
    До речі тут можна заробити і потім купити житло в Україні, якщо постаратись.
    Бо купити житло в Европі самій складно, дуже дороге.

  • mama_Tanya 2 августа 2023, 19:34 3

    Ну то якщо ви приблизно до сорока років, нічого не досягли що ви далі збираєтеся досягати??? Ви не змогли налаштувати свого чоловіка на купівлю квартири, машини, оплати відпочинку, кар'єри ви також не зробили( чоловік в цьому вже не винен) і зараз ви хочете щось змінити??? Я коли чоловіку склала речі і винесла їх в коридор, чітко знала що я буду робити далі. І план дій має бути написаний не на один рік. Потім вже по ходу тей план коригується згідно обставин. Приїдете ви зараз за кордон, і хто вас тут чекає?? Збираєтеся їхати, вирішуйте куди поїдете, і починайте вчити мову, хоча б цифри і якість примітивні слова та речення щоб можна було хоча б касиром влаштуватися а не поломойкою. Але знову ж таки маєте прорахувати, чи зможете оплатити житло, їжу та одяг.

  • 10 комментариев
  • irenika 2 августа 2023, 20:36 3

    @maksim Я не уявляю, що могла би змінити щось у собі проти власної волі. Все одно справжні бажання, погляди, характер прориваються крізь змінене

  • maksim 2 августа 2023, 21:02

    @irenika Навіщо так кардинально щось міняти , ще проти волі власної . Скажімо так , що життя кожного , хай буде пари М і Ж , це і є рецепт і він індивідуальний . Що Ви туди за життя « наколотите» , то і буде . Як парфуми . Це ж цікаво мати свій індивідуальний рецепт життя , а не як у когось . І те яким чином ви цього досягнете і є ваш успіх .

  • maksim 2 августа 2023, 21:12

    @Arlana Галя, я не знаю, в кожного свій склад того рецепту . Іноді треба змінюватися одночасно, тоді легше обом додати того , що не вистачає , або допомогти щось змінити як потрібно і ти бачиш як це зробити легко та безболісно . Якщо в парі не має крапки перетину , а тільки паралельні лінії, то не цікаво і навіть важко , бо .щось змінити і сенсу не має . Так паралельно і буде до кінця життя .

  • ksuuu 2 августа 2023, 22:44 1

    Осознание того, что Вам не комфортно, и понимание того, что нужно менять и меняться- это уже есть огромный шаг на пути к светлому будущему .
    Но не рубите с горяча - прежде чем делать - надо посидеть, проанализировать, посчитать, прислушаться к себе и принять решение что делать ( это как раз самый сложный и ответственный этап) , а потом уже дело техники - брать и делать.
    Я бы обратила внимание на психолога. Изменить мышление за 5 сеансов- конечно не реально, не стоить ждать волшебную таблетку, которая изменит вашу жизнь - на это уходят годы работы. А вот понять чего хотите и какие конкретные шаги нужно предпринять для достижения цели - это вполне реально. Обсудите это со своим психологом, если процесс не запустится - меняйте специалиста. Возможно, тут Вам понадобится Коуч или психолог, работающий в данном направлении.
    И не слушайте никого в плане « едь за границу» /«не едь за границу» и т. Д. Подобные Советы могут даваться абсолютно искренне, с желанием помочь, но даются они с учетом предпочтений, опыта, взглядов, убеждение, ценностей ДРУГОГО ЧЕЛОВЕКА, а не ваших. Самый большой дар который мы имеем - это возможность выбора. Приложите усилия, сделайте свой правильный выбор.
    Ваш запрос был честным, я верю Вам , что это не просто слова, а готовность действовать, и Искренне желаю Вам удачи.

  • Ya2018 2 августа 2023, 23:00 1

    Дякую велике :heart:

  • JuliaSha 3 августа 2023, 09:39 4

    Берете себе у руки, і працюєте. Важко працюєте. Інакше не станете незалежною з такими вводними даними. Розізліться на своє таке життя - і дійте! Все можливо! Бажаю, щоб все вийшло!

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб