Допомога переселенцям

Доброго дня! Все надіялися що це все закінчиться але поки що стає тільки гірше (

Нас сім'я з п'ятьох людей ми самі з лівобережжя Херсонщини а саме з Голої Пристані 

В будинок вселилися кацапські солдати і надії що нам буде куди повернутися все менше

Може хтось підкаже як нам потрібно діяти 

Може десь це потрібно зафіксувати і подати заяву

А також може хтось підкаже може можна ще оформити допомогу крім ВПО

Ми з чоловіком знайшли тимчасову роботу і допомога від держави кожен місяць але знімне житло дуже дороге 

Буду вдячна за будь-яку пораду 

Всім мирного неба :blue_heart::yellow_heart:

Темы: Війна в Україні


Теги: допомога впо

15 комментариев

  • maksim 23 мая 2023, 21:27 1

    Тільки міжнародні фонди гроші виплачують та гуманітарна допомога . Залежить від того , де Ви зараз живете . Більш нічого . Таких людей багато . На жаль превеликий ситуація дійсно погіршується, бо все дорожчає . Коштів не вистачає , гуманітарна допомога лише частково покриває потреби людей . З житлом погана ситуація . ВПО шукають безкоштовне проживання або більш менш дешеве , бо інакше це тільки виїздити за кордон . Скрутно люди живуть. На рахунок житла не знаю. Бо мені траплялись ВПО які все втратили . Або в кого вціліло частково . Люди подали на компенсацію .

  • samsanty 23 мая 2023, 21:48 10

    Вам треба написати на ел.пошти звернення в обленерго, нафтогаз і т д , що ви там не проживаєте, а послугами користуються окупанти, і прикріпити свої довідки впо. Це на майбутнє, можливо розроблять якийсь механізм компенсації, поки його немає, але про всяк випадок .

  • 2 комментария
  • Pustogor 24 мая 2023, 09:59 2

    @natashka40 Це правильна порада, справді.
    Компенсацію за втрачене житло ви не отримаєте, якщо будинок не зруйнований і не пошкоджений.
    Треба заяву в поліцію подати, заяву про злочин - протиправне заволодіння вашим майном. І домагатись досудового розслідування. Зараз це видається несерйозним кроком і грошей прямо зараз з цього не отримаєш, але це треба робити.

  • Pustogor 24 мая 2023, 10:03 2

    @natashka40 До речі, і щодо комуналки це не зайва дія. Обслуговуючі компанії зважають на становище, проявляють розуміння і все таке, але це їхні гроші, заробіток, і післязавтра ви можете опинитись боржниками, якщо ніяк не заявляєте про стан справ.
    Це, звісно, не допомога порадою, а застереження, але зверніть увагу і на цей бік справи.

  • Aleksuha 24 мая 2023, 11:31

    @Iolanta Так все правильно,ви написали і таких будинків,з тараканами ціла купа.А ще ж скільки таких,що бідні люди і незнають що кацапня заселилась:pensive:

  • natashka40 24 мая 2023, 10:51

    Дякую! Просто не знаю що робити далі....

  • samsanty 24 мая 2023, 12:16 1

    А ще хочу вас підтримати, я теж з Херсонської обл, але з Правобережжя. Зараз наш край під постійними обстрілами, вже центр села розбили. Але вірю, що як звільнять всі території і війна закінчиться, то буде відбудова наших міст і сіл. Аналітики прогнозують вливання інвестицій, тому я себе цим заспокоюю. Головне, щоб цілими і живими лишитись і було куди повернутись.

  • Katrusya 24 мая 2023, 11:26 3

    Нажаль, більше майже ніякої. Теж переселенці, крутимося, як можемо, економимо, хоч обидва з чоловіком працюємо. Як не дивно, більше допомогу отримують ті, хто не працює, бо у них є час ходити і стояти у чергах, а я в цей час працюю

  • Aleksuha 24 мая 2023, 11:39

    Обов'язково повідомити комунальні служби,щоб потім недовелось вам за нечисть платити.Щодо допомоги,то фонди,але так здається сім'я велика,тих пару кг круп,біда тай годі.Юнісеф допомагали,NRC...

  • natashka40 24 мая 2023, 17:33

    Дякую

  • maksim 24 мая 2023, 14:54

    А ще що хотіла написати . Міжнародні фонди вже проводять опитування на рахунок зимівлі 2023/2024 року , про нагальні потреби населення . Тому будьте уважні до всіх допомог там , де Ви живете , щоб отримати необхідне .

  • natashka40 24 мая 2023, 17:33

    Дякую

  • Katusha 25 мая 2023, 11:21

    Переїздити в те місце, де Ви зможете забезпечувати свою родину, всі ми віримо, що цьогоріч війна скінчиться, але навіть в кращому випадку це заморожування конфлікту. Зараз вся соціальна допомога йде від міжнародних партнерів, вона може в будь-який момент припинитися.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб