шкільні фонди 2022

Сьогодні ожив шкільний чат. Шкільний рік от-от почнеться, а в фонді ні копієчки. А не хотіли би, ви шановні батьки, доздати грошей, - пише голова РК, яка за кордоном. Раптом чогось прикупити буде потрібно, а грошей нема.

І одразу пише одна мама - мій брат служить на сході, може краще йому грошей підкінете?

Слово за слово, постановили, що після лютого просити гроші неетично, а ось до лютого було з 10 людей, що не здали, відкритий список в ефірі.

І ось одна мама, яка не здавала гроші,  робить переказ брату із ЗСУ замість фонду.

Що тут почалося - банальна історія: голова БК - це ж подаруночки для наших дітей ( насправді в основому поздоровлення вчителів).  Мамі, що здала на ЗСУ замість фонду, пригадали туалетний папір, миючи і подарунки дітям.

Але мама молодець, витримала напади красиво. 

А насправді, як це все задовбало - ці фонди, подарунки у вигляді фруктових букетів, накручених головою БК і конвертів,  цукерочних подарунків з пластилином всередині ( теж хенд- мейд, сюрприз). І задоволених цим вдячних батьків, яких це тішить.

Як ви думаєте, хто виграє між фондами і допомогою ЗСУ, чи змінеться щось? 

 

 

Темы: Жизнь в школе

80 комментариев

  • Kotya_3 6 августа 2022, 23:50 18

    Я б краще підтримала ЗСУ! Треба нашим подати таку ідею. Впевнена, що більшість накинеться, треба ж вчителів вітати, але сьогодні є люди, яким дійсно є за що бути вдячними. Завдяки ним живі наші діти, ми і ті ж вчителі.

  • Mariia_k 6 августа 2022, 23:58 1

    Треба у всьому шукати позитив, гаряча підтримка БК і моральний осуд мами, що має свою думку, лише у 4 людей. Підтримали маму двоє, інші мають нейтральну позицію.

  • Katusha 6 августа 2022, 23:59

    Ми були " жлобами" і до війни) якось так вийшло, що нашу групу ненавиділи в садочку, а потім не дуже любили клас наших дітей, ні ми здавали , купили телевізор , шкаф, жалюзі, але винесли весь мозок депутатам і директору школи , таки парти і лінолеум нам купили. Що стосується фондів, то здавали тільки в клас, в шкільний не дали й копійки.

  • Ksenya 7 августа 2022, 00:25 15

    Ми завжди здавали на все. Дійсно з початку війни можна переглянути витрати в школі. Не купувати тупі подарунки дітям. Вчителю просто букет. Зараз війна. Гроші потрібні зсу

  • Irochka_Plombirochka 7 августа 2022, 00:44 1

    Як же добре, що наш чат мовчить! Ну, майже мовчить))) Учора нагадали за зошити по программі, а перед цим було шкільне опитування стосовно форми навчання з вересня.
    Щодо фондів. Якщо буде онлайн навчання, то які фонди? А якщо вийдуть до школи, то лише на нагальні потреби

  • 12 комментариев
  • Maxsimm 7 августа 2022, 21:28

    @Maxsimm

    Картинка
  • Maxsimm 7 августа 2022, 21:28

    @Maxsimm

    Картинка
  • Maxsimm 7 августа 2022, 21:30

    @Maxsimm Ще частину зошитів перед війною замовляли, то ще десь 170грн було

  • Irina16 7 августа 2022, 01:06 13

    я думаю, що до вересня треба принаймні дожити. будемо на це сподіватися.
    так мамі з РК можна і написати. може в когось і їсти нема що (багато хто без роботи, заробітки в цілому меньші стали, ціни ого-го). подаруночки не на часі зараз.

  • Irina16 7 августа 2022, 01:06

    може більшістьв аших у від*їзді, тому і не відсвічують?

  • Mariia_k 7 августа 2022, 01:14 1

    @Irina16 може, але ж була вже перекличка, хто за яке навчання. Старостенко відзвітувала, що 70% шкіл Києва готові. А сусідня школа пише, що має легкі укриття, а ця боюсь, що зовсім не має.

  • Irina16 7 августа 2022, 01:46 1

    @Mariia_k ага, готові...
    опитували ж усіх батьків, і серед проголосувавших за очне - ті, хто зараз закордоном. в батьки сос писали користувачі групи

  • mVika 7 августа 2022, 07:49 1

    В нас програма Інтелект, тому на зошити кошти здали, про фонд класу - поки тиша

  • Ekatrudenko 7 августа 2022, 07:52 2

    В нашому місті буде он-лайн.
    Які гроші ? Який фонд?
    До речі , у нас до війни такой дурні не було. Тим паче : телевізори , жалюзі и т.п.
    Були сбори на екскурсіі , подорожі. ( до речі мій захворів в пропустив одну , то мені вернули гроші в повному обсязі вже після початку війні . Я вже і забула про них)

  • Kalyaka 7 августа 2022, 08:21 5

    Что самое интересное, учителю это все не нужно. Ни подарочки, ни фруктовые букеты. Наши учителя так и сказали: никаких подарков, конвертов не надо, мы получаем достойную зп и от ваших 200грн в конверте не разбогатеем. А то, что в родительских чатах собачатся из-за денег, вот это грустно. Фонды класса и школы есть, не большие. Из них оплачивается все то, что в гос.бюджете не предусмотрено: охрана, тревожная кнопка, интернет, картриджи для принтера и пр.

  • Mariia_k 7 августа 2022, 08:52

    У нас вчитель ініціює фонд, завжди подарунки не 200 грн.) Але то таке, було до війни, була можливість, а зараз ситуація змінилась.

  • Tanyssshhhka 7 августа 2022, 09:15 2

    За почти 2 года толком и не ходят в школу дети - онлайн было больше по времени .
    Я согласна сдавать на нужды школы когда это посещение школы есть.
    Про подарки - всегда считала эту тему устаревшей ....подарок учителю на память ...какую память....у учителя тех классов очень много за всю жизнь ..ну это мое мнение личное , конечно. А в реалиях войны , ну извините , каждый лучше потратит куда то или на всу или поможет переселенцам ,чем букет учителю ..

  • Mariia_k 7 августа 2022, 09:58

    Мій син теж пішов в школу в 2020 і мав достатньо онлайн навчання. Але з березня ми змінили місце проживання і син навчається в інших школах. Хоча формально ми ж відносимся до тієї, де навчались, отримали там атестат. З однієї сторони вчитель і школа мені подобались, но з іншої - ця тема зі взносами, да й ще і в такому форматі вимагань, вибісила.

  • Tanyssshhhka 7 августа 2022, 11:05

    @Mariia_k Чудово розумію.

  • Torri 7 августа 2022, 10:02 3

    В нас чоловік в ЗСУ, двоє погодок, но я б і гадки не мала, що можна так позоритися та прикриватися. Був борг - два варіанти, чи віддай, чи не віддавай. Якщо потрібно щось на гурток чи на свято, я здам. Якщо хтось не може чи не хоче, то його справа.

  • 22 комментария
  • Makaronka 8 августа 2022, 12:13

    @JuliaLesnaya У нашої голови б/к дуже потужна підтримка з мам в класі. Вони об'єдналися і не знаю за яку мотивацію підтримують голову б/к. Запитати нічого не можна, одразу істерика .

  • Makaronka 8 августа 2022, 12:14

    @Svetlana_Poland Так отож, ні слова не казала голова б/к про те, що грошей в фонді не має, а потім бац і борг.

  • Комментарий удалён

  • Mytya 7 августа 2022, 10:42

    Та інколи сама не знаєшь що зробити здати щоб мозок не вислали і не сваритися ні з ким..
    Чі настояти що це не правильно

  • Mariia_k 7 августа 2022, 10:52

    ну так, сваритися не хочеться, людей не змінеш.

  • JuliaLesnaya 7 августа 2022, 11:04 1

    Син навчався у двох школах до сьогодні. Різне було з тими фондами, часи мінялись, мінялося відношення батьків до розуміння та бажання на що сдавати або не сдавати. Загалом питання залежить від адміністрації та вчителів, якщо хочуть отримувати на штори, плазми та подарунки, то так чі інакше будуть отримувати, і голови бк таким чином якось підбираються, і батькам переважно легше сдати, ніж бігати з запитами до дирекції та відділу освіти. Так дистанційка ці питання дещо підрехтувала, війна ще додасть суттєвих змін. В цьому навчальному році дійсно фонди у багатьох будуть або порожніми, або мінімальними. Але через рік - два, коли навчання максимально повернеться в школи, нас чекають часи, коли знову з бюджету не буде чого чекати. І тоді дуже можливо, що знову питання паперу і утеплення /нових вікон при холодних батареях взимку плавно перетече на плечі батьків. Ну і віддячити вчителям завжди знайдеться за що))) - свята справа. Звичайно, знову добровільно :stuck_out_tongue_winking_eye:
    Але я з тих, хто не проти, коли дійсно добровільно. У нас примусу між бк та батьками ніде не було, але в першій школі був деякий тиск з боку адміністрації, тиск на вчителя та бк. Тому і мали проблему з відношенням до дітей, з підбором групи вчителів, з наданням класу необхідних засобів для навчання, типу, нам завжди чогось не вистачало)))), ставили в чергу на наступну закупівлю))))
    Другій школі вдячна за все і всім, школа порівняно гарно оснащена, зремонтована, є над чим працювати, але все необхідне забезпечується, обладнання, техніка тощо. Ніяких шкільних фондів. Подарунки вчителям та адміністрації символічні та за бажанням, батьки поважають себе та вчителів, то ж уваги більше на свята для дітей. І свою класну вчительку ми дійсно бажали вітати, бо діти на канікулах в клас іноді тусити приходили, кіно дивитися там разом , так ій довіряють та вільно себе почувають, а батьки знають, що жодна проблема не залишиться не поміченою, і все вирішується якнайкраще для учня.
    Але сина та нас разом з ним чекає третя школа) З офіційним благодійним фондом, з офіційними щомісячними внесками до нього. Так, це теж формально добровільно, але ми не плануємо грати не за правилами, бо син перейшов в цю школу за бажанням, ми знали, що буде " платно". Кажуть, гарно видно, куди йдуть " благодійні внески", багато заходів шкільних та позашкільних у дітей входить у суму, і у батьків питань не виникає, і є звіт. Не знаю, чи збільшиться сума цьогоріч, чи врахується взагалі ситуація та як налаштовані будуть батьки. Сподіваюсь на адекватних батьків класу, без бажання випендритись та на гідний у всіх сенсах колектив вчителів.

  • JuliaLesnaya 7 августа 2022, 11:09

    Додам по факту. На початку лютого зібрали кошти на привітання вчительки та свято для дівчат, так, ми за 8 березня))). Плюс там ще були кошти на воду - мило... Зрозуміло, не витрачали вже нікуди. То нещодавно всі кошти віддали дівчинці з класу , в якої помер тато, хворів.

  • Mariia_k 7 августа 2022, 11:25

    @JuliaLesnaya Ну якщо з розумом все робити, то і результат приємний.

  • Konfetik 7 августа 2022, 12:58

    Вы знаете,искала куда отдать ребенка в первый класс учитывая что это Харьков и впринципи всеравно куда теперь,но в начале лета не особо ещё известно было и вот один директор даже предлогал добавить в группу чтоб я уже с родителями косметический ремонт могла делать в школе в классе? Сказать что я офигела то ни чего не сказать,я так про себя подумала что школа во нашем городе должна выстаять как минимум. А тут ремонт. Чем там все закончилось незнаю,но сам факт. А фонды подарки,тут ремонт целый!

  • 1 комментарий
  • Konfetik 7 августа 2022, 13:07

    @Mariia_k Точняк

  • Tanyssshhhka 7 августа 2022, 13:37

    Ого, ничего себе ...я ж не думаю что там потолок падает и невозможно учиться ....при чем не факт что дети пойдут в школу а не будут на онлайне

  • Konfetik 7 августа 2022, 15:14

    @Tanyssshhhka Та у нас сразу было понятно что никто не пойдет. Но вот так

  • Wild_fairy 7 августа 2022, 13:29

    Бачу, що життя триває...

  • Mariia_k 7 августа 2022, 14:18

    так, про навчання ні слова, зате - за рибу гроші з тими фондами.

  • Wild_fairy 7 августа 2022, 15:08

    @Mariia_k У сина в школі тиша суцільна стосовно усього

  • Samhayne 7 августа 2022, 14:00 2

    ми в школі залишок фондів, а це 4500 грн - передали надійним волонтерам, від дітей
    в садку - передали залишок 2300, вроді на ЗСУ.
    так що в нас тепер точно 0 в фондах.
    Але, якщо буде дистанційка, і збиратимуть на штори - отримують віртуальні гроші :). Яке навчання, такі і здавання.
    Хоча наш БК нормальні дівчата. На дурниці не збирають.

  • Mariia_k 7 августа 2022, 14:15

    оце молодці!

  • SvFaberlic 7 августа 2022, 17:06

    У нас в школах переселенці...в садочки не хочуть виїжджати.
    А ми і в школу офлайн не плануємо...Мало куди полетять ракети.
    Які комітети!???Лісом їх слати.

  • Aklera 7 августа 2022, 17:45

    Ми після 24.02 фонд класу( 5 тис здається), переказали на рахунок ЗСУ, потім в травні як пішли діти до школи, ще здали по 200 грн купили їжу, носки, майки ще якісь дрібниці і відправили на фронт посилкою. Потім БК мовчав і ось недавно сказали здайте по 1000 грн, бажано напротязі 3-ох днів. Школа офлайн точно, треба набір на англ.за 500 грн, 200 на канцтовари в клас( у нас в класі у всіх однакові), 100 на привітати вчительку і 200 на воду в кулер,стаканчики, миючі і щоб був залишок в касі. Ніхто не возмущався, майже всі здали за 3 дні. Але в нас так завжди було, всі на все здавали, ніхто нічого проти не мав. Думаю на ЗСУ ще окремо будемо збирати

  • Kowwka 7 августа 2022, 19:04 1

    Мне нравилось как вели сборы и отчёты в саду сына. Не наглели, четко с фото отчётами, по существу.
    А пришли в школу - сдали на 2 сентября по 300 грн- все писали БК, что будет отчёт. Не было. День учителя - просто сдаём такую то сумму на подарки. Даже не написали, что ж в итоге подарили. Отчёт за два года- ноль.
    Принципиально перестали сдавать
    Только детям на подарки сдаю

  • Mariia_k 7 августа 2022, 20:56

    Я теж коли вела фінанси в школі середнього сина, всі витрати вносила в гугл таблиці. Але не всі це хочуть робити, або лінь, або не хочуть світити реальні витрати. Хоча там проста математика.

  • Kowwka 7 августа 2022, 21:25

    @Mariia_k У нас в саду просто скидывали чеки и подбивали итог в Вайбере
    Никакого напряга для честного человека в таком отчёте нет
    А вот в школе даже этого нет...

  • Nezzabudka 7 августа 2022, 22:28

    Ми всі кошти, що лишалися у фонді, + те що вже зібрали до 8 березня вчительок вітати - перерахували на потреби ЗСУ ще в березні. Більше нічого не збираємо.

  • Mariia_k 7 августа 2022, 23:50

    ++, логічне рішення!

1 2
Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб