Укрзалізниця.Спека у вагоні? Що робити?

Літо. Спека. Відкриті вікна вагону. Хтось витирає піт, який тече вже до шкарпеток. В повітрі стоїть важкий запах людських тіл. Вікна можна відкрити навстіж, але комусь дує і провідник з ухмилкою відмовляється включити вентиляцію, адже вагони старі і пекельні. 

Але чи правду каже провідник? Чи можна зробити так, щоб було прохолодніше у вагонах?

Можливо. Але треба знати свої права та трошки законодавства.

Загальна температура повітря в вагонах класу люкс та купе відповідно до законодавства має бути не більше 26 градусів за цельсієм, а в плацкартних вагонах повинна працювати вентиляція. Як подивитись, скільки насправді в вагоні, куди скаржитись, ви прочитаєте далі.

Дізнатись температуру у вагоні можна за допомогою термометра, який мусить висіти у кожному вагоні. В плацкартних вагонах градусник знаходиться зверху, біля місця №2, в купейних – висить десь посередині вагона. Якщо термометра немає – залишайте скаргу в книзі скарг, що знаходиться у начальника поїзда і штабному вагоні.

Відповідно до додатку 6 Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України у всіх вагонах класу КУПЕ та ЛЮКС поїздів кондиціонування є базовою послугою (не казенною мовою - обов’язковою). У Регіональних експресах кондиціонер має бути встановлений лише в першому класі. В плацкартних вагонах обов’язково має працювати вентиляція.

Відповідно до Державних санітарних правил та норм гігієни транспорту:

п. 2.4. ... Вентиляція, а у вагонах із кондиціонуванням — кондиціонери повинні бути ввімкнуті влітку за 30 хвилин до посадки пасажирів в вагон; взимку вмикається тільки вентиляція.

п.3.6. На шляху прямування, а також під час подачі поїзду під посадку в зимовий час, перехідний період температура повітря у вагонах усіх типів повинна бути на рівні +20° +/-2° , а влітку +24° +/-2° (тільки в вагонах, де є кондиціонери).

Тобто, відповідно до даних правил температура повітря літом в вагонах класу купе та люкс має бути не більше 26 градусів. Разом з тим, у нас залізна дорога не завжди дотримується правил, тому далеко не на всіх вагонах класу люкс і купе є кондиціонери.

Що робити, якщо у вашому вагоні немає кондиціонерів взагалі? Або кондиціонери є, але вони не працюють?

Йти до начальника поїзда, вимагати книгу скарг, куди записати скаргу, та (або) вимагати переведення в вагон з кондиціонуванням. Потім, по приїзду до Києва ще продублювати інформацію про дану ситуацію на гарячі лінії УЗ.

А що робити пасажирам плацкартних вагонів? Помирати, тліючи у вагоні чи вибити вікно, як нещодавно було зроблено працівниками Маріупольського депо?

На жаль, Державні санітарні норми і правила не встановлюють граничну температуру для вагонів другого(плацкартні вагони) та третього(загальні вагони) класу. Фактично відсутні норми обмеження температури літом, але має працювати вентиляція – яка рятує, щоправда, лише вночі або ввечері. Разом з тим, далеко не у всіх вагонах навіть вентиляція працює, а де і справна – провідники не хочуть її включати. Як перевірити чи працює вентиляція і що робити? На стелі ви маєте побачити решіточки. Простягніть туди руку і відчуйте чи дує відти повітря. Якщо дує – то вентиляція включена, якщо не дує – тоді виключена і вам потрібно у провідника вимагати її включити. У випадку відмови провідника включити або переліку причин не роботи вентиляції – підходьте до начальника поїзда і вимагайте книгу скарг. Як правило після цього в вагон направляють електромеханіка, який і запускає в роботу вентиляцію.

Якщо ж вас дуже просять не записувати скаргу в книгу скарг, пригощають чаєм або перевели в інший вагон де прохолодніше – є гарячі лінії УЗ, куди варто залишати звернення – при цьому вказавши, що до провідників немає претензій, адже за це відповідають робітники депо.

http://blogs.lb.ua/oleksandr_rudomanov/338426_speka_vagoni_shcho_robiti.html


Теги: укрзалзниця позд проводник лто вдпустка подорож купе плацкарт потяг вагон

15 комментариев

  • Pchelka 23 июня 2016, 14:31

    спасибо!

  • illy2008 23 июня 2016, 14:48

    Да, написано правильно і гарно. Тільки пару років тому ми їхали в купейному вагоні літом, кондиціонер не працював. Спека - то слабо сказано, то просто пекло ! Діти були як варені... Викликали начальника поїзда, який відповів, що поїзд в 15 вагонів має тільки два (2!!!!!) купейні вагони із заправленими фреоном кондиціонерами. Тому він нам нічим зарадити не може, дав книгу скарг, порекомендував писати на сайт Укрзалізниці та жалітись куд завгодно ....Написалина сайті - нуль реакцї.
    Дай боже, щоб зараз щось змінилося в роботі залізниці ! Мені теж через два тижні з дітьми на море їхати , в купейному вагоні ....

  • Roxxy 23 июня 2016, 15:19

    Так звичайно, Укразалізниця, це ще той пост-совок, але все ж таки, як що кожна людина буде знати правила та вимогати їх виконання, тоді мабуть тільки щось може почати змінюватись..Гарного відпочинку!

  • Ekaterina_Petrovna 23 июня 2016, 14:50

    Надо же...

  • Elena_Sk 23 июня 2016, 15:09

    Спасибо. Мы впрошлом году ехали со Львово, так не то что кондиционер не включался, на весь вагон всего 2 окна открывались. Это был ппц(( механик пришел отрыть окно, выламал один двойник, но окно еще одно не открыл((

  • Yana_Kiev 23 июня 2016, 22:33

    Знакомые вчера ехали со Львова - такой бунт подняли люди - и что.... ничего...книга жалоб и звоните куда хотите.Это было вчера.

  • Elena_Sk 24 июня 2016, 13:35

    Там тоже бунт был, но ни кто ни чего не сделал. Ответ был один " Вагон старый, ни чего не работает".

  • Roxxy 23 июня 2016, 15:17 1

    Треба знати свої права та вимагати виконання правил

  • Eva_P 23 июня 2016, 15:17

    Толькл вчера с поезда . купе. Кондеры не работают. Все как тряпочки вымотанные измученные. Дети то хоть в памперсах а вот взрослые майки футболки до груди позакручивали до трусов пораздевались это мрак

  • illy2008 23 июня 2016, 16:09

    Какой поезд?

  • Eva_P 23 июня 2016, 16:10

    Одесса Днепропетровск

  • ZhuZhu 23 июня 2016, 15:46

    В травні в одному з вагонів поїзду Київ-Херсон взагалі під ранок включили опалення, хтось, мабуть, замерз... Та так, що припалили мені кроссівок... І так дихати не було чим, так ще краще придумали.
    Можна вимагати... Тільки що робити провіднику, як у нього в вагоні, наприклад, кондиціонер не працює фізично, вікна забиті, та ще й бойлер на весь поїзд взагалі працював один. Провідники бігали з чайничками всю дорогу (Миколаїв-Київ). Скарги писати можна і треба, але чи подіє... Ми в минулому році купили маленький вентилятор на акумуляторах, десь см.10-12 в діаметрі, з ним трохи легше.

  • Marischka 23 июня 2016, 18:07

    Якщо напишете не лише Ви, то подіє! І як сказала автор поста "до провідників немає претензій, адже за це відповідають робітники депо.". В нас так в Маріупольскому поїзді провідник почав туалет прибирати після скарги, але на нас косо дивилася))

  • ZhuZhu 23 июня 2016, 15:47

    Вагони в обох поїздах були купейні.

  • YuliaK 23 июня 2016, 16:30

    Так что получается, что надо ехать в плацкарте? В плацкарте вроде как открываются окна (через одно купе, в коридоре) или тоже там такая же удавиловка?

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб