Що таке веганство та чому за ним майбутнє? Ч.4

Дисклеймер:

Мови, а тим паче рекомендацій про рослинний раціон - в і д с у т н і. Будь-який мій досвід веганства не підіймається. 

Пост підіймає етичність (не екологічність, не вплив даних продуктів на здоров*я) молочної та яєчної промисловості.

1.        «Рослини також відчувають біль»

Рослини не відчувають біль, вони є живими організмами наділені лише подразливістю. Біль – це своєрідне відчуття фізичного страждання, що виникає за участі нервової системи, а свідоме переживання болю забезпечується наявністю психіки та принаймні чутливості (вона є першопричинним фактором формування психіки та знаходиться «level up» стосовно подразливості), а також стволом головного мозку. У рослин відсутня будь-яка нервова система. Процеси, що відбуваються з рослинним організмом, якщо пошкодити його – це виділення певних речовин  та «соків» - але їх в жодному випадку не можна зрівняти із істинними  больовими відчуттями (тварини та людини).

Припустимо: рослини відчувають біль. Тоді все ж для того, аби мінімально завдавати шкоди цим живим організмам  – ми все одно повинні бути веганами. Для того, аби прокормити корову потрібно набагато більше рослинного корму, який «відчуває біль», а в резульутаті ми отримаємо мінімум продукту, аби насититись самостійно, тим паче прогодувати усіх. Також для пасовиськ, місця ферм та фабрик, а також для поля, де б вирощувались корма – вирубують дуже багато лісів ( а це також рослини і , о боже, «вони страждають»!). 13 фунтів «рослинних страждань»(+ приблизно 2000 галонів води) –  дають лише 1 фунт м*ясного продукту.

 

2.       «Що не так з молоком та відповідно сиром?» (етика)

Життя «молочної» корови сповнене не меншими стражданнями, адже її не просто убивають – до цього усе її життя в межах фабрики експлуатують, гвалтують та піддають стресовим ситуаціям 24\7 усе її життя, яке вона також закінчує на бійні або сама помирає від певних захворювань. Корова як і будь- який ссавець дає молоко для свого немовляти –теляти. Але для молочної дане теля не становить жодної цінності та становить пряму «загрозу» кількості молока, яку воно чомусь споживає безкоштовно, а ж споживач може й грошей заплатити… Тому теля відлучають від мами щойно воно народилось. Що є стресом та шоком як для нього, так і для матері. Корови доволі розумні тварини, які також знають «своє» дитя. Навіть на природньому, фізіологічному рівні – під час народження дитини у кожного ссавця формується певний зв*язок, що діє на рівні нейромедіаторів (окситоцину) та робить розлуку із дитиною (що для матері-людини, що для матері-корови) нестерпною. Якщо бажаєте у цьому переконатись - https://www.youtube.com/watch?v=jQi72EhJTug

В результаті дитя відкормлюється певними сумішами та пускають на бійню. Дитя. На бійню. Саме так з*являється «ніжна» телятина.

Щодо корови, яка переживає глибокий стрес – дана практика далеко не одноразова. Так відбувається знову, і знову… Проте це й не можна приписати до «природності». Дані корови селекціоновані, швидше геномодифіковані – з розрахунку бізнесу та націлені на максимальну кількість молока. Так вим*я корови стає у декілька разів більшим. Вим*я корови не живе окремо, воно також може турбувати її, корова може переживати сильний дискомфорт. Не саме молоко, а його кількість спричиняє пошкодження тканин вимені, тому наявність у молоці гною, крові – цілком «нормально» та прописано на тому ж законодавчому рівні у держстандартах. Стрес, кількість молока та спосіб «викачки» даного продукту (далеко не ніжними руками бабці з реклами) і ось уже «молочна» корова  замість своїх 18-22 років проживає +-4 роки. Є два варіанти розвитку – або вона помирає від такого собі «знесилення», а швидше всього її життя знову вирішується «власником». Такі корови відправляються на бійню. Тобто переживаю і страх, і біль як і звичайна «м*ясна» корова.

3.       «Що не так з яйцем?» (етика)

У яєчні промисловості курка несе яйце кожні 34 години. Яйце – це продукт «менструального» циклу курки. Предком «сучасної» курки є джунглева курка. Вона не була селекціонована, а тим паче геномодифікована , тому для «природньої» курки характерно було щороку викладати 1-2 кладки (по 4-6 яєць). Це означає близько 12 яєць у рік(!), а не за місяць…

Такий швидкий темп «продукування» яєць для курки не є безобідним, адже це затрачає певні її життєві ресурси. Сучасна курка переважно ніколи у своєму житті не побачить сонця, вона утримується на площі близькій за розміром листку А4 + деколи у тісних клітках (у максимально БезСовісних виробників) по декілька курей у кожній. Таких кліток мільйони, адже дана індустрія налічує близько 22 мільярдів (!) тварин. Дані клітки розміщуються одна на одній, від чого усі виділення попадають до нижчих кліток, а якщо курка помирає від цієї антисанітарії – то вона і залишається гнити серед ще поки живих родичок. Для птахофабрик (навіть якщо це не доступно для споглядання споживачу) мертві кури від виснаження, від інфекції, від канібалізму та агресивності – н о р м а л ь н о. Кожна курка, якщо вона перестає бути продуктивною та ще хоч якось придатна для продажу – відправляється на бійню.

Ще одним моментом, що робить дану індустрію неетичною – це життя ціпок, які з*являються для підтримки попиту. Вони ніколи не побачать мами, адже їх «висиджує» інкубатор. Якщо їм максимально не повезло і вони виявились хлопчиками (які для даної індустрії взагалі не несуть ніякої цінності: яєць НЕ несуть, на відкормлення та м*ясо вони не підходять, бо для цього є спеціально виведені бройлери), то вони на першому «відсіві» на конвеєрі попадають у певні резервуари з тисячами своїх наляканих «побратимів». Далі їх або запакують у поліетиленові мішки та викинуть, де вони задихнуться, або ж заживо(!) попадуть у м*ясорубку…

Наступний пост буде присвячений виключно рибі, бо є доволі багато цікавих та жахливих фактів даної індустрії.

Темы: Виховання і психологія

359 комментариев

  • vikingviking 21 июля 2020, 13:13 25

    Это не интересно .

  • 12 комментариев
  • moongirl 21 июля 2020, 14:47

    @Antonina777 Ось першоджерело вашої статті: https://academic.oup.com/ajcn/article/103/1/218/4569305
    Можете ознайомитись на чому автор вашого посилання робить висновки.

  • Комментарий удалён

  • Комментарий удалён

  • Katya_1988 21 июля 2020, 13:16 2

    Картинка
  • 9 комментариев
  • Katya_1988 21 июля 2020, 13:55 4

    @moongirl В ваших постах я читаю только название.

  • Legendovna 21 июля 2020, 14:00 1

    @Katya_1988 Эх, аж слюнки потекли)))

  • Irina_Irina 21 июля 2020, 14:09

    @Emma____ И я)

  • Neonilla 21 июля 2020, 13:39 10

    Вот, не ясно для чего Вы здесь публикуете не свой личный опыт , а просто инфу, доступную ЛЮБОМУ , кто желает стать на этот путь, в ИНТЕРНЕТЕ.

  • Irina_Irina 21 июля 2020, 13:39 11

    Ну и бред. Где в молоке допускается наличие крови и гноя? Вы с дуба упали? Спецом полезла в ГОСТы.
    Молоко, яке закуповують, повинно отримуватись від здорових корів в господарствах, благополучних щодо інфекційних захворювань, та за показниками якості відповідати вимогам цього стандарту.^
    Молоко після доїння повинно бути профільтроване та охолоджене.
    Молокоіповинно бути натуральним незбираним, чистим, без сторонніх, не властивих свіжому молоку присмаків і запахів.
    За зовнішнім виглядом та консистенцією молоко повинно бути однорідною рідиною БІД білого до ясно-жовтого кольору, без осаду та згустків.
    Не допускається змішування молока від здорових і хворих корів та заморожування
    молока.■
    В молоці не допускається зміст інгібувальних речовин (мийно-дезінфікуючих засобів, консервангів, формаліну, соди, аміаку, перекису водню, антибіотиків) (додаток А).
    Где тут про гной?

  • 13 комментариев
  • moongirl 22 июля 2020, 11:30 1

    @Nika_147 Цікаво - досліджуйте. Бачите як багато "неточностей". Мені це нецікаво, бо я розумію що не через це я відмовилась від участі в стражданнях живих організмів...

  • Nika_147 22 июля 2020, 11:40 9

    @moongirl тогда перестаньте использовать как аргументы то, что вам не интересно и в чем вы совершенно не разбираетесь.

  • moongirl 22 июля 2020, 11:51

    @Nika_147 ок)

  • Комментарий удалён

  • Irina_Irina 21 июля 2020, 13:52 6

    Может лучше игнорить? А то еще в топ поднимется)

  • Chuchasonya 21 июля 2020, 13:59 3

    как это сделать? Может хоть так модераторы будут удалять? Жалобы отправляет много людей- работникам срача закон не писан

  • Комментарий удалён

  • Katya_1988 21 июля 2020, 14:14 4

    Картинка
  • 15 комментариев
  • Natanata3222 26 июля 2020, 22:56

    @Katya_1988 Ви де такі картинки з рецептами берете? Клас

  • Katya_1988 26 июля 2020, 22:59

    @Natanata3222 Группа в забытом всеми ВК :blush:

  • Natanata3222 26 июля 2020, 23:09

    @Katya_1988 Ого. Я там і пароля не знаю вже) а ідея клас

  • Комментарий удалён

  • Комментарий удалён

  • 2 комментария
  • vokalise 21 июля 2020, 14:37 2

    @Chuchasonya да, новая тема появляется, как только перестают писать в старых, поэтому только отсутствием комментарием можно закончить это. Любой диапог здесь не имеет никакого смысла, т.к. автор все равно ничего не слышит, перекручивает информацию и делает абсолютно нелогичные выводы.

  • Chuchasonya 21 июля 2020, 15:08 2

    @vokalise ну еще пару тем комменты в бардак полнейший превратим- может тогда дойдёт до модераторов?

  • dyspet4er 22 июля 2020, 07:16 3

    @Chuchasonya А что вам мешает эта тема, все же лучше , чем про сумки в роддом и к чему снятся огурцы?

  • Комментарий удалён

  • 3 комментария
  • Комментарий удалён

  • Chuchasonya 21 июля 2020, 15:34 1

    @Ahava вот так сами комментаторы и сделают топовыми темы, а вегана нового- новой Дикой) Дикий веган))))

  • Ahava 21 июля 2020, 15:37 4

    @Chuchasonya Значит всем надо удалить свои комментарии и просто не заходить в эти темы.

  • BitOK 21 июля 2020, 14:30 25

    Картинка
  • Chuchasonya 21 июля 2020, 14:33 4

    ахахахахахахахахахахахаха))))

  • Комментарий удалён

  • BitOK 21 июля 2020, 14:31 8

    Картинка
  • BitOK 21 июля 2020, 14:48 7

    Картинка
  • Zhmenka 21 июля 2020, 14:52 15

    Вы даже года не продержались, всего каких то 4 месяца на чистом энтузиазме. Не имея собственной семьи и не пройдя ни одной беременности, не выкормив ни одного ребенка... Ваши посты выглядят как розовый бред юной дурочки. Но как поржать и собрать народ в принципе норм

  • 1 комментарий
  • Sabina 21 июля 2020, 15:00 5

    Я думаю человек строчит по заказу. Очередной мессия.

  • Chuchasonya 21 июля 2020, 15:10

    @Sabina 100000000%

  • Let_it_go 21 июля 2020, 20:45 6

    Не юная она. Убедилась в этом окончательно, почитав комментарии. Все эти манипуляции цифрами и словами в лучших традициях кликбейта. Т.е. делается все намеренно и планомерно. Не очень только понятно зачем. Либо заказчик считает здешнюю аудиторию не особо умной, либо просто тестирует будет ли здесь популярной подобная подача материала.

  • Mira_Bella 21 июля 2020, 14:56 6

    Продам наши погремушки и развивающие игрушки по минимальным ценам! Фото есть в моих лотах! Торгуюсь)

  • 11 комментариев
  • Комментарий удалён

  • Sabina 21 июля 2020, 18:29

    @Zhmenka Никакой сдачи:joy::joy::joy:не отдам

  • Let_it_go 21 июля 2020, 20:47

    @Zhmenka Менструального цикла курицы? Блин, мне теперь придется читать текст темы)))

  • Meda__ 21 июля 2020, 15:02 3

    ну вот, теперь, благодаря девочкам - рецепты и уморные картинки - тема стала интересной)))
    Спасибо, девочки!

  • 1 комментарий
  • Meda__ 21 июля 2020, 15:05

    @Katya_1988 такая польза явно полезнее)))

  • Violettochka 21 июля 2020, 21:46

    Картинка
  • Violettochka 21 июля 2020, 21:49

    @Violettochka

    Картинка
  • Allohka 21 июля 2020, 15:08 7

    Дві родини родичів стали вегетаріанцями, дітей не можуть зачати, психічні розлади страшенні почалися причому багатогранні, дійшло до того, що обоє батьків загинули через їхні ,,правильні погляди на життя,,, всі знайомі відвернулися, жахаються їх, обходять боком, вважають божевільними. Дуже сильно постаріли та посивіли(хоча ще до 30років їм далеко).Багато нюансів, розповідати довго. Схоже, що автора посту чекає таж сама участь(все дуже дуже схоже).На який біс, Ви пишете та нав'язуєте савою думку іншим? Сходіть до психіатра поки не пізно ....

    Картинка
  • Chuchasonya 21 июля 2020, 15:16 5

    вот и у меня тот же вопрос- почему в клубе разрешено навязывать заведомо опасный для многих людей бред?

  • Sabina 21 июля 2020, 18:31 3

    Автор, Вам не стыдно после просмотра этого фото?))) Маленькие морковочки во сне не приходят?)))

  • birdie_ 21 июля 2020, 15:10 10

    Было очень интересно почитать за поеданием свинных ребрышек. Вы пока пишите, а я мясо на шашлык замариную.

  • 8 комментариев
  • Broudvey 21 июля 2020, 15:44 1

    @Chuchasonya Ну прервала не я, а бабушка. Этим себя и успокою. Салат ем, в прикуску:grin:

  • Chuchasonya 21 июля 2020, 15:57

    @Broudvey Приятного!!!

  • moongirl 21 июля 2020, 16:01

    @Chuchasonya не "прервали", а спожили ;)

  • klausS 21 июля 2020, 15:25 3

    а в лесу, в парке можно уже готовить шашлык на мангале? карантин не помеха?
    а то я уже очень хочу выбраться, смотрю много кто жарит уже.

  • bagiras 21 июля 2020, 15:28 2

    Э...как бы давно уже) Только на мангале можно, а на земле нет, там такой штраф, что шашлык золотой будет))

  • Broudvey 21 июля 2020, 15:28 1

    У нас в лесу активно шашлычничают уже несколько месяцев. Думаю, и не прекращали

  • BitOK 21 июля 2020, 15:27 6

    С такими ценами на овощи, фрукты, мясо, рыбу, сыр... каждый сам решает, что лучше ему съесть. Многие мясо видят дай Бог раз в неделю...

  • 10 комментариев
  • MIstIk_ 21 июля 2020, 16:14 2

    @BitOK Ну лапу это скучно,хотя у автора же нет мужа, чего-то мне кажется и парня,он бы просто на траве не выжил , хотя если будет такое меню,то может от женихов отбоя не будет,а мяско они и за углом поедят

  • BitOK 21 июля 2020, 16:30

    @MIstIk_ Найдет себе такого же, они есть, мало конечно, но есть.

  • BitOK 21 июля 2020, 16:35 4

    @MIstIk_ Жаль только детей их будет. С такой философией родителей новорожденному ребенку тяжко будет.

1 2
Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб