Математика в американських школах

Багато різного говорять на цю тему) Поговорю і я, а ви приєднуйтеся!

Хоч математика точна наука, але відмінності таки є.

Про 1 = 0,(9) я уже писала

До речі, саме таким способом тут вчать Перетворювати нескінченні десяткові періодичні дроби у звичайні (хух, заледве вимовила). Англійською це звучить простіше: Сonverting repeating decimals to fractions.

Стандартно вчать це аж у 8-му (ой лишенько!) класі :)

Які ще відмінності?

Американці "у стовпчик" ділять інакше! Точніше, записують навпаки!На малюнку зображено ділення стовпчиком на прикладі 6365÷20

А ще вони "інакше" вирішують рівняння. Як мене вчили у школі? При перенесенні числа чи змінної у іншу сторону рівняння зінюємо знак на протилежний? Чому? Вивичи і роби, а не запитання задавай!

Як вирішують рівняння американі? Як слимаки. Зате знають відповідь на запитання "Чому?" Тому, що все, що робиться з однією стороною рівняння, повинне бути зроблене і з іншою. І по "цеглинці", по циферці розкладають рівняння, аж до шуканого ікса.

Начебто все. Така у нас математика:) А ще американці серйозно вчать статистику і теорію ймовірності починаючи з 6 класу. Графік розподілів, міжквартильні розходження, варіативність змінної, яка ймовірність що три семигранних кубики у двох сесіях підряд випадуть гранями С або В, яка ймовірність перемоги кандидата А, якщо трапиться подія ХХ і НН та ще купа завдань у яких я ні бум-бум. А це лише 6-й клас! Теорія ймовірності і статистика в окремих її елементах починається ще раніше, з класу третього. Уже 6 класник легко прочитає такий графік і вирішить задачу на його основі

Проте, досі немає задач про труби з яких вічно тече вода та про поїзди, які рухаються назустріч один одному :)

8 комментариев

  • batyur 15 августа 2019, 21:12

    То там теж вчать)))

  • Zzrzz 15 августа 2019, 21:25

    Троха вчать :)

  • Puppy_in_the_bush 15 августа 2019, 22:21

    А казали ж люде, що не вчать тупі америкоси ділення в стовпчик)

  • Zzrzz 15 августа 2019, 22:44

    Вчать, аж гай шумить)
    Калькулятор заборонений аж до 6-го класу, далі дозволений, бо треба статистику по масивах даних рахувати)))

  • Marys 16 августа 2019, 19:45

    Я з цим діленням зіткнулась, коли дітям пояснювала математику по перекладеній книжці Керол Вадер. То для мене такою несподіванкою стало) І рівняння у стилі равлика набагато логічніші)))

  • Zzrzz 16 августа 2019, 20:11

    Погоджуюся. Я дійсно не знала "чому?", більше того навіть не задумувалася, лише тепер зрозуміла.
    Згадала що ще цікавого є :) Американська тонна - 907 кг, у більшості випадків не уточнюють що це американська тонна. Тобто виходить тонна = 907 кг :)

  • Marys 16 августа 2019, 20:34

    Навіть не здогадувалась про тонну :scream:

  • AjarMuh 4 сентября 2019, 07:34

    интересно) спасибочки) в skyeng я видела сделали курсы по математике с репетитором) https://skyeng.ru/ мне у них очень нравится подход к английскому для ребенка, теперь вот еще математика. никто не пробовал?

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб