УП - Відповіді на мої запити. Уточнення юриста

Всім привіт! Пишу про Укрпошту перший раз цього року, а то все тільки читала про неї. Тепер вношу свою одну темку в перелік 100500 тем про неї :-)

Історія така.

​​​​​​В моєму рідному відділенні на Київщині поки приймають посилки і безцінними , і цінними, словом, без проблем, та й дівчата-оператори мене знають. Але на літо я з дітьми переїжджаю до батьків в райцентр на  Житомирщині. Якусь частину товару перевезла з собою. Так от, десь до 20-х чисел червня все було ок на нашому відділенні. Я собі читала теми в Клубі про УП і думала, як мені добре))) І тут понеслося - є тільки Стандарт і Експрес і т.д. Ну я така людина, що стояла і "спілкувалася", поки їм це не набридало і мені не відправляли б\Ц. Ну то таке, не накладно, хвилини 2-3 поговорили і досить)))) Уточню, що причини, по яким , за їх словами, б\ц не відправляють, щоразу мінялися  :-)

АЛЕ.... і тут остання крапля знайшлася. Приходжу на центральне відділення, і молоденька оператор, яка не могла знайти мені зазвичай аргументів проти мене, ледве забачивши в черзі мій фейс, піднялася і швиденько вибігла з приміщення. Стаю я в іншу чергу. Опператор середніх літ починає мені розказувати "нові правила". І тут картина маслом - чинно заходить та молоденька оператор із начальницею відділення )))))))

І значить до мене. Почула я версії всі (приводжу в порядку їх озвучення начальником):

-б\ц немає в програмі;

- збій програми після вірусу Петя;

-б\ц тільки для малозабезпечених (на яку я зовні не схожа, за її словами) і пенсіонерів (теж не моє);

-усний наказ дирекції;

-ходять тут, "бізнеси роблять", а їм б\ц відправляй :-)  Це взагарі АРГУМЕНТ з великої літери))))

-б\ц тільки для ФОП, пишіть на посилці ФОП в адресі і відправимо (це коли вона вже втомилася від моїх аргументів).

Я кажу, я ФОП , відправляйте)))))))) Відправили, начальниця розвернулася і вийшла.

ПРиходжу додому і розумію - ЦЕЙ МОМЕНТ НАСТУПИВ!

Відкриваю на закладках теми дівчат зі зразками запитів і що куди посилати.

Дякую Anna30 за зразок запиту на інформацію, я нижче його теж напишу, з деякими змінами, зробленими мною. Уточню, що з 7 липня мали прийняти нове положення про поштовий звязок, там місцями трохи пункти поміняли (читала примірник), тому якщо писати запит, то можливо, трохи треба по статтям поміняти (якщо комусь треба, можу переглянути). НАГОЛОШУЮ, що якщо хочете отримати не обтіка.чу відповідь, а більш детальну, слід детально розписуваит і головне, юридично правильно!!! Бажаючим можу скинути на електронку набрані у Ворді зразки запитів та скарги до Спілки захисту справ споживачів.

Пишу дома 3 листи - на ім"я начальника центрального відділення міста, нач..Житомирськой дирекції та Управління із захисту прав споживачів, відправляю рекомендованими листами (лист 17грн). Позавчора отримала відповіді від Укрпошти, приводжу скріни.

Від нач. Житомирськой дирекції:

Від начальниці ЦПЗ міста:

 По-моєму, формулювання листів доволі деталізоване і дозволяє спиратися на ці листи при відправці посилок б\ц. 

ВИСНОВКИ:

Б\Ц мені почали відправляти одразу після відправлення моїх рекомендованих  листів, а після отримання відповідей - взагалі не питають як, а тільки б\ц і пробивають. Я, звичайно, деколи і стандартом відправляю, якщо клієнт бажаю з цінністю, но то рідко.  

Велику роль, я б навіть сказала, одну з найголовніших,  у цій справі грає фактор "маленьке місто, всіх знаю, соромно сваритися", тобто справа ця на любителя, я б сказала :-) Хоча "сваритися" - тут поняття не дуже правильне, я, наприклад, не кричу і слюною не розкидаюся, а впевнено, спокійно на їх аргументи приводжу свої. Зазвичай, нервуватися перші починають працівники УП.

Бажаю дівчатам з Одеси, щоб у них теж все відправлялося , як вони просять )))

Дівчата з Житомира та області - пишіть-пишіть і пишіть на нач. Житомирськой дирекції - у вас все вийде)))

УТОЧНЕННЯ  ВІД  ЮРИСТА.

Заїхала сьогодні спеціально до давньої подруги-юриста за консультацією. Вона на практиці саме з укрпоштою не стикалася, але перечитавши відповіді мої та як зразок я показала відповідь одеситам від УП (менш деталізовану, ніж моя), порядок доцільних дій підказала. Одразу уточню, що працівники укрпошти не мають законного права звинувачувати в "бізнесах", вимагати посвідчення ФОП, малозабезпечених і т,д., ви прийшли як клієнт УП, а не до них додому. Якщо розмова переходить на особистості, то можна писати скаргу на те, що вас ображають.Отже, маємо наступні кроки:

1) поліція, міліція і прокуратура і т.д. на початковому етапі нічого не дасть - немає складу злочину;

2) пишемо запити на інформацію за зразком , як нижче в моїх коментарях (можу скинути на електронку) на ім"я нач.відділення, на ім"я начальника центрального відділення (якщо це місто), на ім"я начальника обласної дирекціі УП;  Звичайно, рекомендований лист з повідомленням про вручення (це задоволення коштує 17грн). 

3) отримуємо у відповідь рекомендовані листи приблизно такого змісту, як у мене в темі вище. Якщо продовжують відмовляти, далі пишемо СКАРГИ (у мене теж є зразок) на дії та бездіяльність : на конкретного оператора із вказанням ПІБ на ім"я нач.відділення: на начальника відділення , шлемо на нач.обласної дирекції УП (ну чи міської, хто де живе). В скарзі обовьязково завжди присутня вимога вирішити питанння, покарати, зреагувати і т.д. в обмежений термін (до місяця максимум). У відповіді на скаргу вони мають конкретно вказати, що вони зробили і як зреагували.

Також скарги пишемо в книгу скарг на місці з вимогою відповідно зреагувати.

4) якщо відповіді немає, надсилаємо повторну скаргу із зазначенням номера та дати попередньої (на руках буде повідомлення про вручення);

5) Якщо на скаргу відповіли, а посилки все рівно не відправляють б\ц, ТО МИ ОТРИМУЄМО ПІДСТАВУ (з"являється склад злочину) для звернення до суду на основі отриманих документів. Тобто мати відповіді на запити та скарги, з описом прийнятих мір і не виконувати їх - це вже злочин.

6) зі слів знайомої-юриста, зазвичай питання вирішуються до суду, бо ніхто не хоче головного болю.

7) ЕФЕКТИВНО ще писати такі ж скарги в Управління захисту прав споживачів, первинні і повторні.

8) ні міські ради, ні області ради не мають впливу на Укрпошту - туди нема сенсу писати. 

9) Висновок. Наскільки точно і обгрунтовано висловите свої слова в запитах і скаргах - таку ж детальну відповідь і отримаєте. ТОму потрібно правильними словами наголошувати на конкретному питанні. Не дали конкретної відповіді - писати повторно з посилання на першу відповідь і проханням деталізувати конкретні моменти. 

Я не претендую на 100%-ну точність, записала по пам"яті з розмови, тому якщо тут є кваліфіковані юристи і мене підправлять - я не проти :-)

Дякую всі, хто дочитав. Запитуйте - відповім!

І, звичайно ж, дружимо :-)

 

Темы: Пересилка товарів


Теги: укрпочта тарифы

296 комментариев

  • Milka 19 июля 2017, 10:57 1

    Директору Житомирської дирекції
    ПАТ «Укрпошта»
    Нечипоруку Олександру Сергійовичу
    ПІБ, адреса,т елефон Ваш
    Запит.
    Прошу надати мені письмове пояснення, на основі якого офіційного документу оператори поштового зв’язку відділення №4 у м.Новоград-Волинський ПАТ «Укрпошта» (індекс 11701) відмовляють мені надати універсальну послугу зв’язку за граничними тарифами по типу “Посилка без оголошеної цінності”, яка на офіційному сайті ПАТ «Укрпошта» в калькуляторі послуг значиться як:
    Вид відправлення — Посилка
    Категорія відправлення — Звичайне
    Тип відправника — Фізична особа
    Даний тариф є одним з діючих Граничних тарифів на універсальні послуги зв’язку, які затверджені рішенням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації 23.02.2017р . та зареєстровані в Міністерстві юстиції України 17.03.2017р. згідно статті 1 абзацу 30 ЗУ “Про поштовий зв’язок» статті 1 абзацу 30 ЗУ “Про поштовий зв’язок”: «Універсальні послуги поштового зв'язку - набір послуг
    поштового зв'язку загального користування встановленого рівня
    якості, які надаються усім користувачам на всій території України
    за тарифами, що регулюються державою».
    Своїми діями працівники вищевказаного відділення порушують наступні статті ЗУ “Про поштовий зв’язок” :
    ст. 3 абзац 4 “доступність до ринку послуг поштового зв'язку”;
    ст. 15 абзац 1 “Національний оператор забезпечує надання на всій території України універсальних послуг поштового зв'язку за переліком, який затверджується Кабінетом Міністрів України";
    ст.19 абзац 1 “Користувачі мають рівні права на користування послугами поштового зв'язку на всій території України".
    А також порушують пункт 10 “Правил надання послуг поштового зв'язку” , Затвержених постановою Кабінету Міністрів України від 5 березня 2009р. № 270: “Оператори поштового зв'язку зобов'язані забезпечувати: пересилання поштових відправлень, що належать до універсальних послуг поштового зв'язку, у нормативні строки, встановлені Міністерством інфраструктури”.
    Посилки пакую відповідно до “Порядку упакування поштових відправлень”, а також п.40 “ Правил надання послуг поштового зв'язку”.
    Свій запит надаю згідно абзацу 21 Листа Міністерства юстиції України від 21.06.2011р “Нове в законодавстві про інформацію” , а також чекаю письмової відповіді на цей запит згідно абзацу 22 цього ж листа (не пізніше п’яти робочих днів з дня отримання запиту ).
    ДАТА ПІДПИС ПІБ

  • 10 комментариев
  • katerina_malikova 20 июля 2017, 15:37 1

    да у нас никакие аргументі не катят

  • Yulina 27 июля 2017, 14:08 1

    Спасибо за информацию))) нужно взять на вооружение, у нас уже тоже "не працює програма на б/ц посилки..."

  • Milka 27 июля 2017, 14:33 1

    Конечно, пробуйте в деле)))

  • Vitaliya 19 июля 2017, 11:01 1

    спасибо

  • Milka 19 июля 2017, 22:59 1

    :-) рада, если оказалась полезной

  • Liliya_Pesok 19 июля 2017, 11:01 1

    спасибо за темку, а вот мне пришли ответы очень обтекаемые и без детализации, меня с моими письмами игнорят..

  • 10 комментариев
  • RollerDnepr 19 июля 2017, 20:41

    В 33 года,номально? С маминым

  • Na_talya 19 июля 2017, 21:44

    Ну министерство так министерство, нам, татарам, все равно)
    Мне про пенсионное ничего не говорили, наверное потому, что к пенсионному возрасту намного ближе, а вдруг))

  • Na_talya 19 июля 2017, 21:45

    У них же задача не подсказать, как это обойти, а как можно эффективнее отфутболить подальше)

  • Vitaliya 19 июля 2017, 11:03 1

    а Вы пробовали отправить с другого отделения ? или ц\у "правильно " обслуживать получили работники только Вашего отделения?

  • 4 комментария
  • Milka 19 июля 2017, 11:12

    И я такой ЗАПИТ написала на имя ЗАВ ЦПЗ нашего городка, ответ в теме её, и на Житомир

  • katerina_malikova 20 июля 2017, 15:37

    у нас на всех отделениях нет б-ц

  • Milka 20 июля 2017, 15:46

    А вы писали запросы?

  • Vitaliya 19 июля 2017, 11:03

    как подписывать конверт ? я из Житомирской области )

  • 8 комментариев
  • Prosto_LenOk 18 августа 2017, 18:19

    я территориальному менеджеру дозвонилась, пообещали что всё можно. мол операторы предлагать должны, а не втюхивать новые тарифы

  • Vitaliya 18 августа 2017, 18:26

    а я на тот телефон ,с которого она звонила ,не могу дозвониться

  • Milka 19 августа 2017, 00:55

    отписываюсь про регионального менеджера в конце темы)))

  • Liliya_Pesok 19 июля 2017, 11:13 2

    все же как много зависит и от местного руководства укрпочты. наши непробиваемые(((

  • 2 комментария
  • Liliya_Pesok 19 июля 2017, 11:18

    писала и на имя местного руководства... из Одессы и не случайно)))

  • Milka 19 июля 2017, 11:19

    :-) Одесса - жемчужина во всём :-)

  • KidsShop1 19 июля 2017, 11:42 1

    Я с Одессы, прошло больше месяца ни ответа ни привета ((((

  • Incya 19 июля 2017, 11:29 1

    Дружим

  • 2 комментария
  • Milka 19 августа 2017, 00:56

    Дружим)

  • kaktys 19 августа 2017, 04:33

    Добавьте в друзья пожалуйста)

  • Milka 23 августа 2017, 00:04

    добавила

  • Elena_Rudenko 19 июля 2017, 11:51 1

    Не удаляйте тему, дружу

  • Milka 19 июля 2017, 11:57

    Не буду) дружим)

  • MargoBulgakova 19 июля 2017, 12:05 1

    Спасибо за пост.
    Добавьте в друзья, пожалуйста

  • Milka 19 июля 2017, 12:16

    Добавляю)

  • RollerDnepr 19 июля 2017, 12:15

    Привет! Ну хоть у Вас есть результат. Я тоже такое письмо со статьями отсылала. Итог: горячая линия прислала письмо с извинениями. Но! В первый раз главное отделение прислало мне письмо и на облисполком,что они выполняют план,а тариф для малообеспеченных. Второй раз я сделала запрос предоставить офиц.документ с вот такими ссылками как у Вас. Мне опятьтприслали то же письмо с планом

  • 4 комментария
  • Jaguar 19 июля 2017, 15:44

    Полиция или прокуратура - не очень интересно. И полиция не из той оперы, в данном случае.
    Интересно будет обратиться в суд.

  • Milka 19 июля 2017, 18:35 1

    Добавила уточнение юриста.

  • Jaguar 19 июля 2017, 19:26

    Приблизно так все і є. Жодному слову я б не заперечила.

  • VikViktoriya 19 июля 2017, 12:50 1

    Дружим)

  • ulusa 19 июля 2017, 13:32

    +

  • ksanty 19 июля 2017, 12:55 1

    еще напишите для чайников ваши ответы на то что вам говорила завпочты

  • RollerDnepr 19 июля 2017, 13:00

    Я попросила заведущую предоставить мне официальный документ. Она скащала поверить ей на слово. А вот началтник главного управления предложила мне взять пенсионное мамы и отправить за нее. По факту- на отделении не прокатило

  • mamaDia 19 июля 2017, 14:05 1

    если я правильно поняла, то стандартом не обязательно отправлять можно и обычной посылкой? просто девочки которые берут за уп по 40 грн за 200 гр просто не хотят ругаться и добиваться?

  • 25 комментариев
  • RollerDnepr 19 июля 2017, 22:58

    У меня так в жалобной книге записано у них- без толку.

  • RollerDnepr 19 июля 2017, 22:59

    И им отсылала про права. Непробиваемые вообще

  • RollerDnepr 19 июля 2017, 22:59

    Они на ремонт себе зарабатывают

  • KidsShop1 19 июля 2017, 14:42 1

    Кому скучно дома, пусть идут ругаются, добиваются, судятся. У меня нет ни сил ни желания. Да торговля упала, но не так что совсем. Идет помаленьку. Зато есть время для осуществления других задумок, планов.

  • Milka 19 июля 2017, 18:40

    Каждый имеет право на своё мнение. Естественно, если вообще невозможно будет отправить нормально, то перейдём на другие варианты отправок, у меня и так но новую почту больше заказов стало. Но вот интерессно мне было, что и как мне напишут и реакция на Уп))))

  • SolAmy 19 июля 2017, 15:51

    что касается письма,я так поняла ,что тарифом Посылка отправляют посылки до 5 кг и то бесценные..Брешут,я отправляю наложкой и до 5 кг и после тарифом Посылка.И в тарифах на сайте этого нет.Это серъезный косяк для суда

  • Milka 19 июля 2017, 18:40

    Они имели в виду, что свыше 5 кг выгоднеее отправлять новыми тарифами.

  • SolAmy 19 июля 2017, 19:36

    нет там написано если свыше 5кг а в инших выпадках не маете змозі оцінювати...почитайте мне это бросилось в глаза сразу так как у меня только наложки

  • Dariya 19 июля 2017, 20:27

    Да, мне тоже это бросилось в глаза. Тоже отправляю ценные тарифом "Посылка", как на сайте. Это дешевле для легких посылок, чем Стандартом

  • olichkag 19 июля 2017, 17:03

    Хорошая тема, но у нас в городе не хотят отправлять бесценные посылки, даже посылка "Стандарт" весом 100 грамм, доставка в село, сказали будет стоить около 30 гривен и обязательно должна оцениваться, не могу найти правды нигде, уже переругалась на нескольких отделениях, что делать не знаю!!!!!!!

  • 7 комментариев
  • Shoopingmam 25 июля 2017, 00:09 1

    Можно и мне образцы на електронку?)

  • Shoopingmam 25 июля 2017, 00:10 1

    И дружим))

  • Milka 25 июля 2017, 07:51 1

    Так напишите в личкуадрес электронки)

  • Tatyana 19 июля 2017, 17:40

    я мне удалось поругаться :)

  • 6 комментариев
  • Milka 19 июля 2017, 20:46

    Ох уж эти мальчики из прокуратуры - все их любят и ни в чём не отказывают :-)

  • ksanty 19 июля 2017, 21:52

    а где ответ юриста

  • Milka 19 июля 2017, 21:56

    В самой теме написала результаты разговора с юристом, по пунктика , посмотрите

  • Svetlaja 19 июля 2017, 20:55 2

    Автор, Вы молодец! Дружу с Вами !
    И , еще....респект Вам за такой украинский !

  • Milka 19 июля 2017, 21:57

    Тоже дружу :-) спасибки за респект) хочу сказать, что это вы ещё просто не читали укранского от Юлии_Янк :-)

  • Svetlaja 19 июля 2017, 22:13 1

    К сожалению не знаю кто это,но украинский бывает разный и по-своему красивый. У вас он очень.... интеллигентный, что ли)

  • Milka 19 июля 2017, 22:21

    :-) Я старалась ;-)

  • Nikalida 20 июля 2017, 00:32 1

    Ураааа! Я снова смогу что-нибудь продавать! Спасибо что научили как "укрощению строптивых " ;)

  • Milka 20 июля 2017, 08:20 1

    Не у всех получается, но пробуйте обязательно)))

  • oksanaobuv 20 июля 2017, 08:38

    Милка,а что с посылками наложкой?отправляла в 2х отделениях и теперь за наложку 200 грн за доставку я должна заплатить 50-57 грн и это даже на той почте на которой я нашла наконец бесценные посылки,наложкой отправлять нереально....

  • 9 комментариев
  • Milka 20 июля 2017, 15:47 1

    Да есть простые с наложенным - нигде они не делись :-)

  • Married31 1 сентября 2017, 17:03

    Напишите, пожалуйста, образцы писем на почту [email protected] спасибо!

  • Milka 2 сентября 2017, 00:27

    ок

1 2 3 4
Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб