Продажа жилья

Утро доброе.Как выгоднее продать/купить жилье,чтоб был минимальный процент налога?Точнее оформить сделку.Там вроде как то обменом что ли.В общем кто в курсе,пожалуйста напишите.

Темы: Дім і побут


Теги: продаж житла

4 коментаря

  • Alex_Raby 19 лютого, 11:28 4

    у власності більше 3 років, перша покупка за календарний рік - менше платити податків. ШУкайте нотаріуса з мінімальною вартість договору (в цьому році ціни від 5000 та вище (може ви знайдете дешевше). А далі це оцінка майна і від неї береться податок 1 відсоток і ще 1 відсоток. На скільки оцінять - стільки податку і візьмуть (рахуйте, що якщо занижають вартість для зменшення податків - то оцінка буде коштувати не 500 грн, а 5000 наприклад, і податків заплатите менше, але за оцінку переплатите і ніякої вигоди не отримуєте))
    подзвоніть 10 нотаріусам по місту/сусідньому місту і попросіть прорахувати вартість угоди - там де буде норм ціна - того і вибирайте (+перепровірте про нього відгуки в інтернеті)

  • AnnaMihaylova 19 лютого, 11:54

    а для чего оценка ,чисто для налога?

  • Smekalka 19 лютого, 15:03

    @AnnaMihaylova Есть средняя цена по рынку на объект по заданным параметрам (район, дом и т.д.).
    Например, если средняя 2 млн, то 1 млн Вы указать не можете. И да, от суммы продажа оплачиваете 1%, если это первая покупка за год. Вторая покупка уже % выше.

  • Viktoria3103 19 лютого, 15:29 2

    И можно сделать заниженную оценку и продать по оценочной стоимости.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу