Дуже потрібна допомога кадровика

Добрий вечір! Дівчата,  дуже потрібна допомога людини,  що розуміється в тонкощах кадрової роботи. Ситуація така.  Я зараз в декретній відпустці,  малому 4 січня виповнюється 3 роки і я мала б вийти на роботу,  але сьогодні телефонує директор і каже,  що треба звільнитись до нового року,  бо він звільняє всіх найманих робітників та переходить на ФОП та спрощену системи оподаткування.  Все б нічого,  але я вагітна і з 25 січня мала б іти в наступний декрет). Звісно не хочу втрачати виплати за лікарняний,  тому звільнятися зараз в мої плани не входило.  Він каже,  що по виплатам немає різниці, бо ніяких податків за мене за період декрету не сплачувалось,  тому немає різниці чи я піду в декрет з фірми чи просто з соцстраху. Та мені щось не віриться.  Підприємство він не ліквідує,  просто воно буде числитись з нульовим оборотом і без працівників,  а він економити свої кошти сплачуючи менші податки в бюджет (. Питання чи справді немає різниці у виплаті (цікавить саме лікарняний по вагітності і пологам) чи таки з підприємства сума буде більша і не погоджуватись на його умови і стояти на своєму,  адже мене вагітну він по закону не може звільнити? Дуже буду вдячна за відповіді 

Темы: Робота і кар*єра


Теги: декрет, декретный отпуск, декретные выплаты, декретнi виплати

12 коментарів

  • TaLeRo 28 грудня 2023, 23:33

    На підприємстві для лікарняних середню зарплату розраховують виходячи з посадового окладу (тарифної ставки) або його частини, встановленої на день настання страхового випадку (п. 28 Порядку № 1266). Але не менше мінімальної зарплати. Якщо ви безробітна, і знаходитись на обліку в центрі зайнятості, то 100% мін.допомоги по безробіттю, здається 2500 на місяць, а якщо не на обліку, то там ще менше, щось близько 700грн на місяць. Може в цифрах помиляюсь, то поправте мене. Тож вигідніше на підприємстві все оформити. Тим паче ходити не треба самій нікуди. Але роботодавець повинен буде ЄСВ з лікарняний сплатити за свій рахунок.

  • TaLeRo 28 грудня 2023, 23:38

    А аибачте, якщо Ви будете працювати з 5 по 24 січня, то тоді середню на підприємстві рахуюють із нарахованої зарплати. Хоча можете написати за свій рахунок.

  • CleanRosa 28 грудня 2023, 23:36 4

    Роботодавець не може вас звільнити, а повинен знайти вам місце роботи (на яке ви маєте вийти після декрету) яке відповідає вашій посаді, не нижче, або буде вище, с з/п не нижче попередньої. Вас має хвилювати не розмір декретних, а робота після. Звільнитись після декрету. І це не ваш головний біль, а роботодавця. А так як він не закривається, а юридично переоформлюється, то ви маєте залишитись у нього, чи у його філії.

  • evita 29 грудня 2023, 06:32 4

    Не пишіть нічого. Я б з 4го по 25те спробувала б домовитись поо лікарняний, типу на збереженні.

  • Ta_ta 29 грудня 2023, 10:31 5

    Це найкращий варіант для автора.

  • G_Elena_N 29 грудня 2023, 07:02

    Якщо ви будете отримувати декретні виплати від соцстраху там сума значно менша буде. На вашому місці роботи декретні будуть розраховуватися від вашого окладу. Спробуйте домовитись з директором або ви залишитесь тут або хай оформлює на фопа щоб ви не втратили виплату.

  • Vladalitvin 29 грудня 2023, 18:30 2

    Він хоче щоб ви звільнились, щоб не платити єсв із ваших декретних. Виясніть на біржі праці цей момент, якщо ви звільнетесь і станите.

  • Julia_2014 29 грудня 2023, 19:07

    Не звільнятись. До 25 січня лікарняний найкраще.

  • Kowwka 29 грудня 2023, 22:37 2

    Уходите в декрет с работы. Заявление не подписывать. Попробуйте договориться за больничный. Или же, если у вас есть невыгуляный отпуск- оформить его

  • ohmonek 30 грудня 2023, 08:17 4

    Всім дякую! Вчора ще ходила в соцстрах, і там мені сказали те ж що й ви, що виплата зовсім різна. Мала важку розмову з керівником, але в результаті не звільняюсь, йду у відпустку, виявилось в мене вона була не використана і її достатньо до декрету. А тоді в декрет. Важко було донести, що він не правий, але добре, що я спробувала і змогла. Всім дякую за допомогу!

  • Natutka 30 грудня 2023, 15:33 2

    Ви боєць!
    Все вірно зробили!

  • ohmonek 30 грудня 2023, 17:16 1

    @Natutka Дякую Вам за підтримку :heart:

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу