Сон дитини в 11 місяців! Допоможіть порадою

Моєму хлопчику майже 1 рік , точніше 11,5 місяців. З самого народження ми жахливо спимо. 3 місяці були коліки, спав на руках. Я спала по 2 години на добу. Потім таки почав засинати на грудях, живіт перестав турбувати, чому я була дуже рада. Думала хай спить хоча б так. Старалася перекласти в кроватку, але сон був практично лише на грудях і вставати по 30 разів за ніч до кроватки не було ніякого сенсу. Зараз 11 місяців і сон такий же жахливий. Соску, бутилочку не бере - повірте я перепробувала всі методи і хитрощі. Прокидається кожну годину-дві. Дуже рідко може спати 3 години. Постійно перекручується з сторони в сторону, допомагає заспокоїти лише груди. Стараюся заколихувать в кроватці, але там він може проспати годину і треба постійно колихати. Я терплю цей сон 11 місяців і думала що до року шось налагодиться. Але ні. Порадьте що робити? Це наслідки ГВ? Чі така у мене неспокійна дитина просто? Пробувала розділити сон і ГВ - це такі істерики, він не те шо плаче, він заливається і стає просто синім. Бувають моменти коли вдається вкласти в кроватку без грудей, але ж знову таки це сон на 30-40 хвилин.


Теги: сон дитини, сон в 11 мiсяцiв

29 коментарів

  • Nataly 2 листопада 2023, 17:11

    В мене донька спала тільки з груддю в роті. Якщо я вставала і уходила - прокидалась через 5-10 хвилин. Коли вона не спала я мала з нею бути, коли спала - мала лежати поруч, це було божевілля. В рік з чимось я решила покінчити з цим, пам‘ятаю, навіть не розуміла як дати їй зрозуміти що треба легти спати без груді:grimacing: Корочше, через 2 дні спала всю ніч не прокидаясь, дуже міцний сон, я почала почуватись людиною знову

  • Viktoriia122 2 листопада 2023, 19:26

    Я теж надіюся, що як підросте буде хоть щось розуміти і зможу пояснити , 6 можна спати без грудей)))

  • Gayka_ 2 листопада 2023, 17:16 1

    Так, це звичка. Потрібно заміняти, придумувати нові ритуали на сон. Ну і також важливо який у вас режим дня. Скільки сну, скільки гуляння, яка вечеря перед сном, чи є активності і тд.

  • Lynxx 2 листопада 2023, 17:28

    Як на мене, рано ви почали змінювати звички. Навіщо ви граєтеся з тис заколисуванням і перекладанням? Тим більше дитина погано спить.
    Хай спить поки на грудях, ви ж ще не плануєте відлучати? Я привчила до ліжечка в 1,8, а до того спокійно спали з грудьми.

  • Wild_fairy 2 листопада 2023, 17:30 6

    у вас не неспокійна дитина, у вас дітіина з наявною мінімальною неврологічною симптоматикою як мінімум. Ідіть до нормального дитячого невролога, робіть необхідні обстеження і корегуйте стан, доки нервова система ще пластична

  • 5 коментарів
  • Persona_de_viso 3 листопада 2023, 00:13 7

    @Viktoriia122 А что не так вам написали? Мои родители рассказывали, что я после рождения спала по 30-40минут, была плаксивая и беспокойная. Сейчас, благодаря доступу к интернету и более обширному информационному полю, я могу понять, что у меня были неврологические проблемы. Роды проходили тяжело, поэтому у меня было внутричерепное давление и т.д.
    Но раньше врачи ничего не проверяли\не объясняли, да и родители не могли догадаться.
    Сейчас же всё доступно! И когда человек просто советует куда можно обратиться за помощью, его посылают.
    Если у вашего ребёнка всё хорошо, вы просто исключите эту причину. Неужели вы бы не хотели ему помочь, если бы знали, что его тревожит?

  • Коментар видалено

  • Torri 3 листопада 2023, 09:06

    @Persona_de_viso Якщо кожні 2 години,як автор пише, то звичайний інтервал в дитини на ГВ, то мама виснажена.

  • Liliya123 2 листопада 2023, 18:20

    А що діти можуть спати інакше :grin:), бо в мене племінник, синок, а зараз племінниці півроку теж так спить.

  • Viktoriia122 2 листопада 2023, 19:28

    Ну пів року це одне, а майже рік дитині це інше)

  • Коментар видалено

  • Коментар видалено

  • Коментар видалено

  • Viktoriia122 2 листопада 2023, 19:28

    @Rossa Дякую за коментар)

  • tanushasl 2 листопада 2023, 19:33

    В рік забирала груди і діти відразу ж спали всю ніч

  • Viktoriia122 2 листопада 2023, 19:36

    Це чудово) надіюся це наш варіант)

  • samsanty 2 листопада 2023, 20:01

    В мене погано спав, теж біля грудей постійно. Я спала з ним вдвох, не перекладала.
    В подруги дитина була на суміші, і спала окремо в ліжку. Але до цього вона його привчила: клала спати і йшла, а він кричав диким криком, поки не втомиться. Ми якраз жили тоді напроти один одного в приватних будинках і я чула цей крик вдень, він мене з розуму зводив. Але через місяць чи два він кричати перестав і став засинати, коли його клали в ліжко.
    Я таких експериментів не ставила. Коли майже в два роки відлучила від грудей, син став менше прокидатись. Але в нього досі неспокійний сон часто, крутиться вертиться, іноді гукає о 5 ранку. А дитині вже 7 )))

  • JuliaSha 3 листопада 2023, 16:41 3

    Не можна так робити, як Ваша сусідка вчинила. Це дитині травма на все життя

  • R9bina 2 листопада 2023, 21:51 2

    Ви не можете просто "розділити" ГВ і сон, це так не працює. Потрібно навчити дитину спати інакше. Я годую і сплю з дитиною, але мене це не бентежить, я не рахую скільки разів за ніч вона прокидається, просто цицьку даю і сама сплю з нею далі. Тобто я нормально висипаюся. А якщо вас це тригерить, то можливо подумайте над поступовим відлученням. За кілька місяців реально справитись без великого стресу. Бо як не будете вночі давати груди, то молоко піде на спад , то і вдень вже будете менше годувати і так звернете все це діло. В мене зі старшим сином (я вважаю) були деякі помилки, то я зараз на курс записалася, якраз хочу пропрацювати відлучення і сон.

  • Kowwka 2 листопада 2023, 22:33 1

    Как то я пожаловалась знакомой, маме трёх деток, в вашем возрасте, на сон( та же причина).
    Посоветовала переводить на обычный рацион, тот же суп взрослый. Сказала, что ребенок не наедается. Я прислушалась, и потихоньку начала вводить обычные продукты. Проблема сошла на нет.

  • Iulchik 2 листопада 2023, 22:37 1

    На проспекті Науки є клініка педіатрія з любов'ю. Ви можете отримати там консультацію що до сну, а також педіатр зробить первинний огляд що до неврології

  • Doryarina 2 листопада 2023, 22:43

    Так, особливо рекомендую Лідію Бабич

  • Iulchik 2 листопада 2023, 22:45 1

    @Doryarina Згодна, вона профі в своїй сфері

  • toffee 2 листопада 2023, 23:43

    В доньки такий сон був до 3 років, хоча гв закінчили в 11 місяців. Прокидалася кожні 2 години, інколи до 12 разів за ніч. З 3 років різко все стало краще.

  • Dasha 3 листопада 2023, 06:18 1

    В мене хлопчик спав по 30 хв кожні 2 години....як згадаю той період ... Спочатку мучив живіт, потім зуби, взагалі неможливо було нагодувати. Все прийшло в відносну норму десь близько до 4х. Якщо є можливість, покажіть невропатологу і педіатру, щоб виключити якісь проблеми (в мене не було такої можливості, дуже шкодую). Якщо він єдина дитина в сім'ї і ви не працюєте, то ще зробіть чіткий графік дня, дітям потрібна дисципліна.

  • Olya_feja 3 листопада 2023, 09:20

    І в мене так спав, до 3 років точно, навпаки ГВ рятувало, спав біля мене спокіно, і я спала

  • Wassabi 6 листопада 2023, 15:24

    Десь приблизно в такому ж віці почались проблеми з неспанням, були і раніше, сон 20 хв, а гуляння декілька годин, а то ще додалося те, що не могла вкласни спати ввечері, бувало до часу ночі гуляв. Якраз в 10 міс почав ходити і почалося таке, він ходив до пізньої ночі, а сходила з розуму( І колихала на руках, і просто носила, а він не спить( В результаті вичислила, що сину просто не вистачало тої їжі, що давали, бо більше енергії почав витрачати. Теж був на гв, то здавалося, що наїдається, їв і звичайну їжу, але небагато, додала більше їжі і ще перекус на ніч, сон покращився, а потім і нормалізувався, вставав вночі 1 раз. Спати всю ніч почав в 1,6, коли повністю завершила гв, але вдень взагалі перестав спати.
    Тому можу порадити більше їсти звичайної їжі дитині.

  • Wassabi 6 листопада 2023, 15:30

    І до речі, на той момент зверталась до педіатра, то вона сказала, що то нормально, що такий сон.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу