Як виховувати 7 річну дівчинку?

Все частіше ловлю себе на думці,що не правильно виховую свою дитину,чи є поганою мамою,так як вона майже взагалі мене не слухається,я не є в неї авторитетом,(може послухати чужу людину,але не мене) тільки через повишений голос.Мушу декілька разів повторити одне те саме зробити,коли 0 реакції зриваюся і можу накричати.Не можливо чимось зацікавити ,уроки робити не хоче ,цікавить тільки планшет,якби прикро не звучало.Часто нервова,перекрикує мене,не хоче йти гуляти ,не хоче до садка ,який знаходиться по місцю теперішнього нашого проживання (навчаємося в українській школі онлайн).Не завжди так,буває і хороше звісно,але більшість часу ...

З татом бачиться рідко,так як зараз знаходимося за кордоном,ми розлучені,я працюю,але з нею проводжу багато часу,на щастя робота дозволяє .

Прошу про слушні поради,що робити,як вести себе з нею?Боюся уявити що буде в підлітковому віці.Що почитати ,кого послухати з психологів?

P.S.  тутешніх ідеалів,в яких в житті все ідеально і діти їхні ідеальні прошу проходити повз .Чекаю на слушні поради і наперед дякую 


Теги: воспитание девочки 7 лет

53 коментаря

  • GlamKid 8 травня 2023, 00:12 8

    Прибрати планшет, не кричати, казати тільки раз, без тиску. Дитина може бути в депресивному стані, їй також важко. Частіше розмовляти про почуття. Допомагають терапевтичні казки і потім обговорення. Час разом повинен бути якісним.
    Поставте себе на місце дитини і уявіть, як би Ви реагували, мені допомагає. :yellow_heart::blue_heart:

  • Riina 8 травня 2023, 08:23

    Порадьте, будь ласка, терапевтичні казки чи книги

  • GlamKid 8 травня 2023, 09:01

    @Riina Я просто в інтернеті шукала і читала онлайн

  • Koosha 8 травня 2023, 19:26 1

    @Riina Моїм дітям дуже сподобалась книга Ґжеґожа Касдепке "Велика книга почуттів"

  • Reina 8 травня 2023, 00:23 14

    Прибрати планшет на декілька днів і пояснити чому - через планшет ти знервована, неслухняна, нічого не хочеш. Отримаєш його, як почнеш слухатися мене і робити корисні справи. В мене сину також 7 років, то він вже знає, що спочатку заняття, потім планшет. Нема занять - нема планшету. Вередує, маніпуляє - нема планшету. Але завжди є можливість домовитися, пояснити свою позицію. Я помітила, що без планшету важко перші 2 дні, треба їх витримати, потім дитина починає шукати собі нові заняття і стає більш врівноваженою.

  • Ka3a_ 8 травня 2023, 01:00 1

    Ну я тоже считаю себя поганой матусей, так что можете не особо слушать мои советы)) Полностью я бы не убирала, но ограничить время с пояснительной беседой да.Какие интересы у ребенка в планшете-игры, видео, мульты, рисует...как вариант поиграть в те жи комп. игры, пусть она вас поучит\расскажет, далеко не все игры бесцельные и тупые, ну как минимум послушать что она вам расскажет о том что там делает, условно одевает персонажа, лупит мечом соперника , снимает смешные видео и т.п.проникнитесь интересами ребенка, моя конечно постарше, но виртуал ей заменяет живое общение, она этим компенсирует его отсутствие и это тоже не гуд( А так конечно как попугай ходишь и повторяешь одно и тоже на разный лад , пьёшь успокоительное и ждёшь пока зёрна бубнежа прорастут =)

  • Julia704 8 травня 2023, 01:19

    Планшет видавати ненадовго, його замінити цікавими творчими заняттями, що сподобається більше: ліпити, малювати, браслетики робити, поробки з паперу, навчити кроїти та шити лялькам барбі одяг і т.д.
    Моя донька (7 років) вирізає ляльок з паперу, їм одяг, зачіски робить, щоб можна було змінювати, всілякі аксесуари. Підсіла з подружкою на гру роблокс, але не дотримувалась часу гри - я прибрала телефон, тепер персонажів з цієї гри малює і вирізає, там ще якісь тваринки, які гравці обмінювали, тепер ніякої телефонної гри без мого дозволу: повторює персонажів на папері.
    За можливістю більше гуляти, щоб було живе спілкування на свіжому повітрі з однолітками, тоді і за телефон годинами не згадує.
    І спочатку у нас правило: уроки, букварик читати - після дозвілля та ігри.
    Як я обмежила телефон, вже й не така капризна, пояснюю що на діток погано впливають гаджети, тому і віршики стає важче вчити, матеріал з уроків запам'ятовувати.
    Поки що добре слухається, не обманює та без дозволу не бере, якщо я забороняю

  • Olga_Gris 8 травня 2023, 07:29 1

    Почитати можна Гіпенрейтер - Общаться с ребенком - как, Петрановську.
    Передусім потрібні обмеження. Рамки. Бо потім без них біда. Планшет ніяк не скільки хочу, а не більше півгодини/годину в день, наприклад. Бо ти ж не хочеш носити окуляри (показати дітей з інтернету в окулярах).
    Заохочувати домашні справи робити разом. Я для переключення починаю розповідати казки (пробітьжіться по назвах, впевнена , що згадаєте багато), чи якісь історії з життя, навіть анекдот, що згадаю.

  • 5 коментарів
  • Yeva1 8 травня 2023, 21:01 5

    @Nika_147 У сына в школе к третьему классу было шесть одноклассников в очках, хотя в первом классе все были без очков.
    У нас в детстве мог быть один человек в очках на весь класс. Конкретно в моем классе таких детей не было. Так что не думаю, что все генетика. Когда генетика, то это обычно проявляется в раннем детстве

  • osang 10 травня 2023, 22:45

    @Yeva1 зараз батьки переважно уважніше ставляться до здоров'я дітей, а також суттєвоо покращилися та стали доступнішими методи діагностики. Колись у моєму класі були діти, які носили окуляри, були діти, які соромилися носити, а також були діти, які все життя погано бачили, просто їхнім батькам м'яко кажучи було байдуже, який там зір у їхнього чада.

  • Nika_147 10 травня 2023, 23:56 1

    @osang раньше зрение проверяли начиная с детского сада и довольно рано выявляли проблемы. Сейчас проверяют единицы.
    Я не носила очки в школе, хотя с 3-й парты отвечающего у доски узнавала по голосу и ненавидела баскетбол, так как почти не видела ту корзину.

  • Riina 8 травня 2023, 08:29

    Дуже часто рекомендують українську Петрановську. Деякі книги є онлайн, може і всі можна знайти. Хочу собі купити, теж 7 років. Вчора дочка сказала, що мами злі і кричать, а тати хороші. І це я кричала, бо треба було, щоб мене почула в іншій кімнаті))) пішла до тата вчитися, то її попустило трохи)) Ой, дітки то та ще радість. Я вже так чекаю канікул :sob:

  • 8 коментарів
  • Ta_ta 9 травня 2023, 00:20 1

    @Riina Звісно що рашистці Петрановській. Світлана Ройс - це наша. Почитайте її на фейсбуці. Вона толкова.

  • Riina 9 травня 2023, 01:29

    @Ta_ta Я читаю її вже рік. Але думала, що і Петрановська наша...

  • ElenaPre 10 травня 2023, 08:23 1

    @Riina Від Петранрвської відвернуло ще років 3 тому, коли на форумі вона назвала українців хохлами, і на зауваження сказала , а "что такое?". Але в свій час її книги допомогли

  • Nika_147 8 травня 2023, 08:45 2

    У вас работа позволяет. В этом может быть и минус. А вы сделайте так, чтоб работы было много.
    И обращайтесь к дочке за помощью.
    Нам нужны деньги, чтоб купить.....
    Мне для этого надо больше работать. Но сама я не справлюсь, мне нужна твоя помощь. Будет хорошо, если ты сможешь делать ...... И помогать мне делать ......
    Я вот на этих выходных открыла, что мой 7-летний ребенок может очень чисто подмести подъезд вместо меня, вынести мусор, помыть посуду после завтрака

  • samsanty 8 травня 2023, 09:01 1

    Моєму 6.5, теж по 4 рази треба сказати, щоб щось зробив. Зараз взагалі забрала телефон з іграми і ютубом, бо очі втомлюються, були в окуліста, вона категорична на рахунок цього. Думала, що буде важко, бо ще й тиждень якраз вдома був, захворів, але виявилось, що коли нема телефона, то він і сам себе може розважити. Нарешті дістав іграшки, сидів щось вирізав і клеїв, крім того більше часу на вулиці проводили, поки тепло було.

  • Коментар видалено

  • Коментар видалено

  • IuliiaD 8 травня 2023, 10:15 6

    Прибрати планшет.
    И зрозуміти , що коли дитина сита , чиста та в безпеці з мамою яка готова приголубити - Ви достатньо хороша мати ! Ідеальні мами тільки онлайн))

  • Al4onok 8 травня 2023, 10:33

    https://youtu.be/pUD5ny2loJw

  • Al4onok 8 травня 2023, 10:33

    https://youtu.be/QwWVyeXgD9s

  • Valya_Sofy 8 травня 2023, 11:56

    Моїй 9 років, і я останнім часом теж задумалась над помилками в вихованні. Моя основна - відсутність наказання. Не маю на увазі фізичне, ні в якому разі. Те й же планшет, наприклад.

  • 2 коментаря
  • maksim 8 травня 2023, 18:44

    @panya Я так не можу. Сама голодна вляжусь, но щоб всі були ситі .

  • Kowwka 8 травня 2023, 19:39

    @Valya_Sofy В нас вечеря після 20:00, приблизно в один час. Не дозволяю їсти солодке перед вечерею, а не хоче- то ляже спати голодний. Бо одразу чистимо зуби і потім можна тільки воду

  • panya 9 травня 2023, 11:26

    @maksim Кожен сам вирішує, але коли слова не допомагають, то треба діяти.

  • IraLr 8 травня 2023, 12:00 1

    Я ще не зустрічала дітей, яких би не цікавив планшет. Моїй 8, любить там зависнути, якихось персонажей чи малює, чи збирає...Звісно, якщо сказати, щоб вимкнула і поклала його, то зробе це не відразу. Ми з нею купили набори для творчості, то я переключаю з планшету на ці набори. Ще можу сісти і почитати їй книжку, ну або просто поруч щось своє роблю, говоримо, допомагаю, даю пораду, коли щось не виходить. То проблеми переорієнтувати з планшету на щось інше немає. Може ваша донька чимось теж цікавиться? Ліплення, малювання, плетіння, мозаїка...та може вона б читала якусь книжку? Спробуйте знайти заміну.

  • maksim 8 травня 2023, 13:32 4

    Дитина вас відзеркалює. Ви просто пишите : перекрикує мене . Тобто ви кричите на неї . Треба жити в злагоді, дитину не треба під себе підмінати . Це особистість і з нею треба рахуватися . Ви описали поведінку дитини , а це і ваша ж поведінка . Тобто змінюючи себе , ви зміните і поведінку дитини. Вона буде зовсім іншою, коли ви будете себе вести не так як звикли, а по іншому. От звикли кричати , а ви не кричіть . Спокійно , з любовʼю треба в вам легше буде і дитина спокійна .

  • 3 коментаря
  • maksim 8 травня 2023, 18:59 1

    @maksim Ріжки:joy: можна сказати , що і ріжки , але обідки , якесь приниження свого роду . Я по собі дивлюсь, ну як не хочу щось робити , то ніхто мене не змусить . А ми змушуємо дітей і дуже часто . Це свого роду насилля . Моральне, а іноді фізичне. Тягнуть за руку або гуляти, або вчити уроки. А воно не варте того, бо нерви та відносини це саме головне .

  • tatkay 8 травня 2023, 19:08

    @Pustogor А інакше це буде ходіння по колу, або як сніжний ком, будуть додаватись нові проблени до невирішених старих. Спокійній, щасливій мамі легше порозумітися з дитиною

  • maksim 8 травня 2023, 22:06 1

    @tatkay В старшому віці, в підлітковому , а в автора дівчинка , то поки є час ще років з 5 , можна це підправити . Бо потім це ігнор дитини повний, істерики, неповага до мами . Є правда ще характер складний з дитинства , особливо це дівчата , але треба щось робити зараз .

  • Kowwka 8 травня 2023, 19:35

    Мені з дітьми, скажімо так, не легко. Особливо, якщо йти в них на поводу.
    Тому не даю спуску.
    В школі/ дома на уроках не слухав, грався, не відповідає вчителю - сьогодні без телефону/ планшету.
    Якщо декілька днів поспіль вчитель робить зауваження, а дитина все одно " не хочу" "не буду"," чому я?"- то взагалі і на вихідні без нічого ( в нас ці вихідні так пройшли)
    А ще, дуже хороша думка, так званий ефект бумеранг. Ти мене не чуєш? То й я так само. Не купую смаколики та інше, по ситуації

  • AlinaMM 8 травня 2023, 23:53 1

    Мені в певний момент дуже допомогли поради Світлани Гончарової. От відкликаються мені її поради,якось все розкладається по поличках. У неї є платні тренінги,але я їх жодного разу не купувала,бо вона настільки якісно порводить безкоштовні вебінари,що мені реально ставало простіше розуміти дітей і справлятися з ними. Вона є і в інсті,і на фейсбук

  • Wild_fairy 9 травня 2023, 08:33 3

    Планшет суворо дозовано, наприклад півгодини в будні, дещо більше у вихідні, і цей час завжди однаковий, тобто ви не збільшуєте його задля своєї зручності, щоб дитина не заважала щось робити. І поміркуйте про те, що зараз у вас такий гарний, повний щастя вік дитини, цим треба насолоджуватися, це треба любити. Спробуйте робити паузу перш, ніж щось сказати, і запитати себе чи є в цій фразі любов? Про що це, про контроль і покору чи про любов і взаємодію?

  • Aledatoys 9 травня 2023, 09:09 1

    Спробуйте знайти психолога для себе, а ще краще в парі працювати, окремо звісно, мені дуже допомогло батьківське коло допомоги, стало легше і з дітьми більш налагодились стосунки
    Вона ще мала, їй важко справлятися з емоціями, звісно зливає на Вас, бо Ви найдорожча людина

  • Riina 10 травня 2023, 10:57

    Це коло офлайн? Можете розказати трохи що це і як працює?)

  • Aledatoys 10 травня 2023, 23:33

    @Riina Це у нас у містечку Соц захист організував курси з бережного батьківства, було 13 зустрічей, вчилися розуміти ,чому саме така поведінка дітей, самі розповідали багато про себе, мені стало легше, тому що я розповіла свої "болі"

  • Eliz433 9 травня 2023, 23:34

    Щиро дякую усім за корисні поради

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу