Кошеня

Чомусь, не знайшла розділу Домашні улюбленці. Допоможіть, будь ласка, хто в темі.

У чоловіка на роботі народила кішка, хочемо взяти кошеня додому. Виник ряд питань:

1. В якому віці кошеня можна вже забирати від кішки? Я так розумію десь в 1 місяць вже котенята їдять самостійно.

2. Відразу планую нести до ветеринара. Кошеня потрібно покупати перед візитом до ветеринира? 100% будуть блохи, бо кішка вулична. Чи нести з блохами? Чим купати? Я читала, що були випадки, коли тварина помирала після купання протиблошинним шампунем.

3. Потрібно купити - лоток, наповнювач (який?), мисочки, корзинку де воно буде спати, переноску, дряпалку, що ще?

4. Чим годувати?

Буду вдячна за ваші поради! 

 


Теги: домашние животные, котята, кошеня

68 коментарів

  • evita 24 квітня 2023, 13:42 5

    я своїх котенят раніше 2 місяців не віддавала від кішки, їсти вони починають в місяць, але мама їм ще потрібна. Хоча б півтора місяці з мамою.

  • 1 коментар
  • JuliaLesnaya 24 квітня 2023, 13:53 4

    @olga0307 От як раз біля мами найкомфортніше, якщо вони не десь на смітнику та поряд нема загрози від інших вуличних тварин.

  • nikk40 24 квітня 2023, 16:11 1

    @olga0307 В мене чоловік також приніс зовсім малесеньке з роботи з бригади, там би він не вижив поїли молоком і купували сухий ....Зараз йому 2 роки-він повністю глухий-наш найкращий улюбленець☺

  • JuliaLesnaya 24 квітня 2023, 16:40 2

    @nikk40 Так, потрібно дивитись, що за умови, є різні роботи, скажімо так. У мене колись на роботі кішка жила і народила кошенят, то ми їй коробку у шафі поставили, і мисок купа була, і окремо подушок наслали. Одна жіночка слідкувала, щоб коли киця поїла, то потім запивала обов'язково))) А кошенята були дуже красиві, вгодовані, вже підсвинками їх розібрали і то, коли керівник побачив, як ті підсвинки до абонентів на руки влізали та шнурками грали :joy:, то заборонив і кішку сказав десь прилаштувати. Але то офіс багатоповерховий був, ми як раз на першому, робота з абонентами. Але котам там було може й краще, ніж в квартирі, бо вільний доступ до вулиці був, що - що, а туалет кішка чудово виконувала лише за межами офісу. То кошенят розібрали міські жителі, а кішку дорослу до чиїхось батьків за місто відвезли, але потім слідкували перший час за її життям, все добре.
    І у чоловіка на роботі, в авто частині великого підприємства, також жили і коти, і собаки, то я особисто їм іноді їжу передавала та кістки купувала на базарі, там чоловіки в гаражах гарно облаштували їм схованки, то можна жити роками)

  • JuliaLesnaya 24 квітня 2023, 13:55 4

    Щодо купання. Звісно, просто викупати, але чи протиблошиним чимось, то як раз від віку залежить, якщо заберете манюнім зовсім, то несіть до ветеринара як є, ветеринар блохів не боїться аж ніяк))), він як раз і порекомендує засоби для маленького, що там же потрібно буде підкаже в комплексі.

  • 6 коментарів
  • JuliaLesnaya 24 квітня 2023, 19:07 4

    @Katusha Як казала колись моя бабуся, що все життя прожила в селі і одного разу була змушена мити сраку і лапи нашій собаці, перше і останнє за все життя, бо моя маленька племінниця ридала і відмовлялася спати без собаки, " Та шоб воно вам повиздихало, оце ще стільки клопоту біля говна оцього !" :rofl:

  • Apriori 24 квітня 2023, 20:58 1

    @JuliaLesnaya нажаль у селі не рідко дуже "споживацьке" ставлення до котиків і песиків. Вчора відео з району: у жинки, не старої (на вигляд до 40) дуже худа собака, і в собаки ще цуценята. Їй зоозахисники кажуть: В вас дуже худа, виснажена собака! А та каже: так вона ж годує! І достає сліпих цуценят: дивіться які опецькі! Кладе їх на будку, ті цуценята падають звідти. Зоозахисники кричать: що ви робите?! Вони ж зараз повбиваються! Жінка каже: та шо їм зробиться?! Жах, коротше.

  • koritsi11 1 травня 2023, 10:36 1

    @Apriori я літні канікули в баби в селі проводила, там завжди купа тварин була, і худоба і коти-собаки. я була впевнена, що ми про них дуже дбаємо, що їм у нас добре. але зараз згадуючи той час з недоїдками і молоком в тарілках, потопленими кошенятами, двометровим ланцюгом - це все капець як жорстоко. просто і люди там не краще жили: цілий день пахати, потім картоплі поїсти, ніяких надлишків. але в сучасному світі це все вже дико виглядає

  • GlamKid 24 квітня 2023, 13:56 1

    1,5-2 місяці, але це ще від кошеняти залежить. Ми свою брали в 2, але вона така мася була і зараз їй 5, виглядає маленькою.
    Мити не варто, я думаю. Потім вже ветеринар все розкаже.
    Лоток найкраще брати з сіткою, без наповнювача. Я половинку стелю туалеткою або кухонним рушником. Виходить, що киця чистенька після туалету і навколо чисто, наповнювачі розносяться, кошеня може його наїстись. Лоток я відразу мию, в квартирі немає запаху, кицька чиста.
    Якщо їсть натуралку, то натуралку. Якщо Вам легше купляти корм, то спитайте у ветеринара підходящий.
    Дряпалка класна з картону, моя звичайну не дере. Я їй ставлю коробку, вона там грається, спить, дере, а потім викидаю і ставлю нову.
    Ніколи не спала ні в переносці, ні в будиночку. Любить шкаф і коробки)))

  • olga0307 24 квітня 2023, 14:14 1

    Дякую!

  • maksim 24 квітня 2023, 14:46 3

    Розкажіть яке примітили ? Риже, сіре ) цікаво .я б забирала раніше . Щоб кішці легше було . Бо чи годують її вчасно , ну і умови, та ще щоб ніхто їх не завіяв чи шкоди не завдав .

  • olga0307 24 квітня 2023, 14:52 2

    Хочемо сіреньке. Лише вчора про них дізналися, навіть не знаю, які є в наявності))))) Просто давно хотіли кошеня, але хотіли, при нагоді, взяти саме з вулиці, ту тварину, яка потребує. Кішку будемо посиленно відгодовувати, щоб вистачило молока.

  • olga0307 24 квітня 2023, 14:55 1

    От і я боюся, щоб з тими котенятами нічого не сталося, але раніше місяця, не будемо забирати - занадто маленький.

  • maksim 24 квітня 2023, 15:44 1

    @olga0307 Так рано не треба , але і зволікати не варто . Дяка , що поділилися

  • Torri 24 квітня 2023, 14:54 2

    Як на мене, перше це дряпанка і лоток. Бо як дряпати почне сам, то вже важко перевчити. До лотку я трохи паперу туалетного додавала, а потім обидва коти привчились до пустого лотка. За блохи в зоомагазині є для кошенят. В нашій клініці попереджають, щоб на прийом звіри були оброблені від паразитів і блох. Якщо в вушках чорне, то вушний кліщ- краплі є. Ну і 1,5 -2 місяці за звичай беруть. Ще купила будку-домік, до 6 місяців кошеня там полюбляло спати, а потім сам знаходить собі місця. Зараз зробили з швецької стінки йому атракціон, то кіт щасливий. Одну стойку обматали канатиком, він по ньому як по дереву залазить, а вгорі на криші будиночок. Друзі сміються, що до нас непогано йти котам))

    Зображення
  • 6 коментарів
  • olga0307 24 квітня 2023, 15:11

    @Torri Він ще молоденький у Вас? На фото виглядає, як підліток.

  • Torri 24 квітня 2023, 15:12 1

    @olga0307 9 місяців приблизно. Діти в вересні принесли, то й так рахуємо

  • Marusya 1 травня 2023, 10:24 1

    @Torri Ого,Боніфацій:flushed:

  • tasha78 24 квітня 2023, 15:14 1

    Місячних забирають, якщо кішка відмовляється годувати. Так краще з двох місяців. Від бліх, кліщів обробляти можна з 6 тижнів, раніше і купати не варто, якщо будете купати. Є засоби, які наносяться без купання, тому краще до ветеринара.
    Наповнювач дерев/яний чи солом/яний краще брати, бо його якщо поковтне, то не сташно.
    Годувати тим, що кішка їсть. Якщо на корм переводити, то краще одного виду/виробника. У нас у кошенят на Роял і Опті Міл сухий був розлад шлунку, підійшов Бріт та 4 Лапи. Але це індивідуально. 4 Лапи у виробника з 4 місяців, але в нас їли вже з двох, і кіт дорослий тільки "4 лапи" та "Бріт" їсть. З вологого корму для кошенят Гурме, КетШоу, Бріт, Пуріна. Мені зручніше кормом годувати, то вони на натуральну їжу і не заглядають.

  • olga0307 24 квітня 2023, 15:16

    Дякую!

  • TaLeRo 24 квітня 2023, 17:04 1

    Не забирайте раніше двох місяців від мами, якщо є можливість. В місяць окрім того, що потрібно молоко ще, вони ще й не можуть самостійно ходити в туалет, мама кішка масажує постійно їм животик, без цього може і не вижити у вас.

  • olga0307 25 квітня 2023, 14:43

    Дякую!

  • Zhadana 24 квітня 2023, 17:18 3

    З власного досвіду. Теж кошеня з вулиці було.
    Наповнювач спочатку пісок, що комкається. Кошенята в нього без остраху йдуть, а потім по дорослішанню заміните на силикагель, він зручніший у користуванні.
    Я купувала найперше лоток, наповнювач, мисочки для корму та води, корм, іграшки (м'ячик і вудку). Кошеня одразу, як ви його принесете в дім, скоріш за все, заб'ється кудись і не буде виходити близько доби. Поставте йому туалет і водичку недалеко, щоб мало близький доступ. А як почне вже виходити зі сховку, тоді перенесете. У нас кошеня довго призвичаювалось до квартири і до нас. Перші два місяці ми взагалі думали, що вона німа :) Тікала постійно від рук, хоча і любить, коли гладять, але дуже боялась рук. Але вона і хвора була, коли її з вулиці забрали. В лікарні лежала певний час з запаленням. Тому і така ляклива.
    Також беріть дряпку і лежанку. Переноску беріть одразу також.
    Я даю своїй корм Josera.

  • 3 коментарі
  • Zhadana 1 травня 2023, 10:20 1

    @olga0307 ми теж так робили. Як мала вже освоїлась і почала виходити далі сховку, то потихеньку пересували все на заплановані місця. Зараз їй вже майже 3 роки, як каже син - "поважна пані" :upside_down:

  • Zhadana 1 травня 2023, 10:22 1

    @Zhadana а, і до дряпки навчили йти, поклавши на вершечок шматочок м'ясця. Поки вона діставала його, то обтерла собою добре дряпку, залишила свій запах, далі вже знала, що робити з дряпкою)
    Знаю, що є ще якісь спеціальні спреї для дряпок для приучування котів.

  • olga0307 1 травня 2023, 10:35

    @Zhadana Дякую! Буду мати на увазі )

  • Apriori 24 квітня 2023, 17:54 2

    Стосовно - коли забирати: якшо кошка пустає до кошенят і вони не дикі, то в 2 місяці, якщо ні - то чим раніше, тоді кошеня буде вас сприймати як сім"ю. Але тоді будьте готові годувати з шприца сливками. Що до туалету - тут як повезе. Але обов"язково слідкуйте за кошеням після їжі, 20-30 хв. і воно попісяє Як не в лоток - то витріть папіром - і попісяний папір - у лоток. Хай там лежить. За декілька разів кошеня зорієнтується. Будьте готові до складних варіантів: в нас омшка по великому ходить лоток з піском, а по-маленькому у лоток з сіткою (під сіткою - дерев"яний наповнювач) :((( Лоток ставте у доступному місці. Також організуйте місце, де у кошення буде повна недоторканість - від дітей і вас (коли ви сваритесь на нього). Коли тварина там - його ніхто не витягує і не грається/наказує. Це дуже важливо для котів.

  • 3 коментарі
  • Apriori 1 травня 2023, 21:40

    @olga0307 о, то ви вже взяли?

  • olga0307 1 травня 2023, 21:43

    @Apriori Так, виявилося, що їм вже 2,5 місяці)

  • Apriori 1 травня 2023, 21:43 1

    @olga0307 Я з залишків дсп і ламінату зробила таку платформу з будиночком, і сідалом (на водопроводну трубу закріпила дсп) і все це оббила залишками ковроліну. І одну ділянку - сезалевою мотузкою. То кішка зразу зрозуміла, шо тут зручно лпзити/чіплятися і привчилася до дряпалки - більше ніде не дере. А сідало - бо котам подобається обдивлятися з верхатури

  • Nadia1617 24 квітня 2023, 19:16

    відлучати від матері не раніше як 6 тижнів

  • olga0307 25 квітня 2023, 14:46

    Дякую!

  • Wild_fairy 24 квітня 2023, 19:37 1

    Краще, звичайно, кошеня взяти хоча б півторамісячного, але, зважаючи на те, що там блохи та інфекції, то може краще і раніше. Але тоді хтось повинен із ним вошкатися. Викупити можна, від бліх обробляти лише засобом, де вказано, що його можна в такому ранньому віці, а краще довірте це ветеринару. Він огляне, скаже чи можна. Все інше на ваш розсуд, в мене дві кішки, жодного лежака, дряпалка є, але користується нею лише одна киця, хоч я однаково привчала обох, та друга навіть не підходить. Миски краще металеві чи керамічні, це більш гігієнічно, на пластикових легко розводиться патологічна мікрофлора. Лоток обирайте в залежності від ваших бажань. Лоток має бути в цілодобовому доступі, тобто якщо ви зачиняєте двері в туалет чи ванну, то ставити там лоток не можна, або звикайте не зачиняти туди двері. Моя киця ходить на лоток із сіткою, без наповнювача, це досить зручно. Лотки є глибокі і нтзькі5, великі і мали, кошеняті попервах краще взяти з низькими бортами. Ще є як будиночки, але вони досить великі.

  • 8 коментарів
  • Svan1 30 квітня 2023, 08:18

    А запаха мочі немає, якщо без наповнювача?

  • Wild_fairy 30 квітня 2023, 16:00

    @Svan1 Якщо мити, то немає. Раз на тиждень-два промиваю з хлоркою.

  • olga0307 1 травня 2023, 09:43

    @Wild_fairy Дякую за поради!

  • Svan1 30 квітня 2023, 08:15 1

    Ми взяли кошеня в 2 місяці намучалися, вони ще не дуже привчені до туалету,краще в 2,5-3 місяці забирати. Блох виводити теж з 3 місяців треба.
    Туалет перепробували кучу всього, зайшов бентоніт, обов'язково без запаху.
    Корм у мене brit для кошенят , коту подобається.

  • Svan1 30 квітня 2023, 08:20 1

    лоток не беріть дуже високий

  • olga0307 1 травня 2023, 09:38

    @Svan1 Дякую!

  • LianaShat 3 травня 2023, 11:19 1

    У мене мама недавно кошеня взяла. Йому трохи менше року. Відразу почала його привчати до туалету без наповнювача, щоб не було зайвих витрат. Брали деревне наповнювач і потихеньку зменшували кількість, він звик і тепер ходить просто в лоток) Корм вибрали Грандорф, влаштувало якість. До цього у мами був кіт, який все життя їв Hills, Royal. Нещодавно тільки почитала склади, а там виявляється м'яса і немає. Взагалі зараз багато сайтів, де хороші огляди на корми. Подивіться, кормів багато різних

  • olga0307 6 травня 2023, 13:33

    Дякую!

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу