Курси перукарського мистецтва

Хочу поговорити/ обміркувати/потрендіти на тему " Чому потрібно спробувати, або чому навіть не рипатися ". Отже, що маємо - освіта бухгалтер. На цьому поприщі я вигоріла повністю. Ніколи не любила і вже остаточно не полюблю цю професію. Чому пішла навчатися - мама сказала. 

Зараз маю 45 років. Маю бажання та головне час для свого розвитку. Довго думала в яку сторону спрямувати свій погляд. З того що подобається, це медицина, але там заочки немає, це як мінімум 2 роки навчання. І дивлячись правді в вічі, кому я буду там цікава зі своїм пустим дипломом. Медики мого віку вже на пенсію йдуть, і тут я  *мАлАдой спеціаліст*.

Ще начебто цікава тема перукарського мистецтва. Сьогодні записалася на курси. 

Але є якісь сумніви. 

Тому питання в наступному -

Ваші думки чи взагалі варто йти в цю професію, при умові перенасичення спеціалістів в цій сфері діяльності? 

Можливо хтось був в подібній ситуації, чи не пошкодували ви про свій вибір? 

Можливо хтось проходив перукарські курси, розкажіть свій подальший шлях. 

Всім бобра та перемоги !

Кацапам шаленої діареї :upside_down:

Темы: Освіта дорослих


Теги: курсы парикмахерского искусства

36 коментарів

  • Wild_fairy 13 березня 2023, 16:10 2

    перш за все я б оміркувала, спробувала б побачити себе вже після курсів: це сфера обслуговування, робота з людьми, при чому переважно із жінками, ситуації бувають різні, на скільки вас це чіплятиме? чи не гідлива ви копирсатися в чужій голові? брити вуха чоловікам? знову ж таки, без ілюзій, ви робитимете те, що треба, а не те, що вам хочеться. Клієнтоцентрованість. Робота на ногах, але відповідальності, порівняно із бухгалтером, ніякої. Ну не вийшла зачіска, прийдуть інші клієнти. Порахуйте гроші, більшість салонів працюють десь 60 на 40, ваші сорок відсотків, відповідно. Чи вигідно вам змінювати професію фінансово? Інструменти свої, це теж гроші, плюс постійно курси якісь, то колористики, то ще чогось. З іншого боку, навіть під час війни ці фахівці були потрібні. Спілкування. Ну для мене тут окремий пунктик, бо освіта, звісно, нічого не гарантує, але ж ... Чи буде вам про що говорити з колегами? Чи ваш це рівень? Чи не будете почуватися там словами Голохвастова "такой брильянт в таком навозе"?

  • 1 коментар
  • Wild_fairy 13 березня 2023, 16:25

    @LiLi_1989 тоді, виходить, вам нема чого втрачати

  • LiLi_1989 13 березня 2023, 16:32

    @Wild_fairy Ні, втрачати точно немає чого, тут безсумнівно, є якийсь внутрішній страх на рахунок того, чи правильно спрямувала свій вибір. Трішки боюся пусту втрату часу, бо його в мене не так вже й багато, тому й сумніви

  • Wild_fairy 13 березня 2023, 16:46 1

    @LiLi_1989 це ви сформулювали ні про що. Ви для себе конкретизуйте, чого саме ви боїтися, що саме вас лякає в такому виборі.

  • Apriori 13 березня 2023, 16:17 1

    Кума з освітою економіст, теж пішла в перукарі. Але її шлях був через бровіста/нарощування вій. Потім навчання, постійні курси. Зараз своє коло постійних клієнток.

  • Sofioksi 13 березня 2023, 16:30 1

    Якщо є бажання, час і кошти на це, то треба пробувати обов'язково, бо це цікаво. Я у свій час, десь приблизно півтора роки тому пройшла курси барберів. Дуже сподобалося. Вчилася у Blade Runner (на Лук'янівці). Зрозуміла, що сфера обслуговування просто не моє. Стрижу своїх хлопців і досить добре. День на ногах, то дуже важко у салоні. І так, це постійні курси, перекваліфікація, багато практики, дужеееее багатооооо. Роботу було знайти зовсім не важко, у мене під будинком перукарня, там мене одразу взяли після курсів (зарплата 50/50).
    Просто цим треба жити і горіти!
    Зараз я працюю бухгалтером, і скажу чесно, мені це більше подобається)))))
    Р. S. Якщо вирішили, то йдіть і пробуйте, це круто. Краще спробувати і отримати досвід, аніж не спробувати і потім жалкувати, що не спробували:wink:
    Успіхів!!!

  • LiLi_1989 13 березня 2023, 16:36

    Хто ви були за фахом до курсів барбера? Навчання давалося важко?

  • Sofioksi 13 березня 2023, 16:42

    @LiLi_1989 Я вчитель початкових класів за професією.
    Навчання на курсах було в кайф. Мені це подобалося. Але в плані здоров'я для мене це важко, бо маю схильність до варикозу. То ж день на ногах просто не можу вистояти, на жаль. Це я відчула ще на курсах, коли ми працювали з моделями.

  • LiLi_1989 13 березня 2023, 16:47 1

    @Sofioksi Зрозуміло, дякую за відповідь

  • LuLuda 13 березня 2023, 18:09 5

    Для гарного перукаря дуже важливо мати художній смак.

  • Iolanta 13 березня 2023, 21:21

    Попробуйте, курсы стоят относительно недорого. За 3-5 месяцев можно освоить основы и понять подходит тебе это или нет. Выбирайте школу, где обязательна отработка на моделях. Учиться вам точно будет интересно

  • LiLi_1989 14 березня 2023, 08:06

    Обрала індивідуальні курси, практики обіцяють досить багато, тому вже під час навчання, думаю буде зрозуміло, моє чи ні

  • bondar_vv 13 березня 2023, 21:35 1

    Маю приклад куми... Вона рано вийшла заміж, пішли діти...Всю себе віддала дітям, чоловікові та затишку в домі. Освіта- лише школа.
    В 35 зрозуміла, що бути домогосподаркою втомилась...І почалися курси...не одні, і не десять...Спочатку стригла...Потім швиденько зорієнтувалась і почала вчитись тим модним та сучасним процедурам( кератин, вирівнювання і все з цим пов'язане). Перед самою війною ( не згадаю слово) але вчилась лікувати лупу... купила якогось там апарата для цього.
    Зараз має вже свій салон з найнятими працівниками...на все на це пішло десь років 8-10.
    З останнього то вже під час війни їздила вчитись знімати нарощене волосся. Бо у нас містечко не велике і такого не робили...але є багато дівчат, які переїхали з великих міст і з'явився попит на таку процедуру....

  • samsanty 13 березня 2023, 21:52

    У вас все вийде, якщо руки з правильного місця )))
    Бо в мене наприклад, ні ))
    Я не вмію добре і акуратно щось робити руками, роблю все швидко і тяп-ляп.
    Маю приклад - подругу, яка з вищою освітою спочатку думала йти в аспірантуру, а потім раптово пішла вчитись нігті гель-лаком робити. Вона дуже акуратна, все робить дотошно і з додержанням вимог, і в неї настільки добре стало виходити, що до неї черга по запису була, з іншого міста навіть їздили дівчата (це до війни було, зараз вона за кордоном). Не скажу, що їй дуже подобалась сама робота, бо це важко фізично - спина дуже болить. Але ціни в неї були вищі, ніж в конкурентів і мала вона нормальний дохід і вільний графік, яка сама собі складала.

  • Ahava 13 березня 2023, 22:24 2

    Ну дуже хотіла бути перукарем,з дитинства.
    Спочатку стригла кукурудзу)),потім ляльки,вже як була доросліша,стригла сусідських дітей і всі казали,що краще ніж в перукарні,але мама не дозволила мені йти вчитися нажаль.Робила зачіски нареченим,плела коси дівчаткам,але все залишилось позаду.Так мало бути.
    Моя знайома все життя простояла на базарі,а в 45 покинула все і подалася в перукарі.Зараз має свій салон і не погано стоїть на ногах.Пробуйте,якщо це ваше,то ніколи не пізно.

  • LiLi_1989 14 березня 2023, 07:56

    Дякую що поділилися

  • Kote34 14 березня 2023, 13:46

    Я теж з дитинства хотіла бути перукарем та модєльером ( хз чи правильно написала). Весільеі засіски та на випускний робила. Теж не пустили, поступила на юриста. Забрала документи та на курси перукаря пішла. Навіть працювала. Алє зрозуміла, що не моє. Потім на залізницю пішла. Дуже подобалась робота. Проте вийшла заміж і в іншу країну. І вирішила, що залізницю не потяну тут. Вибрала манікюр. І дуже рада. Мені подобається дуже.
    Знайшла себе в 33. Проте і дитячу мрію виконала. А так би жалкувала. .

  • marusia 13 березня 2023, 23:02

    Однозначно пробувати! Пройдіть курси і зробите для себе висновок, чи це дійсно ваше, чи приносить вам ця робота задоволення, чи готові ви розвиватись. З часом ви зрозумієте що вам краще всього вдається, чи стрижки, чи колористика, чи відновлення волосся, ось у тому напрямку і будете розвиватись. НМД зараз максимально актуальна тема -саме колористика і коштує нормальна покраска дуже-навіть немалих грошей. І черги до хороших колористів перукарів дуже навіть немаленькі.

  • LiLi_1989 14 березня 2023, 07:56

    Дякую, так сьогодні піду на курси, буду пробувати

  • Lynxx 14 березня 2023, 00:18 2

    Якщо це вам подобається, звичайно, треба пробувати.
    Спробуйте згадати, що вам подобалося робити в дитинстві, і вчити цьому треба не було.

  • LiLi_1989 14 березня 2023, 07:55

    В дитинстві я була медсестрою :sweat_smile:
    Лікувала, колола все і всіх...
    Але розумію, що зараз цей шлях мені вже пізнувато починати. Хочу спробувати себе в перукарні, можливо щось з цього і вийде

  • Ksenya 14 березня 2023, 08:11

    Мати професію в руках це завжди круто. Навіть мову знати не обов'язково. Можна і за кордоном працювати. І перукарі завжди з роботою

  • LiLi_1989 14 березня 2023, 08:14

    Ось це мене найбільше стимулює, але разом з тим, є розуміння того, що ця індустрія дуже насичена спеціалістами

  • Ksenya 14 березня 2023, 09:26 2

    @LiLi_1989 Я знаю що найкращі спеціалісти ті яким до вподоби своя робота. А клієнти завжди є. у моїх майстрів запис на 2-4 тижні. І в салон завжди потрібно майстрів. Життя триває. Хтось в декрет пішов. Хтось переїхав. Тому краще спробувати і зрозуміти чи це ваше. В крайньому випадку будете домашніх стригти і фарбувати. Вже економія

  • Ahava 14 березня 2023, 10:17 3

    @Ksenya Ви праві.У нас теж тьма тьмуща перукарів,але до свого перукаря,я просто так попасти не можу,треба записатися за 2-3 тижні.В неї ніколи немає вільного місця.Та сама ситуація з манікюром.На кожному кроці майстри,а до хорошого,не так просто попасти.

  • Karidiana 14 березня 2023, 08:53 3

    У мене мама пішла за мною в 45 років), зараз 63,стриже, аж гай шумить, тож пробуйте, але зауважу, що мінімум рік, при гарному працевлаштуванні будете набивати руку, потрібно відпрацьовувати, щоб почати бачити дійсну реальність, а вона дуже відрізняється від того, що дадуть вам на курсах

  • Karidiana 14 березня 2023, 08:55 2

    Я змінила свою спеціальність у 20 років правда, але юрист з мене був би не дуже мабуть, а от як майстер за 20 років, вважаю вийшов непоганий, і я не жалкую, що змінила професію повністю

  • Kote34 14 березня 2023, 13:35

    Скажу про себе. Але мені менше 33.
    Я електромеханік зв'язку. Працювала за професією. Потім вийшла вдруге заміж. Закінчила курси маникюра. Переїхала в іншу країну до чоловіка ( до війни).
    І як же мені подобається робити манікюр. Малювати на нігтиках.
    Це я до чого! Спробуйте обов'язково. Можливо вам сподобається і ви з усмішкою будете ходити на роботу.
    Доречі ще після школи Закінчила курси перукаря, алє мені не зайшло.

  • LiLi_1989 14 березня 2023, 13:43

    Дякую, так буду пробувати

  • Kote34 14 березня 2023, 13:47

    @LiLi_1989 Всього найкращого Вам) Мрії збуваються :wink:

  • Nata_allisa 14 березня 2023, 15:08 1

    Моя подруга,пішла в вересні вчитися, 40 років їй .Ось отримала сертифікат,але стригти не дуже їй подобається,хоча доволі добре виходить .А от фарбування!!!! Вона мега молодець ,зрозуміла як змішувати і має якийсь талант точно , вивчила всі ті техніки і зараз потроху буре клієнтів на фарбування! Я сама вже чекаю як до неї потраплю ! Обов'язково пробуйте !
    Я в 39 пішла вчитися в університет :grin:

  • A_nastasiia__ 14 березня 2023, 15:54 5

    Навчайтеся на барбера) нашо вам та хімія і жіночі прибабахи)))
    Ну і до барбера смердючки ходити не будуть

  • Wild_fairy 17 березня 2023, 10:22

    то ви вже вчитеся чи ні? може ми до вас записуватися вже будемо, мене стригти легко, важко щось зіпсувати, бо волосся все одне завивається.

  • LiLi_1989 21 березня 2023, 08:14 1

    Так, вже вчуся. Сьогодні мала бути перша чоловіча стрижка, але мій вчитель захворів... Наразі мені подобається, страшно щось зіпсувати, але разом з цим цікаво.

  • Wild_fairy 21 березня 2023, 08:29

    @LiLi_1989 Супер, добре, що вам подобається. В мене зараз Боб на в'юнке волосся, це я так, ні на що не натякаю :grin:

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу