Мама, почитай... Або півроку в іншій країні 6-6.5 р.

Ми поїхали зі свого місця, зі своєї країни. Залишили те життя, яке мали, якого вже ніколи не буде. Їхали без книг зовсім. Вже потім деякі брали у друзів, дві подарували та переслали трохи з дома. Що я виявила - дитина настількі звикла, коли їй читають, що прослухала всі книги, які в нас були, як на мене не всі підходили по віку і були занадто складними, деякі були нудними, але незмінне "мама, почитай" залишилось.

На фото не все, лише та частина, яка у нас залишилася.

Гаррі Поттер. Без слів. Я не знаю людей, яким би не сподобалася ця книга. Вона приковує увагу до останньої сторінки і вимушує чекати на продовження.

Муфта, полботинка и моховая борода. 

про що книга? Про допомогу, іноді з цього виходить щось добре, іноді ні. Про взаємодії з іншими, про природу, про пригоди, про трьох казкових істот ... Вона проста в читанні, разрахована саме на той вік, який на ній стоїть, і вона цікава.

Джим Пуговка и машинист Лукас. 

Трошечки дивна книга як на мене. Дитина, яку прислали в посилці, паротяг, якому іноді потрібні рейки, а іноді ні, і цей Лукас, який завжди з трубкою. Там є якесь продовження, моя б дитина послухала, але мені щось не хочеться таке читати.

Мы все из Бюллербю.

Добра класична книга про дітей. Мені подобаються книги Астрід Ліндгрен, але чомусь ця ніяк в пам'яти не відклалась. Прочитали та забули.

 Записки для моих потомков.

Кумедні історії про дитячі серйозні плани. Коли можна сказати - а ми хотіли як краще, а вийшло, що вийшло.

Когда я был мальчишкой.

Бабайка

Закручений сюжет, діти залишились самі без батьків з бабайкою замість няньки, щось дивне коїться навкруги. Ти насправді не знаєш, що буде далі, книга нередбачувана, і насправді хочеться прочитати ще в ще, щоб дізнатися, а що ж далі... Але кінцівка залишає занадто багато запитань і відчуття незавершенності, я декілька разів передивлялася чи є там продовження.

 

Темы: дитячі книги


Теги: книги

5 коментарів

  • Innusya 7 жовтня 2022, 21:33

    Дякую за огляд!

  • butonchik 7 жовтня 2022, 22:45

    Цікавенько! Дякую, що показали!

  • pansies 7 жовтня 2022, 22:56 4

    Будь ласка... Мені якось сумно стало, книжковий клуб майже завмер з початком війни. Я кожен раз заходжу в пошуках, що може хтось щось написав, то вирішала, що потрібно почати з себе

  • zoria_zaycheska 16 грудня 2022, 00:58

    Дякую за огляд. Так, кк терміново потребує реанімації :) дякую за початок :)

  • Yetti 22 грудня 2022, 07:11

    Всі наші книжки лишилися теж вдома. Дитина прагне читати, але наше читання майже зупинилося. Відкриваю книжкові магазини і гублюся, бо всі ці наші улюблені книжки чекають на нас вдома. Щось купувала, дуже довго чекали на ті книги, але не те що потрібно зараз малій.
    Муфту і півботинка довго шукала в україномовному варіанті, але так і не знайшла. Пам'ятаю що в дитинстві любила цю книжку)

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу