Чиї діти не ходили до дитячого садочка?

Мова іде про мирний час) З коментарів і розповідей (незнайомих мені) мам я зробила висновок, що є багато дітей, яких в дитячий садок не відправляли взагалі чи тільки у старшу групу. Може є тут такі мами? Поділіться, будь ласка, порадами, як ви цей час провели (чи пережили)? Для мене дитина в садку мала б отримувати свою порцію різного спілкування, їжу, гульки, танці, знання, сон. Я можу хіба що 10% цього запропонувати(( Але ж часом люди на таке навіть добровільно погоджуються, то може не все так погано? Фіг з нею з маминою кукухою і роботою, цікавить саме питання дитячого розвитку у всіх напрямках.

Темы: Дитячі садки


Теги: детский сад, дитячий садок

51 коментар

  • irenika 21 серпня 2022, 20:04 13

    А що там розвивати так? Перед школою на рік водили на підготовку двічі на тиждень.
    А так - гуляли, читали книжки, з однолітками у дворі гуляли і на майданчиках.. Спати вдень, правда, відмовилася рано, довшим був нічний сон.
    Я сама в садку не була, мені зовсім в садок не хотілося віддавати

  • koritsi11 21 серпня 2022, 20:45

    Зараз вона з братом нон стоп, вдома і на майданчику. Коли він знайомиться і бавиться з іншими вона сумує сама, до дітей не хоче. Старшого залишити окремо нема де. І так щоразу. Вона тільки з ним свариться-мириться, але там все по накатаній. Дружить тільки з дітьми друзів (бо тоді в компанії є брат). Я багато в чому їй догоджаю, режим туди-сюди, це не садіковські правила. Мені не про інтелект ідеться, а про якісь різні назвемо їх стресові ситуації (ті ж ранки і т д), які я думаю мали б бути для гармонійного розвитку. А так одна мама збоку. Тому просто хочу почитати, що щасливі домашні діти виростають)

  • irenika 21 серпня 2022, 21:26 2

    @koritsi11 Ну не знаю... Я в дитинстві часто була зі старшим братом двоюрідним в бабусі, теж багато гуляли разом, таких щоб прямо друзів було небагато. Якось виросла) в школі зі спілкуванням проблем не було. Це ж не тільки від наявності садочка залежить, а й від характеру.
    Дочка до школи дуже легко йшла на контакт з дітьми на майданчиках, в школі почала "перебирати", але тільки тому, що не хоче гуляти з тими, з ким їй нецікаво. Я не силую.
    А режим я сама не люблю, тому тут мені байдуже))
    Домашні діти виростають так само, як і не домашні) хоча, мабуть, домашні обережніші. Але не знаю, погано це чи ні

  • olenka_best 21 серпня 2022, 20:06 1

    Син ходив на багато гуртків ( танці, англ. мова, плавання, перед школою ще на підготовку до школи). Мені навпаки було зручно, що не хворів так часто як діти, які в садочок ходять.

  • koritsi11 21 серпня 2022, 20:46

    На жаль або мама вдома вбо гуртки(

  • ViktoriaC 21 серпня 2022, 20:09 3

    У нас не ходила молодша зовсім.
    Старший відходив (читай відмучився) 4 роки. Останній рік був аж 6 днів на рік в садочку. Постійні болячки, як виявилось потім через нерви. Приводили в садок через півгодини підвищена температура, приходжу забирати одразу ж, вийшли з садочка немає температури...
    То толку з такого садочку нуль, тільки гірше.

  • koritsi11 21 серпня 2022, 20:49

    Ну з таким досвідом порівняти, то дійсно краще вдома. А мій старший від дзвінка до дзвінка, крім початку ковіду, і був задоволений, та і всі діти навколо в садках, якось я звикла до такого стану справ…

  • Коментар видалено

  • evita 21 серпня 2022, 20:20 1

    Я в свій час в садок не ходила. По навчанню 1му класі була найкраща, знайомитись було важкувато, бо це в селі і всі крім мене виявились між собою знайомі. Син в садок ходив тільки тому, що не ходити на роботу я не могла, не знаю що садочок дав йому окрім стресу. Ревів від першого до останнього дня в саду.

  • 1 коментар
  • evita 21 серпня 2022, 21:28

    @koritsi11 я теж бабусина була, мені крім неї нікого і не треба було. І сестра старга погратися. Думаю розвивала мене якраз сестра, бо з 3х років грала зі мною в школу, то в 5 я вже на рівні другокласників була:grinning:

  • irenika 21 серпня 2022, 21:29

    @evita Мене так старший брат вчив писані букви писати) як виявилось, неправильно)

  • evita 21 серпня 2022, 21:32

    @irenika нє, в мене сестра філологом виросла, в неї воно з дитинства було, все правильно...

  • Коментар видалено

  • 1 коментар
  • Коментар видалено

  • Odri_yana 21 серпня 2022, 23:39

    @Antonina777 Наверное третья)))

  • Lilka 22 серпня 2022, 14:01

    :pensive::pensive::pensive:

  • Alena_mija 21 серпня 2022, 20:22

    Ходили старшие дети.
    Все ок.
    А вот меньший в связи с ситуацией в стране может и остаться без садика.
    Думаю записать на развивающие занятия с 3-х лет.
    Дома заниматься по возможности с ребенком.
    Прогулки.
    Конечно хочется на работу, но ситуация пока не понятная

  • koritsi11 21 серпня 2022, 20:52

    Думала про розвивиашки, але це буде 3 години/тиждень. Капля в морі. А якщо їх, то вже не спорт. Ок влітку, а восени щодня гуляти ми обоє не захочемо((

  • JJ___ 22 серпня 2022, 01:42 1

    @koritsi11 Чому донька не захоче? Різнокольорове листя, мокрий пісок, калюжі.
    Син відходив з 3 до 4 років. За рік 18 звернень до лікаря, і 7 рецептів на антибіотики. Тому я повернулася в декрет. В перший клас прийшов самий сильніший. На розвивашки не ходив, займатися не змушувала. Гуляли по Комаровському : двічі на день, а залишатися вдома лиш в сильні зливи і температуру нажче -15.
    Ходити на роботу легше, але коли чоловік змінив роботу і в мене з'явився особистий час трохи ввечері і навіть деколи вдень, життя покращилося.
    Зараз дуже багато різних книг, матеріалів, ігрових завдань.
    Моя ситуація підготувала всю сім'ю до дистанційного навчання. Яким ми залишилися задоволені і плануємо продовжити підчас війни.
    Єдиний мінус вишукування дітей на площадках. В основному там гуляють малюки або діти після уроків, однолітків було важкувато знайти.
    Діти бувають різні. Одних не затягнеш, інших не забереш. Щоб знати як буде потрібно спробувати.

  • AnnaNevi 21 серпня 2022, 20:38 1

    В мене доня не дитсадкова.
    З 5- до 6 років ходила в центр творчості дітей та юнацтва на підготовку до школі по півтори годинки(сильного спілкування та з дітьми не було. Може десь 30 хвилин гралися після занять.
    Читати по складах і трішки писати вже вміла, займались вдома.В центрі творчості покращила навички із числами і музикою.
    Потім тато захотів віддати в садок, пішла дууууже обережно у випускну группу.Забирала її до сну, тобто була там з 8:30 до 12:30 десь.
    Потім після того як на неї накричала одна з виховательок Ріша полюбил тільки ту щоспокійніша і ходила тільки в утрішні зміни спокійної виховательки:crazy_face: 2-3 рази на тиждень виходило.Корочє фігня,більш того Ріша високочуттєва і з високою лабільністю нервової системи(словами психологів в яких я була)якщо їй хтось з дітей різко казав щось чи відмовляв у грі то все в дитсадку ставало для неї сірим,вона йшла у куточок і там сиділа весь час.Мені пояснювала що над нею висіла сіра хмара і вона чекала так поки та полетить.
    Зараз Аріані 6,9,в школу ще не йдемо, можливо звону дитсадок, якщо відновить свою роботу. Вона читає, пише, рахує, на майданчиках всіє заговорити, погратись.
    Багато ліпить малює.Зараз в мене другий декрет тому їй частіше доводиться гратись самостійно.Розвиваю її фантазію, вона любить дивитись інстаграм з поробками як що ліплять клеють роблять,запам*ятовує, повторює. Картонні коробки-то любов, з них робить все.:full_moon_with_face: Вважаю за головне навчити її бути Людиною, бути спостережливою, охайною до природи до людей и до себе, бажати вивчати все навкруги, хоч то кізяк у траві, хоч зірка у небі.Читанням прописами сатематекою не силкую.Просто пояснюю навіщо математика в житті, навіщо письмо, навіщо бути грамотною.Для цього дуже крутий мультик «Жив був Кіт» про кошенятко який загубився, але завдяки освіті зміг врятувати життя свого друга і повернутись додому.
    Короче Бажання пізнавати світ і себе- це поки що мій єдиний вектор для моєї дошкільняти:seedling:Садочок нам в цьому не допоміг зразково, просто трішки доповнив труднощами які неминучі в нашому житті:ok_hand_tone1:.

  • koritsi11 21 серпня 2022, 20:59

    З моїх спостережень в школі починають дуже повільно і поступово, дитині особливо готуватись нема потреби, тут думаю справимось. А от дружити, це поки тільки в теорії, творчість, танці, шахи в кінці кінців) в садку було любе голубе, ще й таетр приїжджав, який ніхто не дивився далі 4 ряду, але ж діти тулились, хіхікали і гарно проводили час. От я явно не швєц, жнєц і в дуду дудєц, тому переживаю, що дітьо буде знуджене, закрите і тепличне (ну ладно соплі попробуєм по супермаркетах половити))
    Тому створила тему, щоб почитати про таких милих діток, як ваша донечка і заспокоїтись, що все буде добре))

  • Olya_lya 21 серпня 2022, 21:20 6

    Не рахую що садочок це заклад який потрібно обовязково відвідувати всім. В садрчок потрібно віддавати якщо батьки обоє на роботі, а якщо ні то вчому проблема займатись дитиною - просто спихнути і щоб мама могла спокійно лежати дома?
    Мій не ходив в садочок, в школу пішов рівно у 6 років, ходили на різні розвивалки, багато гуляли, дома займались читанням-писанням.
    Доречі є цікава передача містер Мейкер, син дуже любив її дивитись і творив разом із ним

  • 1 коментар
  • Olya_lya 21 серпня 2022, 21:48

    @koritsi11 Біля офісу є поряд садочок а через дорогу кавярня, так от там раненько засідає купа мамів які не на роботі, і сидять так до годин 11, каву пють + інтернет. А прикол в тому що саме їхні діти приходять найраніше в садочок і заберають їх останніми.

  • Malvina 22 серпня 2022, 01:56 8

    @Olya_lya завжди так цікаво читати такі коментарі. Скажіть, будь ласка, яка вам різниця, чиї діти приходять раніше і як проводять час їх мами?:)
    Це заздрість? Якось так дивно.. я теж йду пити каву, а потім ще й на лавочці сиджу.. то що?:)

  • nina1995 22 серпня 2022, 12:34

    @Malvina Многие так делают , не вижу никакой проблемы. У мамы тоже должно быть время исключительно на себя

  • maruna36 21 серпня 2022, 21:29

    Мій домашній, в садку за всі роки пробув не більше місяця і то до обіду, бо не спав в обід з року. Намагались ходити на гуртки, пробували різні, не зайшло, потім ковід, потім війна. Спілкування з однолітками на вулиці вистачає. В цьому році "йдемо" у перший класс, на онлайн. Не вважаю що відсутність садочку, це якась втрата в житті дитини. Сама в дитинстві туди не ходила.

  • koritsi11 21 серпня 2022, 21:49

    Напевно я переоцінюю необхідність колективу в такому віці)

  • Maxsimm 21 серпня 2022, 22:08 1

    Старша ходила через не хочу. Молодша весь час зі мною. Працюю трохи з дому дистанційно. Ходимо на гуртки, щоб не нудьгувати.
    Для мене садочок-то не задля розвитку, а задля того щоб було куди подіти дитину, поки мама працює. Якщо в дитини є інші можливості спілкуватися з однолітками, то садок їй не так вже й потрібен.

  • Torri 21 серпня 2022, 22:18

    Я теж так вважаю. Як на роботу виходити з подвійного декрету, то тоді й обидва пішли, а так нам було не скучно, в нас обширна програма була)) Та й в садочку теж нормально, правда ми постійно гуляли і багато..то звикали малі до майданчика важкувато. А так там цікаво було. От меньша з лютого тиняється зі мною..то не вистачає зайнять, прийдеться в школу йти на онлайн, хоч я планувала через рік

  • Rossa 21 серпня 2022, 22:22

    Гуляли, ходили на площадки, ездили в разные места в городе, аквапарк-прыгалки, мультики, бабушка-дедушка, играл сам как подрос, рисовали, строили, конструировали. Самое затратное из всего это поездки в куда-то в городе: доехать, побыть-показать-обьяснить, привезти. Но я хотела, мне нравились разные локации и показывать-рассказывать. И самой видеть новое. Музеи. Красивые места.... Сейчас вот туго с этим, лентяйка стала и постарела на .... лет уже с тех пор.

  • Julia_ 21 серпня 2022, 22:28

    Напишу про троих младших.
    Итак, сына не смогла отдать, ну вот он был весь такой мой, такой вот несадиковский, не по-детски серьёзный , не видела его в садике. Ходили немного на развивалки, я с ним занималась, читали много, потом перед школой походили к учительнице на подготовку.
    В школу пошел в 5,9. Это меня эта учительница и подруга психолог подбили отдать, я долго сопротивлялась, не могла решиться, но сейчас не жалею, всё хорошо, но было видно, что отличается от садиковских детей .
    Дочь в садик отдала, в 3,3, тоже моя подруга психолог посоветовала, так как реально она у меня ну такая девочка общительная, компанейская, садик ей реально был необходим, она по пятничским вечерам уже грустила,что выходные впереди, а не садик))). Уже 4 класс, а навещаем воспитателей регулярно )))
    И вот младшенькая, тоже оторвала от себя, отдала, ей очень нравится в садике, у нас очень интересные занятия, сразу такой был скачок в развитии, я так дома вряд ли бы развивала, а там много разных занятий, и хореография, и физкультура, и английский, и математика, и рисование, и поделки, и на логику, и ещё чего-то. С детьми работали и психолог и логопед. Она у меня выговорилась за первые несколько месяцев, а пришла в сад, никто не понимал, что говорила ) Но у нас реально очень хороший садик, грустим, что сейчас нет возможности ходить. Через год в школу, а в нашем садике очень классная подготовка к школе.

  • Julia_ 21 серпня 2022, 22:33 1

    Я за то, чтобы в садик отдавать , если ребенок вот реально садиковский.
    Я лично в садик ходила очень плохо , я всегда болела, но анализировала уже во взрослом возрасте и поняла, что это была психосоматика, мне было в садике некомфортно, плохо, одиноко, чувствовала себя брошенной, не кушала, спать не могла, грустила. Точно знаю, что своим детям я бы такого не желала. Вот сын был бы из такой же оперы, а девочки у меня совершенно не такие, поэтому хоть и тяжко их было отдавать( мне было тяжко, не им) , но отдала и очень довольна результатом.

  • Ksenya 21 серпня 2022, 22:37 2

    Мої діти ходили в садок. Ми з чоловіком так і не змогли. Я тільки за те щоб бути з років з 3 в садочку. Це соціалізація. Хоча доню я водила на розвивашки. Їй в школі легко. Крім того що вона легко вчиться то вона ще й пофігістка. Багато друзів. Легко знайомиться

  • samsanty 21 серпня 2022, 22:47

    Моєму теж потрібне спілкування. А сидіти весь день сторожити його на майданчику немає часу. Садочок дуже в цьому плані допомагав, хоч і ходив він менше часу, ніж хворів потім. Але зараз каже, що скучив за друзями з садочка, а в сам содак не хоче.
    З 1 року і 10 міс я водила на півдня, потім з 3х років потрапили в державний, то вже на цілий день.
    Але зараз вибору немає, водити чи ні, тому вже як є. Сидить вдома, дивиться мультики, грається, трохи часу навчається, поки літо, намагаюсь максимально водити на прогулянки і майданчик. А з осені обіцяють якесь дистанційні заняття з садочку.

  • Nothing 21 серпня 2022, 22:47 3

    Ні я,ні мої діти не ходили в садік.Мене в 2 роки віддавали але і до 4 років не проходила.Дітей взагалі не віддавала.
    В гімназію поступали вміли і читати,і писати.Дома навчала сама.Водили на спорт.гуртки,гуляли цілими днями на майданчиках з дітьми,ходили на розвиваючі зайняття.
    Син закінчив 9клас,донька 3 клас.Мають високий рівень знань.Ніколи не було проблем ні в школі,ні за її межами.Якщо і хворіли,то не довше і не частіше за однокласників.

  • ulvina 21 серпня 2022, 23:08

    Моя дитина не ходила ,у нас були великі проблеми по ортопедії і дуже важко давалося лікування ,тому боялася що там вона стрибне з гірки чи діти пихнуть,а хода в неї й так перший час була нестійка ,тож вирішили на віддавати,щоб не почати лікування знов .Коли була менша,то літом розклад приблизно такий .Дитина вставала годин в 9 ,поснідали і гралися ,якщо було жарко гуляти ,то гулять вдень не йшли ,а гралися і я готувала обід та вечерю,якщо не жарко то гуляли .Вдень дитина ще спала ,а після сну йшли гуляти і вже до пізнього вечора .Роки в 4 пішла ще в дитячий центр ,3 дні ходили на тиждень ,вона вже на спала ,тож встали ,поснідали ,погралися пообідали ,пішли в центр ,потім гуляти і приходили вже вечеряли і спати.Я ще працювала дистанційно.Але в мене така дитина,що могла й сама гратися по 2 години .

  • ulvina 21 серпня 2022, 23:16

    Щодо розвитку не заморачувалась років до 5 ,ліпили,малювали ,лічити правда до 100 вона вмілі,а букви вже років в 5 вчили і читати по складам .Потім дочка читала найкраще в класі ,хоча деякі діти в першому класі вже гарно читали,а моя тільки склади.

  • iryna_b 21 серпня 2022, 23:32

    Я не ходила в садик. Сын ходил,что отдала в садик не пожалела, садик обычный гос был.

  • iryna_b 21 серпня 2022, 23:34

    Подготовка к школе была в частном садике, после гос садика :joy:

  • marivanka 21 серпня 2022, 23:33

    Мои старшие дочки не ходили. Читать, считать - научила сама. Водила на различные спортивные секции, гуляли на площадке. Младшего отдала в 3 года, походил одну неделю - заболел, решили что оно того не стоит. Сейчас мы в Швейцарии, здесь он ходит в садик на 3 часа в день, но это скорее обязательная программа. В школе старшие легко социализировались, думаю это зависит от ребёнка, а не от посещения или нет детского сада. И конечно, я сама тоже не ходила в сад ))

  • Odri_yana 22 серпня 2022, 00:00 1

    Эх, я прям недомать:sneezing_face:
    Люди тут занимаются с детьми, чуть ли крестиком не вышивают, гуляют с ними сутками на площадках и дети - гении...
    А я не люблю возиться с чтением, лепкой, английским, а тем более хореографией и т.д
    Для этого есть специально обученные люди:grinning:, которые учат детей читать, писать, считать, а я могу корректировать и поддерживать это (считать ступеньки, поднимаясь домой, искать букву имени в названиях магазинов и называть эти буквы, лепить человечка, но уже зная как правильно определить пропорции и т.д.)
    Поэтому при первой возможности дети были в саду. А я либо на работе, либо просто наслаждалась свободной временной жизнью: подружки, магазины, да просто фильм в спокойной атмосфере. А вечером, соскучившись друг за другом, была любофф, шум, гам и другая, уже семейная жизнь с моими любимками
    НО! Дети шли в сад с удовольствием, не грустили, конечно, по пятницам, что впереди выходные, но истерик и слез не было.
    Поэтому это считаю единственной причиной не отдавать ребенка в сад, чтобы реально его не травмировать (при условии, что все остальное в пределах нормы)

  • Apriori 22 серпня 2022, 01:50

    Старшая проходила в сад год: с 3-х до 4-х. Ну как проходила: проболела вирусными всем чем можно. Открылось овальное окно в сердце, на этом наш сад закончился. Ходила 2 раза в неделю на подготовку к школе - с 4 лет. Немного занимались дома (без фанатисма), писали прописи, читали. Работаю - сама себе режиссёр: подстраивала свой график. Часто (и до сих пор) иду к заказчику с детьми. Со стороны - как обезьяна-мама из мультика обвешанная детьми и пленкой (занимаюсь рекламой, поклейка, дизайн). Между точкой А и В все время общаюсь с детьми: деревья, цветы, природа и т.д.
    Младшую не отдавала в садик сразу. Схема та же: подготовка к школе, танцы. А между - большая часть времени - со мной. Иногда сдаю бабушкам (когда нет возможности взять с собой), но не постоянно. В песочницах дети не сидели. Разве что совсем маленькие. Никогда не заставляла делится игрушками (это про социализацию): Если не хочешь - не даешь детям игрушки, но и чужие тогда не трогаешь. Хочешь чужие - делишься. Обе дочери - самодостаточные, всегда знают чем себя занять (не телефоном - тут ограничение 2 часа в день после уроков). Про "социализацию" недавно работая в ТЦ услышала, как мама маленькой дочери внушала: Будешь жадничать - тобой никто дружить не будет. Я б за такое принудительно к психологу маму отправила :((( Дети пошли в школу в 5,10 и 5,9.

1 2
Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу