Прочитане за липень 2022

Місяць вже майже скінчився, а тому можна вже й огляд написати про прочитане.

В цьому місяці в мене знову 6 книг прочитано: 5 з яких в паперовому форматі, та одна в єлектронці.

1.) 

У Золя читала вже декілька книг, тому для мене автор не в новинку. Отже, знала приблизно чого очікувати. 

Ще одна з книг серії про Ругонів-Маккарів. Історія важка. Дуже. Тому, хто не має зараз душевного спокою, не рекомендую поки читати. Краще відкласти до більш спокійних часів.

Книга про мрію, про те як її досить важко досягти та дуже швидко втратити. Про бідних людей. Про людей простих. Про те, як важко низьким верствам населення вибитись в люди. Дуже непроста та трагічна доля головної героїні...

2.)  Щоб розгрузити мізки після Золя, вирішила далі взяти відомі мабуть вже всім мемуари Метью Макконахі. Актора цього люблю, а тому читала з великим задоволенням.

Написано легко та просто. Про життєвий шлях та мрії. Багато цікавинок про які мабуть ніде раніше не писали. Та про погляд самого Метью на ті чи інші події з його життя. Рекомендую всім хто любить цей жанр літератури! 

3.) 

І тут знову классик французської літератури - Бальзак. Також для мене не новий письменник. Але такого я від нього точно не чекала. Мені було нужно від початку до кінця. Декілька разів поривалася взагалі покинути книгу. Якісь сторінки навіть пропускала... Та все ж домучила, дочитала. 

Історія мені дуже нагадала "Портрет Доріана Грея". Хоча там сюжет написаний значно цікавіше. 

Ані книга, ні історія, ані герої взагалі нічого не викликало симпатію. Може прочитана не в той період життя. Хто його знає...

4.) 

А ось ця книга мені зайшла. Особливо після Бальзака)) Доречі, тут дуже достойний український переклад + шикарна обкладинка від Віват. 

Тут немає динамічного чи гостросюжетного сюжету. Але історія знайшла відгук в моєму серці. 

Дві протилежно різні сім'ї як по заможності, так і по способу життя. Але їх об'єднує одна неприємна історія, яка трапилася між хлопцем та дівчиною. Цікава позиція мами юнака трохи збиває з пантелику, бо ти від неї такого не чекаєш. Але в кожного своя точка зору та сприйняття. Кінець дещо передбачуваний. Хоча я все ж трохи вагалася, чим це все закінчиться. 

5.) 

Книга, яка вже декілька місяців стоїть в мене на полицях, та руки до неї дійшли тільки зараз. 

Мемуари людини, яка вижила після Аушвіцу, пережила Голокост. 

От не треба чекати від книги чогось конкретного. Та мої сподівання не виправдались. Ще одна історія від якої мені було нудно та не цікаво. Може тому що до цього мною вже прочитані "Татуювальник з Освенцима" Морріса  та "Забуті" Діан Дюкре. Де більш детально та по-художньому описано перебування в лагері смерті. 

Егер же мене не зачепила. Ну ніяк. Описи якимись уривками, без подробиць. І більшість книги це її післявоєнне життя та приклади з практики Едіт як психолога. 

6.) В ​​​​​​електронному вигляді читала цю книгу. Так, вона дуже специфічна та вузьконаправлена. Спочатку навіть не хотіла викладати обзор до неї, а потім подумала: а чом би й ні? Може ще комусь стане в нагоді. Бо зараз багато людей мають панічні розлади та неврози.

Книга непогана. Все доступно написано. Мені, як тій, що не любить психологію, і то було цікаво читати. Багато чого описано та розкрито чому так відбувається. Є практичні поради. Але приготуйтесь до того, що після цієї книги треба буде прочитати ще 2-3 книги того ж автора. Написано хитро. Так, щоб ти мав стимул до прочитання наступних робіт) 

Темы: Художественная литература


Теги: обзор, книги, обзор книг, чтение

13 коментарів

  • le313 30 липня 2022, 22:22 1

    Клас! Дякую за огляд. У вас завжди топові книжки. Вибір і Зелене світло мене просто переслідують :see_no_evil: При чому Вибір всі страшенно хвалять, хоч описують книжку майже так, як ви)
    Шкода, що Бальзак був нудний. Я його люблю, але саме цю книжку не читала(
    Гарних вам книжок у серпні :sunflower:

  • Maksi 30 липня 2022, 22:26

    Про топові книжки: досить прискіпливо вибираю що читати. Рідко бувають спонтанні невідомі мені автори (маю на увазі автори про яких взагалі нічого ніде не чула та не знаю, про що пишуть).
    От і я начиталась позитивних відгуків про "Вибір" і собі купила. А тут таке розчарування. Навіть не хочу на поличках цю книгу залишати, так як і Бальзака з огляду.

  • Marys 31 липня 2022, 13:13 1

    @Maksi Давно читала твори Бальзака з його "Людської комедії" (пішла спеціально подивилась, що там 100+ романів, а я з десяток, мабуть, прочитала), було цікаво слідкувати, як знайомі персонажі з'являються, то в одному, то в іншому. Але дійсно, було цікаво читати "на хвилі" один за одним, коли через кілька років читала, то вже половину забула й ефект був посередній)))

  • Maksi 31 липня 2022, 14:38

    @Marys Думаю,що Бальзака взяла не в той час. Та і взагалі так у кожного автора: щось подобається,щось ні. Я навіть у своїх улюблених авторів буває знаходжу твори, які мені не до душі

  • Profesora 31 липня 2022, 20:29 1

    Дякую за огляд, як завжди чудовий. Дякую за українську мову))), дякую що врятували від Бальзака, саме шагреневу шкіру мала намір читати))), дякую за стабільність. Я з Вашими оглядами душею відпочиваю.

  • Maksi 31 липня 2022, 20:39

    А Вам дякую, що знову не пройшли повз і залишили коментар :blush:

  • Profesora 31 липня 2022, 21:19 1

    @Maksi Як я могла))) пройти повз такого кайфу)))

  • Maksi 31 липня 2022, 22:21

    @Profesora ))

  • bondarka 31 липня 2022, 23:49 1

    Як завжди дуже цікаво :heart: Золя захотілося прочитати. Не зараз, та пізніше. "Шагреневу шкіру" читала дуже давно, то тоді сподобалося) Не знаю, як би зараз пішло. А "Вибір" поки що залишається в планах. Я люблю психологію і певний період була до неї дотичною, тож історії із практики якраз цікаві. Дякую, що продовжуєте ділитися своїм прочитаним :yellow_heart:

  • Maksi 1 серпня 2022, 08:46 1

    А я навпаки психологію не люблю, це не моє. Може тому мені "Вибір" і не сподобався. Хоча Курчатова було нормально читати. Може тому що цікавила конкретна тема

  • bondarka 1 серпня 2022, 11:13

    @Maksi Ой, Курпатова не люблю, та це все індивідуально)

  • Kroshkin_dom 4 серпня 2022, 15:05 1

    Я прочитала ваш обзор почти сразу как вы опубликовали, но решила оставить отзыв, когда перечитаю вдумчиво. Ничего из этого не читала, к сожалению. Но утащила себе в хотелки 4ю. Мне настойчиво предлагает в рекомендациях выбор, но теперь не буду тратить время. Уж очень много хотелок на эту тематику.
    П.с. теперь снова ждать месяц следующие обзоры, а может кто-то из девочек ещё поделится.

  • Maksi 4 серпня 2022, 15:17

    Спасибо, что заглянули)) Я всегда очень радуюсь, когда оставляют комментарии. Так я знаю, что кому-то кроме меня интересна взрослая литература)
    Да, на тематику Холокоста и второй мировой войны действительно очень много более достойных книг. Книга "Выбор" зайдет возможно тем, кто об этом ничего не читал. Мне же было откровенно скучно.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу