Я погана котяча мама

Привіт, дівчата

Хто пам'ятає, я дуже тішилась, коли ми завели кицьку. Взяли її в 3 місяці. В 6 місяців вона почала бути якоюсь стурбованою, ми думали, що це поки не стерилізована, що потім заспокоється. Стерилізували. Але я бачу, що їй недобре в квартирі. Вона постійно нявчить, постійно просить або їсти, або відчинити вікно, 2 рази випадала з вікна (2-й поверх), бо ловила мух. Коли хтось входить додому, вона щоразу намагається втекти на вулицю. Почала робити шкоду, все перевертає. Не просто риє вазони, а перевертає їх. 

В мене таке відчуття, що я її мордую, тримаючи в хаті. 

Підкажіть, як правильно вчинити. Села, в яке віддати, немає. Та і я не докінця з чистою совістю вважаю це хорошим виходом. Це якось нечесно по відношенню до неї. Але чи чесно її мучити, забираючи вулицю? Може я не створила хороших умов тут, щоб вона була спокійною? Чи це така особливість саме цієї кішки?

Всі незручності оправдовували тим, що син її дуже полюбив і нам варто звикнути, але сьогодні і він сказав, що хоче її комусь віддати, бо вона вже не любиться, а якась дика :sob:

 

 


Теги: домашние животные, кошка

57 коментарів

  • Irin4ik 11 травня 2022, 13:18 3

    вы с кошкой играете?куда она девает энергию?

  • Irin4ik 11 травня 2022, 13:20

    есть программа Моя кошка из ада,там бихевиорист очень хорошо все рассказывает

  • Garmonia 11 травня 2022, 14:15

    @Irin4ik Дякую, подивлюсь

  • Smekalka 11 травня 2022, 14:39

    @Garmonia "Адская кошка" там много сезонов.
    Скину Вам ссылку в личку.

  • Yuliya_Y 11 травня 2022, 13:20 1

    Так може випускайте її погуляти? Ну що ж поробиш. Нашийник від бліх надягніть тільки

  • Irishka13 11 травня 2022, 13:31

    В мене також такий котик. Він же як чкурне - то тільки і бачили його. Виводила на поводку, він ніби і хоче ж на вулицю, а так лякається, десь тягне його сховатися, я думала він травку пощипає, а він так боїться. Але буду привчати до повідку. На балкон завжди його тягне, прийшлось сітку-двері купляти, бо полетить з 8-го поверху. Просто видно що він мисливець, його б десь в село, але пізно вже, він просто убіжить кудись. Граються з ним багато.

  • Garmonia 11 травня 2022, 14:17 1

    Ні, не хочу відпускати
    Вона проглистована, чистенька
    А так буде з вуличними котами нюхатись, всю заразу додому нести

  • maksim 11 травня 2022, 13:30

    Мой тоже от скуки шкоду делает. Но у нас он как полноценный член семьи насколько это возможно для кота. С каждым у него свои отношения . Что делать вам? Отдайте . Потому что коты это надолго по идее и нужно терпение к ним. Меня бывает и поцарапает и ващу с цветами скинет, на днях цветок бьет, хоть траву рву ему , когтями вещи портит . .. много чего. Но я не наказываю , словесно разговариваем , а он отвечает))

  • 4 коментаря
  • JuliaLesnaya 11 травня 2022, 14:47 2

    @Garmonia Вона тепер тим більше буде прагнути втікти на вулицю. Вже відчула запах свободи ))

  • maksim 11 травня 2022, 22:48 1

    @Garmonia Ну що сказати вам . Мій ось наївся всього підряд , травичкою закусив і через 5 хвилин все назад видав )) я не вечеряла вже :joy:

  • IraLr 12 травня 2022, 09:16

    @maksim https://photos.app.goo.gl/o6vUpGAaEyB5effR9 попалось в ленте видео, как кота воспитывали). Вот они смешные!)

  • JuliaLesnaya 11 травня 2022, 13:31 7

    Вы прекрасная человеческая мама и это все, что Вам нужно понимать , и я никогда не пойму, когда домашних животных ставят чуть ли не на уровень со своими детьми, даже когда своих детей нет)))
    Лучшее, что хозяин может сделать для своего животного - найти ему тех, кто будет любит и заботиться лучше, чем он. Да, это как у людей - нужно найти своё животное, они тоже имеют свой характер, который может категорически не совпадать с характером хозяев. И тогда всем плохо так или иначе. Зачем терпеть, сколько терпеть? Зачем лишать семью, ребёнка на шанс найти такого любимца, который станет настоящим другом?
    Действительно, есть коты, которым однозначно лучше на природе, или просто им нужен другой хозяин . Поэтому поищите кошке хозяев в частном доме. Не знаю, насколько это сейчас будет просто, "военных" животных так много, что в первую очередь желающие берут именно их. Но в любом случае, начинайте искать. Понятно, не отдавайте первому встречному, попросите хотя бы первое время возможность показать фото и видео, так же оговорите момент, что если им тоже что-то не понравится, то отдадут кота обратно. Это все не очень хорошо, конечно, туда - сюда, но поэтому и хорошо бы тщательно выбирать новых хозяев. Да, Вы уже в ответе за котейку, но это не значит, что все должны мучаться и терпеть друг друга.

  • Коментар видалено

  • JuliaLesnaya 11 травня 2022, 14:16 4

    @Elena_St Для меня это очень спорная теория. Всю жизнь у нас коты и шо родилось, то и живёт)

  • Establishment 11 травня 2022, 20:57

    @JuliaLesnaya Поддерживаю. Сын абсолютный интроверт а вот кот у него просто рыжая паскуда. Да и дома всегда абсолютно разные жили кошки.
    "Обожаю" персонажи которые напишут комментарий, увидят что с ними не согласны и удаляют. Взрослые ж люди

  • Nata_sunrise 11 травня 2022, 13:34

    Візьміть ще одну кицьку, вони будуть гратися і їй не буде сумно.
    На вулицю можна виводити на повідку, деякі кішки таке сприймають.

  • Garmonia 11 травня 2022, 14:09 2

    О ні, потім доведеться прилаштовувати двох))

  • ohmonek 11 травня 2022, 13:36

    В нас була кішка. Ми взяли її кошеням з вулиці (дворова кішка привела кошенят в під'їзді). Любили її страшенно, купували іграшки, зробили велику лазалку, годували преміум кормом. Але вона від початку була дикувата, так такою і залишилась) ми з цим мирились бо дуже любили. Точкою кипіння стало те, що вона почала кидатись на нашого 9-місячного синочка. Чи ревнувала чи хто зна що з нею сталось. Якось вона кинулась когтями йому в лице, подряпала сильно голову, ніс та біля ока. Потім кидалась на нього, де тільки бачила, навіть атакувала манеж, в якому я намагалась вберегти дитину від неї. Плачучи, ми віддали її знайомим в село. Там кішка ожила, подобріла і життя в неї налагодилось. Вдень вона гуляє на вулиці, ловить пташок, мишей, (кішка, доречі, стерилізована). Вночі, якщо хоче, спить в хаті. Думаю, що коти, як і люди мають свій характер і не кожному коту підходить жити в квартирі. Доречі, наша теж падала з балкону, намагаючись вполювати голуба

  • Garmonia 11 травня 2022, 14:08

    Ви не скучали, коли віддали? Я боюсь, що буду скучати

  • ohmonek 11 травня 2022, 23:14

    @Garmonia Звісно скучали... Їй було 3 роки, коли ми її віддали. Вона ще довго мені ввижалася всюди (( здавалося зараз забіжить в кімнату, зустріне в дверях і тд... Але вважаю, що ми прийняли правильне рішення і для себе, і для неї. Нам періодично присилали фото з її нового життя) здається їй там добре, то ж і нам від цього легше було пережити розлуку

  • Smekalka 11 травня 2022, 13:39

    Гуляйте с ней, если ец это надо. Поводки специальные продаются. Только когти подстригите перед выгулом, чтоб на дерево не лезла.
    Может в Вашей ситуации будет достаточно одного-двух раз в неделю.

  • 4 коментаря
  • Коментар видалено

  • Коментар видалено

  • Maxsimm 11 травня 2022, 17:39

    @Garmonia З травою обережно, зараз кліщів багато. Кицьку обробіть від кліщів обов‘язково

  • ckovckov 11 травня 2022, 14:25

    Візьміть другу кішку, або котика

  • Catlen 11 травня 2022, 15:05 1

    У наших соседей такая кошка. Постоянно віскакивает с квартирі в подьезд, ходит гулять к нам в квартиру. Причем вроде как к себе домой, орет под нашей дверью чтоб впустили. Ходит по квартире, но трогать ее можно, только когда сама захочет, в других случаях шипит. Тоже любитель сидеть на подоконнике, один раз упала с 6 єтажа, на удивление осталась жива, только язік прикусила. Єто просто характер такой, свобода нужна

  • kirysik7 11 травня 2022, 15:13 5

    Вона ще просто маленька, в неї жага все вивчати і досліджувати.
    У мене троє котів і всі різні за характером, є така що вислизає за двері і проситься погуляти, бо їй цікаво. І такий що за двері боїться ступити на крок. На підвіконні сидіти цікаво більшості котів. Точно плаче? Бо кицька може видавати звуки мисливця, мекекати до пташок і мух, що за вікном.
    Травичку їй даєте? У нас одна гуляка проситься саме на травичці повалятися, пощипати свіженьку.

  • Garmonia 11 травня 2022, 15:34

    Як давати травичку? В лоток нарвати чи цю, що продається в магазинах, що росте?
    А маленькою вона ще скільки часу буде? Я б хотіла вже стару кицьку)))
    Я б пила каву, а вона б сиділа біля мене і спала :smile:
    А так м'явкає весь час. Саме плаче, бо те, як мекекає, як Ви кажете, то було раніше. А тепер просто плаче. Я до вікна підходжу - вона виє. Йду в кухню - вона стоїть біля тарілки і виє. Біля дверей виє. Йду наверх (там мансардні вікна, одного разу не зачинили, вона тудою втекла) - вона за мною і виє. Потім прибіжить на руки і муркає так голосно і знову біжить кудись і виє.

  • kirysik7 11 травня 2022, 16:39

    @Garmonia Скільки часу пройшло після стерилізації? Гормони точно вже заспокоїлись? Кішка до року вважається кошеням, може бути візуально дорослою, а за характером ще дитя. Інколи говорять навіть півтора роки.
    Траву просто рву на вулиці, пирій звичайний, резиночкою завязую і ставлю в баночку з водичкою. На 2-3 дні, мої звикли так їсти. Їм то потрібно для здоров'я, і щоб шерсть виводити, ну і смачно їм. Або сама сію в горщик. Мої покупну не їдять, це треба спробувати чи ваша їстиме.

  • Tatyana 11 травня 2022, 15:47

    Я всегда своему покупаю траву в горшок для кота и ставлю на под возле миски
    Даже в Польше нашла
    , он тогда не трогает иные горшки и занят своим
    Если есть место побольше плоский лоток берет и семена , кот будет рад

    Зображення
  • Tatyana 11 травня 2022, 15:48 2

    Можно так )

    Зображення
  • Garmonia 11 травня 2022, 15:51

    Дякую, поставлю, є місце
    Вчора на підвіконні хруща зловила. Ще б якось їй хрущів і мух організувати в цій траві :smile:

  • Tatyana 11 травня 2022, 15:49

    Можно купить специальные штуки, чтобы кот мог лазит по уровням
    У меня трёхуровневый домик , кот очень любил именно лазить по уровням

  • GeorginaL 11 травня 2022, 16:27

    З кицькою треба гратися. 2 рази на день точно. Вранці перед їжею. Та ввечорі теж перед їжею.
    Почніть з простого. На якусь довгу мотузку прив'яжіть шурудючого паперчику. І тягайте по хаті. Вона мусить його ловити й шматувати. Спочатку треба налаштувати її , подражнити. Сина навчіть - хай це буде його відповідальність. Гратися краще на тщесерце. Потім ігрове полювання. Потім їжа.
    Ви вище писали, що брали кіцьку, щоб не гуляти із собакою. А тут сталося, як не гадалося))) Вони потребують також прогулянок, але можна не виходити з дому. Для вашої кицьки обов'язкове "котяче телебачення" - зручне місце на підвіконні, де вона могла б дивитися за тим, що на вулиці. Гуляти теж можна брати. Але чим більше вона буде на вулицю виходити - тим більше не захоче знаходитись у будинку. Бо там цікавіше)) Але Ви маєте прийняти для себе рішення, що для Вас краще гратися з нею вдома, у безпеці, змінюючи тактику ігор і іграшки або ризиеувати її втратити на вулиці.

  • GeorginaL 11 травня 2022, 16:31

    І обов'язково проведіть обробку "краплі на холку" від паразитів. Колись у мене кицька з пеишого вигулу взопила кліща у вушко. Потім операцію прийшлося робити.

  • Rysich 11 травня 2022, 16:53 1

    Купите ей специальный кошачий поводок и пускай сын с ней гуляет на улице

  • Nirvanka 11 травня 2022, 17:49

    И я за поводок и на улицу гулять

  • olgatasamaya 11 травня 2022, 17:54

    Ой, я Вас успокою, если действительно душа лежит к этой кошке и Вы не хотите ее отдавать. Такое будет до года, может до полтора и надеятся, что кардинально поменяется- не стоит, она не будет лежачей кошкой, но поменяется. У нас было точно так же, как будто с нашей описали. Мы взяли свою когда ей было 2 месяца, немного была спокойная а потом демон вселился: орала, убегала в двери ( я ее искала по этажах), сидела на подоконнике и выла, царапала стекло. Было время, что моя дочка ходила по квартире только в моем сопровождении а я с пшикалкой в руках. Кошка ее атаковала на каждом шагу, кусалась до крови и пряталась. Вам дали дельный совет- возьмите ещё кошку, но не навсегда, у знакомых на время, это будет война конечно, но Ваша кошка немножко притихнет когда отдадите вторую, но нужно потерпеть. Долго описывать все, что пережили с ней, но уже прошло 6 лет и она до сих пор показывает характер: иногда пытается убежать, погладить можно только когда сама изъявит желание, мужа до сих пор не принимает, ссыт ему в тапки и шипит, но дочку любит безгранично, спит с ней, кричит под дверьми когда уходит и т.д. Так что Вам терпения и все наладится.

  • Garmonia 11 травня 2022, 23:16

    Дякую.
    Вибрала з Вашого тексту лише кращі моменти)) дуже хотілось би, щоб вона заспокоїлась

  • katerok 11 травня 2022, 20:10 1

    Заведіть їй Інстаграм))

  • juliytut 11 травня 2022, 20:35

    Отпускайте погулять.
    На самом деле кошки не уходят далеко от дома и быстро запоминают дорогу
    Сначала на поводке, а потом без него

  • Nezzabudka 11 травня 2022, 20:37

    Ми взяли кошеня десь у віці 4-5 місяців, з яких половину вона прожила в приватному будинку. В квартирі вона творила погром, після стерилізації стала трохи спокійніша.
    Але згодом було літо і ми 2,5 місяці були на дачі. В будинку вона сиділа рівно 1 добу. Потім виховувала місцевих котів не ходити до нашого двору.
    І коли ми повернулись додому в квартиру, кішка дуже страждала, протестувала, влаштовувала туалет поза лотком. Врешті розідрала москітку і шухнула надвір. У нас перший поверх.
    Вже майже 2 роки ходить гуляти. В рожевому чи червоному нашийнику. Всі сусіди знають, що то наша, впускають її до під'їзду, коли нагуляється.

  • Tatyana 11 травня 2022, 21:38

    Нашла вам по теме - специалистов) :dog::cat: Почала працювати платформа, на якій можна отримати безкоштовну онлайн-консультацію для домашніх тварин.
    Некомерційний підрозділ американської мережі ветеринарних клінік Galaxy Vets Foundation запустив Animal Help Ukraine. Це платформа, де можна отримати безоплатну онлайн-консультацію для домашніх тварин.
    Ветеринарам із Канади, США, Великої Британії й інших країн можна поставити питання стосовно здоров’я улюбленця. Отримати консультації можна в прямому чаті з ветеринарами, де є автоматичний перекладач для подолання мовного бар’єра між учасниками.
    На платформі також можна знайти бібліотеку з рекомендаціями по догляду за домашніми улюбленцями.
    Посилання на платформу: https://posts.naym.me/3vZb9Y7
    #naym_тварини
    :pushpin: Інформація для Українців у нашому каналі:
    Підписатися на новини Naym :point_left:

  • Garmonia 11 травня 2022, 23:18

    Дякую :ok_hand::thumbsup:

1 2
Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу