Допомога Данії українським важкопораненим захисникам

Ентузіасти з Данії просять поради, як запустити механізм реалізації програми допомоги для двохсот важко поранених захисників України в рамках спеціальної угоди між Україною та Можливо, хтось чув про таку, сама не можу знайти цей документ.До мене звернулася гарна знайома, яка народилася в Україні, але понад 15 років проживає у Данії. Вона медик. Знає, що є змога на державному рівні прийняти на лікування у Данії важкопоранених захисників. Лікарі тут професіонали, які часто творять дива. Можливо, це шанс для наших співвітчизників. Її однодумці спробували звернутися до консула України в Данії, але його інертність не дала змоги щось вирішити. Натомість також і МОЗ України не надає відповіді на звернення щодо можливості реалізації такої програми. "Гаряча лінія"МОЗу мовчить. Тому просимо відгукнутися усіх небайдужих, дати слушні поради, як можна достукатись до чиновників аби допомогти тим, хто можливо дуже чекає на таку допомогу.

Заздалегідь вдячна.

 


Теги: помощь беженцам, помощь украинцам, дания

6 коментарів

  • LuLuda 8 травня 2022, 10:00

    В МОЗ треба писати листа, можно звернутися з пропозицією до Червоного Христа.

  • Julka 8 травня 2022, 11:35

    Писали, жодних відповідей. Червоний хрест не відповідає за реалізацію державних програм (

  • fistahkalena 8 травня 2022, 10:07 3

    Может попробовать написать главврачам военных госпиталей (Харьковский военный госпиталь, больница им. Мечникова в Днепре). Они могут знать кто занимается этим вопросом. Точно знаю, что наших воинов АТО отправляли на лечение в Израиль, Польшу, Германию. На местах лучше знают какие пациенты есть с тяжёлыми случаями и кому не смогут в Украине помочь.

  • Julka 8 травня 2022, 11:36

    Дякую

  • Vikkitorry 8 травня 2022, 13:16

    Пробуйте може краще звертатись до громадських діячів, ніж до державних органів https://www.facebook.com/YanaMatviychukKiev

  • Mariia_k 8 травня 2022, 14:52

    В Київському шпиталі є волонтер Наталья Юсупова, спробуйте написати до неї, вона з 14 року там опікується, знає що і як.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу