Каждый труд ценен, каждый труд важен.

Давно наблюдаю, как в темах обсуждаются разные вопросы типа: УП давно ох..ли, ничего не делают, доктора зажрались, не нравится твоя работа иди и ищи другую, а не считай деньги других и т.п. Но ведь кому-то все равно нужно делать малоприятную и малооплачеваемую работу. Мне кажется, что все наши проблемы связаны с тем, что мы на самом деле и по настоящему не научены и не всегда можем научить наших детей трем очень важным словам: Люблю, Помоги и Спасибо. У нас такой менталитет, что нам все чем то обязаны, "моя хата скраю" и все такое в этом духе.

Сегодня наткнулась на статью в нете, и она мне очень понравилась: Источник: https:[email protected][email protected][email protected][email protected]88d4f0e#.my2y0dml2

Текст ниже

 

ДОСИТЬ!!! ДОСИТЬ МОВЧАТИ!!! Це вже виходить за всі межі! Знущання над лікарями, наклепи та підстави! Скільки можна терпіти це!? Люди, схаменіться! Ці «вбивці», «хабарники» та «ледарі», кожен день рятують Ваші життя!!! Хочете правди??? Я Вам розкажу її… Це не та «правда», яка кожен день тепер у Ваших телевізорах, у газетах та інтернеті. Це реалії нашого життя!

Кажете «хапуги»? «Без гривні і голови не повернуть до Вас»? Серйозно??? Знаєте яка насправді зарплата в лікаря? Реальна, а не та вигадана яку заявляють у газетах та на телеканалах? У лікаря з вищою категорією, з стажем роботи понад 30 років офіційний оклад становить 2868грн. Це багато? Це багато якщо підрахувати всі комунальні послуги, всі витрати на харчування (не кажу про вишукані страви і походи в ресторани, а про банальні хліб, воду, фрукти хоч раз на тиждень і м’ясо), про хоч якусь куртку на зиму? А діти, сім`я? Я вже мовчу про перукарню, медикаменти, елементи побуту і решта дрібничок без яких нам не прожити. Я розумію, що зараз більша половина нашої держави так живе, розумію. Але прошу зауважити! Лікар немає нормованого робочого дня, вихідних та свят, він не сидить цілими днями за столом і комп’ютером. Він є лікарем цілодобово, круглорічно. Думаєте це легко? Довгі години за операційним столом, нічні виклики, що буває досить часто, постійна втома…

Ви кажете, що лікар не приділяє Вам так багато уваги, як би Вам хотілось, не сидить біля Вас цілими днями?… Можливо Ви праві, так, але ніхто не думає про те, що Ви не однин такий, пацієнтів багато. В одного лікаря таких як Ви може бути і більше десяти, як би це не безсердечно звучало… кожного оглянути, обстежити, розказати пацієнтові про його стан, призначити лікування, описати… це не година, не дві….а операції, консультації… Повірте, це не легка робота. Так, кожен сам вибирає собі професію, але ж і в білому халаті хтось має бути, чи не так?

Знаєте скільки здоров’я «йде» у нього самого….за кожного хворого він переживає як за рідного, це правда, хто б і що б там не говорив.Скільки раз я бачила, коли це й самий «ледар» добами сидить біля важко хворих, і на Новий Рік, на Різдво і на Великдень, на дні народження і на будь яке інше свято і вихідний, оминаючи увагою свої дітей, батьків, друзів…Він що не людина???

Люди, я ніколи не повірю в те, що коли не дай Бог в Вас чи в когось із Ваших близьких та рідних станеться горе Ви просто будете сидіти вдома. Ви ж звернетесь до тих самих «вбивць»!.. Чому ж Ви їх так обливаєте брудом???

Є різні ситуації, різні випадки….лікарі не боги… так, не завжди йому вдається допомоги, врятувати життя….це також правда, сумна правда…але скажіть мені, перш ніж звинувачувати його, чи Ви самі дбаєте про себе і своє здоров’я?! Чи приходите Ви на профогляди, а не тільки тоді коли вже сил нема терпіти? Чи ведете Ви здоровий спосіб життя? Не палите, не вживаєте алкоголь, дотримуєтесь режиму харчування та відпочинку? Ви хоча б це виконуєте??? Ні… таки ні… скільки раз я на власні очі бачила, що вагітні, лежачи в стаціонарі пологових відділень, тікають палити, як родичі приносять хворим з особливо жорстким режимом дієти заборонені продукти, як просто пацієнти не виконуючи призначень лікаря не приймають медикаментів… Ви добре подумайте про власні вчинки перш ніж звинувачувати його!

Чи знаєте Ви скільки лікарів здають свою кров в операційних коли біда? Що кожного дня вони ризикують своїм життям і здоров’ям? СНІД, гепатити? А скільки лікарів вмирає отримуючи інфаркти та інсульти переживаючи за пацієнтів? ВИ ЦЕ ЗНАЄТЕ??? Сказати, що багато, це взагалі нічого не сказати….

Якщо так далі буде то Вам незабаром не буде у кого лікуватись! Схаменіться!!!

Темы: Лікарі (обговрення, рекомендації тощо)


Теги: доктор, профессия, перемены, уважение

17 коментарів

  • evglena 11 листопада 2016, 14:34

    я правильно поняла, что в этой статье зарплата в 2868 грн оправдывает вымогание взяток и нежелание "голову повернуть"?
    В остальном, вобщем-то, я согласна, что у нас просто тренд "врачи - убийцы", и это кричат все и везде, не разбираясь особо.
    Но вот с зарплатой мне непонятно. Врач как бы изначально знает, на что идет - ненормированный день, зарплата и т.д. И это не повод.

  • 3 коментаря
  • XTRAIL 11 листопада 2016, 14:44

    А на пошті більше як півроку висить оголошення про вакансію оператора і листоноші.

  • IrinaSav 11 листопада 2016, 14:45

    а вот с НГ зарплату как поднимут! Минимальную! И опять нейрохирург будет получать так же как и санитарка, и слышать в догонку "а я шо дура - 7 лет учиться! все равно столько же получаю!"

  • Mirnaya_Slava 11 листопада 2016, 14:48

    А на рахунок вчителів і вихователей, це взагалі окрема тема. Мені іноді здається, що деякі мамаши, саме мамаши здають своїх дітей, щоб вони їм не заважали. Вдома з дітьми не займаються, часу і уваги не приділяють, не вчать елементарного, а віддавши в садок, вважають, що чужа людина зобовязана з її дитини людину зробити....

  • IrinaSav 11 листопада 2016, 14:38

    Спасибо! Нашим СМИ не нужны герои в "белых халатах", о таких молчат - это не интересно! А несколько преступных фактов раздуют так, что на всех потом ложится клеймо! Можно подумать представители других профессий не нарушают закон и всегда исполняют свои обязанности на все 100%

  • Mirnaya_Slava 11 листопада 2016, 14:41

    А после очень веселого фильма "Интерны", меня во время интернатуры, вообще не воспринимали в серьез....

  • XTRAIL 11 листопада 2016, 14:42

    В нас тільки депутати не порушують, а решту народу хапуги і здирники)))))

  • IrinaSav 11 листопада 2016, 14:42

    точно! отличить худ фильм и документальный для нашего населения, к сожалению, очень часто непосильная задача.

  • Zolja 11 листопада 2016, 14:52

    Согласна с Вами, отец врач и я прекрасно понимаю о чем Вы пишете! (( печально только, что ничего не меняется.

  • Mirnaya_Slava 11 листопада 2016, 14:56

    Дело ведь не только в врачах, а учителя, воспитатели, и т.д.

  • Zolja 11 листопада 2016, 16:09

    Ясное дело! Убивают еще педагоги и воспитатели, которые детей на дух не переносят(

  • Pery_sv 11 листопада 2016, 15:19

    Статья о том, что не надо всех под одну гребенку. В любой профессии есть люди и есть "нелюди" и от зарплаты это не зависит. У нас на фирме подрабатывает врач, которая никому не отказывает в помощи, она и за свои покупала лекарства пациентам деткам в детдоме, когда речь шла о жизни и смерти. И не от хорошей жизни пошла подрабатывать, самой не хватает зарплаты. И двое детей кушать хотят.

  • Elena_Kostenko 11 листопада 2016, 16:48

    Талантливый врач – это руки Бога на земле. Да, я это точно знаю. Знаю как целуют эти руки спасённые от смерти или хотя бы на время вырванные из её лап. Я готова платить толковым врачам не малые деньги. Врачей –недоучек, вымогателей, бестолочей боюсь и даром не хочу их внимания к своему здоровью. Хотелось бы дожить до порядка в области медицины в нашей стране

  • Dashytka 13 листопада 2016, 15:40

    2000 зарплата медика, а 1300 зарплата педагога, и хаят все кому не лень. Я за адекватное вознаграждение труда, а не голодная смерти на радость нашим властьимущим и кастрюлеголовым с майдана.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу