Наші 5 000 км за 2 тижні. Частина 4. Олімп.

Вперше про гору Олімп я почула, мабуть, в класі 5-му, коли ми вивчали міфи Стародавньої Греції. Уявляла богів-олімпійців, наділених наземними силами, і тільки могла мріяти, що колись там побуваю. Але пройшло, боюсь сказати скільки років:sweat_smile:, і ще одна мрія в копілочку)Від Паралія до Літохоро (містечко біля підніжжя гір) їхати 30 хв, далі серпантином ще 30 хвилин і потрапляємо в Пріонія, де можна залишити авто і починати підйом. Єдине, що може, затримати в дорозі, так це прекрасні краєвиди, зупинки для фото і лисички.

Олімп - це гірське пасмо, найвищий пік Мітікас висотою 2917м. Стартує підйом з Пріонії на висоті 1100м. Перша частина маршруту завершується в точці, яку називають Притулок А на висоті 2100м. Інформація в інтернеті говорить, що в середньому цей відрізок маршруту займає 4 години. Зрозуміло, що все залежить від віку, фізичної підготовки, екіпіровки туристів. Ми піднімалися 4.5 години, звичайно з короткими відпочинками. Після першої години прогулянки, зрозуміли, що для нас оптимально 30хв йдемо, 5 відпочиваємо. Стартували ми о 10, тому вже на середині маршруту, коли зелені ставало все менше, а скель все більше, було досить спекотно і важко.

Коли сили покидали, чоловік вирішив підбадьорити, каже, що тут тобі повідомлення залишили, що ще не менше 44 хвилин іти вгору:rofl:

На висоті 2100 облаштований невеликий хостел (Притулок А), є місце для палаток, можна перекусити. Якщо в планах є підйом на саму вершину, то тут зазвичай ночують і вранці продовжують маршрут. Ми ставили собі ціль - дійти до притулку, відпочити і до сутінок встигнути повернутися в готель.

Можливо, наступного разу ми наважимося піти далі, а на сьогодні ми горді і таким результатом - за день набігло 34 тис. кроків.Ми дуже втомлені, але надзвичайно щасливі, вирушаємо в готель вже в новому містечку, але по дорозі бачимо вказівник до Старого монастиря Святого Діонісія і звичайно ж не можемо не заїхати.

Ночувати плануємо в містечку Лептокарія на узбережжі, хоча багато хто радить, Літохоро. Трохи фото з Лептокарії, щоб зрозуміти, як організований пляж (це можна сказати стандартна схема): готель, кафе/бар, потім лежаки. Ми відпочивпли на лежаках біля кафе з нашого готелю, тому безкоштовно. Зазвичай просять, щось купити - водичку, пиво, каву. Ціни від 1.5 євро, тому, вважаю, що досить доступно.

З Лептокарії наступного дня, звичайно після того як накупалися, їдемо в замок Платамон - людей мало, тиша, спокій, гарні краєвиди.

Непоспішаючи прогулюємося і їдемо в готель в містечку Платамонас. Програма стандартна - вечірній заплив, захід сонця, прогулянка і вечеря в рибній таверні.

Вперше пляж з великою галькою. Мені на таких пляжах не комфортно, але колір води і її прозорість все компенсують. Вранці знайшли дикий пляж біля підніжжя замку Платамон, галька маленька, захід в море комфортний, людей небагато. Накупалися, їдемо виселятися з номеру і вирушаємо на термальний курорт і водоспади.

Темы: Відпочинок і подорожі

10 коментарів

  • Aneti_ 8 серпня 2021, 13:47 2

    Дякую за таку розповідь, супер!

  • Panda 8 серпня 2021, 14:55

    Класс, столько фото...
    Вот эта часть, где "тиша, спокій, гарні краєвиди" понравилась больше всего.
    Ну и про Олимп очень интересно:thumbsup:

  • Lena_Z 8 серпня 2021, 16:40

    Дякую

  • Viika 8 серпня 2021, 15:17

    Молодцы, что путешествуете! Какая красота, аж дух захватывает. Фотки супер!

  • Lena_Z 8 серпня 2021, 16:39 1

    Дякую, не уявляю себе без подорожей

  • Galina777 8 серпня 2021, 15:48

    В восхищении от Вашего обзора и фото :)

  • Lena_Z 8 серпня 2021, 16:39

    Дякую

  • maksim 8 серпня 2021, 19:07 1

    Спасибо Вам огромное за то, что столько фото нам показали . Лисички -прелесть:thumbsup::heart:

  • R9bina 8 серпня 2021, 20:11

    краса!

  • Sanechka 8 серпня 2021, 22:52

    Супер, дякую за розповідь , ми стояли в кемпінгу то як раз навпроти Олімпу, товариш так хотів туди потрапити) може наступного разу..

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу