Наші 5 000 км за 2 тижні. Частина 2. Трансфагараш і ведмеді)

Як і обіцяла, розповім про нашу наступну локацію - Трансфагарашське шосе (Transfagarasan DN7C). Саме воно було нашою головною ціллю в Румунії. Кажуть, що це одне найкрасивіших шосе в Європі. Якщо прокладати маршрут в Грецію чи Болгарію з Одеської області, то він буде проходити далеко від цієї дороги. Нам довелося зробити добрий гак по кілометражу, але воно того варте, однозначно. Це близько 150 км гірської краси - серпантини, тунелі, водоспади, просто зелені мальовничі краєвиди, лісові мешканці, а також величезне водосховище. Не зважаючи на невелику протяжність, раджу закласти на проїзд по шосе від 4 годин, а можна і цілий день, адже з кожним поворотом гірської дороги відкриваються один краще іншого пейзажі і хочеться постійно зупинятися ну і звичайно робити фото.

Стартуємо в Пітешті, тут початок шосе.

Кружляємо по серпантину і на одному з чергових поворотів бачимо затор, авто рухаються дуже повільно, багато хто зупиняється, всі вмикають аварійку. Ми призупинилися і чоловік скомандував, швидко діставай телефон, там ведмідь. Донька почала пищати від радості, мене теж, як малу дитину підкидувало на сидінні:laughing: І ось він красень:heart_eyes:Найцікавіше те, що за день до цього, по дорозі до Брашова ми отримали на телефони повідомлення про ведмедя, який розгулює вулицею, але навіть подумати не могли, що зможемо їх зустріти.Насправді нам трапився не один і ми раділи як діти цьому сафарі. На фото нижче мама, а в кущах видно малюків. Потім вони підійшли до дороги і бавилися. На жаль, зафільмувати не змогли, бо це було на протилежному боці дороги і ми не могли перекривати зустрічний рух.

По дорозі є водоспад, підйомник і місце, де можна купити сувеніри і перекусити. Тут ми зробили невеличку зупинку і прогулялися.Потім знову краєвиди і серпантини, проїжаємо тунель і поступово починаємо рухатися вниз, трохи накрапає дощ.

Внизу проїжаємо повз озеро та водосховище. Біля водосховища є місце для зупинки, можна купити сувеніри та перекус.

Заїхали ми на шосе близько 16:00, виїхали близько 20:00. Потім рухаємося в сторону Болгарії, на кордон потрапляємо о 23:30, після ночівля в Русе.

Наступного ранку рухаємося в Салоніки, планували заїхати на екскурсію в Софію, але вирішили відмовитися від цієї ідеї, щоб завидна доїхати до Салоніків. 

Дорога в Болгарії

Більше не можу завантажити фото, тому далі буде)

 

 

Темы: Відпочинок і подорожі

13 коментарів

  • Panda 29 липня 2021, 21:37 3

    Вот это да!
    Вторая тема подряд про эту красоту:heart_eyes:
    Спасибо за обзор, фоточек и впечатлений много не бывает)))

  • Incya 29 липня 2021, 21:38

    Клас!! Ми минулого року так туди хотіли... Але румуни не дозволяли зупинки і гулянки по території, крім маршруту найближчого від нашого кордону до болгарського. Наступного року обов'язково поїдемо.

  • Lena4114 29 липня 2021, 21:57 2

    Ну вы молодцы! И медведи бонусом!
    Я б тоже пищала от восторга!

  • Tashenka 29 липня 2021, 22:02

    Знакомые ездили недавно , тоже мишек встретили

  • Tashenka 29 липня 2021, 22:03

    Спасибо за рассказ . Мы были года 3 назад тоже , но мишек не встречали .

  • Lena_Z 29 липня 2021, 22:34

    @Tashenka Мабуть, мішки дуже активні в цьому році, скучили за туристами)))

  • seveneleven 29 липня 2021, 23:18 1

    Какая красота! Мишки это просто чудо! ❤

  • tabby 30 липня 2021, 10:00

    Очень красиво! А живые мишки бегающие вдоль дороги это неожидано.
    Не тяжело было столько км ехать в машине? Я раньше могла без проблем в машине долго просидеть, а сейчас прежде хорошо подумаю перед долгой дорогой, наверное предпочту самолет)

  • Lena_Z 30 липня 2021, 10:34

    є ще одна тема про Трансфагараш і там теж мішки, тому, думаю, що це штатна ситуація для даної місцевості) але для нас це було неочікувано)
    З приводу дороги, ми часто їздимо в село за 250 км від Києва і іноді ці 250 км давалися мені важче, ніж тут цілий день в дорозі. Їхати дуже цікаво, тому час пролітає непомітно і втома не відчувається.

  • Mariia_k 30 липня 2021, 10:12 1

    Дуже гарно!

  • NEMO1 30 липня 2021, 10:26 1

    Очень красиво!
    А мишки какие славные)

  • smile_ 30 липня 2021, 12:10

    Спасибо за красоту :)

  • maksim 30 липня 2021, 13:22

    :bear::bear::bear:прям потискать хочется))

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу