Колин Мэлой "Дикий лес" (художник Карсон Эллис)

Книжковий спонсор у відпустці, тому огляд без демонстрації шуб :) Хочеться поділитися враженнями, а не фотками палітурок :rofl::rofl::rofl: Хоча фото буде. Багато. Адже оголені тексти наразі для мами трирічки неактуальні :sunglasses: Огляд розділю на 2 частини.

Отже, почнемо зі старої казки на новий лад :grin: Саме так багато хто оцінює книгу "Дикий лес" Коліна Мелоя. Чим більше я знаходила негативних відгуків на неї, тим більше хотіла її прочитати :rofl:

Насправді то була любов із першого погляду. Є в мене такі надбання. Ця трилогія - одна з найкрасивіших за оформленням книг у мене вдома. Майже трилогія, бо з третьою є нюанси: видавали її іншого формату, без кольорових вклейок і суперобкладинки. Мабуть, у видавництва були причини здешевити видання. Тому мене досі не покидає думка придбати всі три однакові польською або англійською.

Сьогодні писатиму про першу частину, бо другу і третю рекомендують читати послідовно, а перша практично автономна історія. Хто в темі "Гусей-лебедей", той розуміє сюжетну лінію. Проте під час читання асоціацій із фольклором не виникало чомусь. А от із іншою книгою асоціативні закиди були переконливіші. Сам образ головної лиходійки надзвичайно нагадав королеву Джадіс із "Хронік Нарнії", і навіть епізод її знайомства з одним із головних героїв Кьортісом. Загалом у книзі мікс ситуацій із різних книг :rofl::rofl::rofl:,а може, навіть із фільмів - "Древо совета" теж може мати свої прототипи :sunglasses:.

Головні обвинувачення обурених рецензентів книги були висловлені щодо прямолінійності сюжету, неможливої поведінки дорослих у творі, абсурдності ситуацій. Що ж, це не історичний роман, тут не треба шукати достовірності. Дитяча проза часто будується на абсурді, це не новина. Те, що дорослі частенько залишаються осторонь небезпечних подій із їх дітьми в дитячій літературі, зазвичай норма. Те, що якісь сюжети вже були використані кимось раніше, теж нормально, як і звірі в людському вбранні. Справді унікальні твори трапляються нечасто, але це не свідчить про їх геніальність. Тому не рекомендую цю книгу читати тим, хто шукатиме якісь паралелі, загадки десятого рівня чи мовні звороти. Книга крута :ok_hand::ok_hand::ok_hand:  А тримати її в руках - суцільне задоволення. Тому нижче аж забагато фото :rofl::rofl::rofl: І навіть скандальна ілюстрація зі сценою жертвопринесення, через який батьки бояться травмувати психіку своїх дітей, тому тролять авторів "Дикого лісу". Скажу так, моторошна сцена забиття Аслана в "Хроніках Нарнії" здатна викликати набагато більше внутрішніх страждань, ніж малюнок вдови-губернаторші із занесеним над хлопчиком кілком.

                           

У другій частині огляду синя книга :)

 

 

 


Теги: обзор книг, иллюстрации, колин мэлой, дикий лес, карсон эллис

20 коментарів

  • KcuMarik 17 липня 2021, 17:09 1

    ого:astonished::astonished::astonished::thumbsup::thumbsup::thumbsup:

  • KcuMarik 17 липня 2021, 17:09

    спасибо за обзор,Зорь! Жду синюю:upside_down::wink:

  • zoria_zaycheska 17 липня 2021, 17:25

    @KcuMarik постараюсь пошвидше;)

  • de_la_Fere 17 липня 2021, 17:23

    Впервые вижу эти книги. Спасибо за обзор, Зорь. Они даже с первого взгляда, такие особенные, не для всех. Рада, что ты нашла своё в книгоокеане! С интересом посмотрю следующий обзор.

  • 4 коментаря
  • zoria_zaycheska 17 липня 2021, 17:45

    @KcuMarik Дуже класні книги, лише от із третьою біда. Вона не такого формату і без кольорових вклейок. А нашукалася я їх стільки, що до останнього не вірила, коли відкрила посилку :rofl::rofl::rofl:

  • KcuMarik 17 липня 2021, 17:54 2

    @zoria_zaycheska :kissing_heart:ну тогда поздравляю, здорово, когда находятся желанные книги! :thumbsup::sunglasses:и я рада,что мне не надо:rofl::rofl::rofl:

  • zoria_zaycheska 17 липня 2021, 18:05

    @KcuMarik дякую :)

  • Gnomiki 17 липня 2021, 18:42

    Пішла шукати спочатку малюнок із жертвопринесенням)) а потім вже роздивилася всі інші. Зоряно, я традиційно в захваті від ваших новинок. Дякую, що ділитеся!

  • zoria_zaycheska 17 липня 2021, 19:01

    Віра, дякую. Але то зовсім не новинка вже :)

  • Gnomiki 17 липня 2021, 19:32

    @zoria_zaycheska Мала на увазі нове придбання)) хай буде новинка :grin:

  • zoria_zaycheska 17 липня 2021, 19:54

    @Gnomiki то нехай так і буде :)

  • Profesora 17 липня 2021, 22:31

    Ох і люблю ж я товстунців))) такі гарнезні червоненькі карапузики, вітаю з придбанням і вдалим пошуком, інколи думаю, добре, що я ще поки не вдуплила жанр фентезі, бо не було б спокою не мені, не моєму гаманцю))) вітаю, Зорю, із закриттям ще однієї бажалки)))

  • zoria_zaycheska 18 липня 2021, 00:11

    дякую :) А спокою і так не буде :rofl::rofl::rofl: як не одне, так інше

  • bondarka 18 липня 2021, 20:24

    Красивые книги! Помню, за белую цеплялся когда-то взгляд, да так и прошла мимо. А зря)

  • zoria_zaycheska 18 липня 2021, 21:46 1

    еехх. Так буває. Є і в мене такі

  • edelveys 18 липня 2021, 22:01

    Ох... и ах... я когда то взглядом по них прошла когда они были в доступе, а теперь очень жалею что у меня их нет.. и теперь я не видела их очень давно. Поздравляю, Зоря. Они чудесные . Рада что они у тебя есть)))

  • zoria_zaycheska 18 липня 2021, 23:12

    дякую, Віка. Я їх довго шукала. А потім уже не шукала. А потім знайшлися так несподівано якось. Шкода, що третю оформили НІЯК. І в мене за неї одну стільки просять, як за 2,5 перші...

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу