Ізоляція

Є діти, які сповна відчувають, що таке ізоляція. Вони не скажуть"Привіт" і не побіжать слідом. Батькам, які виховують дітей з комплексними порушеннями важко фізично і психологічно. Фізично, тому що роками їх потрібно носити на руках, психологічно тому, що ти ніколи не знаєш, що на тебе очікує завтра...

Що відчуває мати, яка знає, що вона буде до кінця життя поруч з дитиною? Буде їй допомагати пересуватися, годувати, виконувати за неї дії?...Я стараюсь зараз про це не думати.  Я дивлюся на те, як мій син росте. Я бачу, як він старається. І коли йому щось не вдається він пробує знову. Я розумію те, що якщо він не здається, я в свою чергу також не маю на це право. Ми просто живемо. Живемо так, як можемо.

Я відчуваю глибоку повагу до батьків, які попри роки життя з уже дорослою дитиною з глибокими фізичними та психологічними  порушеннями не здалися. Вони є прикладом того, як можна радіти життю, коли здається, що воно закінчилося.

Я розумію батьків, які не поруч. Не завжди є можливості. Не завжди є ресурс. І не завжди твердження,  що з мамою краще вірне. Тому що інколи сама матір потребує допомоги. Ми не вправі осуджувати когось "не примірявши їхнє взуття".

Ізоляція  - вона завжди поруч і вона може зростати. Із незнанням того, як поводитися з дитиною, яка має інвалідність. Із незнанням того, що різноманіття емоцій, що відчуває дитина позитивно впливає на її розвиток і не можна обмежувати їх в цьому. Із незнанням того,  що будь-які соціальні контакти, які сприяють соціалізації - на ціну золота.

Діти з комплексними порушеннями ростуть. Колись вони стануть дорослими дівчатами та юнаками, але часто психологічно так і залишаться тією ж малечею...Малечею за яку вирішують інші.

 

Темы: Самостійні мами

14 коментарів

  • anastasia_safianiuk 7 червня 2021, 11:06 5

    Сил Вам, терпіння, мудрості, любові і ЩАСТЯ .

  • Chuchasonya 7 червня 2021, 11:09 17

    Сашуня очень подрос! Вы, как всегда,- молодец.
    Вчера наткнулась на статью, где рассказывали, как один отец растит дочь инвалида. Ей всего 3 года, мама умерла от рака. Он не сдался и занимается с девочкой. Верит в её выздоровление. Я читала и умывалась слезами. Но таки считаю, что вы- родители таких особенных деток- самые сильные духом люди в мире. Ему ведь предлагали оставить ребёнка, он мужчина....но он не отказался от своей крошки и положил свою жизнь ради неё.

  • saha777saha 7 червня 2021, 13:46

    Так є такі папи, але не в нашому нажаль випадку, наший зовсім не бере ніякої участі в житті Сашуні

  • Xena_fantom 7 червня 2021, 11:37 6

    Помоги Вам Господи, Юля, никогда не падать духом и не опускать руки. Успехи сына - полностью Ваша заслуга. Надеюсь, благодаря Вам они будут становиться только ощутимее и значимее! Материнская любовь творит чудеса! А Вы сына очень любите, это очень чувствуется!

  • saha777saha 7 червня 2021, 22:14

    Дякую Оксаночко,за щирі слова, я стараюся, і Санька це все моє життя, і хай як там не було б, ми впораємся, вірю в це.

  • Sobachka 7 червня 2021, 11:41 5

    Сил вам и терпения ! Вы очень сильная ! Хочется вас обнять !

  • Chuchasonya 7 червня 2021, 12:03 5

    И подарить все деньги мира на лечение и реабилитацию Сашуни.

  • Коментар видалено

  • saha777saha 7 червня 2021, 22:15

    @Chuchasonya Дякую.

  • LydMilka 7 червня 2021, 12:25 2

    Дуже хочеться Вас підтримати!
    Життя Вас змусило бути сильною!
    Сил Вам і терпіння! А синочку, хоч і маленьких, та все ж кроків лише уперед! Він у Вас теж величезний боєць і обовязково порадує ще Вас своїми успіхами!
    ***
    Напишіть мені, будь ласка, у приват свій номер карти! Хочеться Вас хоч трішечки підтримати фінансово.

  • saha777saha 7 червня 2021, 13:01 2

    Дякую дівчатка за щирі слова підтримки та розуміння. Всим здоров'я та благополуччя

  • kalamburka 7 червня 2021, 23:23 2

    От всей души поддерживаю Вас и Вашего Сынишку, вместе вы огромные молодцы, которые идут вперёд несмотря ни на что, изо всех сил стараетесь преодолеть все трудности.
    Хочу пожелать чтобы наши врачи нашли волшебное средство и вылечили всех деток которые имеют подобные проблемы.
    Мне всегда искренне жаль таких мама и особенно деток, и когда я ругаю своих деток за баловство, часто вспоминаю о тех детках и родителях которые за баловство и непослушание согласны отдать все...
    Сил Вам!!!!!

  • saha777saha 8 червня 2021, 05:49

    Дякую Вам

  • Valentyna 8 червня 2021, 09:21 1

    И я напишу что вы молодец. В первую очередь потому что не унываете. Сашуне привет и обнимашки :)

  • saha777saha 8 червня 2021, 12:40

    Дуже дякуємо, взаемно :hugging::heart_exclamation:

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу