М. Морозенко " Незвичайні пригоди Чока"

Покажу Вам книгу, яка в нашій домашній бібліотеці найбільше зачитана. Книга Великого формату, кількість сторінок не скажу, вони не пронумеровані, але десь 30 до 40 думаю. Ціна книги 30грн, це я погуглила зараз, мені пощастило років 2 назад купити її за 15грн.  Якість книги десь на 4-ку, не знаю що мені в ній не подобається, наче і папір цупкий, і блок прошитий, літери великі, може кольори б трохи яскравіші і сама палітурка в мене чомусь вигинається назовні. 

Але головне те, що кожного разу, коли ця книга потрапляє на очі моїй донечці, вона просить її почитати. І без перебільшення, цю книгу читали дійсно більше за всі що є дома. 

Ось що про неї пишуть на сайті "Книжкова скриня" - "Барвиста книга великого формату з багатими кольоровими ілюстраціями. Про неї хочеться розповісти, хоча для нас це виняток, аніж правило. Причина: це книга поетична, до неї увійшли дві сюжетні поеми для дошкільників.Кожен із цих творів повчальний і розповідає історію про хлопчика, який втрапив у халепу. Структурно твори майже однакові: неправильне бажання – здійснення бажання – розуміння хибності дій – відмова від неправильного способу життя – поява казкового помічника, який виправляє ситуацію, – повернення додому.Але для такого жанру така подібність сюжетного розвитку цілком нормальна.У першій поемі хлопчик Чок із містечка Добрих Снів потрапляє в казкову Країну Ласунів. От лише є проблема: якщо скуштувати бодай краплинку зачарованого дощу, то не зможеш прожити без ласощів жодного дня.Чок був пустотливим, ображав слабших, заважав гратися молодшим. Він ковтнув краплинку, і стало тільки справою часу його добровільно-примусове переселення до країни ласунів. Але там Чок дуже швидко розуміє, наскільки нудною і нецікавою є та земля. Діти там не дружать, не граються, а лише їдять. Неможна жити таким життям.Коли Чок це розуміє, до нього являється схожа на дракона чарівна рибина і позбавляє його від хибного бажання. Чок повертається в рідне місто і забуває про свою подорож, ніби та була сном.У другій поемі Чок – вже школяр. Він залишився розбишакою, не любить митися. Раптом йому спадає на думку, що можна помандрувати до країни, де живуть чорненькі діти, і він потрапляє не до Африки, а в Край Немитий.Тут він так само не знаходить щастя, бо його бажання оманливе. А з лихим Чорним Круком, який заманив хлопчика до Немитого Краю, гарно впорався казковий Дикий Кіт.Хоча поеми написані дуже добре, їх хочеться читати вголос, але особисто мене трошки засмучує те, що врешті-решт в обох історіях проблему вирішує чарівний помічник, а не сама дитина.Висновок: Цікаві, написані гарною українською мовою сюжетні поеми для дошкільників. Вважаю, що вони цілком можуть стати частиною дитячої бібліотеки."

 

4 коментарі

  • Коментар видалено

  • knyhomanka 8 серпня 2016, 15:45

    Яка у Вас цікава знахідка, дякую, що поділілися.

  • MamaLuba 8 серпня 2016, 16:14

    Будь-ласка :)

  • Innusya 8 серпня 2016, 20:29

    Ой, какая интересная книжечка, спасибо за обзор!!!

  • miros_ya 9 серпня 2016, 08:56

    Дякую, цікаво

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу