Влада хоче 15% податок на продаж валюти. Експертне управління ВР проти

20 листопада ВР планує розглянути законопроект депутата від ПР В.Хомутинника про запровадження 15% податку на продаж валюти громадянами.Головне науково-експертне управління дали негативний висновок на законопроект.

.....населенню України притаманне накопичення заощаджень в  іноземній валюті для вирішення своїх певних побутових проблем, придбання житла,  плати за навчання дітей, відпочинок тощо,  оскільки  банківська система країни ще не  має повної довіри та й нестабільність вітчизняної економіки  не сприяє підвищенню такої довіри. У той же час, при здійсненні відповідних платежів на території України громадяни зобов’язані обмінювати іноземну валюту на гривню і у разі запровадження пропозицій проекту повинні будуть сплачувати  до Пенсійного фонду України 15 відсотків збору від суми операції. На думку Головного управління,  справляння такої високої ставки збору із зазначених операцій викличе певне соціальне невдоволення громадян України, збільшить інфляцію.

Крім того, слід вказати й на те, що прийняття цього рішення призведе до появи «тіньового» обміну валюти поза межами банківської системи, проти чого довгий час йшла тривала боротьба.

http://liberal.in.ua/novini/vlada-choche-15-podatok-na-prodazh-valiuti-ekspertne-upravlіnnya-vr-proti.html

Коментарі

    Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

    Повернутися до Клубу