Интересно: Світовий рейтинг шкіл: Україна...

Організація з економічної кооперації та розвитку (OECD), яка працює над покращенням економічного та соціального добробуту людей у всьому світі, опублікувала глобальний рейтинг якості шкіл світу, базований на тестах з математики та науки.

За словами директора з освіти Андреаса Шлейхера OECD, це перший раз, коли було проведено такий масштабний аналіз якості освіти у світі.

 

“Ідея полягає у тому, аби надати можливість бідним і багатим країнам порівняти себе, виявити слабкі та сильні сторони, щоб побачити те, що довгострокові економічні переваги від поліпшеної освіти у школі, можуть бути доступними для них також”, – каже він.

Перші позиції рейтингу очолили країни Азії: Сінгапур, Гонконг, Південна Корея, Японія та Тайвань. Шоста сходинка – Фінляндія, сьома – Естонія, восьма – Швейцарія, дев’ята – Нідерланди, десята – Канада.

“Якщо ви навідаєтесь до класів у Азії, ви побачите вчителів, які працюють із кожним студентом, щоб домогтися успіху. Там багато суворості, багато уваги і узгодженості”, – каже Шлейхер.

За його словами, ці країни дуже інтенсивно залучають найбільш талановитих вчителів до найскладніших класів. Тож кожен студент має доступ до відмінних викладачів.

Україна – на 38-ій позиції. Наші сусіди – Словаччина – 37-е місце та Ізраїль – 39-та позиція. Остання п’ятірка виглядає так: 72-е місце Оман, 73-е Марокко, 74-е Гондурас, 75-е Південна Африка, 76-е Гана.

Источник: http://ridna.ua/2015/05/svitovyj-rejtynh-shkil-ukrajina-poseredyni/

7 коментарів

  • busja 12 червня 2015, 12:29

    Украина - 38 место, Израиль - 39?????
    Мы круче, я всегда это знала))).

  • Olga_S 12 червня 2015, 12:50

    Меня тоже удивило 39 место Израиля...

  • busja 12 червня 2015, 12:55

    Ну меня не очень, после того, как племянница знакомых после окончания школы в Израиле приехала поступать в медицинский к нам, в Украину)).

  • Olga_S 13 червня 2015, 00:51

    @busja Средняя школа и в сша не дает столько академических знаний как наша зато высшее у них лучшее. А к нам в медицинский приезжают те, кому у себя на родине не светит поступить.
    еще Эстония порадовала))

  • Kvitochka21 12 червня 2015, 12:59

    МогЁм)

  • Milaj 20 червня 2015, 15:42

    Это они были в наших образцово показательных школах,а если зайти впростую?требования все выше,а знаний дают все меньше омазка звучит так: "мы не успиваем проити весь материал,т.к. очень обширная программ,поэтому мой совет занимайтесь с репетитором." вот так в нашей школе!она наверно,в Гондурасе !

  • Milaj 20 червня 2015, 15:43

    Простите за орфографию;)

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу