Листопадове читання. Частина 2

Ось таке наше зимове читання в листопаді

Почну із Найкращих різдвяних історій, які читаються у нас круглий рік через історію про фабрику іграшок. Це улюблена в сина. І ще про сніговиків любить))) 

ось улюблена

Дві чудові книжечки від Абабагаламаги - Літачок-рятівничок та Різдвяна рукавичка. Із задоволенням читаємо багато разів))

А також неймовірно гарна, добра Випав сніг. Книжка про ялинку від Країни мрій. Дуже сподобалась доні))) тут показували https://kashalot.com/club/post-15110585/

Наші зимові із серій: Різдво для Сплета та Баранчик Рассел та Різдвяне диво

А також позичені Зимова казка та Зайчиковае Різдво в-ва Фонтан казок.

Автор Зимової казки Олесь Ільченко. Дуже пізнавальна. Тут розповідається про Соловейка, який летить вперше в вирій. Діти дізнаються чим різні птахи харчуються, чому деякі змушені мандрувати в теплі краї, як вони орієнтуються в дорозі. А також тут розповідається про дружбу та взаєсодопомогу -  Звичай Дружнього крила. В книжечці немає якихось карколомних пригод і закрученого сюжету. Але вона дуже пізнавальна і добра. А якщо дитина цікавиться птахами - то просто знахідкаДетальний огляд https://kashalot.com/club/post-11597647/

І ще ось така мені трапилась книжечка, вже раритетна - Вертихвіст. В-во ГраніТ, автор Валентина Вздульська. Книжечка досить товстенька - 100ст. Чудово ілюстрована

Головний герой книги - лис-чарівник, який малює хвостом і намальовані речі з'являються. З самого початку книги він постає як капосник - щоб вибратись з своєї нори лис чаклує і будить ведмедя Шапочку, щоб той прокопав йому тунель. Але насправді Вертихвіст дуже добрий. 

Одного разу він побачив як чоловік зрубав гарну ялинку в лісі і вирішив його провчити. Він оживив ялику і вона стрибала за вантажівкою чоловіка. Трапилась аварія - вантажівка врізалась в стовп, місто було знеструмлено. Мало бракувало, щоб Різдво було зіпсовано. Тоді Вертихвіст з лісовими друзями наводить лад і встановлює ялинку...

Але це лише початок. Книга не про це. Вертихвіст бачить, що ялинка помирає і йому дуже її шкода, він хоче повернути її в ліс, на своє місце. І просить допомоги в своєї бабусі- чарівниці. Лиска дає рецепт давніх лисячих чарів. Щоб оживити ялинку потрібно розвеселити сумного, боягуза зробити хоробрим, злого добрим і віддати часточку свого життя.

От ці всі завдання лис виконує: перетворюється на стоматолога і допомагає хлопчикові подолати свій страх. Потім робить так, щоб всі санки, лижі та ковзани ожили і нагадує дітям, що зимові розваги - це класно. Він ризикує своїм життям, щоб оживити ялинку - лиса підстрелив з рушниці чоловік, але заради дітей той же чоловік везе Вертихвоста до ветлікаря. Тут є і часточка життя, і злий став добрим.Так, вкінці звичайно ж, хеппі-енд)) Чудова екологічна казочка))

 

Дякую за увагу)

 

30 коментарів

  • miros_ya 25 листопада 2018, 14:51 1

    Ооо, у нас із зимового зараз, аж обкладинка на Пеппі :))) Хоча, зараз же ще осінь, встигнемо :) Вже з верхньої полиці переставила нижче зимові книги.
    Вертихвоста зараз ось знайшла? Крутько ти!

  • Oksana_Kh 25 листопада 2018, 15:30

    Ну то син придумав читати зимові так як випав сніг))) Я спеціально не шукала Вертихвоста, трапився мені десь вкінці вересня- в жовтні. Тоді й купила)) Дуже гарна книжечка))

  • Gnomiki 25 листопада 2018, 15:19 2

    Як гарно, у вас уже зима! І книги чудові завжди у вас!

  • Oksana_Kh 25 листопада 2018, 15:31

    Дякую)) сніг розтанув, а книги ще читаємо)))

  • Rodyna_pp_ua 25 листопада 2018, 15:45 1

    Гарні книжечки, ми теж вже зимові дістали ))

  • Oksana_Kh 25 листопада 2018, 16:05

    Дякую))) сніжок швиденько цього року -настрій вже є)))

  • de_la_Fere 25 листопада 2018, 16:00 1

    Пора читать зиму! Я сейчас очень жалею ,что внесла Найкращi історіi в виш лист. Надо было покупать сразу.
    Замечательные книги у Вас.
    Рассел ооорчень красивый.

  • Oksana_Kh 25 листопада 2018, 16:06

    Дякую))) Так, Рассел чудовий))

  • Ulyana 25 листопада 2018, 16:23 1

    Ох, Вертихвіст прям екшн еко

  • Oksana_Kh 25 листопада 2018, 17:40

    Оо так)))) там такий сюжет цікавий)) Дякую:wink::kissing_closed_eyes:

  • Kukuzya 25 листопада 2018, 17:27 1

    О, то Ви вже гарно почали підготовку до зимових свят :thumbsup: А я планувала зимові книги починати читати, як адвент-календар повісимо.
    Історії для хлопчиків у нас не пішли, але дивлюся, що різдвяні таки треба мати вдома)) А ще мене вразила казочка про лиса. І захотілося дуже "Зимову казку" придбати

  • Oksana_Kh 25 листопада 2018, 17:39

    Та воно якось само-собою вийшло))) зимові книги стоять на полицях у вільному доступі, бо там вся серія вискладана)) Різдвяні історії теж не ховаю ніколи, бо часто перечитуємо. Але не всю книгу, а лише обрані історії))) як і в Дивовижних історіяхдля хлопчиків - про роботів і про привид з телевізора. Решта все пропускаємо))) Тому може вам і не треба цих збірок.
    Про лиса дуже хороша, як і Зимова казка)

  • Profesora 25 листопада 2018, 18:25 1

    Гарні книжечки, в цьому році у нас ще спокійно стосовно зимових книг:joy: бо що зимові книги, що весняні...а от в наступному вже буду цією темою перейматися. Тому дякую велике за цей огляд і за минорічні також, буду складати списки, що треба і нам, коли підростем.

  • Oksana_Kh 25 листопада 2018, 18:55

    Дякую)) я цього року практично й не купую зимових книг - все зібралось попередніми роками. Купила буквально пару книг на олх, бо вигідна ціна була:grin:

  • Profesora 25 листопада 2018, 20:12

    Минорічні:joy: - минулорічні. Дякую, Оксано.

  • SanSanna 25 листопада 2018, 22:45 1

    І ми сьогодні вже дістали Різдвяні історії. Фабрика іграшок і у нас улюблена історія. З новорічних, у нас постійно під руками Человеткин і Козлик Чарли

  • Oksana_Kh 26 листопада 2018, 07:45

    і в нас так)) таки козлик в улюбленцях - це чудово :) (пам"ятаю як Ви вагались перед покупкою)

  • SanSanna 26 листопада 2018, 09:24

    так, козлика даже любить читати і нюхати. хоча спочатку взагалі не було ніякого інтересу.

  • Karolina 26 листопада 2018, 14:18 2

    класс
    так вот он какой Вертихвост)))

  • Oksana_Kh 26 листопада 2018, 15:42

    Дякую)) дуже класний))

  • valusenka 26 листопада 2018, 18:24

    Гарна підбірка, одразу викликає потрібний зимовий настрій!
    В нас теж, як Юля Profesora вище писала, всі сезонні книги однакові) пару зимових книжечок віршованих активно в літку читали :)
    Зимова казка і в нас є) особисто мені дуже сподобалась, а донець ще, звичайно, не читала))
    А яка з себе книжечка Зайчикове Різдво? Нещодавно її як раз на олх бачила,але без розворотів

  • Oksana_Kh 26 листопада 2018, 18:34

    Дякую))) Зайчикове Різдво гарненька))
    Огляди були в кк https://kashalot.com/club/post-939233/

  • valusenka 26 листопада 2018, 19:05

    Дякую! Така мила і пухнаста книжечка) Цікаво звіршували різдвяні традиції

  • pansies 27 листопада 2018, 02:08

    Какая замечательная зимняя подборка. Я все мечтаю, что зимой будем читать зимние книги, но это, конечно, мечты-мечты пока)..
    А как распределяете приоритеты по чтению двум детям?

  • Oksana_Kh 27 листопада 2018, 08:37

    Дякую)) Поки доня була маленька, то читали окремо - спочатку з нею, клала її спати і тоді з сином. А як підросла (певно десь з 2-2.2років) ми почали читати всі разом. Інколи складно догодити обом))) буває, що й сваряться яку читати. Але зараз вже більш-менш врегульовано)))) Читаємо переважно книжки-картинки, де багато ілюстрацій- такі як в огляді Сплет, Рассел, Літачок-рятівничок, Рукавичка, Випав сніг. Син не любить слухати часто одне і те саме, як ще доня, тому весь час пропоную щось новеньке з нашогоасортименту (добре, що маємо багато книжечок)))))
    Якщо випадає нагода, то читаємо з сином щось довше ( типу Вертихвоста, Мікробота). Це буває як доня теж трошки слухає з ним, інколи коли вона спить ми з сином читаємо.
    Завжди запитую, що читаємо. Вони обоє тягнуть своє, а тоді домовляємось))))

  • nastojashaja 27 листопада 2018, 14:32

    Дуже гарний та натхненний зимовий огляд! Ми на цих вихідних розпочнемо зимове читання) Вчора підготувала зимові книги, які читали рік тому та перспективу на цю зиму)
    Із добірки ми читали тільки "Літячок-рятівничок" та "Випав сніг", обидві книги гарно зайшли сину, неодноразово перечитували)

  • Oksana_Kh 27 листопада 2018, 17:23

    Дякую за теплі слова)))
    Бажаю Вам затишного зимового читання))

  • Agness 6 грудня 2018, 14:01

    І як завжди тепло і затишно сюди заглянути)))
    Читаємо " Випав сніг" і " літачок"-- ( доця хворіє) то вчора я плакала від того літачка :cry: такі книга на цей час нам близькі....

  • Oksana_Kh 6 грудня 2018, 15:04

    Бажаю доні пошвидшого одужання! Самі от відхворіли: спочатку син майже 2 тижні, потім донька 2 тижні... Сил Вам) І в цей час ми багато читали)))

  • Agness 6 грудня 2018, 16:03

    Дякуємо)))

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу