Зелені книги, які теж хотіли на конкурс :)

За останні кілька днів на конкурсі з'явилося стільки цікавих і гарних робіт, що хочеться писати ще. Тому покажемо дещо поза конкурсом (так би мовити, в підтримку конкурсу). Маємо дещо зелене, що не витримало конкуренції з Валько, але теж варте уваги ))). 

Казки для малюків (Серія "Королівство казок"), вид-во Талант, 2016 р. Це перевидання, тому що в 2013 р книга була відзначена нагородами в номінації "Світ дитинства" Всеукраїнського конкурсу "Краща книга України". Потрапила до нас випадково, тобто, я її не обирала, довго читаючи відгуки та переглядаючи фото з інтернету, а просто зайшла в магазин і купила зі знижкою. І цьому несказанно рада. Книга виявилась з цікавими казочками, досить непогано написаними чи перекладеними, а ілюстрації виявились просто чудовими. Досить гарна підбірка казочок для найменших слухачів. Є і авторські (Володимир Сутєєв, Брати Грімм, Шарль Перро, Ліліан Муур, Ено Рауд, Віталій Біанкі), і народні (українські, російські, угорська, англійська і навіть заїрська) казочки. В кінці кожної казки кілька запитань для переказу. Далі кілька розворотів з гарними ілюстраціями:До речі, все дитинство читала Братів Грімм, але не знала, що в них є казка "Заєць і їжак")))))

Ага, упіймався! К. Матюшкіна, К. Оковитая, Вид-во "Рідна мова", 2017. Переклад з рос. Наталі Іваничук.Це повість-казка про пригоди двох відважних детективів песика Фу-фу і котика Киць-киць. Дуже веселий гумор (не дивлячись на те, що деякі моменти мали би бути дуже "страшні", а гумор подекуди не зовсім "білий"), приємні для ока ілюстрації, захоплюючі історії, цікаві віршики. Як на мене, то для нас в 3,10 ще трішки ранувато, бо слухає малий лише по кілька сторінок, хоча книгою періодично цікавиться. Думаю, років з 5-ти ця книжка буде точно мати успіх, авторами рекомендована для старшого дошкільного та молодшого шкільного віку.Книга, думаю, ідеально підійде також для самостійного читання (не першого, а для тих діток, які вже вміють читати не по складах).

Сказки, песенки, стихи. Вид-во "АСТ-Пресс", 2006.

Цієї книги в нас точно не було б, якби не конкурс. Вона до нас потрапила після того, як я попросила свекруху знайти щось старе. Мабуть, це спадок від чоловікової племінниці. Збірка безперечно варта уваги, бо дає деякі уявлення про творчість різних народів. Тут є народні пісеньки, казки, а також авторські вірші (А. Барто, В. Берестов та ін.). Хоча, слід зауважити, що є тут деякі моменти, які я точно читати дітям не буду (своєрідні колискові, я б після такого навряд чи заснула)))):Загалом, книга досить непогана і підходить для читання в категорії 0-6 років.

Найперша стежечка. Тамара Коломієць, Вид-во "Веселка", Київ, 2006 р.Ця книга, як і попередня, потрапила до нас теж завдяки конкурсу, з тією ж історією. І я дуже рада, що ми її знайшли. Скажу чесно, практично не знайомила ще дітей з творчістю українських письменників. І от, коли мені до рук потрапила збірка віршів Тамари Коломієць, зрозуміла, що даремно. Бо це те, що безумовно варте дитячої уваги. Я не можу сказати, що воно краще чи гірше модних перекладних світових бестселлерів, воно просто зовсім інше, але це те, що наші діти повинні бачити, читати і знати нарівні з популярним і відомим в наш час.До збірки увійшли вибрані віршики, загадки, пісеньки, лічилки і віршовані казки відомої української поетеси. Ілюстрації до них намалював художник Едуард Колесов.

Ну і, наостанок, книжечка, яка, мабуть, не представляє якоїсь особливої художньої цінності, але вона є отим "найулюбленіше-зачитаним-до-дір", що не випускають з рук мої хлопці - любителі машинок :) 

Абетка автомобілів. Геннадій Меламед, Вид-во "Ранок", Харків, 2017 р.Легкі дитячі віршики про різні марки автомобілів з чудернацькими ілюстраціями, які викликають посмішку і думки про безтурботне дитинство :)Не знаю, добре це, чи погано, але тепер у нас в садочку хлопці знають, що є чудернацька машина Цундап Янус, в майбутньому планується випуск Щукомобіля, а Жигулі й Запорожець можна любити на рівні Лексусів і Тойот :) А ще нашому таткові дуже подобається гордий віршик про те, який чудовий Форд ))))))

От таке воно, наше зелене, зовсім різне, але однаково цікаве.

І ще, користуючись нагодою, хочу запевнити тих, хто хоче взяти участь в конкурсі, але ще й досі сумнівається: у Вас є ще два дні для того, щоб зробити найкращий огляд ;) І участь у конкурсі точно варта того, щоб потратити трішки того цінного часу, якого нікому ніколи не вистачає (знаю по собі) ;)

А всі конкурсні роботи можна переглянути тут: https://kashalot.com/club/post-14778501/

4 коментаря

  • jul_o 16 березня 2018, 13:23

    Дещо вже бачила, а "ага, упіймався" записала"на виріст", дякую!

  • Kukuzya 16 березня 2018, 13:29 1

    Будь ласка, для нас це теж вийшло трохи "на виріст", але точно варте уваги.

  • de_la_Fere 16 березня 2018, 17:38

    Да.... не мало у Вас зеленых книг :ok_hand:

  • Kukuzya 16 березня 2018, 18:18

    Даже сама не ожидала :)

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу